Last edited by Fidel Castro; 13-03-19 at 00:37.
Prema tome, šta da ti kažem?
Poyy takume
Sent from my ONEPLUS A6000 using Tapatalk
Obrazlozi...
Pa gusi se na 1100 obrtaja. Ili je taj motor toliko revolucionaran pa moze, ne znam. Na Fiesti koju vozim sve ispod 1800 je gusenje. I onda se motor slabije podmazuje.
Dobar si, a? Ščime se baviš?
Ako je lampica od ulja ugasena onda je pritisak ulja dovoljan, inace lampica se gasi dok se vrgla.
Sto se ulje tice, unutra ima Mobil 1 0W20 Extended Performance.
Drugo, ovaj motor za razliku od onog govneta u Fiesti je revolucionaran, radi na 1000 obrtaja do 75 na sat.
Na 1400 ide 80 na sat.
Napravljen je tako da radi, momci iz Aichija su ga tako podesili. A ti mi pricas da se tako moze sjebati motor.
Nisam vozio taj 1.33 pa ne mogu da pricam. Jednostavno mi je djelovalo da mu je premalo jer dostaa benzinaca koje sam vozio 16v tako nikako ne moze. Onda to po gradu moze do 1500, ne mora preko? To je dzabe onda, ne treba plin.
Dobar si, a? Ščime se baviš?
Kroz grad, kretanje i do 85 na sat ne mora da ide preko 1500 rpm. Pricam o normalnoj voznji.
Prilikom ubrzanja obrtaji idu do 1400-1500 i onda za drzanje brzine spusta ga na somu i cao.
Za jaca ubrzanja, i za brzine preko 90-100...
Austrija 1.14 €
Slovenija 1.26
Do Holandije cijene variraju 1.14 do 1.30 nasjkuplje dje sam vidio
Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока
Tebe mi je žao a za mene me duša boli
Jel' dosta bilo momci?
Znaci citam i ne vjerujem. Rekao bi co'ek da se djeca iz osnovne prepucavaju a ne konjine od po 30-40 godina.
Posraste se po cijelom automobilizmu sa glupim prozivkama. U zadnjih par strana, goriva u post-ovima ni u najavi.
Podijeljene su infrakcije i ban-ovi jer ste presli sve moguce granice dobrog ukusa.
Sjutra cu nasavit' i na drugim temama pa ko sto ponese.
Last edited by Fidel Castro; 13-03-19 at 00:58.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
U posljednih 7000km skoro, niđe se nije išlo van grada liše par puta do Žabljaka i primorija. A može sigurno 1-2l manje da ga vozi neka penzija od čoeka, prezadovoljan.
Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 13-03-19 at 13:51.
Nije to mala prosječna brzina, taman za tu potrošnju, koja je skroz ok, nema što...
A bgm sve preko 25kmh grada nije gledalo
Do virpazara pa je 57kmh
![]()
Bucam ga ja dobro...Mada dobro, jesam možda prećerao malo, 7000km je velik period - išlo se sigurno više puta put primorija još ga i otac vozi a on kad ide put Bara ga spušti na 7.5l, kako ne znam ali eto.
![]()
Last edited by BiTrAtE; 13-03-19 at 14:48.
Kad se vec svi qr*ite
PG-BA prije 10ak dana
Послато са SM-N960F уз помоћ Тапатока
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Meni je prosječna 26km/h(u zadnjih 4.000 km možda je 25℅ otvorenog).No to nije poenta,poenta je da kad pričam sa kolegom kojem je prosječna kroz grad manja nego moja(isto auto),ne uzimamo u obzir da je njemu do posla 5.5km a meni 1.5km,da je njemu Zlatički bulevar 40-50% puta,da se njemu auto normalno zagrije do posla,i tako svaki odlazak u "grad",dok meni u te 1.5km ima 6-7 semafora,6-7 ležećih...
Sent from my room
ili ja koji radim u vojislavljevica i svak idan makar dva ptua predjem krivi most... i kruzni kod atlasa i sl...pa me pitaju kako ti trosi 6 kroz grad![]()
brate pa ja ne mogu ispodi 6l kroz grad, no su ovo odje legendarne potrosnje...
Ja svaki dan zlatica-tolosi-city kvart i nazad i to po 2-3 puta
Dizelska gradska
![]()
Ja ga ispod 10l kroz grad mogu spustiti jedino kad idem preko maslina do centra![]()
Ja jos imam brosuru kad sam kupio auto, 4.4l gradske voznje veli...
Toliko ne moze ni da je slepam ugasenu
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks