sta vozis?
Kontinental kroskontakt ms za snijeg neupotrebljive, bio u KL u nedjelju i malo da odem van grada sidjoh nekako niz jedan nagib, mislio sam necu se vracati. Uz brdo proklizavaju seta auto lijevo desno, katastrofa, ja zakljucam 4x4 ono jos gore. Pored mene stara dzeta ide kao po kopnu, covjek mi pomogao gurao me tacno me sramota, nekako se na sto jada vratih u rikverc i prebacih da auto sam bira pogone i jedva izadjoh. Covjek mi kaze da kupim gume Kama, ruske, jeftine su, njega sluze predobro, te gume mi je na sva usta falio i Zlatko sto radi trapove. Ima li ko od vas iskustva sa njima ?
sta vozis?
Prema tome, šta da ti kažem?
Duster 4x4 petnaesto godiste, oko 60 k presao potpuno ispravan.
Kakva su vam iskustva sa Dunlop Winter sport 4D ?
Vozim s njima i ljeti i zimi. Guma se nekako čudno "ljušti" ali šara nije istrošena. One su naprijed.
Pozadi su nešto starije Hankook isto zimske, ali groma ne čuju. One su ranije bile naprijed.
Mislim da se vidi na slici o čemu se radi.
https://i.imgur.com/bKz8wSf.jpg
Last edited by BlackVelvet; 19-12-18 at 19:31.
Who let the dogs out
Valjda su Kama samo za snijeg, barem tako pročitah iskustva nekih po srbiji. Kiša i suvo, kao na skije.
Ne znam, nesto moram cinjeti, ove kontinental dobro izgledaju, skoro santimetar sare, prvi snijeg kad je bio isao sam za RO kako su se ponasale mislio sam zime nema za njih.
Sad fijasko najblaze receno.
Ja sam prosle zime malo testirao Continental WinterContact TS850 kojima je dot bio 2013, vozene su samo zimi, imale su bas dobru saru i bukvalno nisu dale da auto malo mrdne na snijeg kroz Kolasin. Na kraju sam ih prodao jer je jedna pukla bila na bocni zid.
Sto se mene tice kad god budem u mogucnosti cu uzet Continental jer su mi se pokazale za ovih 8 godina bas 10/10
Sto se Kame tice cuo sam da jedino za bas dobar snijeg valjaju, na ostalo kao da si bez guma.. Jedino je jos upitno koliko ce zima potrajat da drze fino...
But if you never try, you'll never know..
Prastajte za dupli post, taman mi iskoci sad.![]()
But if you never try, you'll never know..
Ove Kama me podsjećaju na nekadašnju Minervu zimsku.
Bila je za ekstremni snijeg, ali čim kiša i suvo vrijeme 0 su.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Uf, moram se raskačit sa ove teme ili parkirat auto do proljeća, jer nema guma da valja ili još jedan set(treći) da pravim sa ovim ruskim gumama i njega ubacit u gepek za nedaj bože![]()
brate to je ljetnja guma napravljena da moze sic na livadu...cuvaj se, nije problem sto ne mozes izac, nego neces stanut nedje.
bilo koja prava zimska guma je bolja od toga...dzabe 4x4 kad ta guma nema za sta da uhvati...
4x4 lock i esp off ti je najbolje za snijeg...ne znam ima li taj tvoj elektronsku blokadu diferencijala
a ako ga bas izmucis sa slajfovanjem, sam ce ti ugasit 4x4 i vrnut ga na prednje tockove, dok se ne ohladi ulje u diff
Danas bio do Simanta ili tako nekako, imaju neke engleske sto se rade u Kini imaju Kontinental i imaju Savu, ovaj mi lik tamo sto radijase kaze da od Save ne treba bjezati. Ne znam da odem do Trebinja ili do Tirane ?
idi u tiranu imas rozafu najbolja riba na svijet
Kakve su nokian zimske? Je li ko koristio, kakva su iskustva?
Sent from my SM-G950U1 using Tapatalk
I am not i danger, I am the danger.
aj vidi ima li rozafe u tiranu
Iskreno nikad cuo da ih ima u tiranu
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks