Ma jok, samo je jednom rekao da je wingman.
Ma jok, samo je jednom rekao da je wingman.
Prema tome, šta da ti kažem?
Mislim da je razlika kad neko ima 21 godinu, dodje u Ferrari i brzi je od Vettela u 3/3 trke, i kad dodje Bottas i ne pokaze nista u 2 godine osim toga kako dobro lize dupe kad prigusti?
Mattia Binotto: "It's our duty and our task to develop the car as fast as we can and make sure that we can be at the top. We don't have an idea now... We need to look at the data back in Maranello and then prepare for Baku."
Start, a i kad ga je pustio, Seb nije mogao da se odlijepi nego je par puta zakljucao tockove. Po meni loša trka oba Ferarija, mislim da su po brzini bili izjednaceni
E sad sto su Leklera zeznuli da ostane duže, potroši gume i izgubi dosta vremena na istrosenim gumama, nije baš dokaz da je Seb bio brži
...I’ll always be that kid
With the rolled up socks...
Ne, to nije dokaz, ali u startu Leka ne bi pretekao Vettela da nije bilo Bottasa ispred.
Onda, Vettel je stalno bio u DRS dok ga nisu pustili naprijed, ali onda je vec bilo kasno jer su gume bile potrosene.
Mislim da su imali sličan tempo a da je Lekler bio u Drs zoni iza Seba, ne vjerujem da bi tražio propustanje niti bi ga dobio.
3/3 it's James za Leklera
2.5 : 0.5 /3 Lekler protiv Seba
![]()
Zaspao sam uz prve tri trke, zanimljivije bi bilo da uzmu bicikla i da ih voze po stazi.![]()
Koliko priče oko toga ko je 1. a ko 2. vozač u Ferariju!!!
Zar je to bitno kad su obojica u stvari 3.,4. a možda i 5.vozači...trenutno
Sent from my room
Pratim F1 25+ godina. Danas prvi put da nisam imao zelju da odgledam trku do kraja.
Ne sto sam razocarani navijac Ferraria i ne zato sto Mercedes dominira vec 6tu godinu za redom, vec zato sto je ovaj sport izgubio svaku draz koju je nekad imao.
Nakon prvih 5 vozaca u danasnjoj trci, prvi naredni je kasnio skoro minut za pobjednikom. Sedmi vozac je kasnio 1 krug za pobjednikom.
Toliko mijenjaja pravila i nekakvih gluposti koje su nametnute ovom sportu je potpuno unistilo trkanje. Pocev od limitiranog broja motora, turbina i baterija.
Ako dobro pamtim svega 3 motora imaju za sezonu. Kakvo je ovo trkanje, ko ce manje kazni da dobije? Kome ce karike duze da izdrze? Preticanje je postalo misaona imenica na vecinu staza.
Nema dolivanja goriva. Ogranicena potrosnja od 100kg ili litara po trci.
Jedne sulude seozne bilo je i 1 gume za cijelu trku.
Ljudi Nascar je sto puta zanimljivije takmicenje od F1 a pri tome staze su im najprostije moguce dvije pravine i 2 krivine, o cemu dalje da pricamo.
Jedino sto je stvarno bolje iz godine u godinu je bezbjednost vozaca. Koliko god ja bio protivnik oreola, bezbjednost je jedino na cem su dovoljno poradili.
Na sve ovo treba dodati upitne strategije Ferraria koje su u eri najvece dominacije u F1 koju trenutno predvodi Mercedes doprinijele tome da imaju vise pbojeda nego sto bi realno trebali da imaju. U ovoj hibridnoj eri sigurno su 10 trka upropastili promasenim strategijama. Lako je nama poslije trke da pametujemo, ono sto se veli poslije bitke biti vojskovodja, ali toliko je nekih ociglednih gresaka koji ni potpuni amateri ne bi nekada uradili. Na sve to dodati Vettela koji je 4x svjetski sampion i koji podlijeze pod pritiskom dosta cesto. Na momente bljesne i to je to. Alonso je npr bio konstantniji od njega i nije pravio ovoliko gresaka.
Cuh li ja dobro danas ili je Hamilton preko radija negodovao sto je Botas prvi posao u boks?
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Dobro si cuo, jer mu je skinuo koju sekundu pa je mora da zakuka malo
Mislim da ce Kubica brzo put kuce.
rekao je da mu je najuzbudljivi momenat u t rci bio kad se okrenuo tokom kruga za zagrijavanje![]()
Ali ja i dalje ne kapiram da li su ljudi koji vode Formulu toliki debili da ne vide ono što svi vidimo? Njihova ograničenja su u smjeru da se stvore manje razlike među timovima, a nikad veće razlike. Ti si nekad mogao očekivati da ti nzm Reno, Williams, Jordan ili neka lijeva formula pobijedi, danas je ovo misaona imenica.
Onaj što napravi najbolji bolid, njemu odgovaraju ograničenja, jer drugi ne mogu da se razvijaju, jer moraju da paze na izdržljivost i imaš za posljedicu ovo. Ja evo tri trke odgledam start, ostalo bacam po malo pogled i radim nešto drugo.
Dakle, da su idioti skapirali bi da treba vratiti punjenje goriva, zamjene guma kako ko hoće (kakve budalaštine sa odabirom guma), motora i djelova koliko kome srce ište i ćao, ovo je sport gdje očekujemo pomjeranje granica, a ne maraton. Priča oko formule i štednje, zelene politike i bla bla mi je debilno.
Dobilo smo to da ja kao navijač Hamiltona se ne radujem njegovim pobjedama, jer se to očekuje, samo treba normalno da startuje. Ovo je sprdnja postalo.
Odgledas Q3, prvi krug trke i ne moras nista vise vec znas poredak na cilju, toliko se para trosi na sve strane i zagadjuje okolina, a oni su nasli da limitiraju potrosnju guma i goriva na formuli, mnogo je dosadno postalo, nije problem sto ce mercedes i ove godine da osvoji titulu i sto ce neko od njihovih vozaca biti prvi, nego sto nema nikakvog preticanja i sto je razlika izmedju prvog i cetvrtog preko 30 sekundi, a da ne pricamo o nekim pozicijama 10+, svi su preko 2 kruga zaostatka, ako trenutni drugoplasirani u trci podje na promjenu guma, ovaj sto je prvi samo treba da ga isprati sledeci krug odlaskom u boks i tako osigura prvo mjesto, ako saceka 2-3 kruga onda dolazi do "borbe" za poziciju, koja obicno traje 2 kruga, cudi me da su i tribine i dalje ispunjene, jer isto vidis kad podjes u petak ili u nedelju na tribinu, trkanja NEMA.
Ja odgledam drugu polovinu Q3 ili zadnji minut, ne znam ko gleda q1 i q2 bez ako si dokon. Ovo je postalo sprdnja o sporta, treba da gledam cijelu sezonu gdje Hamilton proseta do cilja, eventualno ako kiksa start dobije nesretni Botas. Jedno veliko piiiiiih, nadam se da će Ferari uhvatiti korak, bar Leklerk, jer je brzi od ovoga nervnog bolesnika od Fetela, koji nije sposoban da odvozi bez greske ni kad ga pusti Leklerk. Volio bih da ih Leklerk sve izdrma, jer ovako, formula osta za bruku.
Ne brinite biće zanimljivo u drugom dijelu sezone kad Merc obezbijedi titulu ili bude blizu tog cilja.Biće par otkaza motora,kolizija između Ham i Bot...kako bi se "zakuvalo" malo radi onih kojima je neizvjesnost bitna do trenutka kad bi Ferrari postao dominantan,onda bi bilo super.Evo,ja priznajem da bih isto pričao kad bi Red Bull bio superdominantan u odnosu na druge.Ili,ne daj bože Reno,Mclaren...
Sent from my room
Honda u Baku sa novim engine spec-om, +20 KS.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks