Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 26 to 50 of 126

Thread: Sto je ovo- zar su i tetke i strine opasne ?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Trebalo bi da MUP izdaje bilten svakog dana da vidimo kako su ti lovci...
    Ali svaka cast i USA ambasadi,oni brate po cijelom svijetu stite svoje gradjane,a ne ka nasi divljani zabolje ih za ikoga...
    I da zamolimo RTCG da otvori jedan kanal da pratimo 24h uzivo stanje lovaca da bude ka Big Brother
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lijepo su zashtitili ovu dvojicu...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Ali brinu o njima :roll:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da brinu o njima davno bi ih iscupali odavde i to bez problema,no to bi onda bilo licemjerno,jer usa bijase lider u borbi protiv terorizma.prije bi rekao da su ih se odrekli,ali zasto ako su nevini :roll:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Divim se povjerenju gradjana Crne Gore u svoju lijepu i mladu policiju. (kad se o albanskim 'teroristima' radi, naravno)
    Uvjek su Albanci ovdje bili uzrocnik svenarodne (pravoslavne) sloge: sjecate li se kad je albanski umjetnik sa Kosava na cetinjskoj ambasadi instalirao svoju zastavu? Sjecate se kad na njega skoci i kuso i repato, i 'demokrate' i oni drugi, i Srbi, i Crnogorci, i Srbogorci, i Kinezi su demonstrativno zatvorili svoje burtige... opstenarodno jedinstvo. Tako i sad: svi znaju da su ovo teroristi koje treba...ada, zna se...
    Niste pomislili da americka ambasada kaze: OK, kazete da su ovi ljudi, medju njima i ovi nasi drzavljani, teroristi - sudite im, dokazite krivicu, pa posteno osudite. Mi cemo gledati, pa cemo vam na kraju reci...
    Boli koga k...c, kad se bude placala steta, placacemo je svi skupa, pa nece boljeti mnogo. Kao sto placamo struju Aluminijskom...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

monitor,vidji brate,ako su stvarno oni spremali to sto su spremali pa sto da ih ne zatvore,sto da ne budu kaznjeni?Koja demokratija?Kakva ljudska prava?
    Eto da je ono vece puklo bilo bi kako MUP ne radi nista,a sad kad je to sprijeceno svi vele da je to namjestaljka MUP-a...
    I onaj dnevnik sto su nasli sad se osporava.Mora da su ovi iz MUP-a dali onima u trecu smjenu sto rade da pisu...
    Alo ide li se u lov sa mitraljezima i kasikarama???
    Sve bi ja to na Grmozur posla...
    Last edited by rain_wind_storm; 14-12-06 at 13:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Tuzna je to stvar - kad se svi sjatimo u krdo - samo se ceka na koga ce pastir da pokaze prstom i onda kao kakve hijene svi na krivca za sve nase probleme.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Imamo mi VRHOVNI SUD,
    a o POLICIJI, bolje da ne ZBORIM,
    josh nijesmo OTPLATILI MINULI RAD, HVATANJU MUSLIMANA IZ BOSNE ZA RASHA SRBINA.

OLI DA VAM UFATIM JEDNOGA MANJINSKOGA,
    I ONAKO NIKO NECE ODGOVARAT,
    SEZONA LOVA TRAJE DVIJE DECENIJE,
    GRADJANI PLACAJU DIVLJACH.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pod pretpostavakom da su oni zadrzali crnogorsko drzavljastvo (a sigurna sam da jesu), dokle god borave na teritoriji Crne Gore, za njih vaze crnogorskih zakoni.

To, naravno, ne znachi da se njihovim familijama, ili bilo kome drugome, treba zabraniti da protestuju.

Ne razumijem kako mozete unaprijed osuditi ljude o chijim navodnim zlochinima jos uvijek jako malo znamo. Znamo da su im nasli nekoliko lovackih puski i nekakvu prepisku. I sto jos znamo? Ah, da, znamo da su Albanci. U samo jednoj kuci na $everu zaplijenilo bi se vise oruzja nego u cijelo akciji "Orlov let".

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by monitor View Post
    Niste pomislili da americka ambasada kaze: OK, kazete da su ovi ljudi, medju njima i ovi nasi drzavljani, teroristi - sudite im, dokazite krivicu, pa posteno osudite. Mi cemo gledati, pa cemo vam na kraju reci...
    Ja ne bi potcijenjivao americke obavjestajne izvore,po kojima mogu saznat kad je ko i dje prnuo,a ne jeli se nedje spremao terorizam,a znajuci za brigu amerike o svojim drzavljanima prilicno su idiferentni po pitanju ovog.ne znam sto se zbilo,al me cudi ta nezainteresovanost amerikanaca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by rain_wind_storm View Post
    Trebalo bi da MUP izdaje bilten svakog dana da vidimo kako su ti lovci...
    Ali svaka cast i USA ambasadi,oni brate po cijelom svijetu stite svoje gradjane,a ne ka nasi divljani zabolje ih za ikoga...
    I da zamolimo RTCG da otvori jedan kanal da pratimo 24h uzivo stanje lovaca da bude ka Big Brother

Posao mupa i jeste da bude u sluzbi gradjana i da iste informira o tome sto i zasto radi da bi se u njega imalo povjerenja.
    To se u ostatku svijeta zove otvorenost ili kako kod nas kazu "transparentnost".I jedan ´je od uvjeta
    A sto se tice kanala da pratimo uzivo - nema prostora. Velika je sjekirancija za Seseljem i Glavasem trenutno.
    Naljutićemo se ako nas Srbija ne kazni!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by E-1 View Post
    Ja ne bi potcijenjivao americke obavjestajne izvore,po kojima mogu saznat kad je ko i dje prnuo,a ne jeli se nedje spremao terorizam,a
    Da li ti zaista vjerujes u ovo?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lutkica View Post
    Ne razumijem kako mozete unaprijed osuditi ljude o chijim navodnim zlochinima jos uvijek jako malo znamo. Znamo da su im nasli nekoliko lovackih puski i nekakvu prepisku. I sto jos znamo? Ah, da, znamo da su Albanci. U samo jednoj kuci na $everu zaplijenilo bi se vise oruzja nego u cijelo akciji "Orlov let".
    Meni licno ne igra nikakvu ulogu jesu li Albanci ili neko drugi, Srbi ovi, oni. To su ljudi sa imenom i prezimenom koji su osumnjiceni i optuzeni za terorizam. Da mi je iz kuce, za to ga ne bi branio, niti protestvovao. Kao sto rekoh, u ozbiljne stvari ste usli, sorry. Nego to je ono, prvo cemo se malo bavit terorizmom pa ako ne prodje onda cemo da kukamo da smo manjina i da nam se narusavaju prava.
    I koji je to interes, sto neko ne kaze, da se ta stvar nekome napakuje. Licno mislim da bi to bilo (sve i da ima interesa a ne vidim ga osim ako neko iz vlasti ne zeli da CG bude prikazana kao nestabilna, sto je suludo) vrlo, vrlo tesko izvodljivo, POGOTOVO ako se uzme u obzir da su nekolicina americki drzavljani. Ne znam ko bi se ozbiljan, a pogotovo mala Crna Gora zajebavao sa tim. Slazem se sto neko rece i da nebi trebalo sumnjati u americke obavjestajne podatke, na kraju krajeva bili su diplomatskim putem obavijesteni o akciji, a od tada su vise puta i kroz zvanicne kontakte i posjete CG ostali gluvonijemi za taj slucaj.
    Sto se tice dokaza, malo vise je tu bilo od nekakve prepiske i lovackog naoruzanja osim ako se pod tim ne podrazumijevaju i puskomitraljezi, minsko-eksplozivna sredstva itd.
    Za prava posebno manjinska sam vazda, principijelno i beskompromisno ali nemojmo mijesati babe i zabe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Tuzna je to stvar - kad se svi sjatimo u krdo - samo se ceka na koga ce pastir da pokaze prstom i onda kao kakve hijene svi na krivca za sve nase probleme.
    A na koga se to kidise? Mene bi tesko neko mogao propagandom da navede na neko razmisljanje, pogotovo na djelovanje, obicno sam na strani obespravljenih i zrtvenih jagnjadi, samo ih ovdje ne vidim.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by challenger View Post
    A na koga se to kidise? Mene bi tesko neko mogao propagandom da navede na neko razmisljanje, pogotovo na djelovanje,
    Hoces li mi iskrneo odgovoriti na jedno pitanje kako bi ova rasprava imala smisla?

Dakle, - uhvacena je grupa od 19 ljudi. Jeste li primijetili da se stalno koristi nacionalna odrednica za te ljude? Dakle - Albanci.
    A ona se ne bi toliko pominjala da ne smatarju mnogi da njihova nacionalna pripadnost ima vaznosti za cijelu materiju - dakle to sto su optuzeni za terorizam i to sto su Albanci je vezano.
    S druge strane, zapitajte se - da li bi se takve veze uspostavile da se radi o vecinskoj naciji? I eto ti odgovora

Sto se mene tice - jeste mi bitno da li su ti ljudi zaista namjeravali da se igraju rata - ali mi je itekako bitno - da li zaista u 2006 u CG postoje gradjani koji su spremni dizati se na oruzje i jesu li zaista toliko nezadovoljni sovjim statusom. I ako je to tacno - zasto???
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Bonja the Zmaj View Post
    Hoces li mi iskrneo odgovoriti na jedno pitanje kako bi ova rasprava imala smisla?

Dakle, - uhvacena je grupa od 19 ljudi. Jeste li primijetili da se stalno koristi nacionalna odrednica za te ljude? Dakle - Albanci.
    A ona se ne bi toliko pominjala da ne smatarju mnogi da njihova nacionalna pripadnost ima vaznosti za cijelu materiju - dakle to sto su optuzeni za terorizam i to sto su Albanci je vezano.
    S druge strane, zapitajte se - da li bi se takve veze uspostavile da se radi o vecinskoj naciji? I eto ti odgovora

Sto se mene tice - jeste mi bitno da li su ti ljudi zaista namjeravali da se igraju rata - ali mi je itekako bitno - da li zaista u 2006 u CG postoje gradjani koji su spremni dizati se na oruzje i jesu li zaista toliko nezadovoljni sovjim statusom. I ako je to tacno - zasto???
    Dan: Zaplijenjeno OVK naoružanje na putu za CG Pripadnici KFOR-a zaplijenili su u okolini Peći veliku količinu naoružanja koja je trebalo da završi u Crnoj Gori, javili su podgorički mediji.

Prema pisanju lista Dan, oružje je bilo zakopano u šumi na području pećke opštine, a otkrili su ga italijanski vojnici koji se nalaze na tom dijelu Kosova.

Medju zaplijenjenim naoružanjem bilo je nekoliko desetina ručnih raketnih bacača "zolja", mitraljezi, automati, pištolji, bombe, tromblonske i protivtenkovske mine, razne vrste eksploziva, detonatori i blizu 10.000 komada municije.

KFOR i policija smatraju da naoružanje, koje je, kako se navodi, pronadjeno početkom septembra, potiče iz arsenala Oslobodilačke vojske Kosova i da je trebalo da bude prokrijumčareno u Crnu Goru za terorističke akcije.

Vjeruje se, piše list, da je zaplijenjeno oružje bilo namijenjeno organizovanoj grupi osoba albanske nacionalnosti, koja je, takodje početkom septembra, uhapšena u Malesiji, kod Podgorice, pod sumnjom da su planirali terorističke napade na vjerske i druge objekte u vrijeme održavanja parlamentarnih izbora u Crnoj Gori.

U istrazi o skrivenom naoružanju, policija je uhapsila pet lica sa Kosova, od kojih je za trojicu utvrdjeno da su često prelazili u Crnu Goru i imali više susreta sa odredjenim osobama u Malesiji.

U Podgorici je početkom decembra podignuta optužnica protiv 18 Albanaca sa područja Malesije, koji se terete da su planirali oružanu pobunu u cilju stvaranja teritorijalne regije naseljene Albancima sa statusom suprotnim ustavnom uredjenju Crne Gore.

Nije Dan bas novina kojoj vjerujem ali ovo je objavljeno na PCNEN-u a i pozivaju se na KFOR itd. Vidjecemo da li ce biti nekog demantija.
    Nego, bojim se da se ti, i drugi sto tobos pod plastom zastite manjina, branite neodbranjivo i vrlo, vrlo opasne stvari, a da pri tom ne ponudite nikakvo racionalno objasnjenje otkuda to, ne iznenadite neprijatno.
    Ja sam lijepo napisao u dva posta da me bas briga sto su oni Albanci, neka su bilo ko, kakve to ima veze. Upotrebljavanje nacionalne odrednice bi trebalo izbjegavati da se ljudi koji su Albanci a naravno nemaju veze s tim ne bi lose osjecali, ta da se kod primitivnijeg svijeta ne bi stvarao opsti animozitet. Ali to je cesto neizbjezno pa se tako na Zapadu cesto koristi kovanica "arapski teroristi" itd. Ali ok, treba maksimalno izbjegavati.
    Sto se tice tvojeg zadnjeg pasusa, ne znam sto bih ti odgovorio osim nadam se da nisi ozbiljan. Ispade da svako ko se digne na oruzje ima debeli razlog za to, te da je u pravu, jer je nezadovoljan statusom (ili velicinom teritorije). Sta to nemaju manjine (bilo koje, zaboravi Albance) da bi ih natjeralo da izadju iz institucijalnog okvira i podignu bunu? Ajde onda da se podijele Srbima "srpske zemlje" ukljucujuci i Crnu Goru. Slazes li se? Iskreno se nadam da se ipak radi o grupi avanturista te da to nece naici na podrsku ni kod lokalnog stanovnistva ni kod medjunarodne zajednice jer onda smo ga svi ugasili. A onda sam siguran da bi ti splasnulo to razumijevanje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Drago mi je sto tebi ne znaci nista nacionalna odrednica - a sve i da si apsolutno iskren - to ne vazi za ogromnu vecinu.
    To sto na zapadu koriste "arapski" je samo dokaz vise za moju tvrdnju.
    Ja ne zelim da branim nikoga pojedinacno - vec princip, jer mi je pun qourac takvih prica - od SDA bosnjaka, siptara i sl. Da je 10% prica bilo tacno, davno bi nam kraj bio.
    E sad - itekako sam bio ozbiljan: masu me zanima, zasto si ti ljudi (ako je tacno) krenuli na oruzje. Uzrok. Bez njega ne mogu da shvatim sve.
    Iskreno se i ja nadam da se ipak radi o grupi avanturista (naravno - ako se dokazu optuzbe) te da to nece naici na podrsku ni kod lokalnog stanovnistva ni kod medjunarodne zajednice

A razumijevanje nece splasnuti. Ne brini, do sad je izdrzalo.
    Vecina ljudi je zla

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by challenger View Post
    Da mi je iz kuce, za to ga ne bi branio, niti protestvovao. Kao sto rekoh, u ozbiljne stvari ste usli, sorry.
    Oni su jos uvijek samo osumljicheni.

Btw, ti isti amerikanci u cije se obavjestajne sposobnosti kunete su pohapsili gomilu nevinih ljudi, osumljichili ih za uzasne stvari, drzali zatvorene godinama i, posto nijesu mogli naci adekvatne dokaze, oslobodili li ka da se nista nije dogodilo. Ne mora se uhapsiti i osumljichiti za terorizam svaki Pakistanac koji nosi bradu i onu kapicu. Neki od njih su zaista samo prodavachi sladoleda!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

da se slozim sa Bonjom
    apsolutno je neprihvatljivo da se ovih 19 gradjana Crne gore naziva Albancima ,
    oni su gradjani sa imenom i prezimenom,

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lutkica View Post
    Oni su jos uvijek samo osumljicheni.

Btw, ti isti amerikanci u cije se obavjestajne sposobnosti kunete su pohapsili gomilu nevinih ljudi, osumljichili ih za uzasne stvari, drzali zatvorene godinama i, posto nijesu mogli naci adekvatne dokaze, oslobodili li ka da se nista nije dogodilo. Ne mora se uhapsiti i osumljichiti za terorizam svaki Pakistanac koji nosi bradu i onu kapicu. Neki od njih su zaista samo prodavachi sladoleda!
    Specijalni tužilac za suzbijanje organizovanog kriminala Stojanka Radović je podigla optužnicu protiv 18 osoba koje su uhapšene u operaciji Orlov let, objavila je RTCG.
    ------------
    Dakle, izmedju osumnjicenog i optuzenog je velika razlika, optuznica se podize kad se prikupi dovoljno dokaza koji ce je u sudskom procesu podrzati. A ovdje je, cini mi se, a vidjecemo, bilo dosta i to onih najacih, materijalnih.
    Na kraju krajeva, postoji i nesto sto obican gradjanin moze zakljuciti prilicno sigurno. Tako npr. Ratko Mladic je takodje "samo" optuzen, ali ja sam potpuno uvjeren u njegovu krivicu, iako se mnogi trude da je obesmisle.
    Sto se tice americkih obavjestajnih dometa, ne potcjenjuj ih, pitanje je samo u koju ih svrhu koriste, mada sam ih ja spomenuo u kontekstu ovog slucaja u koji su umijesani njihovi drzavljani, a znamo da su ozbiljne drzave vrlo zainteresovane za njihovu sudbinu, sta god radili. Cinjenica da su Amerikanci u ovom slucaju vise nego suzdrzani upucuje samo na jedno.
    Pakistanca koji prodaje sladoled niko ne dira, ali ako mu se ispod vanile nadje poneka bomba, a ispod cokolade puskomitraljez, onda je to druga prica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Milos111111 View Post
    da se slozim sa Bonjom
    To sam i ja rekao vise puta.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jedni ih napadaju jer su Albanci,drugi ih brane jer su Albanci(nazalost,vise da bi se dokazali demokratama,nego sto im je stalo),svakako diskriminacije s obije strane.I u svakom postu pokusavate da se operete toga i da skrenete pricu u pravcu koji vodi ka posmatranju 15rice kao ljudske individue lisene nacionalnog predznaka,ali uvjek zastanete i vrnete se prici Albanci ovo,Albanci ono.
    Dakle 15 ljudi je optuzeno za terorizam,materijalni dokazi postoje,povezanost osumnjicenih sa dokazima prema MUP-u postoji.Ako je to istina krivi su i nema price sto god da su.Nemam povjerenja u MUP,ali ne vidim cilj da se ovako nesto podmetne,tako da su po meni krivi dok sud ne dokaze suprotno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by E-1 View Post
    ...tako da su po meni krivi dok sud ne dokaze suprotno.
    Obicno se kaze suprotno.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hari,drugi put cu stavit navodnike.htio sam reci da ih vise vidim kao krive nego nevine jer ne mogu imat svoj konacan stav.
    Last edited by E-1; 14-12-06 at 16:27.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote:
    Originally Posted by Milos111111
    da se slozim sa Bonjom

To sam i ja rekao vise puta.
    naravno da jesi ,i mislim da je to jedino ispravno

Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)