Originally Posted by
Rodion Romanovich
Ja da sam lider neke od politickih partija u CG ili bi dao ostavku ili bi odbio ovaj "Sporazum" jer je najblaze receno neozbiljno ponudjen od neorganizovane skupine ljudi sa FB kojoj su same politicke partije dale i masovnost i infrastrukturu. Da bi bio Sporazum njemu je trebalo da prethodi niz susreta sa liderima opozicije kao i otvorenih debata. Licno mislim da bi najbolja stvar bila da su sami lideri postigli konsenzus i krenuli u proteste umjesto sto su dali legitimitet pojedincima bez ikakve realne snage. Ovako imamo apsurd da preko 90% demonstranata ama bas nema pojma o samim organizatorima, niti ko su, niti za sta se zalazu. Poslije prvobitnog istrcavanja sa ultimatumima, prijetnjom ne razilazenja do ispunjenja zahtjeva sa ovako ponudjenim "Sporazumom" ma sta on sadrzao prijeti da se znacajno izgubi pocetni elan. To jedna stvar, druga je oko stavljanja po strani sustinskih pitanja i stvari koje dijele samu CG a koje su od znacaja vecini naroda. Stavljanje po strani nece rijesiti problem vec ce ga jos vise zakomplikovati a sa jednim normalnim dijalogom ne mora se doci do rjesenja sada vec kao pocetak nekog djelovanja u rom smjeru moze se doci barem do uvazavanja suprotnih stavova i pogleda kao i do nacina kako bi se neke stvari rijesile.
Bookmarks