Page 907 of 1289 FirstFirst ... 4078078578979039049059069079089099109119179571007 ... LastLast
Results 22,651 to 22,675 of 32211

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ne razumijem ovaj tracking. Pise da je stiglo u zemlju (destination country), tj. Crnu Goru a onda pise 'processed at PostNL' i to jos 'no further tracking available'...

Ne znam, sa SG postom sam imao dobra iskustva, u zadnje vrijeme jaaaaaako losa. Nedavno sam se dopisivao sa njima i poslao ih u q krasni. Bukvalno im je prica da su oni 'mediators' i kao 'posrednici' nemaju nikakvu odgovornost niti ista kod posiljki iako mi placamo taj SG Post.

Moguce da je ovo slucaj i sa bilo kojom drugom postom ali eto.. nisam razmisljao na taj nacin do sad a poslije nedavnih losih iskustava.... izbjegavacu ih u sirokom luku iako je postala najcesca posta pri slanju iz Kine.

Ali da posiljku odnesu za US i tek onda salju za CG i to USPS-om... za mene neprihvatljivo. Pored velikog izgubljenog vremena tu je i problem pracenja posiljke koja nece moc' da se prati kad napusti US niti ce se registrovat' kod nas. Tj. oce ali pod drugim brojem koji nema veze sa onim koji cu ja imat'... Ako taj novi dobijem uopste..

Sve u svemu... haos.
    Kad god je pisalo da destinacija nije Montenegro to mi nikad nije stizalo iliti u prevodu, pogrešan - tuđi TN.

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Pazi... od 3 posiljke koje cekam... svaka ima problem.

1. Ona iz Amerike, poslata USPS-om... zbog navedenih razloga (da se ne ponavljam) je vracena za US. Vidim da im je prije 3 dana stigla tamo na adresu sto je dobro jer kao prvo nisam ni bio siguran da su ovi nasi poslali a kao drugo, da cu sa istim 'tracking'-om moc' da pratim posiljku za nazad. To me iznenadilo ali to ne mijenja cinjenicu da cu cekat' bar jedno 2 mjeseca na to (od trenutka same narudzbe) i da cu placat' ponovo shipping koji nije jeftin...

2. Iz Kine... poslata preko SG poste... za Ameriku. SG Post kaze da se to nerijetko desava i da oni samo biraju najjeftiniji nacin a to nekad moze bit' i da putuje pola svijeta i da ima tranzitne stanice koje su na drugoj strani planete... Uz to su oni samo 'mediators' i nisu odgovorni za posiljku i sl. Sad to treba u US da pregledaju, da prodje njihovu papirologiju i tek onda da se eventualno posalje za CG. I to USPS-om gdje necu moc' ni da je pratim kad napusti US a moguce ni prije toga jer ne znam ko ce mi to dat' novi USPS tracking...

3. Iz Kine, poslata SG postom. Bila je u sistemu u pocetku i pisalo je 'dispatched' (nisam 100% siguran) a onda je nestala iz sistema. Javlja da taj 'tracking' ne postoji i da ga nema u njihovom sistemu. Prodavac tvrdi da je poslato i da bi trebalo da mi stigne i da on ne prihvata nista osim "5-star review" (samo bahato).. Na pitanje zasto 'tracking' ne postoji ne odgovara nego ponavlja da ce mi stic' i da nista ne brinem. Oce li i kad ce, bogo sami zna...

Sve u svemu, vrijeme da pocinem od ove net trgovine, dosta sam zivaca i vremena izgubio oko ovih posiljki... u komunikaciji sa nasom postom, ovim drugim postama, prodavcima na gugl tansjeltu i sl.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,056
    Thanks Thanks Received 
    1,415
    Thanked in
    849 Posts

Znam da je skuplje al samo aliexpres standard shiping i miran...
    A ovi ako ti probiju rok od 60 dana a hoce sigurno otvoris dispute i trazis pare nazad pa posle neka stize koliko oce...

Sent from my BLA-L29 using Tapatalk
    Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    Znam da je skuplje al samo aliexpres standard shiping i miran...
    A ovi ako ti probiju rok od 60 dana a hoce sigurno otvoris dispute i trazis pare nazad pa posle neka stize koliko oce...

Vec drugi put pominjes 'AliExpress Standard Shipping'... pa da te pitam... koja je to posta te je toliko bolja od SG poste?

(ja odgovor znam nego me zanima sto ti mislis i zbog cega pominjes tu opciju toliko, pored sve moje price za SG postu u posljednje vrijeme)
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,056
    Thanks Thanks Received 
    1,415
    Thanked in
    849 Posts

Vec drugi put pominjes 'AliExpress Standard Shipping'... pa da te pitam... koja je to posta te je toliko bolja od SG poste?

(ja odgovor znam nego me zanima sto ti mislis i zbog cega pominjes tu opciju toliko, pored sve moje price za SG postu u posljednje vrijeme)
    Samo kazem moje iskustvo jer s nekoliko posiljki imam isti problem kao i ti... Pa sam iste stvari za koje mi se zuri narucio opet i stigle su mi za 7 do 12 dana, a ove prve nisu ni blizu to je sve...

Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Poslije duže vremena poručih i ja nešto sa alija i naravno 5 dan, prodavac još nije shipovao...

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

AliExpress Standard Shipping, imaju povlašćen status, (alibaba je 35-6% vlasnik SG) prve se krcaju u kontejner, postali su kao DHL express. Najsigurnija opcija vjeruj mi, pogotovo kad je disput otvoren, pošalji skrinšutove kao dokaz i odmah se vraća lova.
    Slučaj od nedavno, naručim neko industrijsko ljepilo , seler ga šalje sjutradan , šalje neki čudan tracknum , nakon 2 dana ostavlja poruku da pošta odbila da mu primi pošiljku i da otvorim dispute da će ga odmah prihvatiti. Međutim, rok za otvaranje dispute je tek kad istekne rok koji je on odredio, 20-40 dana. Ja fino kliknem da sam primio pošiljku , u tom slučaju otvara ti se opcija za prigovor, odabereš da ne odgovara kvalitet, pa zatim ispraviš problemi sa transportom, priložio skrinšut njegove poruke i umjesto da mi novac leži zarobljen vratim ga za 2 dana.
    Last edited by Tivatech; 10-06-19 at 09:11.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

Quote Originally Posted by Director View Post
    Poslije duže vremena poručih i ja nešto sa alija i naravno 5 dan, prodavac još nije shipovao...
    Neki "seler od kuće", vjerovatno čeka da mu stigne od nekog drugog selera pa da ti je proslijedi Ja sam čekao amazfit sat tačno 10 dana , poslao ga je 55 min prije isteka.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    Neki "seler od kuće", vjerovatno čeka da mu stigne od nekog drugog selera pa da ti je proslijedi Ja sam čekao amazfit sat tačno 10 dana , poslao ga je 55 min prije isteka.
    Evo veli prodavac da je bio neki praznik , šalje danas. Ispade da ovi kinezi više praznika imaju no mi na brdovitom balkanu

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    409
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    379 Posts

A kako ovo '' seller'' i ''šipovao'' bode oči ah.
    Inaće, mi smo jedna od država sa najmanje praznika godišnje. Jedino šro se kod nas praznikuje po 2 dana.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    389
    Thanked in
    249 Posts

Pitanje . Kakva je razlika izmedju ebay-a i alija ? Naručujum sa ebay- a za maketarstvo sitnice od par evra ( kod nas nema da se kupi a narucim za par desetina evra ukupno ) . Na aliju je uvjek veća cijena . Doduše sa ebay-a pola ne stigne pa mi vrate pare .

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Quote Originally Posted by darko cfc View Post
    Samo kazem moje iskustvo jer s nekoliko posiljki imam isti problem kao i ti... Pa sam iste stvari za koje mi se zuri narucio opet i stigle su mi za 7 do 12 dana, a ove prve nisu ni blizu to je sve...

Ne znam... SG posta je u oba slucaja i nisam primjetio neku razliku...

Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    AliExpress Standard Shipping, imaju povlašćen status, (alibaba je 35-6% vlasnik SG) prve se krcaju u kontejner, postali su kao DHL express. Najsigurnija opcija vjeruj mi, pogotovo kad je disput otvoren, pošalji skrinšutove kao dokaz i odmah se vraća lova.
    Slučaj od nedavno, naručim neko industrijsko ljepilo , seler ga šalje sjutradan , šalje neki čudan tracknum , nakon 2 dana ostavlja poruku da pošta odbila da mu primi pošiljku i da otvorim dispute da će ga odmah prihvatiti. Međutim, rok za otvaranje dispute je tek kad istekne rok koji je on odredio, 20-40 dana. Ja fino kliknem da sam primio pošiljku , u tom slučaju otvara ti se opcija za prigovor, odabereš da ne odgovara kvalitet, pa zatim ispraviš problemi sa transportom, priložio skrinšut njegove poruke i umjesto da mi novac leži zarobljen vratim ga za 2 dana.
    Nisam znao za 'povlascen status'... Ja ne primjetih neku razliku osim kad se ono vjerovatno salje iz EU pa mi stigne za par dana u PG i jos 3 dana da dodje kod mene na vrata...

Quote Originally Posted by brodomaketar View Post
    Pitanje . Kakva je razlika izmedju ebay-a i alija ? Naručujum sa ebay- a za maketarstvo sitnice od par evra ( kod nas nema da se kupi a narucim za par desetina evra ukupno ) . Na aliju je uvjek veća cijena . Doduše sa ebay-a pola ne stigne pa mi vrate pare .
    Na eBay-u obicno mozes da nadjes 'free sipping' sto na Ali-ju ne postoji kad je Crna Gora u pitanju.

Sa druge strane, eBay nerijetko uopste nema 'tracking' ili se salje nekim raspalim postama poput YANWEN-a koje ili dostave nakon 2 mjeseca ili ne dostave uopste.

Uopsteno gledano... Ali ima vece cijene ali stize sigurnije/brze.
    Last edited by Fidel Castro; 10-06-19 at 11:02.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by Ickorz View Post
    A kako ovo '' seller'' i ''šipovao'' bode oči ah.
    Inaće, mi smo jedna od država sa najmanje praznika godišnje. Jedino šro se kod nas praznikuje po 2 dana.
    ž

i meni smeta ali ustalio mi se taj izraz jer ga mnogo ljudi koristi, u poslu naravno…

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

Quote Originally Posted by brodomaketar View Post
    Na ebay kupuješ samo ono što nema na aliju ili je bezobrazno skupo ako je neki nekineski brend. Na aliju ima robe koja je freeshiping ali ako je rok 20-40 obično je slanje ukalkulisano u cijeni što se vidi od ponude drugih selera koji sa Ae.S.Sh. budu tu neđe ili par eur -+. Kad je freeship 30-50 dana to je roba koja stiže isto kao freship sa ebaya. 40:60 da neće stići. Desi se da roba poslata dhlecommercom stigne i za 15 dana ako načekaš skoro pun kontejner ako ne kad se napuni pa tako možeš da čekaš i 50 dana neku stvar. U biti, Ali je jednostavniji za povrat novca u slučaju spora, roba sa Aliexpres standard shippingom stiže u 99,9% slučajeva a povrat novca garantuje Aliexprees bez saglasnost prodavca u slučaju oštećenja ili gubitka robe. Da li imaju skladište u Evropi ne znam ili su obezbjedili svakodnevni kargo avion za Evropu pa roba stiže od trenutka krcanja na avion za 2-3 dana u PG. Ebay i dalje ostaje bez konkurencije kad su u pitanju polovne stvari, aukcije i originalna roba nekineskog porijekla, za Kinesku robu po meni je Ali i dalje no1.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Donosi mi poštar danas pošiljku, molim lijepo 4 eura. Za što 4 eura? Podnesena bila na carinski pregled...vrijednost pošiljke nepunih 29 eura!!! Pa ljudi moji ajde da razumijem da sam imao paket, to je pošiljka u kesi manjih dimenzija, tanko kao veći koverat, ne prelazi debljinu 1cm i njima je to bilo za carinski pregled. Imao sam ko zna koliko takvih pošiljki, košulje, majice, nikad preko 75 eura. Pa oca mu yebem kako da čovjek ne popizdi? Kako da ne uđe u prepirku ajde neka me neko nauči nisam pametan...Mislim boli me uvo za 4 eura ali koga bre oni prave ludim i čemu takav fukarluk?

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Ali razlog "podnesena na carinski pregled" nema veze s' mozgom jer se za to placa 1 euro.

Makar njihovim rijecima i pravilnikom.

A ovako nesvjesno priznaju ono drugo: "Kad placate 1e tu posiljku niko i ne gleda (iako pise da je podnesena na carinski pregled) a ako je neko pogleda onda placate 4e"

Ovako ce malo po malo, sve cesce da uzimaju 4e umjesto 1e... da se narod polako "prilagodi", da se koja znacajnija grupa ne pobuni slucajno...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Ali razlog "podnesena na carinski pregled" nema veze s' mozgom jer se za to placa 1 euro.

Makar njihovim rijecima i pravilnikom.

A ovako nesvjesno priznaju ono drugo: "Kad placate 1e tu posiljku niko i ne gleda (iako pise da je podnesena na carinski pregled) a ako je neko pogleda onda placate 4e"

Ovako ce malo po malo, sve cesce da uzimaju 4e umjesto 1e... da se narod polako "prilagodi", da se koja znacajnija grupa ne pobuni slucajno...
    Isto razmišljamo, tj isto mi je palo na pamet...

Thanks Thanks Given 
    4,228
    Thanks Thanks Received 
    3,265
    Thanked in
    1,407 Posts

Meni je jedina posiljka za koju su mi naplatili ta 4€ bio sopstveni novcanik koji sam zaboravio u hotelu u Berlinu prosle godine (nista me ne pitajte) pa mi ga je hotel poslao postom... Niti je bio tezak, niti kabast... Sto veli Director, nije mi do 4 EUR ali kojom logikom...
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

Quote Originally Posted by Ben Dover View Post
    Meni je jedina posiljka za koju su mi naplatili ta 4€ bio sopstveni novcanik koji sam zaboravio u hotelu u Berlinu prosle godine (nista me ne pitajte) pa mi ga je hotel poslao postom... Niti je bio tezak, niti kabast... Sto veli Director, nije mi do 4 EUR ali kojom logikom...
    Lopovskom logikom!

Thanks Thanks Given 
    6,278
    Thanks Thanks Received 
    14,084
    Thanked in
    5,355 Posts

Nevjerovatno je da za svih ovih godina nema crno na bijelo kad se plaća 1 a kad 4 eura. Ne sumnjam da će da muzu dokle budu mogli, a onda će jednog dana neka regulatorna agencija da kaže kako je to sve bilo neustavno, ustavni sud potvrditi tu odluku, a mi građani retroaktivno popušiti...

Sent from my Galaxy S10e using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Pa ne vidim neku soluciju trenutno...

Da ih bojkotujes ne mozes jer druge poste nema...

Da se bunis mozes ali u prazno...

Da pokrenes neku inicijativu imao bi malu podrsku jer ima mnogo vecih problema koji ni kao takvi ne interesuju mnogo nas narod...

Da se raspravljas sa njima sam i licno pokusao i popusio...

=============================================

Da sad pokrenem e-peticiju garantujem da bi muku mucio da dodjem do 100 potpisnika. A mislim da treba 3000 ili vise da bi se uopste dalje razmatralo...
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    39
    Thanks Thanks Received 
    986
    Thanked in
    584 Posts

Najjače kad ti kažu da će ti ispisat neko papirče. Jer je onda kao po pravilima da ti uzmu pare. Ima li đe pravilnika ili bilo kog drugog papira na osnovu čega traže novac?

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,797
    Thanked in
    1,602 Posts

Naruceno poklopci farova ( za auto) plastika obicna koja je kostala 250eura.
    Dosla momku na kucu za 4e dostave. Bas pogledali nisu

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    9,172
    Thanks Thanks Received 
    3,996
    Thanked in
    2,399 Posts

Ja bih pristao da vazda naplate 4€ kad bi je dostavili istog ili sjutradan kad stigne kod njih,da ne bude danima da se cheka i da ti neka guska koja je doshla da joj se gata na posa pricha shuplju prichu dok se u tebi skuplja frustracija...
    ...

Thanks Thanks Given 
    3,018
    Thanks Thanks Received 
    4,374
    Thanked in
    2,263 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Ja bih pristao da vazda naplate 4€ kad bi je dostavili istog ili sjutradan kad stigne kod njih,da ne bude danima da se cheka i da ti neka guska koja je doshla da joj se gata na posa pricha shuplju prichu dok se u tebi skuplja frustracija...
    Ja bi pristao na nula eura da dolazim po pošiljku sam. Neću da ih čekam i neću da plaćam 4 eura dostavu jer je to van logike. Express pošta mi je blizu.

Page 907 of 1289 FirstFirst ... 4078078578979039049059069079089099109119179571007 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)