ja na mazdu mogu da stelujem board kompjuter da pokazuje od -20% do +20%
I meni na displej piše 4,5 a troši 6 litara
Najmanji potrošač što sam do sad vozio je polo sdi, uspeš 20 eura, zaboraviš i koji je dan i godina i briga te je li dizel 1.19, 1.25 ili 1.40 eura.
ja na mazdu mogu da stelujem board kompjuter da pokazuje od -20% do +20%
Meni PG - Skadar - PG (7l) cetvoro u kola možda sam mogao jos 0.5l dolje
A bgm i meni je 10+ tj grad ide do 10-13l
Spreman sam za 3.0 definitivno![]()
Ja svako auto mjerim jednostavno.
Fuliram gorivom, vozim do lampice, Fuliram gorivom.
Na Sandero je potrošnja 4.2l dizela sada, zimi je bila 4.9l
Na Mercedes je sada između 7.5l i 8l plina,cljeti bude i 8.5l
Na Insigniu mi je 7.2 i nema neke razlike zimi i ljeti...
Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Ja prije neki dan tankao na Europetrol na Zabjelo, isao do BD i nazad preko CT, na ulaz u PG 33,6 MPG.
•
Prema tome, šta da ti kažem?
Ja sam moj board computer korigovao krejem prosle godine. Pratio sam potrosnju zadnjih godinu dana i upisivao na site spritmonitor. Zanimljivo je bilo da je bila precizna dok sam isao za Njemacku i nazad, da li je zbog otvorenog puta ili njihovog goriva, ne znam. Inace je bc pokazivao manju potrosnju u prosjeku otprilike 6% sto sam i korigovao dijagnostikom i sad se manje vise poklapa.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
ma prebacim ja to lako...ali ne znam sto mu ej fora da pise tako kad odma moze da pise sto treba...
tako moze i na albanski da pise, pa da koristimo translate![]()
Znaci od sad pisem cu-in, lb-ft, kw, mph, mpg...
A malo se ku*či đe je bio u USA.
ma tamo mu je tazbina sto mu je poslala lexusa
(sad ce da se naljuti)
Pošao sam u nedelju do Pljevalja. Sipao 25e nafte na Eko put Maslina. Imao sam u rezervoaru nekih možda 15e. Pokazao mi je malo više od pola rezervoara.
Kada sam stigao u PG pokazivanje borda je bilo ovakvo:
6.1 l/100km prosječna potrošnja
7 sati i 23 min vožnje
412km
56km/h prosječna brzina
Dosta sam se vrtio kroz Pljevlja, svraćao na Žabljak, malo sam ga pržio na punom gasu onim putem od Šavnika ka Žabljaku. Stajalo se 5-6 puta.
Na kraju nije upalio rezervu, kazaljka došla blizu rezerve.
Auto Golf 4 TDI 115 KS. Nije loše, što znam.
Ta potrosnja bila bila i meni na 3.5 V6.
tako je al bi ti rega bila 700e tj 500e vise i kroz grad bi ti trosio 12-15l...![]()
Plus on ga je vozio a nije pazio a ti bi gasio klimu i vodio racuna koliko ces gasa dat i kad. Natega je to fabioni, ne trudi se
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Pa ee, voznja u ta dva (takva dva auta) je uporediva koliko li voznja na taljige i na magichni cilim!
(pored sveeg moguceg pazenja na bilo sto)
Mozete da prichate iljadu godina i da ponavljate ne znam sto, -Ako se iole uziva u voznji, -Voznja benzinca i dizela je neuporediva!
I stvarno bi bilo ok da se prestane potenciranje "cumura" kao ostvarenje snova (a zapravo je nuzno zlo), nikad ali nikad ga chovjek uzeo ne bi da ima (da je relativno imucan).
><
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks