Albanija je prošle godine probila granicu od 5m turista, nije to podatak sa jednog sajta...
Kosovari preko 1.5m, Makedonci, Grci, Crnogorci... Pola Pg ide da trguje u Skadar, sve to ulazi u br turista i prihod od turizma...
Sent from Tapatalk
Tesko mi je da prihvatim da su ti podaci tacni iskreno,mozda grijesim .
https://howmuch.net/sources/how-much...ound-the-world
Pa to je sa tog sajta odakle je i mapa koja je postavljena ali eto i to kad razlozis te brojke dolazimo do tesko prihvatljivih odnosa-prije ce biti da mlatinjaju.
Albanija je prošle godine probila granicu od 5m turista, nije to podatak sa jednog sajta...
Kosovari preko 1.5m, Makedonci, Grci, Crnogorci... Pola Pg ide da trguje u Skadar, sve to ulazi u br turista i prihod od turizma...
Sent from Tapatalk
#fakenews
ja msm da ljudi nisu svjesni koliki smo mi tranzit albancima.
samo projure kroz cg.
veliki broj italijana sad isto ide kod njih na primorje..
Sent from my SM-G610F using Tapatalk
Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.
Bacio sam pogled, evo kako se kotiraju države nastale iz bivše Jugoslavije
Slovenija - 3.586.000 turista, 2,75 milijardi prihoda, turista prosječno potroši 714 dolara
Hrvatska - 15.593.000 turista, 10,924 milijardi prihoda, turista prosječno potroši 700 dolara
Srbija - 1.497.000 turista, 1,346 milijardi prihoda, turista prosječno potroši 899 dolara
Bosna i Hercegovina - 922.000 turista, 0,826 milijardi prihoda, turista prosječno potroši 895 dolara
Makedonija - 631.000 turista, 0,327 milijardi prihoda, turista prosječno potroši 518 dolara
Crna Gora - 1.877.000 turista, 1,047 milijardi prihoda, turista prosječno potroši 557 dolara
Poređenja radi, evo jedna mala država koja ima približan broj turista kao i Crna Gora
Luksemburg - 1.046.000 turista, 4,521 milijardi prihoda, turista prosječno potroši 4.322 dolara
Sent from my Motorola 8400
Ja sam o ovome godinama pisao, svi mislili da sam lud.
Muka mi je sa telefona da prshkam upravo na ovom topiku tamo nedje 2014 sam kucao o ovome.
Nasa strategija razvoja je potpuno ali poptuno pogresna u svim segmentima.
Prvo i osnovno izgubili smo domaceg Gosta - Crnogorca. Mnogi ce reci - zanemarljiva brojka. Ali nije bas tako.
Masu poznanika ne ljetuje vise u CG jer jednostavno zbog ogranicenosti sezone cijene su visoke cak i za neke EU zemlje a kamoli zbog nas. A i ponuda nam je realno trop.
Za vikend i zimski turizam tu su Zlatibor i Kopaonik, Jahorina ...
Za ljetnji Albanija i grcka, turska...
Low cost letovi su otvorili konekcije ka Milanu-Budimpesti-Briselu-Berlinu itd....
Jos nijesam nedje isao od oktobra do aprila da nije avion bio potpuno pun (Istanbul-Milano itr).
To su sve novci koji napustaju CG. Pa akvapark u trebinju svaki vikend 90% auta je tamo CG...
Dalje -
Lustica i Tivat ce biti lux destinacija dje crnogorci niti ce raditi neke ozbiljnije i placenije poslove niti ce tamo gostovati.
Ostatak CG se vraca na kraj 90ih i tomato turizam jer nemamo infrastrukturu za nista drugo.
Ne zaboravite da u ovaj broj turista ulaze svi koji prodju kroz CG, hiljade izletnika iz Dubrovnika, desetine hiljada kancer gostiju sa kruzera itd
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Desetine hiljada magnet i pica parce turista sa kruzera :loyal:
A onaj sto su ga sutnuli iz opstine Kotor sto place na topik o politici bi da pravi seawalk da može sto vise brodova uci hahahhahahhah DPS kadar.
Kruzeri i nisu toliko loši da postoji sadržaj koji će ih animirat da potroše novac ali opet vjerovatno svaki kruzer ima neku top destinaciju za potrošnju i to svi putnici znaju i tako planiraju putovanje !!! Šetanje starim gradom je atrakcija bez dileme ali realno nema neki sadržaj tipa ovako nešto što bi svako platio da ufati jedan krug i vidi ljepotu Boke !!!
Ovako kruzer udje , istovari goona , ljudi prošetaju starim gradom i protegnu noge na kopnu ... kupe neki suvenir i vrate se ... ništa specijalno ...
deuscroix
Rece li ovo covjek ferrous wheel u sred zaliva...
Gospodi pomiluj...
Ne znam stvarno kakvi su uslovi da se ovako nešto uradi u zaliv po pitanju vjetra i uopšte vremenskih uslova ali ljudi koji sa kruzerom udju u zaliv moraju imat neku atrakciju da potroše novac !!! Ovaj točak su napravile sve top turističke destinacije iako je ideja originalno iz Londona !!! Svi kažu da ljudi to vole jer im se pruža jedinstvena prilika da vide grad iz ptičije perspektive a da to nije skupo !!! Možda naš mentalitet nije takav ali kad se vidi koliko ljudi odje vole da se pentraju po raznih planina i kače na facebook upravo takve fotografije ipak je to neka univerzalna kategorija![]()
deuscroix
Jedan toranj od nekih 300m da se fino vidi cijeli zaliv i okolna brda
![]()
--------------------------
Do Not Disturb.
Me zaebai night molin te...
Pa cijela poenta zaliva su planine okolo i ta netaknutost... Dje celicno cudoviste...
Svi bi platili 50eur zicaru - Kotor - Njegushi
Ma kakva žičara da se ljudi katapultiraju kao na ovaj snimak
Ovaj točak je zakon![]()
deuscroix
Pa nece skijat' na Njeguse...
![]()
Do Not Disturb.
Hahahahahaha ova žičara je puno bolja ovog glupog točka ... mora da ga je neki neandertalac izmislio![]()
deuscroix
Bolje jedan stub u brdo nego tocak ispred starog grada
Ovo postavih jer sam bio tamo pa mi je bilo najlakse da nadjem taj.. Londonski nisam htio da stavljam jer njega koristi lokalno stanovnistvo od/do posla pa ih ima previse i nije isuvise reprezantativan.
Ima masu tipova, velicina itd... For more info, google "cable car". Ne moras dalje ni od Tirane da ides..![]()
Do Not Disturb.
Dje u Kotor da stavimo tocak? Na mjesto Fjorda?![]()
The Famous Fjord Ferris Wheel.
Unesco says yes.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Malo veca I lijepa fontana. Ubaciti unutra nesto Eura u metalu…..I napraviti dil sa vodicima da turistima objasne da tu Bokeski pomorci vjekovima bacaju novac pred isplovljavanje…..za srecan put.…...ali ljudi koji sa kruzerom udju u zaliv moraju imat neku atrakciju da potroše novac !!!
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Evo idejnog rješenja, meni je ovo top!
![]()
Za netaknutu prirodu...
![]()
Do Not Disturb.
Ja bik zakacio jedno desetak zipline-a sa jedne strane zaliva na drugu.
Da bude mreza spojena - krenes sa Njegusa, zavrsis na Mamulu.
Njegusi - Velji Vrh. Velji Vrh - Ratkova Gora, itd.
Kotor - the Bay of Spiderman.
Last edited by avet; 06-10-18 at 17:15.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks