E mater im. Jbg moram ga platit.
Cime placam putarine u Hr? Moze euro ili samo kune prihvataju?
Koliko plavci tolerisu na auto putu ako je ko imao iskustva?
ja placam iskljucivo karticom i ne razmisljam o kunama i markama...
na auto put mene do 150 niko nikad nije dirao... tempomat na 145 i krstarenje
zeleni moras imati, ja ga uzmem kad registrujem auto i onda ne razmisljam kad ce mi trebat i mogu li ga izvadit za vikend i sl![]()
Na rampama primaju i evrad, cak ti cijena pise u Kn i E.
Prema tome, šta da ti kažem?
Samo kartica i ne razmisljas. A brzina makar ja do sad tempomat na 160 i cao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
29 preko limita.
To je to, tnx everyone. Nisam ni planirao preko 150 da derem svakako, sasvim dovoljna brzina za duzu voznju autoputem.
@stefke
Koliko ti je trebalo do Graza ako si isao iz cuga?
moze karticom....
e i ja svaku put karticu nakrcam eurima, i lijepo sa njom i putarine i gorivo i kafe i hotel, ama bas sve sto se moze platit...i ne razmisljam oce li mi u hr nedje reci da ne primaju eure kao ranije i sl...sad bi trebalo zbog eu da primaju svudje....
Nema veze to sto su EU, koliko ima zemalja koje nijesu eurozona pa iskljucivo svoju valutu primaju (ali zato mjenjacnica na svakom cosku)...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
nesto gore nisi dobro napisao
zar nije lakse placat karticom nego ici u mjenjacnicu i uzimat marke kune dinare...?
Ja sam zadnji put karticom sve placao i milion puta lakse i brze. Ovo brze, mislim na to da postoje odvojena naplatna mjesta / rampe gdje su uvjek manje guzve (to sam dobro osjetio prosli put krajem avgusta)
Od sad, nakrcam karticu i kao sto EKV kaze, gorivo, putarinu i sve vezano za put sa njom, blazeno.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
kartica je majka
Mozes karticom i BiH i HR auto put da platis. Mozes i eurima ali ti kusur vrate u njihovoj valuti jer cesto nemaju sitnine u EUR. Mada BH autoput je 1eur jer ga vbozis bukvalno 2 minuta.
Mene je uhvatio presretac 15km prije zagreba. Pratio me punih 10 minuta kaze. Toliko je i snimka imao da mi pusti. Isao sam 162 kmh. Ogranicenjeje bilo 130.
Uglavnom zurio sam da preteknem silne kamione i on me pratio. Ne mozes ih nikakvo otkriti. Obuceni su u civilu i imaju obicne tablice. Mene je Audi A4 zaustavio.
Kazna je bila 400kuna, a posto sam strani drzavljanin moram odmah da je platim i to 50% kazne odnosno 200 kuna. Sto je bilo nekih 30tak eura., jeftinije nego u CGH istu kaznu da platis.
Kad smo se pozdravljali rekao mi je da usporim i da do 150kmh nikoga ne diraju pogotovo ako je daleko od grada. Kad se primices gradu ako ides preko 150 pisace ti kaznu.
Inace puste ti snimak i pricaju sto si radio i samo te odjednom pita: Da li ste vi upravljali vozilom? Ja reko ja sam nema tu dileme i radi mene nemamo potrebe gledat dalje, a on kaze da neki vozaci odbijaju kazu da su oni vozili pa moraju cekati kraj snimka kada te preteknu i slikaju vozilo od sprijed.
Dakle na 150 ga zakljucaj i uzivaj.
Last edited by hercules; 09-03-19 at 19:04.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Imaju par Superba, C320, 330xi, A4, Accors Type S...
imaju presretaca koliko ti volja.... ja ih cesto mimoidjem na odmorista...nema sanse da bi provalio da su oni
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks