Taj rad, Prva i Druga rules.
Forever young, i want to be forever young
Ne rece mi koji su to investitori? Osim sto CG tokovi novca izgubise prihod od naknada e-commerca usluga. Koji investitori?
Pusti pricu o kazanima i porcijama nisam to pitao nego koje smo to investitore izgubili?
Na moju veliku zalost ti i tebi slicnima dobijate priliku da pisete ove pausalne konstatacije (da ih ne okarakterisem grublje) koje nemaju dodirnih tacaka sa realnoscu. Najgore je od svega sto ovo i neki novinari pisu a narod slijepo povjeruje.
Ti mislis da idu jos dvije do cetri banke pod stecaj. Na osnovu cega ta konstatacija? Daj podijeli sa nama koji su to investitori ocerani iz CG stecajem Atlas i IBM banke, i koje ce to jos dvije ili cetiri banke poc u stecaj.
Budi dobar i upozori nas sve.
Jezda i Dafina - banke koje su osnovane sa 1 dinarom kapitala. A privukla te kamata 100% mjesecno. Svi koju su pohrlili da se obogate i tako zarade su kiksali ocigledno. Nikada u nijednoj ekonomiji nije zabiljezen takav prinos na depozite ali narod je to ovdje povjerovao.
Koliko vidim ti si se naplatio. Od poreza gradjana Crne Gore. Dobio si dio onoga sto si imao na grbacu onoga kazana sto pomenu gore.
Opet potpuno netacne informacije. FED nije poreska sluzba pa da ganja firmu da plati porez. IRS se mozda time bavio. Mada ne vidim logiku i povezanost poreske sluzbe amerike i jedne od najvecih firmi na svijetu sa CG bankama?
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Imam kredit u Atlas banku. Ostalo mi je da vratim oko 7.000
Sta sad?
https://m.cdm.me/ekonomija/blizu-600...ice-bez-posla/
Blizu 600 bankarskih radnika biće bez posla
Satelitski resiveri/oprema
Vraces bez kamate preostali dug.
Sent from my Redmi 6 Pro using Tapatalk
Osim ako neka druga banka ne procjeni da je to "zdrav kredit" pa otkupi isti plaćajuću salo glavnicu ili dio nje... Onda vraćeš po uslovima iz Atlas banke ili potpisuješ Aneks.
Poslato sa kompaktne pisaće mašine Note 8 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Po zakonu mogu da traze odmah otplatu kredita u cjelosti (bar je guverner tako pricao kad je prva banka odisla u stecaj ) ali mnogo vjerovatnije da ce kredite rasporediti po ostalim bankama (opet njegove rijeci ).
najgore bi bio da sam klijent opet sve sredjuje papire i slicno .Nazalost ti krediti ulaze u stecajnu masu i tesko da ce biti povoljniji nego sto su sada ali nada umire zadnja . nekoliko banaka ce kupiti te kredite i one prebacuju novac banci u stecaju tj stavljaju na raspolaganje stecajnoj masi , a sad po kakvim uslovima ce te banke davati fakticki nove kredite klijentima to niko ne zna .
najugrozeniji ce biti oni sa stambenim kreditima jer ce morati prihvatiti uslove ma koliko losiji bili .
jedno je sigurno obicnim smrtnicima nece ni cent biti otpisan ali ako imate preko 50k moci cete da se slikate za ostatak
Zakonski mogu da traže ali znaju da bi to tek imalo kontra efekat . Na sajtu prve banke sto ode u stečaj stoji račun na koji treba da se nastavi plaćanje kredita , vjerovatno dok neko ne otkupi te kredite . Nije bas tako lako uzeti reefinasirsjuci za stambeni kredit . Pretpostavljam da će i jso sa depozitima nekoliko banaka i pravit se sami aneks ugovora . Sve preko toga bi bilo katastrofa . Jer za banku u stečaju je to jedina sanda tj za one koji potražuju od nje . Samo fondu za zaštitu depozita treba isplatiti 89 miliona iz stečajne mase . a kod banaka kapital su dati krediti i nešto malo fondovi razni .
Ovi do 50k će izvuci svoj novac ali preko toga mislim da je šansa ravna nuli . Recimo fond za zaštitu depozita je treći isplati red . A oni i prva dva su privilegovani i oni se prvo isplaćuju . Posle toga ostali . A da ima toliko novca nebi ni otišli u stečaj . Za kredite će neko proći kao i do sada neko možda malo losije ali jao sto reče sve će narod platiti . Oni koji imaju kredite napravit će grešku ako stanu sa uplatama sada
Nikako stati sa uplatama to je pravi savjet. Bravo @brodomaketar
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Hellblazer...
znaci da uplacuje na racun od banke u stecaju.
Cak i da placa subjektu u stecaju, on opet izmiruje obavezu, i ako ima dokaz za to sve je ok. Drugo je sto ce CB da subjektu dodijeli racun sa kojeg nece sredstva moci nekontrolisano da idu na izmirenja i redove naplate.
Hellblazer...
Ja ne mogu da vjerujem da je ovo dozvolila CBCG mogu li ovi nesrećnici što su zavrnuti za pare da tuže CB.. Zar nije trebalo davno da se reaguje!!!!
Zamislite štede ljudi čitavi život od usta odvajaju i šta pojeo vuk magarca..Pa da je u pitanju i hiljadu eura a ne mnogo više eto dva slučaja za koje ja znam..
Last edited by METZ; 09-04-19 at 17:02.
Nema svrhe da tuže nego da čekaju oce li sto ostati od stečaja . Nažalost za njih i akcionare teško .
U 30 godina Dafina i Atlas... losi smo. Mnogo losi.
Hellblazer...
Ne mogu se Dafina i Atlast nikako ni u istu recenicu stavit. Ona stednja je bila klasicna prevara, dok je ovo cista otimacina od strane drzave na racun banke, tj. akcionara.
Forever young, i want to be forever young
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks