Ne daj se Boko!
https://vimeo.com/279788242?outro=1
Ne daj se Boko!
https://vimeo.com/279788242?outro=1
Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...
Meni je bila neka stranjkinja (nesto poput spanjolke)
Stjuardesa starijem cici: What you want to drink? (Linija PG - BG)
Stari gleda blijedo ali vidi da dijeli pice i kao iz topa: Kiśelu!
Ona uredno sipa Knjaz Milos.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
A obicna voda im je cesmovaca
Sent from my iPhone using Tapatalk
nothing comes from violence and nothing ever could
This time next year we'll be millionaires
Ja kad sam usao u ovaj boing odmah sam pitao jel ovo sigurno za bg da ne zavrsim u cirik![]()
Dobro oni makar daju nesto, dok air serbia ne nista. Za 10 letova u poslednjih 3 mjeseca sa njima jednom su podijelili vodu kad je let kasnio sat a mi camili u avion
Sent from my Redmi 4 using Tapatalk
Polietilen-teraftalat (PET) je ambalaza koju uobicajeno zovemo ,,plasticne boce". PET ima dosta prednosti te je nasao siroku primjenu, ali je i veoma ogranicen u nekim oblastima. Recimo, na temperaturama iznad 30 stepeni (npr. roba stoji ispred magacina, u kamionu ispod cerade, magacin koji je hangar bez klime,...) molekuli PET-a pocinju da reaguju sa onim sto je unutar ambalaze (voda, sok, pivo, ...). Zato, recimo, koka kola iz ,,plasticne boce" ima drugaciji ukus nego ona iz limenke iako se pune na istom mjestu. Ta razlika je primetnija ljeti no zimi upravo zbog izlozenosti PET-a vecim temperaturama. PET je kao materijal dobio odobrenje da se koristi u prehrambenoj indistriji ali samo kao ambalaza za jedokratnu upotrebu. Naknadnim sipanjem (domaceg soka, maslinovog ulja, vode, vina,...) sigurno unistavate hemijski sastav tecnosti. Prije nekoliko godina radi jednog internog ispitivanja na pjaci u Bar kupljeno je od vise prodavaca maslinovo ulje koje je pakovano u PET ambalazu. Rezultati ispitivanja... ukratko, u toj mjeri ne zadovaljava standarde da se moglo proglasiti toksicnim (sva kupljena ulja). Znaci li to da treba izbjegavati flasiranu vodu, a piti samo onu iz cesme? Ne uvjek. Zavisi sa kojeg izvora se napaja vodovod kojim je sprovedena voda do cesme. Desava se da je voda hemijski ispravna (zapravo, to je slucaj svugdje u CG), ali nije bioloski (mogu biti npr. fekalne bakterije u istoj). Ko je na primoriju npr. povezan na regionalni vodovod (izvoriste ,,bolje sestre") taj baca pare na flasiranu vodu i pritom je ista nezdravija ma ko god je pakovao.
Sent from my Motorola 8400
I ja napisah nevezano za ispravnost, jer nije tema ni poenta. Citirao si me sa necim sto nije nista novo ni nepoznato i o cemu ne razmisljam, jer kad bi tako krenuli o tome sta je nezdravo... mogli bi u nedogled.
Svojevremeno su i dijelili budjave sendvice. Eto vele budj lijeci.
Sent from my iPhone using Tapatalk
nothing comes from violence and nothing ever could
Inace, "In the nutshell" je odlicno pokrio pricu o plastici prije mjesec dana. Valja pogledat.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Moze li se preko brda do Petrovca? zna li se kakvo je stanje sa pozarima?
Može, sve regularno (prije sat vremena).
Juče javljaju na RTCG da je požar ugašen, evo danas se opet rasplamsao sam od sebe. Kako kad ste ga ugasili sve Vam jbm.
Juče su od 6h ujutro lećeli helikopteri i gasili požar a na TV javljaju da je ugašeno. Sinoć su isto gasili pored toga što je "ugašeno". Kako tako lažu, tako nam i turista bilo kako govorili istinu!
Niđe nijesu rekli da je ugašen, već da je pod kontrolom...
Sent from Tapatalk
#fakenews
Ne znam ima li na forumu tema o stanju na putevima, da pitam ovdje, jer ima veze sa sezonskim guzvamaTreba ujutru da idem u BD poslom, je li bolje ici preko CT ili na Sozinu? Ima li guzvi, ceka li se dje?
Preko Cetinja definitivno... jos ako uranis, nema brige
Oko 9 krecem.
Jos nijednom guzve nije bilo ove sezone...
Picis 120-130 lagano i tamo si za 30-35min![]()
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks