Page 810 of 1402 FirstFirst ... 3107107608008068078088098108118128138148208609101310 ... LastLast
Results 20,226 to 20,250 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Boga ste se odrekli.

Narod se Boga odreka. Slijep i opljačkan. Go i bos!

Ako se narod ne povrne na pravu stazu nastrada i ništa nije no što će.

Pitam čojeka ko će da vodi proteste on ćuti.

A ćukovi jadan sve. Biše nešto a ne znaju kako će. A o posledicama ka prije za današnje neće da razmišljaju.

Mjesto da se bore da se prvo čojek cijeni i prava i slobode ljudi oni se oko 20 centi na gorivo śekiraju.

Boga mi je moglo bit vrijeme kad bi ste se razbačivali tudije sa tih 20 centi a ne na jade bit toliko.

Proklet narod. Ne vidi ništa!

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Iz raznih novina III

Kako ne vidi nista. Izabrao je onako kako im odgovara. Generalno se odavno ne zanosim necim, ali poslije 4 godine mlitavo vodjenog grada dobiti apsulutnu vecinu.
    Nema tu mnogo price vise. Dobili ljudi ono sto zele i na cestitam svima koji smatraju da je ovo pravac kako se vodi grad.
    Sad ce ozelenjavanje City kvarta od budzeta gradjana, i svi ima da kazemo svaka vam cast. Vojislavljevica ce ostati na cekanju jer se grad zaduzuje da bi Volijev logisticki bio vise rentabilan u toku ljetnjih guzvi. I sve ce to biti kao pogledaj kako se gradi i sredjuje.
    I sta imamo da gledamo. Ovako nam ocigledno odgovara. Pa naravno da se gubi vlast u Kolasinu jer je pola grada vozilo na opstinskom budzetu, pa ih ni ne dodiruje.
    Ovaj gore tvrdi da je samo kuknjava oko cijene goriva, jer ko velika vecina potrosi 30eur goriva za mjesec. I u pravu je nedje vjerovatno.
    Tako da nista ne treba mijenjati, odlicno je ovako.
    Najveci problem opozicije nisu pokradeni izbori. Najveci problem je sto smatraju da ovaj narod zeli promjenu i zapadne vrijednosti.
    Vazi.

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    U svakom sistemu postoji ta far right opcija. Dobro je kanalisati ih oko jedne opcije da ne bi bilo uticaja kroz druge.
    I da se da extremnim srbima jedna opcija.

Koliko god nam se ne svidjalo, ta opcija mora postojati i dobro je da nije zatrovano vise politickih partija vec jedna.

Ono sto smo vidjeli na lokalnim izborima je trijumf gradjanske politike i gasenje nacionalisticke i samo neka tako nastavi

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    A druže kapiraš li ti više da ovu vlast jedino ekstremisti ekstremnim mjerama mogu maknut, kakva građanska opcija i bakrači...naš narod voli kad ih neko bije, ove mlakonje ka Bečić biće zaboravljene za par godina, biće neki drugi mlakonja s 20 posto glasova i drps na vlast. To vaše liberalno prepadanje ljudi desničarima svuđe polako propada, svuđe u svijet narod viđeo zlu priliku, ideologije propadaju budi se borba za opstanak.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

A svi se dpsovci (ne samo ovi što ih glasaju nego i ovi što ih posredno održavaju na vlast) mogu podijelit na dvije kategorije antisrbin-naivac i ultrahardkor-interesdžija.

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Kad god neko ubuduće direktno ili indirektno optuži apstinente da održavaju DPS na vlasti samo ću da odgovorim ovim.

I sjećam se da je neđe ranije neko dijelio uvrede ovuda ljudima koji ne izlaze na izbore i ovo i ono. Ne znam ko je ali ako prati temu pronaći će se. Pa dođi brato kad tako vrijeđaš
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Pola apstinenata i da izađu glasali bi dps.

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post
    Kad god neko ubuduće direktno ili indirektno optuži apstinente da održavaju DPS na vlasti samo ću da odgovorim ovim.

I sjećam se da je neđe ranije neko dijelio uvrede ovuda ljudima koji ne izlaze na izbore i ovo i ono. Ne znam ko je ali ako prati temu pronaći će se. Pa dođi brato kad tako vrijeđaš
    Pa jeste li poceli da se skupljate po ulicama
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    9,196
    Thanks Thanks Received 
    4,013
    Thanked in
    2,409 Posts

Quote Originally Posted by Dejan View Post

Mi ga iz kuće onaj dan izvuc nismo mogli da proslavimo nezavisnost,ne znam.
    ...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    „Selfi“ za početak analize debakla
    Liberali i narodnjaci, početkom 90-ih, jesu bili procentualno „tanji“, ali su imali harizmatične lidere, ideologiju, fanatične pristalice i, tada – budućnost. Ima li ijedna opoziciona stranka ili koalicija, na današnji dan, išta od toga?
    Mi smo tada pobijedili na izborima i pored raznih Gandalfa današnjice koji pričaju o 6-7% ali u vrijeme krađe na oči sa manipulacijom glasačkim listićima jer tada nije bilo nikakve strane kontrole(o čemu je i Peđa Bulatović pričao u parlamentu jer su u to vrijeme bili zajedno)
    Last edited by Rakun; 29-05-18 at 20:31.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Njezna logika poskupljenja goriva

Ako ste mislili da je gorivo bas-bas- bas skupo, think again!
    Pa hoće da ga dovede na nivo na koji ga je u Srbiji doveo tvoj ljubljeni Vučina ( Bog mu dao dobar porod)

Čak imaju istu logiku. "Gorivo je luksuz"

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Pola apstinenata i da izađu glasali bi dps.

Ti to znaš
    Ja sam prešao u apstinente jer me je zajebao svako za koga sam do sada glasao, a propuštio sam samo jedne izbore (Lekić vs Vojanović)

Evo me par dana u Podgorici i na pamet mi nije palo da glasam
    Last edited by Rakun; 29-05-18 at 20:40.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

http://www.vijesti.me/tv/krivokapic-...ime=1527615217

E moj ranja

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Mi smo tada pobijedili na izborima i pored raznih Gandalfa današnjice koji pričaju o 6-7% ali u vrijeme krađe na oči sa manipulacijom glasačkim listićima jer tada nije bilo nikakve strane kontrole(o čemu je i Peđa Bulatović pričao u parlamentu jer su u to vrijeme bili zajedno)

Izvinuo bih se javno evo jer sam pogriEsio... Ipak nije bilo 6-7% vec 3.14% za vrijeme rata... Osim ako po tvom nije rat bio 96te ?

Na referendumu o državnosti 1992 LSCG postaje glavni promoter nezavisnosti zajedno sa albanskim Demokratski savezom (koji će ipak bojkotovati referendum), ali je tada indipendentistički blok osvojio samo 3,14% i time je Republika Crna Gora ušla u sastav Savezne Republike Jugoslavije.
    Last edited by Gandalf_White; 29-05-18 at 21:29.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/od-sed...o-jedan-990609

Oбећање лудом радовање. :beguiled:

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Problem ti je jedini normalni potez od prelaska u opoziciju ?
    Ako se tebi dopada da daješ svom Blečiću platu samo zato što je živ meni se ne dopada da dajem platu bilo kome ko se ni na posao ne pojavljuje
    Izvinuo bih se javno evo jer sam pogriEsio... Ipak nije bilo 6-7% vec 3.14% za vrijeme rata... Osim ako po tvom nije rat bio 96te ?

Na referendumu o državnosti 1992 LSCG postaje glavni promoter nezavisnosti zajedno sa albanskim Demokratski savezom (koji će ipak bojkotovati referendum), ali je tada indipendentistički blok osvojio samo 3,14% i time je Republika Crna Gora ušla u sastav Savezne Republike Jugoslavije.
    To onda kad je četnički DPS iznosio listiće napolje i zaokruživali po naramak ispred glasačkih mijesta da se ne muče da čekaju red.
    Ako ćeš da lažeš đecu po CdMu možeš, ja sam malo stariji
    Last edited by Rakun; 30-05-18 at 00:46.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Problem ti je jedini normalni potez od prelaska u opoziciju ?
    Ako se tebi dopada da daješ svom Blečiću platu samo zato što je živ meni se ne dopada da dajem platu bilo kome ko se ni na posao ne pojavljuje

To onda kad je četnički DPS iznosio listiće napolje i zaokruživali po naramak ispred glasačkih mijesta da se ne muče da čekaju red.
    Ako ćeš da lažeš đecu po CdMu možeš, ja sam malo stariji
    Pitao si pitanje. Dao san ti odgovor.
    Nijesam kriv sto ti se odgovor ne svidja

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

"Uzaludne pobjede DPS-a i porazi opozicije, kad nam je politička klasa mediokritetska, a društvo ne zna vrijednosti"

Bojović je, govoreći o lokalnim izborima-trijumfu DPS-a u 11 opština i fijasku opozicije kazao da, zapravo nismo vidjeli ništa novo.

"Dešava se nešto što je manje više ponavljanje već viđenog. Nezavisno od fijaska opozicije i trijumfa DPS-a. Crna Gora se nalazi u situaciji hibernirane političke klase gdje imate dominirajuću vladajuću partiju, ne stalno u istom obliku, koja uspješno mutira, i umije da koalira. Imate vladajuću stranku koja je spremna da se prilagođava, da dobro osluškuje ono što su političke prilike, da u biti poznaje svoje birače, a nasuprot njoj imate potpuno pogubljenu, dezorijentisanu, raznorodnu opoziciju koja nije u stanju da formira koherentan politički stav, nije u stanju da se fuzionira i da stvori ozbiljnu političku alternativu. Za mene u zadnjih 10 godina nije problem da li će DPS dobiti izbore, već što u Crnoj Gori ne postoji realna mogućnost zadugo da se formira ozbiljna politička alternativa koja bi pokazala nadmoć", rekao je Bojović.

Za Nikolaidisa je iznenađenje sjajan rezultat DPS-a u Podgorici.

"Posebno me iznenadio rezultat u Podgorici jer smo znali da je ta partija bila u značajnom zaostatku na parlamentarnim izborima. Pomeli su opoziciju i meni je više neprijatno govoriti kritički o opoziciji, koja je ionako na podu, i sada treba još zadati im verbalni udarac, koji njih više ne boli, jer su navikli da budu nokautirani i pretpostavljam da im je potpuno svejedno šta Nikolaidis o bilo čemu ima da kaže. Ipak problemi su ogromni, i jasno je da se ovdje situacija bez velike muke neće mijenjati", smatra Nikolaidis.

Podmlađivanje kadra u DPS-u i to što je prvi na listi za Podgoricu bio profesor Ivan Vuković, za Bojovića je sekundarna stvar.

"Ja lično vjerujem da bi DPS dobio da je bilo koga odabrao. To nije bio odlučujući faktor. DPS zadnjih deceniju prije svega vlada zbog dva faktora-personalni, Đukanović koji je kohezioni faktor, i koji je nastavio predsjedničku kampanju kroz kampanju za lokalne izbore i drugi faktor-naša zlosrećna opozicija koja je najveća snaga DPS-a", smatra Bojović.

Nikolaidis ne vidi kako će se opozicija izvući iz ove situacije.

"Ja nakon ovoga što se desilo ne vidim mogućnost da opozicija dobije sljedeće parlamentarne izbore. Moguće ako DPS napravi katastrofalne greške pa sam sebe porazi. Dvije godine nisu dovoljne da se ova opozicija pregrupiše i da ozbiljno zaprijeti", smatra on.

Kako je dodao, već je jasno da se ništa neće promijeniti.

"Oni će i dalje nastaviti da pričaju o tome kako bi Đukanović, koji pobjeđuje, trebalo da se makne sa političke scene, a oni koji gube treba i dalje da ostanu na sceni. Imamo jednog Predraga Bulatovića koji je izgubio 550 izbora dosad, ali je i dalje tu. Oni moraju uraditi nešto, mislim da je razložno da se vrate u Parlament jer ovako očito gube. Bliskost SDP-a sa DF-om se pokazala kao nešto što njihovi birači jednostavno ne žele. Vjerujem da će dio opozicije da krene u napad na SDP, što po meni, za njih može biti dobro. Sve u svemu, smatram da problem opozicije nije u tome što ne postoji jedinstvo. Mislim da bi svi profitirali kada bi se distancirali od DF-a jer on nije niti može biti dio konstruktivnog rješenja. Potrošene su godine kako bi se Andrija Mandić prikazao kao demokrata, kao neko sa kim se može sarađivati, od svega toga nema ništa jer je DF u posljednje tri godine radikalizovan. Pokazalo se da ideja da se Đukanović može maći ujedinjenjem crnogorskih i srpskih partija prosto ne funkcioniše. To nije ni ime ni poenta igre", poručuje Nikolaidis.

Bojović smatra da mi danas imamo uzaludne pobjede DPS-a i uzaludne poraze opozicije.

"Niti je DPS u stanju da te svoje pobjede kapitalizuje na način na koji je Crnoj Gori potreban, prije svega mislim na unutrašnju politiku, niti je ova opozicija u stanju da iz svojih poraza nešto nauči. I to je krajnje deprimirajuće", kaže Bojović.

Kako je dodao, vjeruje da i Đukanović ima gore mišljenje o DPS-u nego na primjer Andrej i on.

"Meni DPS liči na jedan rashodovani voz gdje imate glavnog mašinovođu koji pokušava da vagone drži na okupu. Ne zbog unutrašnjih frakcija, nego prosto je to mašina koja je odslužila svoje i koja na izborima kupuje vrijeme. Imali su vremena da u zadnjih 12 godina učine nešto značajnije i da ne slušamo više ove mantre o radikalnim dubinskim reformama. Dobar spoljnopolitički izbor ih održava, ali taj izbor kada imate ranjivu evropsku zajednicu, nije jednako dobar izbor kao što bi bio prije 10 godina", smatra Bojović.

Bojović objašnjava da se sve svodi na to da kao društvo imamo problem.

"Sve političke partije da sastavite sa ovim liderima jedva biste dobili dvije prihvatljive stranke. To jednako važi i za medije ili za nevladine organizacije. Kada neko posmatra sa strane vidi živopisno pluralističko društvo, ali izbliza vidimo da su nam dometi krajnje organičavajući. Imamo dominantnu podaničku političku kulturu, sa primjesama participativne, jer manjina ima autentičan demokratski potencijal, ali ne može da dobaci daleko. Imate i parohijalnu kulturu koja oslikava građane koji i ne znaju gdje žive niti ih to nešto posebno interesuje. Situacija odista traži da pojedinci koji nisu involvirani u političku klasu daju bespoštednu, javnu kritiku", smatra Bojović.

Za Nikolaidisa ulazak u EU nije rješenje, i najbolji primjer za to je Hrvatska.

"Ukoliko se mi kao društvo ne budemo mogli dogovoriti oko toga šta su naše vrijednosti, sva je ova partijska priča uzaludna. U ovom trenutku mi smo beznadno daleko jer su kod nas najveće zvijezde političari. Oni su arbitri svega, a ta politička klasa je mediokritetska ili ispod toga. Na nama, kao u ovoj emisiji, je da govorimo o tome, na njima da nam daju odgovore jer su za to plaćeni našim novcem. Ponekad je najbolji odgovor na pitanje još suvislije pitanje", smatra Nikolaidis.

Bojović poručuje da kada bi sad pitali građane da li žive u pravednom društvu, nezavisno čiji su birači, ubjedljiva većina bi rekla da je ovo zajednica gdje pravde nema.

"Istovremeno bi tražili da delegiraju svoju odgovornost na nekoga trećeg. Jedna latinska izreka govori-Onima koji pristaju ne čini se nepravda. Ukoliko građani Crne Gore pristaju, nemaju razloga da se žale. Inače mislim da većina građana u Crnoj Gori živi bolje nego što zaslužuje", zaključio je Bojović.

Reprizu emisije možete poslušati na radiju Antena M u četvrtak u 22 sata i 30 minuta.

Thanks Thanks Given 
    9,196
    Thanks Thanks Received 
    4,013
    Thanked in
    2,409 Posts

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Zato što je Palma gradonačelnik koji stvarno voli svoj grad i svoj narod. Zato što je Palma i pored toga što je moron za stvari iz života veoma bistar biznismen

Marković je objasnio da bajkeri nisu ljudi, kako to neki žele da pokažu, koji razbijaju i lome, već da među ima 15 milijardera, 300 vlasnika velikih firmi, a njih 120 zapošljava po 1.500 radnika u svojim kompanijama.

"Oni dolaze sa ženama i sa decom. Jagodina će u to vreme predstavljati Srbiju za ceo svet. Oni imaju prijatelje u celom svetu i više stotina miliona društvenih mreža čuće za Jagodinu“ rekao je Marković u Kragujevcu na izbornoj skupštini podmlatka JS.

Iskreno bih volio da Crna Gora ima takvog irvasa za premijera
    Last edited by Rakun; 31-05-18 at 00:33.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    19
    Thanked in
    10 Posts

Zato što je Palma gradonačelnik koji stvarno voli svoj grad i svoj narod. Zato što je Palma i pored toga što je moron za stvari iz života veoma bistar biznismen

Iskreno bih volio da Crna Gora ima takvog irvasa za premijera
    Daleko bilo, nikako ne za premijera. Za gradonacelnika nekog grada moze ali za premijera nikako. Legendarna je njegova izjava da je bio na Betovenovom koncertu i gledao ga uzivo kako muzicira. Novinari ga pitali valjda kad je bio u Becu da li je negde isao da slusa Betovena (navukli ga)…

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Nisu ga novinari uopste navukli, sam se prosuo za medalju.

--------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by pg020 View Post
    Daleko bilo, nikako ne za premijera. Za gradonacelnika nekog grada moze ali za premijera nikako. Legendarna je njegova izjava da je bio na Betovenovom koncertu i gledao ga uzivo kako muzicira. Novinari ga pitali valjda kad je bio u Becu da li je negde isao da slusa Betovena (navukli ga)…
    Ja rekoh da je čovjek moron za stvari iz života, ali je neosporno da voli svoj narod i svoj grad/državu i da radi za dobrobit naroda i države. Jagodina je svjetlosnim godinama daleko od ostatka Srbije samo zbog njega

Mi smo u žestokom deficitu sa političarima kojima je stalo do naroda i države, doduše možda je samo stvar u tome što Srbija nema stoke (nek mi stoka oprosti na poređenju) koja mrzi svoju zemlju kakve mi imamo

Kad je Amerika preživjela da im još veći moron bude predsjednik(Buš) preživjela bi i Crna Gora da ima ćuka poput Palme za premijera. Posebno zato što je posao premijera ekonomija, a ne politika (zato sam i naveo premijersko mjesto)

Nije pitanje da li bi Crna Gora preživjela Palmu, pitanje je hoće li preživjeti stoku koja je naziva tvorevinom i koja želi da dotična bude izborna jedinica.
    Last edited by Rakun; 31-05-18 at 03:46.

Thanks Thanks Given 
    9,196
    Thanks Thanks Received 
    4,013
    Thanked in
    2,409 Posts

Ja rekoh da je čovjek moron za stvari iz života, ali je neosporno da voli svoj narod i svoj grad/državu i da radi za dobrobit naroda i države. Jagodina je svjetlosnim godinama daleko od ostatka Srbije samo zbog njega

Mi smo u žestokom deficitu sa političarima kojima je stalo do naroda i države, doduše možda je samo stvar u tome što Srbija nema stoke (nek mi stoka oprosti na poređenju) koja mrzi svoju zemlju kakve mi imamo

Kad je Amerika preživjela da im još veći moron bude predsjednik(Buš) preživjela bi i Crna Gora da ima ćuka poput Palme za premijera. Posebno zato što je posao premijera ekonomija, a ne politika (zato sam i naveo premijersko mjesto)

Nije pitanje da li bi Crna Gora preživjela Palmu, pitanje je hoće li preživjeti stoku koja je naziva tvorevinom i koja želi da dotična bude izborna jedinica.
    Brat moj,ja im to pricham na dvije teme uporno,no ne znaju,ili nece da znaju.

Edit-da ponovim i ovdje,ako iko može da bude CG Palma to je onaj Cakan iz Bara.
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma ne pitam zasto Jagodina zbog Palme....nego zasto su motoristi izabrali bas Jagodinu ?
    ... to ja znam jer je mene brat u Italiju !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Prohujali sa śeverom

Piše: Draško ĐURANOVIĆ

Iz poraza se može ponekad naučiti više nego iz pobjede. Ili, što bi rekao veliki pisac – i pad je let. Ali, samo ako spoznate uzroke pada. Sudeći po javnim nastupima, većina lidera crnogorske opozicije iz serije poraza nije, izgleda, ništa naučila. Osim što su usavršili tehniku licemjernog izbjegavanja odgovornosti.

U tom stilu je i lider SDP-a Ranko Krivokapić pokušao da umiri duševne patnje glasača. Predśednik-emeritus ustanovio je da, zamislite, njegovo ime nije bilo istaknuto u naslovu izborne liste, pa dezorjentisani esdepeovski glasači nijesu mogli da potrefe koga predstavlja i za što se kandiduje onaj namrgođeni Cetinjanin Ivan Vujović, što se u spotovima nevoljno šetkao njemu nepoznatim podgoričkim ulicama sa nasmijanom Draginjom Vuksanović i elegičnom Tinom Raičević. Nešto u stilu: da su juče imali današnju pamet i da je zlatnim slovima na listi koalicije bilo ispisano ime Dragog vođe, sve bi bilo drugačije - sramni Milo i DPS u opoziciji, a slavni Ranko i SDP na čelu svekolike opozicije. Pa je onda, umjesto da razočaranim glasačima SDP-a uputi jednu smislenu, ohrabrujuću, poruku za budućnost, kao nesrećna Skarlet O’ Hara u ,,Prohujalo sa vihorom“, Krivokapić kazao da će o eventualnoj ostavci – razmisliti sjutra. Da, sjutra je novi dan i emeritus će o vlastitoj odgovornosti za istorijski najgori rezultat SDP-a razmišljati tek ,,ako bude loš rezultat na parlamentarnim izborima“?! U međuvremenu će prekinuti bojkot i naprasno početi pregovore o fer uslovima za parlamentarne izbore sa, pogađate, omrznutim Đukanovićem. Da, istim Đukanovićem kojem je, dva dana pred izbore – kao, ne bilo primijenjeno, Tijanić nekad Đinđiću – prijetio da će se, ,,kad njega više ne bude (!) razbježati i svi njegovi miševi“. I tek tada će Crnoj Gori svanuti. Kakav moralni harakiri.

Grijeh bi bilo samo kroz Krivokapićeve istupe posmatrati licemjerje nekih opozicionih lidera. Bilo je u ova dva-tri postizborna dana još žovijalne opozicione naknadne pameti. Recimo, Miodrag Ćaki Lekić: čovjek ladno reče da će organima stranke predložiti da se prekine bojkot i da se poslanici Demosa vrate u parlament. Samo je zaboravio da običnim smrtnicima pojasni: koji će se to poslanici Demosa vratiti u parlament? Na poslaničkoj listi Demosa odavno nema Gorana Danilovića i Gorana Radonjića, član partije više nije ni poslanica Anka Vukićević. Jedini ,,preživjeli“ sa poslaničke liste je lider te stranke. Ispada da će Miodrag Lekić predložiti da se Miodrag Lekić vrati u parlament. Kakva demokratija u partiji, čestitamo.

Najsimpatičniji je, ipak, bio Pivljanin Vladimir Joković, stečajni upravnik SNP-a. Veli da je, što se tiče prekida bojkota parlamenta, situacija u Socijalističkoj narodnoj partiji „prilično komplikovana“ i da će odluku ,,donijeti nakon sagledavanja situacije“. Možda je ulaženje u partijsku intimu, ali nije na odmet došapnuti Jokoviću da situacija sa prekidom bojkota njegove partije - nije komplikovana. SNP ne može prekinuti bojkot zato što ni jedan poslanik sa te stranačke liste nije pod stranačkom kontrolom! Aleksandar Damjanović nije u partiji i vratio se u parlament, Srđan Milić je već duže odsutan, a Danijela Pavićević je izbrisala telefonski broj centrale partije. Dakle, kada budu u SNP-u ,,sagledavali situaciju“, ne moraju mnogo da dumaju: sve i da se u vrhu SNP-a odluče za povratak u parlament, nema ko da ih posluša.
    Bilo je i onih opozicionara koji se nijesu mogli čuti: od lidera Demokratskog fronta ni traga ni glasa. Mučno, ali razumljivo ćutanje. Mandić, Medojević, Bulatović i družina nemaju više što da kažu: taj politički savez politički odumire. Sad samo valja gledati kakva će biti brakorazvodna parnica i hoće li u javnost isplivati mnogo prljavog veša.

Njihovo mjesto, kao najjača opoziciona grupacija, sada je zauzela koalicija Demokrate - Ura. Izborni srećni luzeri - ,,naš Aleksa“ i ,,naš Dritan“ – nijesu ipak pokazali vrhovnu političku pamet kad su, ekspresno, odbacili svaku mogućnost povratka u parlament, očito smatrajući da im bojkot pogoduje, pa će izgleda do izbora 2020. godine uredno da peglaju crvene kravate, glancaju odijela, liferuju političke floskule i šalju nove poruke u boci. Jasna logika: što se manje izjašnjavamo, porašće nam popularnost. Možda to jeste pobjednička šifra za primat unutar opozicionih stranaka, ali teško da će destabilizovati vlast vladajućeg saveza u Crnoj Gori.

U postizbornim nastupima većina lidera opozicionih partija upečatljivo je nacrtala vlastita ograničenja, otvoreno pokazujući neodgovornost prema glasačima. I tako su mnogi, svjesno ili nesvjesno, razotkrili prave razloge opozicionog sunovrata: Đukanovićev DPS i koalicioni partneri lako su zgazili opoziciju koja, ovakva kakva jeste, sebe tjera u prošlost. Zato, za buduće dane Crne Gore nije sada najbitnije odgonetnuti kako će se opozicija revitalizovati. Važniji je odgovor na pitanje: da li su apsolutni pobjednici voljni i vlasni da poraze, ne opoziciju, nego vlastite demone, uklone tumor korupcije i kriminala sa državnog tijela i pokušaju gradnju društva normalnijeg življenja i Crne Gore koja zna svoj identitet.

Thanks Thanks Given 
    9,196
    Thanks Thanks Received 
    4,013
    Thanked in
    2,409 Posts

Zva ih je vjerovatno,lik chuda radi tamo godinama,ima stranih investicija masu,jes da je nepismeno krme,ali zna posao,i josh mu je cijela opshtina sita kolko sam upoznat,a bio sam,prelijepo mjesto je napravio od obichne kasabe.
    ...

Page 810 of 1402 FirstFirst ... 3107107608008068078088098108118128138148208609101310 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)