Da se oglasim po pitanju trenera. Po meni je prije imenovanja novog trenera mora se postaviti princip i plan i shodno tome se ponasati. Ono sto bih ja gledao je da je trener iz Podgorice prije svega ukoliko ga imamo. Da je dovoljno vrijedan i radan. Da mu se pruzi kontinuitet da radi i stvara. Izdvajaju mi se sledeci treneri:
Dusko Ivanovic, Besiktas je u finansijskim problemima. Dusko je vec dugo u kosarci, poznaje i skautirao je dovoljno vrhunskih igraca, radio na razlicitim kosarkaskim trzistima (spanija,rusija,turska). Odlikuju ga vojnicka disciplina i profesionalizam, samostalnost u radu. Dosta puta je dovodjen u vezi sa klubom u kojem je ponikao, mislim da je vrijeme. Autoritet.
Zvezdo Mitrovic...da ne analiziram sad. On je trenutno u stabilnom klubu bez naznaka za prekidom saradnje.
Goran Boskovic, bivsi igrac plavih. Trenutno trener u ZKK Buducnost. Dvije osvojene WABA lige, jos dva F4. Nije radio u muskoj kosarci. Sa njim ne bi mogli da amamo ambicije kao sa prva dva iskusnija ali osim stvaranja igraca, posebno zadovoljstvo je i stvaranje trenera. tezak put ali najsladji.
Ostali na tom spisku mi je samo Igor Jovovic.
To je to ukoliko se odlucimo za domaceg trenera. Moj izbor bi bukvalno bio ovim redom. U zavisnosti od budzeta , ambicija, planova ...itd.

Reply With Quote

Bookmarks