Page 880 of 1402 FirstFirst ... 3807808308708768778788798808818828838848909309801380 ... LastLast
Results 21,976 to 22,000 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

evo pokušavamo da ih malo srežemo ali ne ide...tj ići će
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Da izignorisemo ove botove i dupe naloge, meni iskreno ni malo nisu jasna saopstenja demokrata zadnje 3-4 dana...

Sta je ovo ? Kakvi srbi sta se radi?

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    Ja ti to i pricam nego ti nekad kasnije palis.
    Jesi vidio recenicu, nece nas niko da trpa u 300 kvadrata.
    Kojih vas? Ko vas trpa tamo, Milo???? Pokušavaju da odrze gradjansku liniju ali im sve to teze ide.
    Vidjeces da ce se Abazovic pretvoriti u Medojevića, cist privezak demokrata.
    Ono imamo i mi Albanca nisu sve samo Srbi odje.

Ja iskreno poznajem dosta koji ih glasaju ali ne znam ni jednog koji je Crnogorac . Sem tebe , ali ti se nesto zanosis mislis valjace.

Rudovic je u pravu, nama treba jedna opoziciona crnogorska nacionalna stranka. I mislim da je on prepoznao ovo sto ja vec dugo odje pricam.
    Nije prepoznao moji pricu, nego kuda ide ta koalicija.

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
    Last edited by lepetanac; 09-09-18 at 21:27.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    http://www.vijesti.me/vijesti/stijep...vucicu-1003457

Malo se opustio ovaj iz demokrata, Kaze nece nas (Srbe) Milo i DF da sabijaju u 200 kvadrata.

Privukli su dosta toga sto misle ubijeno u oblande

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Pa ti si njihov visoki funkcioner na opstinskom nivou, ti bi trebao da znas sta vam se u kucu radi ako ti ne znas sta ce tek obicni clanovi znati
    Nijesam ja visoki nista... Ali me zivo zanima kakvo je ovo ludilo sa srbima i sa stripovima? Ne pitam nikoga nista ali mi nije jasno nikako da neko moze ovo da okaci kao saopstenje ...
    Dalje nijesam pupcanom vrpcom vezan za nekoga, to je demokratija - onaj ciji ti se program/stavovi svidjaju toga glasas ( sve dok nije DpS/SD/BS prodaja ) Ali ne znam... Bas ne znam

Samo da smo zdravo, nadam se da je ukrao neko nalog ili nesto

Last edited by Gandalf_White; 09-09-18 at 21:31.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Nijesam ja visoki nista... Ali me zivo zanima kakvo je ovo ludilo sa srbima i sa stripovima? Ne pitam nikoga nista ali mi nije jasno nikako da neko moze ovo da okaci kao saopstenje ...
    Dalje nijesam pupcanom vrpcom vezan za nekoga, to je demokratija - onaj ciji ti se program/stavovi svidjaju toga glasas ( sve dok nije DpS/SD/BS prodaja ) Ali ne znam... Bas ne znam

Samo da smo zdravo, nadam se da je ukrao neko nalog ili nesto

Znas kako, osnovi politicke teorije kazu da partije koje u svom tijelu imaju vecinu desno orijentisanih glasaca, sto demokrate svakako imaju jer se sastoje od makar 70% srba, kada dodje do zastoja rasta balona ili pucanja ili poraza polako krecu da skrecu u desno i ka nacionalisticki tvrdokornim glasacima da bi nastavili rast ili nasli potencijalno rjesenje za poraze.....

po njih je nejgore da ne rade nista i nastave kao u prethodnom periodu i opet bi nastavili sa porazima, ovako morali su nesto da pokusaju da nastave rast tijela jer bilo kakav pad podrske u sada vec drugom ciklusu izbora dje demokrate samostalno nastupaju bi znacio strmoglavi pad bez povratka jer bi se izgubila nada medju njihovim tijelom....

da li su pravilno odlucili ili nisu sa ovim skretanjem, mislim da nisu dobro izabrali jer i ako ovim skretanjem privuku desnicarske glasove svakako ce izgubiti dobar dio lijevog tijela i crnogoraca, muslimana itd....

pokazace vrijeme, vidjecemo....

ja bih ove aktivnosti u poslednje vrijeme povezao direktno sa izborima u 3 primorske opstine koji slijede jer tu moraju da napanu glasacko tijelo teskih srba, a narod je dolje nezadovoljan, zaposljavaju se ljudi koji nisu iz tih gradova, nista se promijenilo nije po pitanju funkcionisanja itd.... parlamenti prakticno u sve tri opstine nemaju stabilnu vecinu, ne donose odluke itd...

tako da ovo je samo pred kampanja za kampanju koja slijedi za ta 3 grada.....
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

tako da ovo je samo pred kampanja za kampanju koja slijedi za ta 3 grada.....
    Nijesi u pravu.
    Rukovodstvo je na odmoru, bukvalno poslije lokalnih izbora, javni plan je bio razvijanje gradjanskog duha.
    Ovo je vise misevi kolo vode neko glupiranje.

Ali svakako lose

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

iskreno....nijesam ni sumnjala....već sam pomenula da sticajem okolnosti imam vrlo bliske ljude u vrhu i pri vrhu partije...ništa crnogorsko ne priznaju niti ih zanima...teško bi partijski kurs to promijenio
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Nijesi u pravu.
    Rukovodstvo je na odmoru, bukvalno poslije lokalnih izbora, javni plan je bio razvijanje gradjanskog duha.

Ali svakako lose

Brate da ti se u ime partije izlazi u javnost sa ovim smijesnim izjavama i jasnim skretanjem, da ti se na zvanicnim stranicama objavljuju ovakve karikature i to u kontinuitetu, a da za to vrh partije ne zna i nije odobrio, to ti nece povjerovati niko bukvalno, cus na odmor oni.... daj ne sprdaj se....

sve da su na odmor a ako ovo dozvoljavaju, onda su oni bas presmijesna organizacija.... sve ovo ima svoje zasto i zato.....

vidjeces kad ti partijske kolege sad po primoriju u kampanji po pitanju srbovanja ulete trupacke....

vuk dlaku mijenja, cud nikad..... tako ce biti i sa demokratama koji su zadojeni SNP ideologijom i tesko je to promijeniti, ostalo je samo fasada i kravate crvene.... sve vise i sve cesce ce da se izlazi iz gradjanske price.... smo da vidimo predstojeci period oce li ovako nastavit..... kampanja u 3 primorske opstine ce im definisati buducnost partije.....
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Brojni hoteli, apartmani i restorani smješteni su na obalama Port Milene u Ulcinju. Ipak, na hiljade turista udisali su miris kanalizacije i ove sezone. Sa ovog mjesta kući neće ponijeti lijep utisak.

"Ovaj miris nije ni za građane Ulcinja, ni za turiste. Da vam kažem iskreno, ne bih došao još jednom", kaže turista sa Kosova, Ismet Kito.

"Ovdje zaudara, smrdi. Ali što me čudi, ima ribe u ovoj vodi, iako ovaj miris što se širi nije dobar", rekao je Zebi, turista iz Poljske.

I ugostiteljima smeta što je Port Milena ekološka bomba već godinama unazad i što konkretnih koraka u rješavanju ovog gorućeg problema nema, sem obećanja.

"Svima nama smeta, kad smeta gostima, naravno da smeta i nama. Već godinama čekamo da se ovaj problem riješi. Strani gosti se mnogo žale i odlaze u druga naselja", kazao je Arber Hadžibrahimi, vlasnik jednog hotela.

Iz Nevladine organizacije Zeleni korak godinama se zalažu za revitalizaciju Port Milene, ali smatraju da ne postoji dovoljno volje da se riješi ovaj problem.

"Nijedan ugostiteljski objekat , po propisima, ne bi smio ovdje da radi. Ne može da dobije upotrebnu dozvolu, ali kod nas se toleriše sve. Port Milena umjesto da bude brend, ne samo ulcinjski, već crnogorski, regionalni za privlačenje gostiju, ona je postala septička jama. Država, nadležna ministarstva, Opština, Morsko dobro, ništa ne preduzimaju", rekao je Dželjaj Hodžić iz NVO Zeleni korak.

Iz Opštine Ulcinj je saopšteno da je raspisan godinama očekivani tender za izgradnju kanalizacione mreže za naselja Kodre, Bijela Gora, Totoši i Bratica, te da će završetkom tog projekta i problem biti riješen, jer su se kanalizacioni ispusti iz tih naselja direktno slivali u kanal Port Milena.

"Ako će ta kanalizaciona mreža samo da sakuplja te otpadne vode i opet ispušta u Port Milenu, ništa nismo uradili. Treba raditi sistem za prečišćavanje otpadnih voda", dodao je Hodžić.

Iz lokalne vlasti je više puta ponovljeno da je sanacija kanala Port Milena ulazudna dok se ne izgradi kanalizaciona mreža za pomenuta naselja. Kredit za to, u iznosu od oko pet miliona, dobijen je od Evropske investicione banke.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nijesi u pravu.

Ali svakako lose

Moram te pitati, ono sto rade u Budvi ti lici na razvijanje gradjanskog duha???
    A cuo si odje kad je wulfi rekao da je to mali dio sto su mislili da urade ali im nije proslo zbog URAe valjda.

Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

Znači,po Lucketu se ne smiju zapošljavati drugi,sem iz tog grada.
    Zašto imaš protiv nekoga iz Tivta koji putuje u Kotor na radno mjesto Direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora,ili putuje iz Tivta u Herceg Novi na radno mjesto direktora čistoće?
    Ili je bolje plaćati nekome iz Bara i Podgorice stanarinu i hranarinu u Kotoru kao Jonici i Grubiši?

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by holiday View Post
    Znači,po Lucketu se ne smiju zapošljavati drugi,sem iz tog grada.
    Zašto imaš protiv nekoga iz Tivta koji putuje u Kotor na radno mjesto Direktora Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora,ili putuje iz Tivta u Herceg Novi na radno mjesto direktora čistoće?
    Ili je bolje plaćati nekome iz Bara i Podgorice stanarinu i hranarinu u Kotoru kao Jonici i Grubiši?
    To nije tema, vidi se da nisi u toku. Nije problem to sto si naveo, problem je jer su napunili te opstine kadrom iz kolasina, berana, podgorice, niksica, bara itd jer moraju glavase partijeske i otud zadovoljiti... tipa primjer osobe zenske iz demokrata koju poznajem iz kolasina zaposljena u luku kotor i to u upravi a, garantujem da u zivotu do tad na more nije otisla, ni fax nema... e na to pizdi lokalno stanovnistvo jer je toga mnogo .... plus nema napretka, nista nije bolje, a parlamenti im svako malo u blokadi...

Ali vidji mene, na botove od juce trosim vrijeme

P.S. Pola Berana, Murina i Velike sela je Jokic gradonacelnik u Kotor doveo i zaposlio... svako druga osoba u kotor je sa sjevera... inace jos i jace je to zbog cega pizde je da jokic koji je iz velike ispod cakora, otac mu se dolje preselio, postade glavas medju kotorane... kao da medju njima nema pametnih nego mora iz Plava (velika) kadar da im vodi opstinu...
    Last edited by lucke91; 09-09-18 at 22:43.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    5,239
    Thanks Thanks Received 
    9,492
    Thanked in
    4,602 Posts

zamisli sav taj besposleni narod koji je citavog zivota cekao da dodje jedan jokic na celo kotora da ih zaposli... greote...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by goozica View Post
    zamisli sav taj besposleni narod koji je citavog zivota cekao da dodje jedan jokic na celo kotora da ih zaposli... greote...

Ko ceka taj doceka.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    5,239
    Thanks Thanks Received 
    9,492
    Thanked in
    4,602 Posts

Ko ceka taj doceka.
    koji je procenat cekanja posla izmedju dpsa i ovih gore? ugrubo, ne moras se mucit

nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    82 Posts

SDP winwin:
    Lučić,direkror lučke upvrave,nakon raskida koalicionog na državnom novou,direktor Čistoće Kotor
    Šimrak,predsjednik Odbora direktora ŽPCG ,nakon raskida koalicionog na državnom novou,Glavni menager opštine Herceg Novi
    EtcEtc...

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Prati li neko kako zapadni mediji nazivaju Kineske investicije u Evropi agresijom koja u navodno u budućnosti treba da učini države zavisnim !!! Ako bi birali izmedju NATO agresije manifestovane bačanjem bombi onda je Kineska puno bolja ili sam ja samo mrzim zapadne vrijednosti !!! Bankrot se ne pominje zbog toga što je on toliko realan nego zbog toga što se upravo investitor iz Kine ne može otjerati drugačije bez tako !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Prati li neko kako zapadni mediji nazivaju Kineske investicije u Evropi agresijom koja u navodno u budućnosti treba da učini države zavisnim !!! Ako bi birali izmedju NATO agresije manifestovane bačanjem bombi onda je Kineska puno bolja ili sam ja samo mrzim zapadne vrijednosti !!! Bankrot se ne pominje zbog toga što je on toliko realan nego zbog toga što se upravo investitor iz Kine ne može otjerati drugačije bez tako !!!
    Istina apsolutna... Ako te zanima pogledaj kako su to vjesto odradili u africi...

Na kraju balade to ce uraditi sa nama i autoputem. Necemo biti u stanju da vracamo rate oni ce reci Ok nema problema ali cete da radite sta vam se kaze.
    Da ne duzim, neokonolizacija balkana od strane Kine je vec pocela. U srbiji je to faza 2 vec, kod nas tek pocinje

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Istina apsolutna... Ako te zanima pogledaj kako su to vjesto odradili u africi...

Na kraju balade to ce uraditi sa nama i autoputem. Necemo biti u stanju da vracamo rate oni ce reci Ok nema problema ali cete da radite sta vam se kaze.
    Da ne duzim, neokonolizacija balkana od strane Kine je vec pocela. U srbiji je to faza 2 vec, kod nas tek pocinje

Vjerovatno bi tražili da ubijemo Dalaj Lamu ali to je puno lakše nego pokrivat okupirane teritorije NATO saveza ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Stvari su jednostavne-zivi se stilom i na nivou koji ne moze da se pokrije postojecim primanjima i dohodkom,tu su stvari iste kako kod pojedinca i familije tako isto vazi i za drzavu,i naravno uzimaju se krediti potpuno opusteno od onih ljudi i zemalja koji imaju visak kapitala.
    Oni to rade smisljeno i planski da zarade i profitiraju-nije niko tu lud.
    E kad krenu rate da stizu onda je zajmodavac djubre olos imperijalista itd ali sva ta kuknjava slabo pomaze.
    Sto rece onomad Anglea Merkel za Grcku-Nemaju para da vrate kredite? Nek prodaju ostrva!
    Mi ovdje po statistickim podacima imamo stotinak eura vecu platu od zemalja u okruzenju Albanije Makedonije i Srbije i mislimo da smo prebistri.
    Svako od nas ima nekog koga poznaje ko je digao kredite zivio l trosio kao da se dug nikada nece vracati medjutim nije to Jugobanka i Investbanka pa da dug pojede inflacija.
    A zna se kad si duzan a nemas da vratis onda se prodaje sve sto imas budzasto,onda neces Kineze pitati o ekoloskim standardima i zastiti na radu,a bogomi se bojim da dolazi vrijeme kad nikog nista necemo pitati.
    Ali bitno je da je uvjek neko drugi kriv.

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by ^izzy^ View Post

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

https://www.paragraf.me/propisi-crne...18-godinu.html

Član 10 Vlada će u 2018. godini, potpisati kreditne aranžmane ili će postati efektivni, u iznosu do 158.800.000,00 eura.
    U skladu sa stavom 1 ovog člana, u toku 2018. godine, Vlada će potpisati ili će postati efektivni sljedeći kreditni aranžmani:
    1) zaduženje sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), za potrebe Ministarstva pravde, za izgradnju kapitalnog objekta - Zatvor u Bijelom Polju, u iznosu do 15.000.000,00 eura;
    2) sa Evropskom investicionom bankom (EIB), za projekte rekonstrukcije magistralnih puteva u Crnoj Gori, u iznosu do 40.000.000,00 eura;
    3) sa Agencijom za razvoj izvoza Kanade (Export Development Canada-EDC) za nabavku tri helikoptera, za potrebe Ministarstva odbrane, u ukupnom iznosu do 30.000.000,00 eura.
    4) sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj (IBRD), za projekat "Energetska efikasnost" -MEEP 2, u iznosu do 6.000.000,00 eura;
    5) sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj (IBRD), za projekat jačanja institucija i poljoprivrede Crne Gore 2 - MIDAS 2, u iznosu do 30.000.000,00 eura;
    6) sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj (IBRD), za projekat "Unapređenja poreske administracije", u iznosu do 14.000.000,00 eura;
    7) sa Njemačkom bankom za razvoj (KfW), za projekat "Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na crnogorskom primorju, faza V, komponenta 2", postaće efektivan iznos, u visini do 8.800.000,00 eura;
    8)zaduženje za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Crnoj Gori, za kupovinu medicinske opreme, u iznosu do 5.000.000,00 eura sa PDV-om, koji će se realizovati kroz kreditni ili lizing aranžman u trajanju od najmanje pet godina;
    9) sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), za projekat rekonstrukcija magistralnih puteva u Crnoj Gori, postaće efektivan iznos u visini do 10.000.000,00€.
    Vlada će u 2018. godini izdati garancije u ukupnom iznosu do 27.000.000,00 eura, uz obavezu obezbjeđivanja kolaterala državi Crnoj Gori, i to:
    1) za kreditni aranžman između Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) i Njemačke banke za razvoj (KfW) za projekat izgradnje elektroenergetske infrastrukture na poluostrvu Luštica, u iznosu od 20.000.000,00 eura;
    2) za kreditni aranžman između Željezničke infrastrukture Crne Gore AD Podgorica i Evropske Investicione banke, za projekte koji se odnose na rekonstrukciju i unapređenje željezničke infrastrukture, u iznosu do 7.000.000,00 eura.
    Sredstva svih potpisanih i realizovanih finansijskih aranžmana, iz stava 2 ovog člana, izvršavaće se u visini njihovih ostvarenja.
    Član 11
    Vlada se u 2018. godini, za potrebe obezbjeđivanja nedostajućih sredstava za finansiranje budžeta, otplate duga i stvaranje rezerve može zadužiti za iznos do 440.000.000,00 eura, za sljedeće potrebe:
    - za finansiranje budžeta, otplatu duga i stvaranje rezerve, u iznosu do 250.000.000,00 eura; i
    - za potrebe izgradnje auto puta "Bar-Boljare", u iznosu do 190.000.000,00 eura;
    Za potrebe finansiranja budžeta i otplate duga iz stava 1, alineja 1, ovog člana, kao i stvaranja rezerve, Vlada će, u 2018. godini, obezbijediti sredstva kroz kreditni aranžman sa finansijskim institucijama, u iznosu do 250.000.000,00 eura, uz garanciju Svjetske banke (Policy Based Guarantee - PBG) ili drugom finansijskom institucijom, zatim kroz emisiju obveznica na domaćem ili međunarodnom tržištu, zaključenjem kreditnih aranžmana ili izdavanjem državnih zapisa.
    Sredstva iz stava 1 alineja 2 ovog člana za finansiranje projekta izgradnje autoputa "Bar - Boljare", biće obezbijeđena kroz aranžmane sa Kineskom Exim bankom ili drugom finansijskom institucijom, zatim kroz emisiju obveznica na domaćem ili međunarodnom tržištu, zaključenjem bilateralnih aranžmana ili izdavanjem državnih zapisa do visine neophodne za implementaciju navedenog projekta.
    Bez obzira na ograničenje predviđeno stavom 1, ovog člana, Vlada se u 2018. godini, može zadužiti i za potrebe refinansiranja i/ili otkupa duga, troškove refinansiranja/otkupa i stvaranja rezerve maksimalno do iznosa od 500.000.000,00 eura, a što može biti obijezbeđeno kroz aranžman sa međunarodnim finansijskim institucijama, zatim kroz emisiju obveznica na domaćem ili međunarodnom tržištu, zaključenjem kreditnih aranžmana ili izdavanjem državnih zapisa.
    Vlada, u 2018. godini, radi zaštite od rizika kursnih i kamatnih promjena, može zaključiti svop ugovore i ugovore o kupovini derivata.

Svako ko zivi u Crnoj Gori a nije pripadnik vlastele tj zivi od plate morao bi biti zabrinut ako ima ista u glavu.

Thanks Thanks Given 
    895
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Ja sad gledam recimo tunel Sozina. 74 miliona je kostao od cega je vlada dala 50 miliona a uzet je kredit od 24 miliona.
    Taj kredit od 24 miliona da bi se otplatio treba da se da 42 miliona eura i prosle godine dakle 12 godina od otvaranja tunela javljeno je da je kredit napola otplacen dakle vraceno je 21 milion i treba jos toliko.
    E sad mozemo svi da zamislimo kolko ce iznositi ove stotine miliona kad se budu vracale i koliko dugo ce se to vracati a pored svih tih zaduzivanja i rasprodaja svega i svacega uspjeli smo da imamo zvanicno prosjecnu platu od 500 eura koju opet po zvanicnim podacima prima oko 20% zaposlenih tj toliko ili vise a 80% zaposlenih ima manju platu od prosjecne.
    Ko je ikad pozjmio 500-1000 eura zna kako to ide kad se to vraca a koliko mi se cini drzava nasa treba u naredne dvije godine milijardu da vrati ?

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Hell Raiser View Post
    Ponekad je besprednetno sa tobom raspravljati, ali ajde.
    Nece kinezi nikoga okupirati,ali....
    EU vec ima problema sa donosenjem odluka o ogranicenju upliva kineza i njihovog agresivnog ekonomskog sirenja po starom kontinentu. Pojedine drzave koje zavise od kineskih kredita su stopirale odluke EU o ogranicavanju kineskog ekonomskog uticaja. Slicna stvar kao sa ruskim juznim tokom samo sto je to uspjesno stopirano.
    Kako to utice na nas. S obzirom na jako krhke javne finasije, koje dosta zavise od zaduzivanja, kao i na porast desnicarkih partija u Rvropi, pitanje je kako ce se zavisnost od kineza odraziti na nase pristupanje EU. Da li se zeli jos jedna drzava finansijski zavisna od Kine i podlozna politickom uticaju.
    Ali dobro....kao i sve u drzavi tako i na ovom forumu.... Svako neslaganje sa prezentovanim misljenjem se apriori smatra srbovanjem i izdajom.
    Nego hoces li se bar ti nekad postiditi ovoga sto sada pricas...ili ces biti neki vid starog liberala za koju godinu ako se pocne ostvarivati jedan od scenarija na koji vec upozoravaju iz EU
    Тачно овако ствари функционишу овдје.
    Полакоте!

Page 880 of 1402 FirstFirst ... 3807808308708768778788798808818828838848909309801380 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)