Page 991 of 1402 FirstFirst ... 491891941981987988989990991992993994995100110411091 ... LastLast
Results 24,751 to 24,775 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Ne slažeš se da je Tito simbol borbe protiv fašizma na ovim prostorima?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To su osjetljive teme jer imaju dvije strane.
    Slazem se da je simbol antifasizma, ali je i simbol i jednoumlja i ruznih stvari koje su se desavale ljudima koji ne razmisljaju isto, necu reci diktatura da se ne uvrijede Yugonostalgicari. Pa evo Milo je simbol nezavisnosti i suvjerenosti CG. I, sta imam ja od toga?
    Ideja kao ideja je ok, ali vrijeme u kome se to radi mi nije jasna. U vrijeme kada isti ti ljudi koji ga navodno uzdizu (ovi sto su ga podigli i ovi sto su dosli da ga pozdrave), a rade sve suportno od onog u sta su se kleli. Sta mi znaci spomenik ako ti neces da se boris za ovo danas, nego sjedis i razmisljas sta je bilo prije 40 godina. To treba da bude u duhu naroda a ne nekakva ploca. U situaciji kada smo u govnima, umjesto da gledamo naprijed da se dignemo, mi razmisljamo o necemu sto se zbilo prije 50 godina i ono pricamo sa sjetom. Jos naravno, treba da podrzim dizanje spomenika od ovih sto su trenutno tu, koji otimaju imovinu od naroda? Hvala puno, ali ne treba.

Sent from my Redmi 5 using Tapatalk
    Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Sve je to lijepo, ali vrijeme u kojem se pokušava podić spomenik Pavlu Đurišiću, u kojem nam susjed izjednačava četnički i partizanski pokret, u kojem se vrši revizija istorije za taj period, predstavlja pravo vrijeme da se ljudi podsjete ko se za šta borio u drugom svjetskom ratu. Ne kažem da treba ponovo 35 godina majske smotre da pravimo pred punim tribinama stadiona, ali jedan spomenik nije naodmet. Svaki istorijski period obilježen je ljudima koji su širili jednoumlje. Nije ni kralj Nikola bio demokrata, ni Obrenovići, ni Karađorđevići... Koji to vlastodržac ne širi jednoumlje?

Šta ti imaš od toga... Šta ima narod od toga da je spc glavna crkva u CG, da je srpski jezik jedini jezik ili takve slične gluposti? Ništa, pa je to opet bitno. Kažem bitno u kontekstu izbora, jer koliko god narod grinjao da ga zanimaju životne, ekonomske teme, kad dođu izbori, druge stvari prevladaju. To je dps-u jasno, to je jasno i df-u, čak je i morončiku poput Marka MIlačića to jasno.

U prevodu, dok se takve stvari ne riješe, niko neće ekonomske teme stavljat u prvi plan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

cak je pop dosao na "otvaranje" spomenika .....o, maaaaajko moja....sve je poludjelo
    Last edited by Tattoo; 19-12-18 at 19:26.
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Pop? Što ti je strah, brato, i dan danas...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by krkna View Post
    pop? Što ti je strah, brato, i dan danas...

kunem ti se da je to i moj komentar bio
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,040
    Thanks Thanks Received 
    4,135
    Thanked in
    2,331 Posts

Ја се трудим да што више упознајем Црну Гору и њену историју.И знам добро да она није црно-бијела.

Некима овдашњима је ок што се Србија представља у нашој ношњи, јелте биће и ово Србија некад.То је тужно јадно и болесно.
    А ово што Србија парадира са нашом ношњом, и што медији у Србији ту ношњу називају ношња "Срба из Црне Горе", иако је и Херцеговци зову црногорска ношња, је смијешно, и то је више њихов проблем него наш.

Ми се морамо бавити нашим проблемима и овдје се мора формирати једна комисија за културу и опште образовање, која ће имати извршна овлашћења да редукује медије, прије свега ТВ програм који нам се пласира из региона, а да се исти субвенцијама државе замијени масовном продукцијом РТЦГ-а и Вијести и осталих мањих локалних медија.
    Ми ово испирање мозга морамо да зауставимо, и да ако не можемо добити битку за Црногорце у Србији, јер ту има доста и природних процеса, онда морамо да добијемо битку за Црногорце у Црној Гори.

Даље радује и спознаја наших савезника, о важности решења тих проблема.И надам се да ће наши савезници утицати на ДПС, да престане да се курва са ДФ-ом и радикалима у СПЦ, и да се ту коначно ствари поставе на своје мјесто.

Елем неко помену да му се не свиђа "Секулина химна", коју исти и није написао, него само записао.И то листом помињу људи који иду у, или боље рећи подржавају, Цркву која је Секулиног саборца са Петровданске скупштине, и такође освједоченог сарадника окупатора, Јоаникија Липовца прогласила за свеца.
    Том логиком, могу питати како вам се не свиђа "Секулина химна", а свиђа "Секулина Црква"?

Last edited by BAR; 19-12-18 at 21:59.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    9,182
    Thanks Thanks Received 
    4,006
    Thanked in
    2,403 Posts

Ja bih vrnuo i ime Titograd,mozda bi se,ne mozda no vjerovatno ovi iselili kolko su puni huje hihi
    ...

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

3 puta, ima da dimije nosi kad ga Suljaga dohvati :lolblue:
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    9,182
    Thanks Thanks Received 
    4,006
    Thanked in
    2,403 Posts

Neka,sad ce ovizi od srece da se nakiti nocas
    ...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Pita li ga kako je Marovic? Fali li mu sta ?

Prenese li mu pozdrave ?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    472
    Thanked in
    244 Posts

Bogami je Milo prvi krenuo u ovaj treci poljubac, onako iskreno, iz srca.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by PavleCL View Post
    Bogami je Milo prvi krenuo u ovaj treci poljubac, onako iskreno, iz srca.
    Old habits die hard

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by StefanPG View Post
    Pa evo Milo je simbol nezavisnosti i suvjerenosti CG.
    To može biti tačno samo u glavama vas njegovih bivših birača
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    3,494
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

https://portalanalitika.me/clanak/32...pica-i-alkohol

Za deset dana, odnosno od 1. januara naredne godine, povećaće se akciza na fino rezani duvan sa 30 na 35 eura po kilogramu, na etil alkohol sa 1.050 eura na 1.250 eura po hektolitru, gazirana pića sa 20 eura na 25 eura po hektolitru, kazali su Pobjedi iz Ministarstva finansija. To će povećati cijene ovih proizvoda, ali će se tek po primjeni veće akcize znati koliko.
    http://www.bankar.me/2018/12/20/javn...709-odsto-bdp/

Javni dug će na kraju godine, po posljednjim procjenama, iznositi 3,26 milijardi eura, odnosno 70,9 odsto BDP, navedeno je u projekcijma makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja za period 2018-2021. koje je Ministarstvo finansija juče objavilo. Državni dug je, kako se navodi, 3,13 milijardi, a 131 milion je dug lokalne samouprave.

Očekuje li se novi boom sive ekonomije

Thanks Thanks Given 
    9,182
    Thanks Thanks Received 
    4,006
    Thanked in
    2,403 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Eto je Gandush postavio sliku kad ga je glasao ovaj mali,i sad ce opet jer mu je cokio Vulja haha
    ...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Koliko god se ti bunio, za vecinu je tako. Ljudi rodjeni 96+ godiste CG samostalnost vezuju za njega, pa sta god ko mislio o tome.
    Osnovne politicke stavove ne nosis iz medija vec iz kuce. Prosjecan DPS birac ce prenijeti svojoj djeci da je on bio taj i da su oni bili ti koji su je donijeli i izborili se za nju.
    Koliko god to bilo smijesno ili pogresno ipak je tako. Koji istorijski dogadjaji su doveli do toga je nevazno, ali vidjeces za jedno 20-30 godina ako budes jos ziv kakva ce biti istorija po tom pitanju

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

To je tačno. Ni Tudjmana Hrvati neće pamtit po tome što je trebalo da bude optužen za ratne zločine no umrije prije toga, niti će ga pamtiti po formiranju kriminalne hobotnice zvane hdz, koja je tek naknadno postala predmet sudskih postupaka. Tako niko ni Milu neće pamtit da je bio veći četa od većine današnjih, a ako se neko i sjeti, pozivaće se na Milovu naknadnu priču kako je on još od '92 bio za nezavisnu državu, ali nije mogao da se izbori sa tadašnjim protivnicima unutar partije.

Naravno, Milo je još uvijek mlad pa i dalje ima vremena da završi na svijetlim stranicama srpske istorije kao pokajnik i ujedinitelj srpskog naroda. Ko zna kakav će Milu interes bit do kraja karijere...
    Last edited by NHM; 20-12-18 at 09:24.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Koliko god se ti bunio, za vecinu je tako. Ljudi rodjeni 96+ godiste CG samostalnost vezuju za njega, pa sta god ko mislio o tome.
    Osnovne politicke stavove ne nosis iz medija vec iz kuce. Prosjecan DPS birac ce prenijeti svojoj djeci da je on bio taj i da su oni bili ti koji su je donijeli i izborili se za nju.
    Koliko god to bilo smijesno ili pogresno ipak je tako. Koji istorijski dogadjaji su doveli do toga je nevazno, ali vidjeces za jedno 20-30 godina ako budes jos ziv kakva ce biti istorija po tom pitanju
    Da je u pitanju daaleka prošlost (prije 50+ godina) to bi važilo. Ali tačno od vremena kad su današnji DFovci i Demokrate uz Mila postavljali barikade i Crnogorce nazivali ustašama smo saznali za Internet tako da postoje portali, forumi, vaskoliki YT itd... na kojima je sve zabilježeno i lako dostupno. Milovi botovi nisu dalekovidi kao Vučićevi da bi proglašavali YT snimke nepodobnima i obarali sajtove sa "škakljivim" vijestima/informacijama
    Last edited by Rakun; 20-12-18 at 12:32.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Da je u pitanju daaleka prošlost (prije 50+ godina) to bi važilo. Ali tačno od vremena kad su današnji DFovci i Demokrate uz Mila postavljali barikade i Crnogorce nazivali ustašama smo saznali za Internet tako da postoje portali, forumi, vaskoliki YT itd... na kojima je sve zabilježeno i lako dostupno. Milovi botovi nisu dalekovidi kao Vučićevi da bi proglašavali YT snimke nepodobnima i obarali sajtove sa "škakljivim" vijestima/informacijama
    Pa i ne bas Rakune. Ako otkucas bilo sta vezano za CG nezavisnost dobices slike Mila, Rank ispod zastava, DA i slike sa pozdravom LSCG koji niko od mladjih ne vezuje za LSCG vec za ideju nezavisnosti.
    Naces i sliku 20godisnjaka koji drze CG zastavu, drze slovo L u vazduhu i zagrljeni sa Duskom Markovicem, tadasnjim sefom ANB-a.
    Ako ti to ne djeluje kao apsurd koji ce ti obiljeziti sve to za 10-15 godina, onda stvarno imas problem sa samim sobom. Ne DF-om jer pominjati nekoga ko je na 10% kao izgovor za podrsku DPS-u je postalo vise nego smijesno

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Pa i ne bas Rakune. Ako otkucas bilo sta vezano za CG nezavisnost dobices slike Mila, Rank ispod zastava, DA i slike sa pozdravom LSCG koji niko od mladjih ne vezuje za LSCG vec za ideju nezavisnosti.
    Naces i sliku 20godisnjaka koji drze CG zastavu, drze slovo L u vazduhu i zagrljeni sa Duskom Markovicem, tadasnjim sefom ANB-a.
    Ako ti to ne djeluje kao apsurd koji ce ti obiljeziti sve to za 10-15 godina, onda stvarno imas problem sa samim sobom. Ne DF-om jer pominjati nekoga ko je na 10% kao izgovor za podrsku DPS-u je postalo vise nego smijesno
    Naravno da je apsurdno poistovjećivati DPS sa obnovom državnosti
    Zaboravljaš da će onome ko bude tražio informacije o ratu sa Hrvatskom takođe iskočiti slika Mila, onome ko bude tražio informacije o Štrpcima će takođe iskočiti milova slika. Evo ti Gandalf postovao citat dragog nam gospodara od prije skoro 20 godina, a nije izgubio ni minut na to jer je prva stvar koja iskoči kad se googla "Milo srbin"
    Last edited by Rakun; 20-12-18 at 14:05.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,010
    Thanked in
    4,018 Posts

Sam si sebe već demantovao. Sve iskače to što ti kažeš i nikoga već sad nije briga. Zaboravljaš da je čovjek izašao na predizborni skup i bezočno slagao da će da otvori 40 hiljada novih radnih mjesta, što je više radnih mjesta nego što je nezaposlenih. I narod je aplaudirao. Sad su prije koju nedelju izašli sa pričom kako su već otvorili 27-28 hiljada radnih mjesta. A broj nezaposlenih veći nego kad je laž izrečena. Računaju radna mjesta preko vladinog programa stručnog osposobljavanja, računaju sezonske poslove iznova i iznova, kao da su potpuno nova radna mjesta, računaju sve i svašta. I narod aplaudira. A sve se to dešava od prije nekoliko godina pa do danas. A ti misliš da nekoga zanima Milovo četnovanje, ratovanje, deportacije i slične stvari koje su se desile prije nego što su najnovije generacije dpsovaca i bile rođene. Da ne pričam što su ih vaspitavale generacije starih dpsovaca.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Sam si sebe već demantovao. Sve iskače to što ti kažeš i nikoga već sad nije briga. Zaboravljaš da je čovjek izašao na predizborni skup i bezočno slagao da će da otvori 40 hiljada novih radnih mjesta, što je više radnih mjesta nego što je nezaposlenih. I narod je aplaudirao. Sad su prije koju nedelju izašli sa pričom kako su već otvorili 27-28 hiljada radnih mjesta. A broj nezaposlenih veći nego kad je laž izrečena. Računaju radna mjesta preko vladinog programa stručnog osposobljavanja, računaju sezonske poslove iznova i iznova, kao da su potpuno nova radna mjesta, računaju sve i svašta. I narod aplaudira. A sve se to dešava od prije nekoliko godina pa do danas. A ti misliš da nekoga zanima Milovo četnovanje, ratovanje, deportacije i slične stvari koje su se desile prije nego što su najnovije generacije dpsovaca i bile rođene. Da ne pričam što su ih vaspitavale generacije starih dpsovaca.
    Da građane Crne Gore ne interesuje četnikovanje, ratovi i deportacije ne bi nas DPS-DF vozali kao budale svih ovih godina.
    Svaka zemlja je PRVO riješila ta pitanja pa je onda na red došla ekonomija, ne može zemlja sa podijeljenim stanovništvom i toliko unutrašnjih neprijatelja ni na koji način biti ekonomski uspješna jer će se vlast uvjek birati prema nacionalnom, a ne ekonomskom programu
    Last edited by Rakun; 20-12-18 at 18:43.

Page 991 of 1402 FirstFirst ... 491891941981987988989990991992993994995100110411091 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)