Page 796 of 1281 FirstFirst ... 296696746786792793794795796797798799800806846896 ... LastLast
Results 19,876 to 19,900 of 32024

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Sta oce ovi sabani?

Uruceno u subotu vece... Dat timing.

"printscreen ekrana" veli i "izvoz iz poste"

O kakva telad.
    Taman tako. I neka to nego sto im znaci ovo sto traze da se licni podaci (inace zasticeni zakonom) salju njima, i to na privatnu email adresu. Odakle im pravo uopste da traze ove i sl. podatke, a ne jos da ih coek salje na Yahoo adresu, za koju se ne zna ni kome pripada (ni ko je otvorio), ni sta se radi sa podacima na istoj, i ko ima pristup datim podacima nakon slanja.

Djeluje mi kao da se stite u slucaju da se dokaze da je ovo sto rade protivzakonito i neustavno, kao sto i jeste.

Jedina valjana i pravna metoda utvrdjivanja dazbina je na osnovu cifre koja pise na samom paketu (ili fakture u istom), a ne na osnovu njihove volje/diskrecionog prava i sl. A to sto se oni igraju detektiva, inspektora i sl. to je vec posao za strucnjake koji se bave mentalnim zdravljem.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Narucih nesto na mailbox.de ali zaboravih da stavim moj ID i da napisem Mailbox.de. Hoce li stici posiljka?
    nece 99%, jer kako ce oni da znaju ko je narucio kad nema ID...
    Last edited by smfilip; 02-06-18 at 21:49.

Thanks Thanks Given 
    1,246
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    548 Posts

Quote Originally Posted by smfilip View Post
    nece 99%, jer kako ce oni da znaju ko je narucio kad nema ID...
    Iz iskustva ili..

Thanks Thanks Given 
    1,106
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    333 Posts

Kontaktiraj mailboxde i objasni situaciju

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Iz iskustva ili..
    pa logicki zakljucak, moras ih kontaktirati...
    ima cak i na njihovom sajtu

The sender forgot to mention my ID or my name. What should I do?

When the shipment didn´t arrive on the expected day in your mailbox and indistinguishable by name, send us an e-mail with the tracking number of the shipment, name of the sender and preferably also the postcode or city. You can also attach a copy of the order. We´ll search for it among the indistinguishable shipments and try to help you. In some cases (if he´s mentioned) we contact the sender first before we send it back as an undeliverable. These shipments are left in our warehouse approximately for 14 days in case that the customer will contact us on his own or for the purpose of finding the address.

Thanks Thanks Given 
    23
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

http://www.fyysports.vip/

Da li je neko narucivao sa ovoga sajta ?

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,846
    Thanked in
    3,583 Posts

Quote Originally Posted by varvar View Post
    http://www.fyysports.vip/

Da li je neko narucivao sa ovoga sajta ?
    Slicno pitanje kao na prosloj stranici...

Neka me neko demantuje jer ne mogu sad da provjeravam detalje ali samo jednim pogledom izgleda SCAM iz aviona.

EDIT: Da se ispravim.. nadjoh minut i potvrdujem da je SCAM.

Sajt iz Kine, napravljen u aprilu, registrovan na 3 mjeseca da se posisaju neke ovce i da se jedu nudle u kavijaru.

Ovo je opet bice sa neke fine reklame na FB-u ili IG-u.
    Last edited by Fidel Castro; 02-06-18 at 22:57.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,246
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    548 Posts

Quote Originally Posted by nexus4 View Post
    Kontaktiraj mailboxde i objasni situaciju
    Kontaktirao jutros i ne javljaju se..mozda ne rade vikendom.

Thanks Thanks Given 
    1,246
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    548 Posts

Quote Originally Posted by smfilip View Post
    pa logicki zakljucak, moras ih kontaktirati...
    ima cak i na njihovom sajtu
    E ovo je pomoc. Zahvaljujem.

Thanks Thanks Given 
    1,106
    Thanks Thanks Received 
    659
    Thanked in
    333 Posts

Quote Originally Posted by apolo View Post
    kontaktirao jutros i ne javljaju se..mozda ne rade vikendom.
    mo-fr, 8 am - 6 pm

Thanks Thanks Given 
    1,246
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    548 Posts

Hvala.

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,474
    Thanked in
    2,631 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Postoji li auto FM transmitter koji šalje i RDS (ili naziv pjesme u ovom slučaju)....

Koristim Roid Me 2s koji je ubica. Samo još da ima RDS bilo bi top

Poslato sa kompaktne pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    Neka info?

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1,246
    Thanks Thanks Received 
    695
    Thanked in
    548 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,697
    Thanks Thanks Received 
    591
    Thanked in
    443 Posts

Jeste amaterski to da kazu printscreen ekrana, yahoo adresa i izvoz iz banke, ali makar ce ti cariniti po realnoj vrijednosti koji si platio, a ne da stvar od 100 eur da carine na 300...

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,846
    Thanked in
    3,583 Posts

Nema sta da mi carine niti ista dodatno naplacuju, u zivotu nisam presao 75e.

To su se nesto istripovali da vrijedi vise od naznacenog.

A nijedna posiljka koje ocekujem ne prelazi ni 50e a ne 75e ili sto vise..
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Njihovo je da traze,tvoje da dokazes
    Ne bih na tvom mjestu talasao mnogo,posalji sta traze,pogotovu ako nije preko 75e, jer ce te 'zapamtiti' pa ces posle imati svako malo problema sa otvaranjem paketa

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,846
    Thanked in
    3,583 Posts

Ne mogu da im saljem nista kad ne znam o kojoj se posiljci radi.

Zvacu ih sutra pa cu da vidim koja je muka.

Ja sa stokom ne umijem drugacije, sorry.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    535
    Thanks Thanks Received 
    619
    Thanked in
    353 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Postoji li auto FM transmitter koji šalje i RDS (ili naziv pjesme u ovom slučaju)....

Koristim Roid Me 2s koji je ubica. Samo još da ima RDS bilo bi top

https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?m...2F372317178740

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Ne mogu da im saljem nista kad ne znam o kojoj se posiljci radi.

Zvacu ih sutra pa cu da vidim koja je muka.

Znam da cesto narucujes, i bas zato ti kazem da se ne inatis mnogo,jer ti mogu praviti problem i proglasiti posiljke koje ponavljas komercijalnim, a to ti ne treba
    a u pravu jesi da salju nepismeno telegrame, kao dijete iz osnovne da je sastavljalo,ali moze im se...

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,846
    Thanked in
    3,583 Posts

Bitnije mi je da kazem sto mislim pa da ce mi svaku posiljku otvorat' i zabranit' uvoz sa neta.

Nema nikakvog inata inace, ja ne znam ni na sta da se inatim, jos uvijek.

Samo sam skrenuo paznju na ocigledno. To redovno radim pa ispadam namcor ali slabo cutim.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Jedina valjana i pravna metoda utvrdjivanja dazbina je na osnovu cifre koja pise na samom paketu (ili fakture u istom), a ne na osnovu njihove volje/diskrecionog prava i sl. A to sto se oni igraju detektiva, inspektora i sl. to je vec posao za strucnjake koji se bave mentalnim zdravljem.
    Pazi da ne bi.
    Misliš da oni nisu upoznati sa našim dogovorima sa Kinezima da za telefone kojima je cijena 130+ € na frakturi piše da su Tetrisi ili MP3/4 playeri koji koštaju 20€ .

Hoćeš pravnu državu ali je problem kad se tebi obije o glavu
    Stoka su zato što rade svoj posao ?
    Ili su stoka zato što je spušten prag sa 150 na 75 € ? U Evropi je po 20 € (ako je roba van EU)
    Stoka su zato što naplaćuju 1€ ? U dosta zemalja (doduše manjini) se naplaćuje

Ili su možda Stoka zato što su godinama žmirili na sve što je prolazilo carinu, a košta daleko više od 150€ ?
    Last edited by Rakun; 04-06-18 at 11:11.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    365
    Thanked in
    221 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Pazi da ne bi.
    Misliš da oni nisu upoznati sa našim dogovorima sa Kinezima da za telefone kojima je cijena 130+ € na frakturi piše da su Tetrisi ili MP3/4 playeri koji koštaju 20€ .

Hoćeš pravnu državu ali je problem kad se tebi obije o glavu

Stoka su zato što rade svoj posao ?
    Ili su stoka zato što je spušten prag sa 150 na 75 € ? U Evropi je po 20 € (ako je roba van EU)
    Stoka su zato što naplaćuju 1€ ? U dosta zemalja (doduše manjini) se naplaćuje

Ili su možda Stoka zato što su godinama žmirili na sve što je prolazilo carinu, a košta daleko više od 150€ ?
    Nije bitno jesu li oni upoznati sa dogovorima sa Kinezima ili ne, Kinez ce sam da stavi cijenu koja njemu odgovara (dogovorio se ti sa njime ili ne).

Drugo ne mozemo mi da se poredimo sa EU ni po cemu, niti da primjenjujemo njihova pravila i zakone ovdje, jer nemamo isto trziste kao oni, kao ni finansijski sistem, a daleko smo od njihove platezne moci, tako da ne mozemo da se mi pravimo pametni da naplacujemo obicnom narodu porez na te jade sto uvezu, a ovamo da prolaze stotine miliona svega i svacega neoporezovano, samo zato sto je neko udesio sistem tako da sebi osigura znacajne licne benefite.

Takodje ti u EU mozes da kupis sve od sitnica pa do krupnih industrijskih uredjaja po znacajno manjim cijenama nego ovdje, i tu je svaka dalja prica o carinama, porezima i cudima suvisna.

Cinjenica je da glume inspektore, detektive i sl. i jure i maltretiraju narod za tu smijuriju sto uvozi, a veliki prolaze bez centa poreza. Sto ne podignu prag za PDV/carinu na 1000 ili barem 600 i nesto EUR kao sto je u Australiji, pa da moze coek da kupi sebi potrepstine za kucu po normalnim cijenama, a sve preko toga oporezuju PDV-om i carinom, a ne da tjeraju narod da kupuje po lokalnim drakonskim cijenama.

Pravna drzava se ne gradi od kraja tako sto ces da juris sirotinju i da im uzimas koru hljeba, a na drugoj strani ce neko da otima iz zemlje desetine milijardi eura na svoje inostrane racune i da prolazi bez sankcija.

Sama cinjenica kako rade ovu naplatu PDV-a i carine, i na koji nacin traze da se podaci dostavljaju govori da su vrlo sumnjiva posla u pitanju. Zasto ne izdaju fiskalni racun kad coek placa PDV i carinu, da se zna dje su pare otisle a ne coek dobije uplatnicu i to je to ?

I da dodamo na to da je onaj cuveni 1 EUR sto naplacuju za carinski pregled (naplacuju to sto provuku paket kroz skener i sto potrose 2 centa goriva za isporuku na adresu) cisto uzimanje necega sto im ne pripada. Svuda u razvijenom svijetu se naplacuje carina/PDV/spedicija, a trosak same obrade paketa i isporuke na adresu je ukljucen u postarinu. Sto bi rekao prosjecni Amerikanac/Njemac/Englez da im uvedu euro za fiktivnu obradu paketa/carinski pregled, vjerovatno bi taj genije koji se toga sjetio letio sa posla, a mozda i isao u zatvor za otimacinu.

Thanks Thanks Given 
    3,592
    Thanks Thanks Received 
    6,846
    Thanked in
    3,583 Posts

Eto ti je techlinkit odgovorio prije mene pa da ne tezinjam dalje jer obicno svaka rasprava sa tobom ode u tezinjanje najstrasnije.

Samo moram da primjetim kad iznosis ovako pausalne tvrdje da to od 20e van EU nema veze s' mozgom. Ne znam ko te slagao ili sto je bilo kad si nedje vani bio ali mogu da te razuvjerim odma, iz iskustva.

X puta sam narucivao i nikad mi CENTA jednog nisu naplatili, iako su posiljke bile van EU.

Ni porez, ni PDV, ni spediciju ni posrani euro za provlacenje kroz skener. Postarinu platih prodavcu i tu se moje obaveze zavrsavaju. Postara pozdravim i zavrsio sam pricu.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    109
    Thanks Thanks Received 
    415
    Thanked in
    210 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Nije bitno jesu li oni upoznati sa dogovorima sa Kinezima ili ne, Kinez ce sam da stavi cijenu koja njemu odgovara (dogovorio se ti sa njime ili ne).

Drugo ne mozemo mi da se poredimo sa EU ni po cemu, niti da primjenjujemo njihova pravila i zakone ovdje, jer nemamo isto trziste kao oni, kao ni finansijski sistem, a daleko smo od njihove platezne moci, tako da ne mozemo da se mi pravimo pametni da naplacujemo obicnom narodu porez na te jade sto uvezu, a ovamo da prolaze stotine miliona svega i svacega neoporezovano, samo zato sto je neko udesio sistem tako da sebi osigura znacajne licne benefite.

Takodje ti u EU mozes da kupis sve od sitnica pa do krupnih industrijskih uredjaja po znacajno manjim cijenama nego ovdje, i tu je svaka dalja prica o carinama, porezima i cudima suvisna.

Cinjenica je da glume inspektore, detektive i sl. i jure i maltretiraju narod za tu smijuriju sto uvozi, a veliki prolaze bez centa poreza. Sto ne podignu prag za PDV/carinu na 1000 ili barem 600 i nesto EUR kao sto je u Australiji, pa da moze coek da kupi sebi potrepstine za kucu po normalnim cijenama, a sve preko toga oporezuju PDV-om i carinom, a ne da tjeraju narod da kupuje po lokalnim drakonskim cijenama.

Pravna drzava se ne gradi od kraja tako sto ces da juris sirotinju i da im uzimas koru hljeba, a na drugoj strani ce neko da otima iz zemlje desetine milijardi eura na svoje inostrane racune i da prolazi bez sankcija.

Sama cinjenica kako rade ovu naplatu PDV-a i carine, i na koji nacin traze da se podaci dostavljaju govori da su vrlo sumnjiva posla u pitanju. Zasto ne izdaju fiskalni racun kad coek placa PDV i carinu, da se zna dje su pare otisle a ne coek dobije uplatnicu i to je to ?

I da dodamo na to da je onaj cuveni 1 EUR sto naplacuju za carinski pregled (naplacuju to sto provuku paket kroz skener i sto potrose 2 centa goriva za isporuku na adresu) cisto uzimanje necega sto im ne pripada. Svuda u razvijenom svijetu se naplacuje carina/PDV/spedicija, a trosak same obrade paketa i isporuke na adresu je ukljucen u postarinu. Sto bi rekao prosjecni Amerikanac/Njemac/Englez da im uvedu euro za fiktivnu obradu paketa/carinski pregled, vjerovatno bi taj genije koji se toga sjetio letio sa posla, a mozda i isao u zatvor za otimacinu.
    E svaka ti dala
    E sad ce dobra cuvena ako oces promjene ti ti treba da postujes zakon a oni ce se dozvat pameti kad im se uzdigne ona rabota
    Zive mi rodjaci u njemacku drugi u ameriku treci u kanadu, novi zeland itd
    Cijeli zivot trguju sa interneta za nikakve dazbine nisu culi da mora dodatno da se placa posebno carina i pdv kao kod nas
    Oni cak podrzavaju ako je to porez ali se onda pitaju zasto smo i dalje siromasni ako placamo pdv za svaku sitnicu
    Sad je npr brat u toronto kad je renovirao kucu kupio toplotnu pumpu carrier od oko 10000$ i ni jednu taksu (pdv i carinu) nije platio jer ono sto im pise na ebay tu vrijednost plate jer je to isto kupio za licnu upotrebu dakle rijec je o vrlo skupoj stavci. A njihov poreski sistem je nekoliko km i km ispred naseg pa opet on ne placa pdv i carinu iako je proizvod npr americki a roba mu od prodavca stigla iz meksika tacnije iz akapulka
    Dakle neko je ovdje lud i sasav
    Za robu tek i uredjaje kao sto su mobilni itd isto ne znaju kad su platili sto i mi
    A npr prosle godine u ovo doba salje mi brat trenerku cikago bulsa za rodjendan meni stize poruka da se javim carini i da donesem racun posto racuna nije bilo i posto je to bilo kao sto rekoh poklon gospodin na carinu oce da mi naplati po nekoj kataloskoj cijeni trenerku adidas itd koja je po njemu kostala preko 200€
    Srecom pa je tu bio jedan direktor ili sef koji je toliko koliko pismen jer je cuo npr gdje se ja vrlo glasno raspravljam sa doticnim maloumnikom da ne moze da mi naplacuje za nesto sto mi salje brat kao poklon jer to isto moze bit noseno, polovno itd ali isti nece ni da cuje.
    Bio sam spreman da ostavim trenerku ali da platim nikad, uz nekakvih peripetija koje su tu bile izdejstvujem da ne platim nista jer je ovaj sef dosao i saslusao me i samo mi predao paket

Da ne pominjem da je paket otvoren iako je isti poslat preko kanadske poste i naznacen kao gift sa propratnom deklaracijom da nije komercijalna upotreba itd da je time narusena privatnost, jer je npr mogao tu da bude nesto sto je privatno i vezano iskljucivo za osobu sto nije za ostale itd.
    Bas me zanima sta ce da bude nekom ako mu npr tetka na sameti posalje ocev prsten lancic sat itd kako ti mrcovi prolaze ako im neki idiot sa saltera zadubi da uzme pdv i carinu za poklon

Poslato sa ajfončeta telefončeta

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    81 Posts

Quote Originally Posted by licmius View Post
    E svaka ti dala
    E sad ce dobra cuvena ako oces promjene ti ti treba da postujes zakon a oni ce se dozvat pameti kad im se uzdigne ona rabota
    Zive mi rodjaci u njemacku drugi u ameriku treci u kanadu, novi zeland itd
    Cijeli zivot trguju sa interneta za nikakve dazbine nisu culi da mora dodatno da se placa posebno carina i pdv kao kod nas
    Oni cak podrzavaju ako je to porez ali se onda pitaju zasto smo i dalje siromasni ako placamo pdv za svaku sitnicu
    Sad je npr brat u toronto kad je renovirao kucu kupio toplotnu pumpu carrier od oko 10000$ i ni jednu taksu (pdv i carinu) nije platio jer ono sto im pise na ebay tu vrijednost plate jer je to isto kupio za licnu upotrebu dakle rijec je o vrlo skupoj stavci. A njihov poreski sistem je nekoliko km i km ispred naseg pa opet on ne placa pdv i carinu iako je proizvod npr americki a roba mu od prodavca stigla iz meksika tacnije iz akapulka
    Dakle neko je ovdje lud i sasav
    Za robu tek i uredjaje kao sto su mobilni itd isto ne znaju kad su platili sto i mi
    A npr prosle godine u ovo doba salje mi brat trenerku cikago bulsa za rodjendan meni stize poruka da se javim carini i da donesem racun posto racuna nije bilo i posto je to bilo kao sto rekoh poklon gospodin na carinu oce da mi naplati po nekoj kataloskoj cijeni trenerku adidas itd koja je po njemu kostala preko 200€
    Srecom pa je tu bio jedan direktor ili sef koji je toliko koliko pismen jer je cuo npr gdje se ja vrlo glasno raspravljam sa doticnim maloumnikom da ne moze da mi naplacuje za nesto sto mi salje brat kao poklon jer to isto moze bit noseno, polovno itd ali isti nece ni da cuje.
    Bio sam spreman da ostavim trenerku ali da platim nikad, uz nekakvih peripetija koje su tu bile izdejstvujem da ne platim nista jer je ovaj sef dosao i saslusao me i samo mi predao paket

Da ne pominjem da je paket otvoren iako je isti poslat preko kanadske poste i naznacen kao gift sa propratnom deklaracijom da nije komercijalna upotreba itd da je time narusena privatnost, jer je npr mogao tu da bude nesto sto je privatno i vezano iskljucivo za osobu sto nije za ostale itd.
    Bas me zanima sta ce da bude nekom ako mu npr tetka na sameti posalje ocev prsten lancic sat itd kako ti mrcovi prolaze ako im neki idiot sa saltera zadubi da uzme pdv i carinu za poklon

Poslato sa ajfončeta telefončeta
    dosta stvari ovde stoji,ali ovo
    nikako ne tumacis dobro. Carina ima pravo da otvori SVAKI paket,svidjalo se to tebi ili ne,druga je stvar da li ce da se carini to ili ne. Limit do kog se ne placaju dazbine postoji svugdje u svijetu,kod nas je smijesno mali, jer npr u EU nema limita za posiljke koje su iz EU, a mi niti smo u EU niti smo u nekoj drugoj U, i onda mogu da nas deru za sve
    Last edited by smfilip; 04-06-18 at 15:24.

Page 796 of 1281 FirstFirst ... 296696746786792793794795796797798799800806846896 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)