Pazi... od 3 posiljke koje cekam... svaka ima problem.
1. Ona iz Amerike, poslata USPS-om... zbog navedenih razloga (da se ne ponavljam) je vracena za US. Vidim da im je prije 3 dana stigla tamo na adresu sto je dobro jer kao prvo nisam ni bio siguran da su ovi nasi poslali a kao drugo, da cu sa istim 'tracking'-om moc' da pratim posiljku za nazad. To me iznenadilo ali to ne mijenja cinjenicu da cu cekat' bar jedno 2 mjeseca na to (od trenutka same narudzbe) i da cu placat' ponovo shipping koji nije jeftin...
2. Iz Kine... poslata preko SG poste... za Ameriku. SG Post kaze da se to nerijetko desava i da oni samo biraju najjeftiniji nacin a to nekad moze bit' i da putuje pola svijeta i da ima tranzitne stanice koje su na drugoj strani planete... Uz to su oni samo 'mediators' i nisu odgovorni za posiljku i sl. Sad to treba u US da pregledaju, da prodje njihovu papirologiju i tek onda da se eventualno posalje za CG. I to USPS-om gdje necu moc' ni da je pratim kad napusti US a moguce ni prije toga jer ne znam ko ce mi to dat' novi USPS tracking...
3. Iz Kine, poslata SG postom. Bila je u sistemu u pocetku i pisalo je 'dispatched' (nisam 100% siguran) a onda je nestala iz sistema. Javlja da taj 'tracking' ne postoji i da ga nema u njihovom sistemu. Prodavac tvrdi da je poslato i da bi trebalo da mi stigne i da on ne prihvata nista osim "5-star review" (samo bahato).. Na pitanje zasto 'tracking' ne postoji ne odgovara nego ponavlja da ce mi stic' i da nista ne brinem. Oce li i kad ce, bogo sami zna...
Sve u svemu, vrijeme da pocinem od ove net trgovine, dosta sam zivaca i vremena izgubio oko ovih posiljki... u komunikaciji sa nasom postom, ovim drugim postama, prodavcima na gugl tansjeltu i sl.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks