Biće para kad država poklopi imovinu Mitropolije.
Koliko ono prihoduje Ostrog po Stevu Vučiniću? 50-60 miliona evra.
Prilično su učestali na CDM-u u poslednje vreme tekstovi koji afirmišu najavljeni Zakon o slobodi vjeroispovesti".
Evo i za danas su našli nekog lika čiji je pradjed valjda bio "glavni majstor" pri izgradnji neke crkve koju je uzurpirala SPC.
I on sve životne nade polaže u najavljeni zakon i svako jutro se bogu moli da se isti donese.
https://www.cdm.me/drustvo/unuk-jednog-od-graditelja-crkve-u-grbavcima-da-nam-se-vrati-nase/
Crkva Svete Petke u Grbavcima nadomak Podgorice u vlasništvu je Srpske pravoslavne crkve u čiji posjed su došli kao i u slučaju ostalih seoskih crkava i crnogorskih manastira voljom nesavjesnih činovnika u Upravi za nekretnine, za što do danas niko nije odgovarao. Nije samo ta crkva sa teritorije Grbavaca prepuštena Srpskoj pravoslavnoj, kažu Grbavčani, već su i ostale, a brine ih i to što institucije ne vode računa o, kako oni vjeruju, izuzetnom kulturnom blagu Divan gradu koji je, pričaju, bio zimovnik Ivana Crnojevića.
Crkvu Svete Petke 1900. godine sagradili su mještani, a unuk jednog od glavnih graditelja crkve Momčilo Mujo Mirotić za Pobjedu rekao je da mu je “sva nada u zakon o slobodi vjeroispovijesti”, koji će, očekuje on, ovu crkvu vratiti u vlasništvo države, odnosno sela “koje je i gradilo i sagradilo”.
“Da nam bude vraćeno naše. Crkva je izgrađena još 1900. i moj prađed Simo Nešov Mirotić je vodio glavni posao. Sedam godina je rađena. Danas tamo nema mjesta za Crnogorsku crkvu i Crnogorce”, kaže Mirotić.
Mirotić je uvjeren da će nakon usvajanja zakona o slobodi vjeroispovijesti biti drugačije i da će crkva koju je gradio njegov djed opet pripadati selu.
“I da svi mogu da vrše obrede u njoj. A ne kao sada. Od kada su je preuzeli, ta crkva nije crkva svih mještana. Meni ne smeta da i SPC ima obrede u njoj, ali mi smeta što se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi uskraćuje to pravo i što je crkva, ko zna kako, a siguran sam nezakonito, prepisana na SPC”, kaže Mirotić.
Mnogi Grbavčani nezadovoljni su i odnosom države prema sakralnom i kulturnom nasljeđu i upozoravaju da se nečinjenjem nadležnih urušava crnogorski identitet i dozvoljava interpretacija istorije koja nije utemeljena na činjenicama.
Oko ostataka crkve na svakom koraku su nadgrobne ploče. Kamene, pojedine sa isklesanim simbolima. Mještani vjeruju da su u te grobnice sahranjeni plemići, a u one bez oznaka “običan svijet”.
E pa da je srece vi i srbi bi trebali da zamijenite uloge jer su nam oni mnogo blizi narod po svemu, nego tako ispade a vi dobro iskorististe situaciju to vam se mora prznati, mnogo snalazljiv narod.
S obzirom koliko vas je uzeli ste ogroman dio kolaca, to zna i ova vlast ali jbg ono sto se kaze nuzno zlo.
I dok jedan dobar dio pravoslavne crne gore ne moze doci do posla i zivi lose, vi ste zaposjeli bas dobro. Mada tu treba kriviti iskljucivo vlast a nikako vas.
Umoran sam od svega sto znam
Prihodi godisnji od 60 miliona znace 5 miliona mjesecno ili oko 165.000€ dnevno prihoda koje po nesrecnome Stevu ima jedan manastir u CG.
Mada zalosnije je da neko ko je zavrsio makar 2 razreda osnovne moze povjerovati da Ostrog prihoduje vise od Telekoma i Ekopetrola zajedno![]()
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Mene isto zanima koliko to Ostrog prihoduje, jer baš ne znam ni okvirno, da lupim cifru...
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Milijardu ipo
SPC u CG je najveci zemljoposjednik (negdje sam naletio na podatak da je tipa 15% od cijele teritorije crkvena zemlja) i sigurno najlikvidnija firma.
Hoteli, restorani, vinarije, moteli, fabrike suvenira, suvenirnice, gradjevinske firme po BD i PG i stanovi za trzste u istim itd itd. Za neke se i ne zna da su od SPC a za dobar dio se zna.
I onda dodju tipovi da ih brane
Najjacu pricu koju sam cuo nedje kad sam javno pljuvao Amfilohija bilo je " Ali on pomaze nasem narodu na Kosovu" hahahahahhahahahahahha
Last edited by Gandalf_White; 10-09-18 at 17:12.
One Ring to Rule them all...
Moze li neko da napise sledecih pet podatka:
1. Koliki je iznos kredita za autoput u dolarima (u toj valuti je uzet, zato)?
2. Kolika je kamata u %?
3. Koliki je rok otplate?
4. Da li se rate isplacuju na mjesecnom ili godisnjem nivou (ili polugodisnjem, tromjesecnom,...)?
5. Koliki je iznos rate u dolarima?
Hvala.
Sent from my Motorola 8400
Lord, the pitiful screams of all them college-educated women!
Exim banka je u septembru 2014 odobrila Crnoj Gori kredit od oko 687 miliona eura za gradnju dionice autoputa od Smokovca do Mateševa, što je 85 odsto neophodnog iznosa. Preostalih 120 miliona, od ukupno 809,58 miliona eura, obezbijediće država.
Kredit je odobren na 20 godina, sa pet ili šest godina grejs perioda, uz kamatnu stopu do dva odsto. Kineska banka, kako je ranije saopšteno iz Vlade, ne traži garancije za kredit.
Aok
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
I ovo se ispolitizovalo. Evo objasnjenje uciteljice:
Ova Ana Marinkovic inace iz Kraljeva, nista s nasim obrazovnim sistemom nema, ali kako im se kosa dize od hrvatskih i slovenackih imena
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Ronaldinho; 10-09-18 at 22:32.
Satelit protiv Satelita![]()
Nurkovic hoce da pokloni aerodrom turcima ili arapima, SD hoce da zadrzi radna mjesta.. a ti narode CG ko te ....
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
Ja bih da damo aerodrome Kinezima
Sent from my p20 lite using Tapatalk
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Mora se priznat da je ludilo zadržat avio kompaniju koja samo pravi dugove a prodavat aerodrome što samo po sebi znači da je to iznudjena odluka a to opet znači da neće biti nikakav tender nego se već zna kupac !!! U toj situaciji gotovo sigurno to neće biti Kinezi iako bi to bila najmanja šteta ...
deuscroix
Kakav nas scenario ceka? pusta li ovo dps niz vodu sd ili je cisto zakrpa u pitanju, prodace to strancima ali ce ovi njihovi poltroni sacuvati posao sto nema logike obzirom kakvi su to paraziti logicno bi bilo da tu ide totalna cistka tj clean format.
Ovaj ministar Osman priča nemušti jezik u vezi javne rasprave o koncesiji na aerodrome više od pola pitanja nije odgovorio samo lupao klasične političke floskule , ljudi ga masakrirali sa logičnim pitanjima čovjek blage veze nema sa stručne strane šta da odgovori osim ono što je nabubao.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
On je tu raspravu odradio formalnosti radi
Sent from my p20 lite using Tapatalk
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Slobodno mozemo reci da imamo najgoru opoziciju u univerzumu. Umjesto da napadaju vlast oni se kolju izmedju sebe hahahah
Sent from my iPhone using Tapatalk
I ti svakoga pratis![]()
Reče li Nurković da je avio kompanija koju je osnovala država ( čitaj DPS ) zapravo firma koja je puna DUBIOZA i kako je menadzment radio toliko loše da su posledice katastrofalne u vidu ogromnih dugova koji guše državnu kasu !!! Koja je razlika izmedju upravljanja nacionalnom avio kompanijom i državom ??? Jel ovo neki znak da se raskida koalicija izmedju BS i DPS ili ih samo Nurković ... onako malo ... sa strane![]()
deuscroix
acs javljaj nam, ti znas sta se u bs radi.
Umoran sam od svega sto znam
Dobro jutro Montenegro... Manje monte viese negro
FUN FACT - POGRIJEŠILI SMO! Prilažemo krunski dokaz da će se broj putnika u prvim godinama na Aerodromima Crne Gore - SMANJITI, iako u onih 8 strana ekonomske analize piše da će se - povećati.
Iako smo se radovali da ćemo ubIrati 15-20 miliona eura godišnje koncesione naknade, grdno smo se prevarili; nismo pažljivo saslušali predstavnicu IFC-a koja je izjavila sljedeće: "... dok će godišnje koncesione naknade zavisiti od bruto prihoda koncesionara. Procjene naše kompanije su da će to biti 10 do 20% bruto prihoda koji će prve godine godinama biti 10 do 20 miliona eura sa tendencijom stalnog rasta”.
Dakle, 10 do 20 miliona eura se odnosi na bruto prihode a ne koncesione naknade kako su prenijeli neki portali! Zaključak - u prvim godinama će godišnja koncesiona naknada biti od jednog do dva miliona eura a možda i 4 miliona eura (10-20% prihoda koji planirani od 10 do 20 miliona eura). MI tipujemo na 2 miliona eura godišnje koncesione naknade, za početak.
Zanemarujući činjenicu da svaki plan koji ima oscilacije od 100% (?!) nije plan već puko gađanje ciframa, podsjetićemo na sljedeće: Prihodi Aerodroma Crne Gore za 2017 godinu iznose 34 miliona eura. Dakle, ako godisnji prihodi koncesionara budu 10 miliona eura, broj putnika će biti TROSTRUKO manji u odnosu na 2017. godinu, a ako budu 20 miliona eura, onda će biti skoro DVOSTRUKO manji u odnosu na 2017. godinu.
Naravno, kao što je kasnije izjavila predstavnica IFC-a, broj putnika će se povećavati u narednim godinama, ali dostizanje sadašnjeg nivoa putnika će biti moguće tek za nekoliko godina.
Šta ovo znači za našu ekonomiju? Koncesionar nije zainteresovan za razvijanje Crne Gore kao turističke destinacije! Kako Crna Gora od turizma generiše preko milijardu eura prihoda, izračunajte sami koliko će generisati prihoda ako bude imala tri puta manje turista koji dolaze avionom.
Turisticka privredo, držite se; slijetanje u narednom godinama će biti - nezgodno. Nemoj samo da nismo napisali na vakat što vas čeka.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks