Page 662 of 825 FirstFirst ... 162562612652658659660661662663664665666672712762 ... LastLast
Results 16,526 to 16,550 of 20616

Thread: Saobracajne Kazne

Thanks Thanks Given 
    26,260
    Thanks Thanks Received 
    8,425
    Thanked in
    4,149 Posts

Ma ne opterećujem se oko njega. Nego da li je to po zakonu? Da li to može da im prođe na sudu?
    I ja sam mu odmah rekao, kad ga je već briga, Daj plati neku moju. :-)

Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ma ne opterećujem se oko njega. Nego da li je to po zakonu? Da li to može da im prođe na sudu?
    I ja sam mu odmah rekao, kad ga je već briga, Daj plati neku moju. :-)

Pa potpisao je. Prakticno je priznao, zavrsena prica. Ali ako pitas moze li proci na sudu ovakav prekrsaj u slucaju da nije potpisao, mislim da ne bi ni doslo do suda da je pitao policajca na osnovu cega ga je kaznio. Jer morao bi neko dokazati da si napravio prekrsaj zar ne. Ne moras ti da dokazujes da nijesi u prekrsaju. Neka me ispravi neko ako grijesim.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Pa ne mora da postoji konkretan dokaz (snimak recimo) da bi se pokrenuo prekrasjni postupak i lice u prekrsaju kaznilo.

Dovoljna je "rijec" sluzbenog lica koje ima vecu tezinu nego rijec vozaca u prekrsaju.

Zar ne?
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    1,664
    Thanked in
    1,106 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Pa potpisao je. Prakticno je priznao, zavrsena prica. Ali ako pitas moze li proci na sudu ovakav prekrsaj u slucaju da nije potpisao, mislim da ne bi ni doslo do suda da je pitao policajca na osnovu cega ga je kaznio. Jer morao bi neko dokazati da si napravio prekrsaj zar ne. Ne moras ti da dokazujes da nijesi u prekrsaju. Neka me ispravi neko ako grijesim.
    a za svaki prekrsaj ti se tvoja rijec protiv policije dokaz
    e sad, ako je to bila anonimna dojava, onda je mozda mogo da se odbrani, ali opet zavisi od sudije
    mozda ga je prijavio i neko iz kolone (ko je evenutalno policajac van smjene)
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Pa ne mora da postoji konkretan dokaz (snimak recimo) da bi se pokrenuo prekrasjni postupak i lice u prekrsaju kaznilo.

Dovoljna je "rijec" sluzbenog lica koje ima vecu tezinu nego rijec vozaca u prekrsaju.

Zar ne?
    Ne vjerujem da je dovoljna rijec. Nijesam stvarno bio u takvoj situaciji nego uvijek platim kaznu ako sam napravio prekrsaj, ali bi trebao postojati neki mehanizam kojim sluzbeno lice treba da pruzi neoboriv dokaz da je neko napravio prekrsaj. Cemu onda snimak iz radara, kamera na presretacu itd... Sto bi se cimali oko tih stvari ako bi im samo rijec bila dovoljna.
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    2,330
    Thanked in
    1,286 Posts

Ja koliko čuh moraju biti 2 policajca (svjedoka) ako je na zapisniku samo 1 to odmah pada na sudu? Zato dosta puta umjesto tezeg prekršaja piše neki lakši

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,743
    Thanked in
    1,573 Posts

Znaci onda nikad ne mogu dokazat pojas, svijetla, jednosmjernu i bilo koji drugi prekrsaj koji se ne vidi na radar?

U kakve vi krajnosti idete...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Pa skoro uvijek imas makar 2 policajca kad god se vrsi neka duznost. To ti je odma dovoljan svjedok na sudu protiv tebe.

Sa snimkom i sl. imaju neoboriv dokaz i tu nema sto da trazis bez da gubis vrijeme po sudovima i placas vecu kaznu nego sto bi inace + sudske troskove.

A bez konkretnih dokaza ne znam tacno kako ide, nisam ni ja bio u toj situaciji.

Ali samo razmisljam... recimo stoji policajac i prati prolazak kroz crveno. Ti prodjes kroz crveno i on te zaustavi i pise kaznu... On nije snimao i nema materijalni dokaz. Ne moze ti nista jer nema snimka? Nisam bas siguran da to tako ide...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Sjetio sam se nečega. Pa evo @acs reci mi šta misliš da se ođe dešava. Recimo moraš da odeš u neki butik da platiš ratu. Ostaviš auto na ulicu i uđeš da završiš to zbog čega si došao. U međuvremenu naiđe mrzovoljan policajac, napravi fotografije, napiše kaznu i ostavi ti je tu. Ti izađeš i zatkeneš kaznu na staklu. Ne platiš je no čekaš sudski poziv. Dođeš na sud, pojave se i dva policajca koji kažu da se ne sjećaju baš najbolje tog momenta ali da su uz prijavu proslijedili i fotografije. Ti daš izjavu da si samo na par minuta ostavio auto tu jer si plaćao ratu u butiku ispred kog je auto bilo. Šta misliš šta se dešava u toj situaciji?

EDIT: A osim toga, zamisli da ti policajac napiše kaznu za recimo pojas a ti imaš uz sebe još 3 svjedoka koji kažu da nije tačno da nijesi nosio pojas? Zamisli situaciju đe te policajac uhvati u nekom prekršaju, ali ono kao zbog njegove dobre volje (kako da ne) napisaće ti neku laganiju kaznu, tipa pojas. I ti ne potpišeš nego ideš na sud (mada teško da će i jedan policajac dozvoliti danas sebi tako nešto). I imaš svjedoke da si imao pojas. Šta tada?
    Last edited by Dejan; 05-08-19 at 16:17.

Thanks Thanks Given 
    26,260
    Thanks Thanks Received 
    8,425
    Thanked in
    4,149 Posts

Zar ne?
    I ja sam mišljenja da riječ službenog lica ima veću težinu. Ali u ovim slučaju je lice u civilu (najvjerovatnije policajac) stajao na određenom mjestu i javljao patroli koja je na 3,4 kilometra udaljena. I ta dva policajca koji su u patroli pišu kaznu na osnovu ovog trećeg. Gdje je on tu da se potpiše? Kako to prolazi? To mi je nejasno. Nevezano za mog prijatelja. Nego uopšte.

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    2,330
    Thanked in
    1,286 Posts

Pa skoro uvijek imas makar 2 policajca kad god se vrsi neka duznost. To ti je odma dovoljan svjedok na sudu protiv tebe.

Sa snimkom i sl. imaju neoboriv dokaz i tu nema sto da trazis bez da gubis vrijeme po sudovima i placas vecu kaznu nego sto bi inace + sudske troskove.

A bez konkretnih dokaza ne znam tacno kako ide, nisam ni ja bio u toj situaciji.

Ali samo razmisljam... recimo stoji policajac i prati prolazak kroz crveno. Ti prodjes kroz crveno i on te zaustavi i pise kaznu... On nije snimao i nema materijalni dokaz. Ne moze ti nista jer nema snimka? Nisam bas siguran da to tako ide...
    Meni je padalo na sud i od presretača (video) , i za crveno kroz grad (tačnije žuto) i od pauka i svašta nešto

Samo treba znati

Ovaj slučaj kod kartinga pada 101% na prvom ročištu

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,844
    Thanked in
    3,581 Posts

Quote Originally Posted by stefke View Post
    Meni je padalo na sud i od presretača (video) , i za crveno kroz grad (tačnije žuto) i od pauka i svašta nešto

Samo treba znati

Ovaj slučaj kod kartinga pada 101% na prvom ročištu
    Pa dobro, masu toga moze da se "pobije" sa trazenjem datuma kalibracije, atest ispravnosti ili sto vec... Za zuto mozes rec' da nije bilo sigurno zaustavit' se sto je opet po propisima/zakonu itd. itd.

Ali ne vjerujem da tvoja rijec moze da ide protiv njihova, AKO ih je volja da se cimaju oko tebe (vecina se i ne pojavljuje ili ih boli uvo oces li ti dobit' slucaj ili ne.. siguran sam da nece oni iz svog dzepa placat' troskove)

Elem, zakon (ne samo kod nas) je osmisljen da policija jednostavno ima autoritet, da njihova rijec ima znatno vecu "tezinu" i da je cine posteni ljudi koji sluze za primjer ostalima. To sto kod nas najveca bagra zavrsava u njihove redove medju kojima su vecinom kriminalci (ili oni u pokusaju) je vec neka druga prica...

Kao da se malo puta desavalo da je neko lazno optuzen za nesto (pa cak i u saobracaju) i da je to proslo... Poslije ti iz inata i principa mozes da se gonis sa njima godinama ali uglavnom to rezultira samo znatno vecim troskovima, gubljenjem vremena i zivaca, naglim rastom sijedih i ubrznom radu srca koji doprinosi srcanim bolestima... It's not worth it.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    2,330
    Thanked in
    1,286 Posts

Pa dobro, masu toga moze da se "pobije" sa trazenjem datuma kalibracije, atest ispravnosti ili sto vec... Za zuto mozes rec' da nije bilo sigurno zaustavit' se sto je opet po propisima/zakonu itd. itd.

Ali ne vjerujem da tvoja rijec moze da ide protiv njihova, AKO ih je volja da se cimaju oko tebe (vecina se i ne pojavljuje ili ih boli uvo oces li ti dobit' slucaj ili ne.. siguran sam da nece oni iz svog dzepa placat' troskove)

Elem, zakon (ne samo kod nas) je osmisljen da policija jednostavno ima autoritet, da njihova rijec ima znatno vecu "tezinu" i da je cine posteni ljudi koji sluze za primjer ostalima. To sto kod nas najveca bagra zavrsava u njihove redove medju kojima su vecinom kriminalci (ili oni u pokusaju) je vec neka druga prica...

Kao da se malo puta desavalo da je neko lazno optuzen za nesto (pa cak i u saobracaju) i da je to proslo... Poslije ti iz inata i principa mozes da se gonis sa njima godinama ali uglavnom to rezultira samo znatno vecim troskovima, gubljenjem vremena i zivaca, naglim rastom sijedih i ubrznom radu srca koji doprinosi srcanim bolestima... It's not worth it.
    Potpis i pečat za sve

Thanks Thanks Given 
    1,462
    Thanks Thanks Received 
    1,186
    Thanked in
    583 Posts

Полиција, тј ријеч службеника полиције, не би требало да има већу вриједност него грађанина било којег. То неђе и има смисла да не би долазило до злоупотребе, зато је доказ и потребан а зато и они воле кад се потпише казна.

Ееее сад да ли ће те да идете дотле да то радите или фино платите то је друга прича.

Знамо сви како се пишу казне и коме и када а тек знамо коме се не пишу.

Ако сте помирени с тиме онда је то ок, јер на крају дана сте ви одрадили грађанску дужност и допринијели буџету

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Sate sate sate

Thanks Thanks Given 
    26,260
    Thanks Thanks Received 
    8,425
    Thanked in
    4,149 Posts

A zna li neko do koliko je sati u funkciji "pauk" u Budvi?

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Fina ladovina.
    Sve stoje dje su ograničenja 50 da pecaju narod koji ide 55/60km + ove sto idu 70 kao da su 200 išli..Još kad izadješ sa kružnog malo daš gas i aj zdrao..

Preko puta ZetaTransa..

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    979
    Thanked in
    528 Posts

Bizbi molim te da ne kacis moje slike bez prethodnog odobrenja.
    Ufatili su me tu i sad cu ici da platim kaznu u roku od 8 dana :-)

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    2,330
    Thanked in
    1,286 Posts

Greote mene bi u zatvor poveli, tuda uvjek po 90-100

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Dje je ovo uopste? Mene na motor jos ne dirase iako mi je puna linija misaona imenica.
    Ne divljački i u krivine no kad su guzve i preticanje sto traje milisekund
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    2,330
    Thanked in
    1,286 Posts

Kod plantaza, valjda znas dje je zetatrans bio

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Da da, nije mi poznato djelovalo ovako po slici a i ne vidjeh zetatrans da je napisao
    Last edited by N_L; 07-08-19 at 20:05.
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Je li moguće da ovo još postoji?

Thanks Thanks Given 
    4,316
    Thanks Thanks Received 
    8,331
    Thanked in
    3,174 Posts

Sto fali ovome? Bolje no pauk, efikasnije dosta.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    999
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Sto fali ovome? Bolje no pauk, efikasnije dosta.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
    Objasni poEntu ovoga > npr: sad dolazis do kola i vidis ovo?

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,743
    Thanked in
    1,573 Posts

Imas na njega broj komunalne zovnes izdiktoras broj koji ti takodje pise na kandzu ( u slucaju da ne znas koja je to ulica)
    Momak dodje, platis kaznu, makne i slobodan si.

Stavljas za minut i ista tako skidas, ne dolazi pauk i pravi haos u saobracaju i mozes u ulice gdje pauk ne moze da prodje.

Ovo ovako na brzinu par prednosti.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Page 662 of 825 FirstFirst ... 162562612652658659660661662663664665666672712762 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)