Prosvijetli onda i nas naivne pa nam javi u kojoj to banci daju dobre uslove na lijepe oči.
Zanemari ovu pricu oko veze jer ti ne treba, podjes u svaku banku i provjeris koliko ti nude. Ne na salteru nego sa radnicima koji rade sa klijentima oko kredita. Jer sve je individualno, i uslovi se drasticno razlikuju od banke do banke u odnosu na ono sto su reprezentativni primjeri na sajtovima
Prosvijetli onda i nas naivne pa nam javi u kojoj to banci daju dobre uslove na lijepe oči.
Moja firma ima lose bilanse, neke banke nam i ne daju kredite koliko su losi (NLB), a kod drugih je moguce uzeti npr. stambeni kredit sa fixnom kamatom od 4.5 (Erste), 4.75 (Lovcen) ili 3.99 varijabilna (Komercijalna banka). I sve to "na lijepe oči" na nacin sto sam otisao u svaku banku na salter i trazio kreditnog referenta, bez ikakvih zakazivanja i potezanja veza.
I Atlas u stecaj..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posle Atlasa bas me zivo zanima kad tih 100 mil se prebace na egzoticne off-shore destinacije koja je sledeca crnogorska banka koju ce da kroz prinudnu upravu i stecajni postupak popljackaju sve depozite fizickih i pravnih lica - rezidenata/nerezidenata
Ovdje bi trebalo tuziti državu tj cbcg, nije se preko noći desilo ovo.
Zabluda, prevara i sl
Last edited by Markys; 05-04-19 at 17:14.
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
sa ovakvim potezima cbcg strani investitori sad ce da navale da ulazu u Crnu Goru posto se vidi koliko je ekonomski i finansijski sitem stabilan i siguran :fat:.
pogotovu ce nerezidenti deponenti Atlasa i IBM-a da rasire pricu po svetu kako su u Crnoj Gori sigurna i stabilna ulaganja i poslovanje :greedy_dollars:
Last edited by mast; 05-04-19 at 17:28.
Haos sta se radi od nasih banaka, iskreno jedva čekam da udjemo u evropsku uniju da malo srede ovo, da se ne radi kako ko hoce.
Poslato sa ANE-LX1 uz pomoć Tapatoka
07.12 bilo 220m depozita sada 189m
E viva
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Erste. Stan je sredstvo obezbjedjenja
Ja sam dobio 4,5%, hipoteka je na stan i ubijedili su me da su mi učinjeli uslugu, mada to je bilo prije godinu pa možda i jesu.
Jos kad bi moglo to tek tako da se odradi na klik i prebace pare. Dosta para je blokiralo SDT i ako se dokaze da poticu od nelegalnih tokova bice proslijedjene u budzet.
Ja isto mislim da neki ozbiljni strani investitor za partnersku banku nece izabrat neku banku lokalnog vlasnika, nego neku sa medjunarodnom reputacijom tipa OTP, ERSTE, Societe i slicno. Na kraju, ne mora nuzno da izabere banku iz CG moze sve preko inostranih da odradi.
Po konstataciji, rekao bih da znas strukturu deponenata Atlasa i IBM, da li bi bio ljubazan da je podijelis sa nama da vidimo o kojim se investitorima radi.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Mogu mislit kakva je struktura deponenata, sve birani DPS partneri.
Pa ne treba onda brinut... neka crknu taman
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Što bi crkavali, dobiće po 50000 a ostatak iz stečajne mase, možda će jedino morat malo da sačekaju. Što bi stari Englezi rekli, strpljen spašen.
evo ukratko nekoliko pokazatelja -
#1 STD je udbaski ogranak iz prosloga veka a uvezan je sa vrhom DPS-a + jos jedno 300,000 dusa na tom kazanu pasulja gde moze da se prehrani legalnim tokovima max 100.000 dusa jel kazan moze da nahrani 100k a ne 300k sa 1 kutlacom pasulja i tako ostanu svi gladni tako da mora da se oplete pljacka da bi svi u lancu bar neko vreme bili siti i napiti...
#2 nerezidetne firne off-shore sa racunima u IBM i Atalas banci je usluzni servis za e-commerce .Godinama su preko tih racuna drndali promet uplate - isplate a od provizije na te bankovske usluge se uplacivali porezi,doprinosi,plate tih 200 zaposlenih + poreze i ostale dadzbine.A evo kako ...ako se oplete promet od 1 milijardu EUR na mesec ili godinu i da je provizija 0.5 ili 0.9% po transakciji tu se nakupi ohoho $$ koji ostane da se pusti u promet u MNE.
Crna Gora nije u EU jos uvek i nje u obavezi da ispostuje sve normative koji vaze u EU...nego u prelaznom periodu,,nek neka privredna delatnost funkcionise dokle god moze.Medjutim taj system je zbog zavisti,gramzivosti i halapljivosti nekih krugova zapeo za oko...a posto nisu u stanu da to shvate bolje da oteraju tu celu pricu u stecaj...i blokadu....da ne palamudim u prazno evo na primer nekoliko platnih solucija za ex-commerce koje godinama jako lepo funkcionisu gde je porez = 0%
https://www.paxum.com/
https://www.payoneer.com/
DK nije tolko dobar da ga mazes na lebac i on je budjav i kiseo ....al eto imao je neke projekte da odradi bar neki posao ko ova 2 ogledna usluzna servisa za world-wide kljente..al ta prica nije prosla u MNE jel tu ima puno gramzivih goozica...tako da taj e0commerce ce se naravno preusmeriti na Belize,St.Kittens and Nevis,Gibraltar ili Sejsele...ko izadje poslednji nek ugasi svetlo.I paxum u payoneer imaju licencu od Visa/Master-card i wire a moguce i za china union pay..
Zasto ima toliko klijenata nerezidenata u Crnoj Gori zato sto nece da se petljaju tamo po nekim karibimiba ili Isle of Main nego su odabrali mediteransku destinaciju u Evropi gde su mislili da je veca sigurnost i legalnost.Posle ovih desavanja par decenija se nece povratiti poverenje stranaca..u medjuvremenu mozemo da predjemo na kupone i bonove za zejtin,benzin ili deterdzent
https://pbs.twimg.com/media/CHe3-DVUEAA_U6i.jpg
<a href="https://pbs.twimg.com/media/CHe3-DVUEAA_U6i.jpg" target="_blank">
Last edited by mast; 05-04-19 at 22:04.
Ovo je stvarno pakao bas mi dobar drug i zena mu godina se muče zaradjuju po inostransvu pomodreli od muke, eto dobiće taj jedan dio iz fonda za zastitu depozita a 35hiljada bačit ..
Ja ne znam ko je odje više kriv debeli vepar ili CBCG
e pa i MNE nema stamparije perpera i dinara ko u Topcideru kad usfali da se pridoda
Ja mislim da sad kad isprazne FZD idu sigurno jos 2-4 banke pod led...sad su usli u stos posle IBM-a i Atlasa....
Al to ce posle na rate ici ko jezda i dafina...ili stara stednja....
Mozda u najboljem slucaju 500 eur na godinu...za za 35000 eur tvoj drug i hanuma ima da se nacekaju nekih 70-ak godina...Uostalom ja sam naplacivao staru stednju iz SFRJ (beobanka,dafiment....za 6000 eur da naplatim trebalo mi je 12 god....e sad kome se zuri i frka mu za $$ moze te obveznice odma da proda za nekih 650-750 EUR odma za poneti ili da ceka ko ja 20-40y
paxum , payoneer ,korespodentne banke na Belizu i St.Kitten ogranci odrade na 1 mesec prometa ko sto je Knezevic pokusao u MNE i po odbitku svih dadzbina,haraca DPS-a sto okrene na 15-20 meseci....
Alo bre...americke federalne rezerve cimaju Apple kompaniju da sa off shore vrate 200 milijardi USD i da im oproste sva poreska dugovanja...A management apple-a izda saopstenje ocemo sve trcimo...da vam izadjemo u susret...turite to u novine i na TV
Mislim da Miloje bas dobro razumije e-commerce.
Znam za pricu iz CKB banke od prije vise godina. Upalo tuzilastvo I gleda papire. Vele: "ko je pustio pare po ovom predmetu?" Ovi rekli pa covjek iz platnog prometa, a ovi iz tuzilastva rekli :"hapsi!!!" Ljudi mislili da u tuzilastvu ljudi znaju kako banka funkcionise I da je odgovornost na odobravanju I potpisivanju naloga za realizaciju, a ne na pukoj realizaciji kredita ukucavanjem naloga kroz sistem platnog prometa. Potrajalo je dok su se objasnili, covjek lezao u zatvoru bez ikakve potrebe.
E sad zamislite te iste koliko se razumiju u e-commerce.
Ja ne znam je li vise smijesno ili tuzno zamisliti situaciju dje je sva ova frka sa DK nastala slucajno, jer je neko iz tuzilastva pogresno shvatio koncept pa dao nalog za zamrzavanje sredstava, banka po nalogu zamrzla sredstva a CBCG ulecela jer nakon zamrzavanja tih sredstava pozicije banke su otisle u katastrofu.
Pa mislim da je I onaj Vujacic iz CBCG u vise navrata govorio da su morali da reaguju nakon zamrzavanja sredstava od SDTa.
Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks