Evo dokaz da je ovo iscenriano od strane vlasti... Vijest prenijeli samo prorezimski portali jer su znali sta ce da se desi
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Evo dokaz da je ovo iscenriano od strane vlasti... Vijest prenijeli samo prorezimski portali jer su znali sta ce da se desi
One Ring to Rule them all...
A na elektrotehničkom fakultetu ostalo prazno po 20-ak mjesta na energetici i elektronici jer nije bilo zainteresovanih, jedino su računari popunjeni. Od mojeg društva sa etf-a ne znam nikoga da nije našao "solidan" posao u cg ili otišao preko
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Ono sto sam uspio da primjetim da neko ko treba da pocne da zivi da nesto sebi obezbijedi za prodicu i za buducnost je zadovoljan sa nekom mizerijom. Ono sto jednostavno ne mogu da shvtim da mladi ljudi nemaju nikakvu volju nesto da mijenjaju da se zadovoljavaju nekim mrvicama.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Haha a nemojmo, kakve su ovo dimenzije bitisanja, kakvi su ovo paralelni univerzumi.
Produktivnost ljudi na nivou Čada i Liberije.
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Čekaj Gandalfe....zamisli neko dijete koje ima ambiciju da bude Državni tuzilac, ili sudija Vrhovnog suda? Ili ti ne priznaješ ambiciju, školovanje zat što si za nešto rodjen, što nešto želiš da budeš? Konkretno, dijete koje ima takve ambicije, a ne vidim da taj državni posa' znači da "nijesi za niđe i ne znaš ništa" a još manje da si ameba koja oće da ne rai ništa i prima 300 eura! Svi znamo da bi došao do toga cilja moraš malo da se promučiš, kroz državnu službu, kroz vrlo često i volonterski rad...no ta djeca su sigurno sve dps-omladina!? Ili je moža pametno tome ko bi da bude predsjednik suda da ode u Budvu da otvori svoj biznis tj apartmane i da sam za sebe zaradjuje?! Ponekad baš pretjeruješ sa ruznim kvalifikacijama i generalizovanjem!
Naravno da je svakom mladom čovjeku koji želi da u životu dođe do neke ovakve pozicije i naravno mnogo boljeg života od prosjeka jer taj status u drušštvu mu to i garantuje, prvi korak odradjivanje staža u državnim institucijama pa onda i zaposlenje u istim da bi se maksimalno upoznao sa radom i polagao sve ispite koje sleduju pravnike zarad napredovanja u karijeri i praksa i rad kroz pravosudne organe koji se računaju kao insttucije sistema...ne kontam to je tu za zastiđe i što tu nije normalno i po čemu je bilo što što ti ovdje napišeš kao svoje iskustvo i svoje zasluge normalnije od toga?
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ljudi koji su iskusili rad kod privatnika pogotovu po inostranstvu vide da rad u drzavnim sluzbama kod nas je ladjenje onoga za pare ( doduse nikakve ). E sad problem nas je sto je ta drzavna sluzba postala toliko pregolema i vec u napred obecana onima privilegovanima, samim tim gusi sve ostale privatne poslove koji treba da se razviju. Ocu reci da ne mozemo svi da radimo u drzavnu upravu ali opet ne treba da guse bilo koga ko oce privatno da radi. Ambiciozni po inostranstvu uopste ne rade u drzavnim firmama iz prostog razloga sto su lose placeni dok je kod nas sve naopako izvrnuto. Na kraj krajeva svi vidimo rezultate strucnih drzavnih kadrova
Sve buduci drzavni kadrovi
http://www.vijesti.me/vijesti/nema-v...eljenju-995555
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Znaci li ovo da je Zvonci majka buduceg pravnika...
Sad mi je jos milija...
Zamisli da neko ima zelju da bude inzenjer...
Zamisli samo tu svijest...
Da ide po terena, vazda glibav, prepucava se sa radnicima, elektricarima i ostalima koji su zavrsili samo srednju skolu...
Ako neko moze da mi pojasni ljepotu u tome... i zamisli da ti tako prodje zivot, probudis se jedno jutro, imas 40 godina, i moras da ides na teren jer je pao dalekovod u neku vukojebinu...
Zar nije ljepse biti sekretar sekretara sekretarijata, pa kad dodje pauzica iskocis u Bokesku, skockan, zalizan, namirisan, mada i ovi mucenici sa etf su umislili da su gospoda, znam par momaka sto u lakovane cipelice na teren idu... komplexi neki valjda, oce i oni da ih neko postuje...
Zamisli dijete sa 18 godina koje ima ambiciju da bude drzavni tuzilac. Pored ko zna koliko hiljada diplomiranih pravnika na birou
Zamisli probudi se dijete jedno jutro vidi Milivoja Katnica na TV i kaze zelim da budem kao on hahahhaha.
Nego salu na stranu da obrazlozim misljenje.
Gabarit recimo pravnog fakulteta nije se previse promijenio prethodnih 15 godina kada je taj fakultet na godisnjem nivou zavrsavalo 100-150 ljudi i sada kada diplomira 1000.
Drzavna strategija hiperprodukcije diploma je pogresna i imacemo izgubljenu generaciju pravnika ekonomista i politikologa koji nidje nijesu prispjeli. Ja iskreno ne razumijem tog roditelja (koji nije iz pravne struke pa da moze dijete uz njega da uci ili preuzme advokaturu) koji dijete posalje na pravni fax u CG a sve sa nadom da ce mu jednog dana dijete raditi kao potrcko za nekog partijskog bota i mozda sa svojih 45-50 imati svoju praksu ili platu od 600-700eur.
Isto ne razumijem roditelja koji dijete 2018 upisuje na ekonomiju, politicke nauke, UDG ili mediteran![]()
Ali tko sam ja... Tko sam ja da im sudim
Ma kakvi, ti ne znas da svi ti u cipelice sto su vazda mogu izac iz auta da pomognu Cak i kad je kisa, vazda se moze preobuc, cizme nataknut, iskocit iz Dustera i rec tehnicarima dje grijese. Upises te dnevnice i prodje tezak dan.
A ako treba da se kakvi kablovi razvlace, to je laganica posao, vazda se moze neko drugi angazovat.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
FUN FACT - Prema podacima Monstata, sektor trgovine, u kome rade 35.417 zaposlena a koji imaju skoro najmanju neto platu od svih sektora (349 eura), čini 49% prometa crnogorske ekonomije. 🧚*♀️*
Sektor trgovine, zajedno sa građevinarstvom, prerađivačkom industrijom kao i uslugama smještaja i ishrane čini čak 75% crnogorske ekonomije.*♀️🧗*♂️🤺
Prosječna plata u ova četiri sektora (koji čine 75% crnogorske ekonomije) iznosi 394 eura. Dodatno, obzirom na njihovu prirodu, u ova četiri sektora nema potrebe za visokokvalifikovanom radnom snagom.🦒
Istovremeno, u ova četiri sektora investiralo se svega 41% ukupnih investicija u Crnoj Gori.*
🤴
Nadamo se da sada kontate odakle nam spoljnotrgovinski deficit koji iznosi 1,8 miljardi eura.️*♀️
*♀️
Dodaćemo i sljedeću info - neto strane direktne investicije u 2017. godini iznose 474,3 miliona eura - najveći dio nam ode u građevinarstvo i promet nekretninama.
Za kraj, zapamtite dobro - sektor obrazovanja čini svega 0,2% prometa crnogorske ekonomije; plate u ovom sektoru su veće od sektora građevine cijelih 65 eura.🥀
Uživajte u kišnom ponedjeljku.
Smjena Ćalović -Marković nije revanšizam
Evo ga ova legenda kome je kcerka udata za premijerovog sina da objasnjava kako je on apolitican a Calovicka korumpirana :-)
I novinar i on preskacu to kako mu je svaka odluka kojom je ocistio Savjet RTCG od NVO oborena na sudu...
Za nepunih 5 godina naše javno zdravstvo je napustilo čak 98 ljekara. Njihovo školovanje vrijedi oko 10 miliona eura, jer se procjenjuje da studije, specijalizacije i subspecijalizacije po ljekaru iznose preko 100.000 €.
Bogate zemlje ili privatne zdravstvene ustanove ih, naravno, objeručke prihvataju i tako besplatno dobijaju najbolje ljekare. One čije si usavršavanje platio.
Sa druge strane - od preko 4.400 državnih i opštinskih funkcionera niko ne napušta zemlju u potrazi za boljim uslovima za život – jer za njih ne postoji bolje mjesto. Samo u prošloj godini smo za njihove greške platili preko 20 miliona eura, iako Zakon nalaže da ih oni sami plaćaju (dijelom ili u potpunosti) i budu odgovorni za nestručnost i promašaje.
Pristup uniji uređenih država, znači ispunjavanje uslova da baš te funkcionere uvedemo u red. Stručno - to se zove ispunjavanje obaveza iz poglavlja 23 i 24.
Gandalf ka da je pa s kruške, da ne rečem kakvo oštrije voće. Pravnik shutra može da bude advokat, da zarađuje mjesečno par hiljada radeći bukvalno gluposti. Ljudi moraju fakultete završavat, to je jedino što nas može iščupat iz ove kanalizacije. E sad da bi valjalo malo pametniju politiku izbora i upisa vodit, to stoji. Gandalfov najveći problem je što on misli da je "uspješan", uspjeh je subjektivna stvar. Po meni, recimo, uspjeh je ne radit ništa a imat dovoljno para za neki skroman život, i materijalizam kod ljudi ima više stepena i vrsta. Na žalost živimo u kapitalističkom materijalizmu i svako se s tim nosi najbolje što može ili onako kako želi.
Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
A ko će ostati da radi ?
Šta misliš da li danas u Crnoj Gori više zarađuje dobar keramičar/vodoinstalater ili advokat
Svi koji su svježe sa fakulteta koji kukaju kako nemaju posao treba da znaju da svugdje na planeti postoji zakon ponuda-potražnja i to nema veze sa vlasti sem u obliku laganog upisa i laganih studija
Last edited by Rakun; 09-07-18 at 18:59.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ti pričaš o svijetu, a ja o Crnoj Gori
Dobar majstor može biti onaj koji je samo osnovnu završio tako da u samom startu ima nekoliko hiljada eura prednosti u odnosu na advokata
Advokat ima radno vrijeme, majstor ga nema tako da ako hoće može da zarađuje i u 00 h
Majstori su daleko traženiji od advokata
Advokatu taj porše i hamer služi za promociju, majstori voze funkcionalna kola
Od xy advokata u Crnoj Gori možeš izdvojiti 20 bogatih i par stotina dobroživećih, ostali krpe kraj sa krajem. Od xy majstora svaki koji je nečemu je dobroživeći
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
I ja.
Zasto si majstore izdvojio na one koji su necemu i one koji nisu a nisi isto uradio sa advokatima? Princip je isti. Tih 20 bogatih i ti dobroziveci sigurno nisu mutavi. A dobar dio njih radi i nesto sa strane. Bave se svakakvim poslovima, legalnim i onim drugim, bave se investicijama, poslovni su partneri raznim tajkunima itd.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
rakun je u pravu
She is only here to annoy herself!
znaci par desetina bogatih i par stotina dobrostojecih...
pa dobro, nije lose... znaci skoro polovina ih dobro zivi...
kad bi vam rekao da je jedna advokatska kancelarija uzela milion i kusur od samo jednog predmeta, bi li vjerovali
i ima ih, nazalost, i vise od 20 bogatih, ali ne bogatih nego prebogatih za nase prilike, sto su multimilioneri...
ali dovro, bolje je plocice postavljat...
ili gradjevinski inzenjer da budes, u glib do koljena, spavas u one konteinere, mrsikaju te biznismeni iz bemaksa i tako to... zamisli tu svijest, zamisli da je to ambicija djetetu od 18 god... bas ne znam...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks