Page 894 of 1402 FirstFirst ... 3947948448848908918928938948958968978989049449941394 ... LastLast
Results 22,326 to 22,350 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Nadati se da je ovo pokazna vjezba ROSU i da ce se povuci…
    Srbiji su vezane ruke, bez obzira na bombasticne izjave...

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    O cemu ti pricas, znas li uopste. Tara kuburi sa kadrom, da o fabrikama bilo cega ne pricamo. Ajde upri prstom u industriju i ja cu ti reci zasto je neces napraviti u ovakvom sistemu.
    Mi trenutno bukvalno mozemo da pocnemo sa nule, a to su poluproizvodi tj da daske i ploce prodajemo.
    Fabrika namjestaja zahtijeva 10-15 dizajnera, nekoliko ljudi koji rade sa materijalima od drveta do metala i platna. Da ih sve u CG koji se bave namjestajem skupis na gomilu nemas za jednu fabriku tipa Matis. A i to je smece jer ni oni nemaju nikakav kadar.
    Podji malo pa pogledaj malo skuplje proizvodjace namjestaja po radnji pa pogledaj malo o cemu pricam. Pogledaj npr rjesenja Gorenje u Namosu za kuhinje pa pogledaj nase “sklapace” namjestaja, pa ce ti sve jasno biti
    Imamo potencijala.....
    Što to ima Gorenje a ne može se kod nas dobit i nabavit?
    Da nije možda pelet iz Italije kvalitetniji od peleta koji se proizvodi na Bioče, jes ka u prkhno.
    Poenta je u tome što se državni organi majke CG trude da zatru svaku ideju da se u njoj nešto proizvodi.

PS. Matiz pravi namještaj šnj kvaliteta.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Što to ima Gorenje a ne može se kod nas dobit i nabavit?
    Da nije možda pelet iz Italije kvalitetniji od peleta koji se proizvodi na Bioče, jes ka u prkhno.
    Poenta je u tome što se državni organi majke CG trude da zatru svaku ideju da se u njoj nešto proizvodi.

PS. Matiz pravi namještaj šnj kvaliteta.
    Imaju tradiciju proizvodnje, samim tim imaju kadrove koje mi nemamo. Nisu problem resursi, problem je sto nemamo nikoga da ih valorizuje jer je industrija ubijena i ne postoje kadrovi koji to mogu da iznesu. Tehnologiju nemamo, to je problem, a ne resursi.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Iz raznih novina III

Sta ima? Ima radnu snagu koja je godinama usavrsavana za tu vrstu posla. Mi smo rastjerali sve ljude iz industrija koje su se bavile necim ili imale iskustva. Ti mislis da je lako napraviti fabriku sa nule.
    Zato i rekoh da je Matiz snj jer im je radna snaga nikakva a opet su bolji od nas, da ne pominjem to isto Gorenje.
    Vi stvarno mislite da postoje ovakvi scenariji. Ja dodjem i uspem 150-200 miliona u neku fabriku da bih trpio gubitke dok se crnogorci nauce poslu. Vazi...
    Nije mi jasno kako to vi zamisljate. Dodje, nebitno..VW i napravi fabriku u kojoj se sklapa tipa Caddy. I sta onda. Ko ce da radi tu? Sve ce neko da proizvodi skart pola godine godinu, dok se mi ne naucimo. I to manuelnom radu. Da ne pricam o kompleksnosti odrzavanja tog sistema.
    Mi danas mozemo da se bavimo turizmom, da se mozda unaprijedi proizvodnja u KAP-u ili Zeljezari.
    O cemu vi mastate. Mi bi imali frku da pogon za sklapanje necega napravimo, a ne da proizvodimo nesto

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Imaju tradiciju proizvodnje, samim tim imaju kadrove koje mi nemamo. Nisu problem resursi, problem je sto nemamo nikoga da ih valorizuje jer je industrija ubijena i ne postoje kadrovi koji to mogu da iznesu. Tehnologiju nemamo, to je problem, a ne resursi.
    Do tehologije i informacija se nikad lakše nije dolazilo. Problem je u tome što država svojim nečinjenjem uništava svaki pokušaj proizvodnje.
    Kakvu tradiciju je imao Artisan pa danas razbija na tržištu?

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Sta ima? Ima radnu snagu koja je godinama usavrsavana za tu vrstu posla. Mi smo rastjerali sve ljude iz industrija koje su se bavile necim ili imale iskustva. Ti mislis da je lako napraviti fabriku sa nule.
    Zato i rekoh da je Matiz snj jer im je radna snaga nikakva a opet su bolji od nas, da ne pominjem to isto Gorenje.
    Vi stvarno mislite da postoje ovakvi scenariji. Ja dodjem i uspem 150-200 miliona u neku fabriku da bih trpio gubitke dok se crnogorci nauce poslu. Vazi...
    Nije mi jasno kako to vi zamisljate. Dodje, nebitno..VW i napravi fabriku u kojoj se sklapa tipa Caddy. I sta onda. Ko ce da radi tu? Sve ce neko da proizvodi skart pola godine godinu, dok se mi ne naucimo. I to manuelnom radu. Da ne pricam o kompleksnosti odrzavanja tog sistema.
    Mi danas mozemo da se bavimo turizmom, da se mozda unaprijedi proizvodnja u KAP-u ili Zeljezari.
    O cemu vi mastate. Mi bi imali frku da pogon za sklapanje necega napravimo, a ne da proizvodimo nesto
    Znaš li da se ležajevi proizvedeni u Crnoj Gori ugrađuju u Volvo na primjer?
    Kako to kad smo tako glupi i nesposobni?

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Cuo sam.da su u Daido bas dobre plate i da se radi u 3 smjene

A evo i razloga

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    Last edited by Gandalf_White; 29-09-18 at 13:40.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Iz raznih novina III

Nisam rekao da smo glupi i nesposobni. A Daido metal je bivsa Industrija lezajeva osnovana 1955. I ovo sto si rekao samo govori u peilog ovome sto ja pricam, ne ti.
    Ono sto ti i vecina ne zelite da prihvatite je da ko god dodje da ulaze, gleda ekonomsku racunicu.
    Bila urbana legenda ili tacna informacija, treba procitati odgovor Stiva Jobsa Baraku obami zasto se Apple uredjaji nikada nece proizvoditi u Americi. I to nema veze sa cijenom radne snage koliko sa potrebnim brojem obucenih inzenjera za rad u takvoj fabrici.
    Last edited by Hell Raiser; 29-09-18 at 13:45.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Izrekao si najvecu istinu iako si pokusavao da budes satirican.

Domovina se brani jogurtom i varenikom, vodom i mesom, brasnom i hlebom...

Drzava koja nema svoju proizvodnju hrane tj. koja nema makar 70% svoje proizvodnje nije drzava.

Tacka
    Upravo !!
    Znaš da to godinama pričam

PS.
    Država IMA proizvodnju minimum 70%, ja kupujem crnogorske proizvode u Srbiji, ali narod ne kupuje domaće i to iz više razloga
    (od kojih je vlast samo jedan)
    Jebeni mentalitet "domaće ne može bit kvalitetno"
    U supermarketima domaći proizvodi nisu u prvom redu, a u nekim ih i nema
    Uvoznički lobi tj. vlast koja dopušta uvoz bez dažbina
    Naši proizvođači nikad nisu čuli za marketing

I pored priča "kupujem strano jer je jeftinije", ako je jeftinije, jeftinie je 5c tako da ta priča ne stoji.
    Iskreno me je iznenadila priča lepetanca koji je očigledno patriota

Sent from my Mi A2 using Tapatalk
    Last edited by Rakun; 29-09-18 at 14:07.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Cuo sam.da su u Daido bas dobre plate i da se radi u 3 smjene

A evo i razloga

Ovo samo pokazuje đe smo mogli bit da ovi polupismeni skakavci ne vladaju 30 godina.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Upravo !!
    Znaš da to godinama pričam

PS.
    Država IMA proizvodnju minimum 70% ali narod ne kupuje domaće i to iz više razloga
    (od kojih je vlast samo jedan)
    Jebeni mentalitet "domaće ne može bit kvalitetno"
    U supermarketima domaći proizvodi nisu u prvom redu, a u nekim ih i nema
    Uvoznički lobi tj. vlast koja dopušta uvoz bez dažbina

Nemamo proizvodnju nazalost... Cak ni plantaze nemaju 100% svoje sirovine a ne sta drugo

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Nisam rekao da smo glupi i nesposobni. A Daido metal je bivsa Industrija lezajeva osnovana 1955. I ovo sto si rekao samo govori u peilog ovome sto ja pricam, ne ti.
    Ono sto ti i vecina ne zelite da prihvatite je da ko god dodje da ulaze, gleda ekonomsku racunicu.
    Bila urbana legenda ili tacna informacija, treba procitati odgovor Stiva Jobsa Baraku obami zasto se Apple uredjaji nikada nece proizvoditi u Americi. I to nema veze sa cijenom radne snage koliko sa potrebnim brojem obucenih inzenjera za rad u takvoj fabrici.
    Aha, Daid-om inače upravlja stara porodica Japanaca iz Kotora koji žive tamo od 1955 kada im se brod nasuka na kotorsku rivu, prije će biti da ovo dokazuje moju priču da je moguće proizvoditi i u Crnoj Gori.

Volio bih da me citiraš đe sam to govorio da oni koji ulažu ne treba da gledaju računicu?

Pretpostavljam da si me zamijenio sa nekim jer ja o tome nikad nisam pisao a o proizvodnji znam mnogo više nego većina na ovom forumu i to ne iz knjiga.

Odjavljujem se lagano, ne znam što mi bi ni što ovoliko napisah

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nemamo proizvodnju nazalost... Cak ni plantaze nemaju 100% svoje sirovine a ne sta drugo

Znači nama ne računaš da je domaći proizvod ako je dio sirovina sa strane ?

"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Znači nama ne računaš da je domaći proizvod ako je dio sirovina sa strane ?

Naravno da ne...

Kako moze biti njeguski prsut kada je 99.9% sirovine iz Belgije ?

Kako moze biti Crnogorska rakija ili vino kada je 30-40% grozdja iz Makedonije ?

Kako moze biti pljevaljski sir kada se uvozi iz sjenice i prijepolja i u Cg prodaje kao pljevaljski?

Nauci me molin te nijesan pametan.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Kompanija Henley & Partners najavila je da će u oktobru sa Vladom Crne Gore pokrenuti program sticanja državljanstva po osnovu ulaganja u Crnoj Gori za koji veliko interesovanje očekuju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Iz ove globalne kompanije za migraciju investicija saopštili su da više od osam godina savjetuju Vladu Crne Gore o mogućem uvođenju programa ekonomskog državljanstva i veoma su zadovoljni što je sad pokrenut.

“Program sticanja državljanstva po osnovu investicija Crne Gore biće ograničen na samo 2.000 kandidata i ponudiće pojedincima nekoliko opcija, uključujući ulaganje od 450.000 eura u projekte u razvijenim područjima ili ulaganje od 250.000 eura u projekte u manje razvijenim područjima. Vlada će, pored toga, naplaćivati naknadu od 100.000 eura po prijavama. Nadoknada će biti usmjerena u poseban fond za razvoj nerazvijenih područja”, navedeno je u saopštenju Henlyja.

Pročitaj još: Kratka istorija pasoša

Iz crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma, koje je nadležno za ovaj program, “Vijesti” su uputili na Kabinet premijera za odgovore na pitanja da li su kompaniju Henly izabrali kao marketing agenta za sprovođenje programa ekonomskog državljanstva, da li će program početi da se primjenjuje 1. oktobra i da li su utvrđeni detaljniji kriterijumi. Iz Kabineta premijera Duška Markovića odgovori još nijesu stigli.

“Crna Gora ima cilj da razvije održiv ekonomski model, nudeći investicione mogućnosti u različitim trgovinskim i investicionim sektorima i verujemo da je ovaj najnoviji program državljanstva po osnovu ulaganja korak u pravom smjeru. Predviđamo značajno interesovanje iz UAE za državljanstvo putem investicionih mogućnosti u jurisdikcijama kao što je Crna Gora”, rekao je Marco Gantenbein, član globalnog izvršnog odbora Henlei & Partnersa i menadžment partnera Henlei & Partners Dubai.

U oktobru 2017. godine UAE i Crna Gora su proširile ugovor o izuzeću viznog režima na obične vlasnike pasoša. Nakon toga, građani Crne Gore trenutno imaju pristup bez viza za 123 zemlje.

Iz Evropske komisije ranije su upozorili da će Crna Gora morati da se, prilikom davanja državljanstva stranim investitorima, uskladi sa evropskim strogim normama i kriterijumima za sprečavanje bezbjednosnih rizika.

Šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav kazao je u julu, dan nakon usvajanja programa, da Vlada treba pažljivo da razmotri to pitanje, kako ne bi napravila bilo kakvu prepreku na putu prema EU.

Hahahahhahahahahaha

Pishaj po patriotizmu... Nasi su ginuli za ovo parce zemlje, krv prolivali.

I dodje jedan arapin i kupi drzavljanstvo. Ili jedan Taksin Sinavatra hahahahahhahahahahhagaha

Banananana nana na bananana

Thanks Thanks Given 
    2,162
    Thanks Thanks Received 
    1,265
    Thanked in
    486 Posts

Niko ni da pomene, moji Crnogorci
    https://m.cdm.me/svijet/region/na-da...miral-barovic/

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Kompanija Henley & Partners najavila je da će u oktobru sa Vladom Crne Gore pokrenuti program sticanja državljanstva po osnovu ulaganja u Crnoj Gori za koji veliko interesovanje očekuju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Iz ove globalne kompanije za migraciju investicija saopštili su da više od osam godina savjetuju Vladu Crne Gore o mogućem uvođenju programa ekonomskog državljanstva i veoma su zadovoljni što je sad pokrenut.

“Program sticanja državljanstva po osnovu investicija Crne Gore biće ograničen na samo 2.000 kandidata i ponudiće pojedincima nekoliko opcija, uključujući ulaganje od 450.000 eura u projekte u razvijenim područjima ili ulaganje od 250.000 eura u projekte u manje razvijenim područjima. Vlada će, pored toga, naplaćivati naknadu od 100.000 eura po prijavama. Nadoknada će biti usmjerena u poseban fond za razvoj nerazvijenih područja”, navedeno je u saopštenju Henlyja.

Iz crnogorskog Ministarstva održivog razvoja i turizma, koje je nadležno za ovaj program, “Vijesti” su uputili na Kabinet premijera za odgovore na pitanja da li su kompaniju Henly izabrali kao marketing agenta za sprovođenje programa ekonomskog državljanstva, da li će program početi da se primjenjuje 1. oktobra i da li su utvrđeni detaljniji kriterijumi. Iz Kabineta premijera Duška Markovića odgovori još nijesu stigli.

“Crna Gora ima cilj da razvije održiv ekonomski model, nudeći investicione mogućnosti u različitim trgovinskim i investicionim sektorima i verujemo da je ovaj najnoviji program državljanstva po osnovu ulaganja korak u pravom smjeru. Predviđamo značajno interesovanje iz UAE za državljanstvo putem investicionih mogućnosti u jurisdikcijama kao što je Crna Gora”, rekao je Marco Gantenbein, član globalnog izvršnog odbora Henlei & Partnersa i menadžment partnera Henlei & Partners Dubai.

U oktobru 2017. godine UAE i Crna Gora su proširile ugovor o izuzeću viznog režima na obične vlasnike pasoša. Nakon toga, građani Crne Gore trenutno imaju pristup bez viza za 123 zemlje.

Iz Evropske komisije ranije su upozorili da će Crna Gora morati da se, prilikom davanja državljanstva stranim investitorima, uskladi sa evropskim strogim normama i kriterijumima za sprečavanje bezbjednosnih rizika.

Šef Delegacije EU u Podgorici Aivo Orav kazao je u julu, dan nakon usvajanja programa, da Vlada treba pažljivo da razmotri to pitanje, kako ne bi napravila bilo kakvu prepreku na putu prema EU.

Hahahahhahahahahaha

I dodje jedan arapin i kupi drzavljanstvo. Ili jedan Taksin Sinavatra hahahahahhahahahahhagaha

Ne slazem se sa tobom odje. Ovako kako je napisano meni zvuci I vise nego ok. Cak sta vise bajkovito.

2000 novih drzavljana koji su duzni da uplate po 100k eura je 200 milki, plus sto su duzni da investiraju ili 450k u razvijeniji dio CG ili 250k u nerazvijeniji.

Dalje, pored para idu I investicije, tj. na ovaj broj aplikanata (2 hiljade) nekih pola milijarde u nerazvijeniji dio cg ili 900 milki u razvijeniji.

Kad bi ovo bilo realno ja bih odma trazio da se poveca kvota na 10k aplikanata, sto dodje melearda neto, taman da otplatimo autoput, plus investivije 2.5-4.5 meleardi.

Zvuchi bajkovito previse. Ne znam ko su budale da daju tolke pare.

Sent from my HUAWEI CRR-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,298
    Thanked in
    2,928 Posts

Zajebavam se naravno.

Ovo je karta Srbije u EU.

Sledece 24 mjeseca Srbija ce biti primljena i EU. Trgovace kosovo i to je to...

Vucic vuce prepametne spoljnopoliticke poteze. Sad ce da ukljuci diplomatiju pokaze da je Srbija zrela i da im.je u cilju ocuvanje mira i stabilnosti itd itd

Skoro deceniju se prica u Briselu da bi jedna balkanska zemlja mogla na mala vrata da udje u EU. To smo trebali biti mi
    Medjutim zbog manjka demokratije i viska korupcije popusili smo.

Srbija je next in line.
    Bugarska i Rumunija kada su primljene bile su u jos goroj situaciji nego srbija sad

Crna Gora je trebala biti ta ,,šargarepa", no zbog dosta razloga više nije. Ta sljedeća ,,šargarepa" će biti Makedonija (ako oko ovog referenduma sjutra i što slijedi poslije odradi kako treba).

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Quote Originally Posted by pg020 View Post
    ROSU se povukle sa Gazivoda, klasicna provokacija...
    Ma obezbjedjivali Taciju bezbjednost, jer je on najavio obilazak tog dijela Kosova. Ovo makar kaze predsjednik skupstinskog odbora Srbije za KiM.

https://www.b92.net/info/vesti/index...nav_id=1449632

A po medijima I nekim SNS klovnovima ispade samo sto se nine zaratilo.

Evo I Rakun strecao :-P

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Hahahahhahahahahaha

Inace nam i dalje treba viza za UAE, licno iskusio. Nznm sto su to dogovarali a pasala je 2018.

https://www.emirates.com/english/bef...ion/uae-visas/

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Ne slazem se sa tobom odje. Ovako kako je napisano meni zvuci I vise nego ok. Cak sta vise bajkovito.

2000 novih drzavljana koji su duzni da uplate po 100k eura je 200 milki, plus sto su duzni da investiraju ili 450k u razvijeniji dio CG ili 250k u nerazvijeniji.

Dalje, pored para idu I investicije, tj. na ovaj broj aplikanata (2 hiljade) nekih pola milijarde u nerazvijeniji dio cg ili 900 milki u razvijeniji.

Kad bi ovo bilo realno ja bih odma trazio da se poveca kvota na 10k aplikanata, sto dodje melearda neto, taman da otplatimo autoput, plus investivije 2.5-4.5 meleardi.

Ekonomsko drzavljanstvo daju skoro sve zemlje ovog svijeta, od USA do Grcke. Crna Gora treba da prihvati ljude koji su voljni da uloze svoj novac i sudbinski i interesno se vezu za ovu zemlju. Od ovih sto po cio dan slusaju gusle i misle da je istina to sto se u guslarskim pjesmama pjeva, slaba vajda…

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post

Pitanje kratko...

Kakav smo benefit vidjeli od Sinavatre ?

Ne treba stranim drzavljanima nase drzavljanstvo ama bas bas bas nista osim oko kriminalnih aktivnosti...
    Zbog cega bi bacali 100k? Kad mogu to da uloze bez ikakvih barijera kao stranci?

Cijeli zakon se donosi da bi se kriminalni sljam svijeta sjatio da rijesi problem upravo kao Taksin i sada razni Arapi...

Chush zamisli dajes drzavljanstvo i uzimas mu 100k a on kao treba da dodje da ulozi tu potpuno transparentno

Zamisli milijarder ulaze u Gusinje 250k i placa 100k jer je prepoznao potencijal Gusinja ahhahahahahahahha

Da jos jednom ponovim... Ne postoje biznis barijere za strane drzavljane koje bi ekonomsko drzavljanstvo rijesilo

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,613
    Thanked in
    3,048 Posts

Pitanje kratko...

Kakav smo benefit vidjeli od Sinavatre ?

Ne treba stranim drzavljanima nase drzavljanstvo ama bas bas bas nista osim oko kriminalnih aktivnosti...
    Zbog cega bi bacali 100k? Kad mogu to da uloze bez ikakvih barijera kao stranci?

Cijeli zakon se donosi da bi se kriminalni sljam svijeta sjatio da rijesi problem upravo kao Taksin i sada razni Arapi...

Chush zamisli dajes drzavljanstvo i uzimas mu 100k a on kao treba da dodje da ulozi tu potpuno transparentno

Zamisli milijarder ulaze u Gusinje 250k i placa 100k jer je prepoznao potencijal Gusinja ahhahahahahahahha

On ga je dobio vjerovatno dzabe, da smo mu uzeli 100k I obavezali ga da investira 250k-450k ili ce mu biti oduzeto, ne vidim problem.

Ada valjda necemo prihvatat lica sa crvenih interpolovih potjernica I slicno.

A sto se tice krupnog kapitala, malo ko igra posteno inace ne bi bili tako krupni da su sve radili po PSu. Cast mozda rijetkim izuzecima.

A ovo oko Gusinja... nerealno. Zato I kazem bajkovito.

Thanks Thanks Given 
    1,724
    Thanks Thanks Received 
    1,282
    Thanked in
    855 Posts

Da jos jednom ponovim... Ne postoje biznis barijere za strane drzavljane koje bi ekonomsko drzavljanstvo rijesilo
    Eto koliko znas kad bi u Gusinje mogla da postoji fabrika vode. I to najjaca voda na planeti Zemlji sa Alipasinih izvora. Ko izdrzi 10 sekundi sa rukom u toj vodi svaka mu cast. Onda su tu nevjerovatne Prokletije. 100x ljepse i isplativije mjesto od Zabljaka jer Gusinje, PARADOKSALNO, zivi ljeti a da ima ulaganja mogao bi najjaci zimski turizam da se razvije
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Tripleta odmori....

@kimmi

Sinavatru je kostalo 15 meleona )))))

dopisu od 17. marta 2009. godine Centralna banka je pozvala Vladu Crne Gore da preuzme Prvu banku kojoj je tada hitno trebalo 110,6 miliona evra samo kako bi opstala. Banka, kao i njeni najveći depozitori i dužnici, najmoćniji ljudi u državi bili su u ozbiljnim finansijskim problemima i potražili su izlaz.

Thaksin Shinawatra, bivši premijer Tajlanda, stigao je u Liberiju, 20. aprila 2009. godine, sa crnogorskim pasošem. Bilo je to težak period za njega. Smenjen je s dužnosti u državnom udaru 2006. godine i otišao je u svojevoljni egzil, a onda se suočio i sa puno većim problemom – pet dana ranije oduzet mu je tajlandski pasoš.

Prema crnogorskom zakonu, osoba može dobiti državljanstvo Crne Gore ako nikada nije osuđena na zatvorsku kaznu. Shinawatra je osuđen u odsustvu zbog korupcije, Interpol je raspisao poternicu za njegovo hapšenje, a ipak mu je dodeljeno crnogorsko državljanstvo.

Iz dokumenata se vidi da je u trenutku kada je Interpol tragao za Shinawatrom, 15 miliona evra njegovog novca položeno u Prvu banku. Novac je u njegovo ime položio advokat iz Dubaija Khalid M. Kadfoor Al-Mehairi. Crnogorski zvaničnici odbili su odgovoriti na pitanje kako i ko mu je odobrio državljanstvo.

Banka za Al-Mehairija nikada nije popunila pristupnicu što je imala obavezu učiniti. Godinu i po dana kasnije, sudska dokumentacija je otkrila da je Al-Mehairi položio novac u Shinawatrino ime.

Novac je bio nužan za Prvu banku koja se tada nalazila u najkritičnijem stanju, bez gotovine ili načina da izađe iz krize dok je Centralna banka zagovarala njenu likvidaciju.

Prema sudskoj dokumentaciji, Shinawatra, koji je zaradio novac prodajom svog fudbalskog kluba Mančester siti, tražio je od ovog advokata da obavi nekoliko poslovnih transakcija za njega. One su uključivale kupovinu kuće u Dubaiju i otvaranje računa na njegovo ime u banci u Crnoj Gori.

Zbog Interpolove poternice, Al-Mehairi je ubedio Shinawatru da račun otvori na njega kao advokata, a ne na svoje ime da novac ne bi kasnije bio zaplenjen. Al-Mehairi je položio novac u aprilu 2009. godine, ali dogovor nije dobro prošao.

Shinawatra je kasnije optužio advokata za proneveru novca. Na kraju je Al-Mehairi oslobođen optužbi za proneveru i krivotvorenje, ali je osuđen zbog zloupotrebe poverenja na tri godine zatvora.

Sa depozitom od 15 miliona evra Shinawatra je bio među pet najvećih depozitora banke 2009. godine.

Revizori iz PwC-a su pitali šta misteriozni depozit radi u banci. Banka im je konačno pokazala Al-Mehairijev dopis kojim odobrava korištenje ovog gotovinskog pologa kao garancije za kredit firmi San Investments.

Page 894 of 1402 FirstFirst ... 3947948448848908918928938948958968978989049449941394 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)