Ovo je luda kuća
Ko je terorista?
Sent from my E5823 using Tapatalk
+ 1
Ne bi ih ja protjerivao iz CG no taman da rade na trafiku ili u kladionicu neku, da mi kucaju tikete a ja da im čitam iz kvota ili da tražim winston pa kad me pita koji govorim "ne taj" dok ne dođe do svijetlog plavog pa kad se okrenem da me psuju iz najjače jer tako sam ja njih psova'.
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
Ovo je luda kuća
Ko je terorista?
Sent from my E5823 using Tapatalk
"Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"
Prc
Istrebljenje
Balsha Brkovic
Još od vremena kada je, prema stenogramu, s ponosom isticao da su „Karadžićevi ciljevi i njegovi ciljevi“, Đukanović nije izrekao opasniju i po Crnu Goru pogubniju rečenicu.
Pad nivoa javnog diskursa uvijek je uvod u porast nasilja. Čak i kada izjave nisu tako jasno instruktivne kao ove Đukanovićeve.
Đukanovićeva nova izjava, nespretna do bola, ili, ako nije nespretna, onda zastrašujuće surova, nedvosmisleno ukazuje na pravi uzrok problema koji je, pored svega ostalog, doveo i do pucanja na koleginicu Olju Lakić. Krivokapić je u pravu - bez eksplicitnog izvinjenja, ovo jeste dozvola za ubijanje...
Uzgred, da je čovjek krenuo žestoko svjedoči to što od prošle skandalozne izjave nije proteklo mnogo. Čak je vrlo moguće da je i ta izjava („fašistički mediji“) „olakšala“ nekome da se odluči na ovakav napad. Milovog mi antifašizma.
Pokušava da nekako u istu ravan stavi žrtve i dželate. (To je omiljeni metod ove svijesti.) Da izjednači kriminalce i one koji se bore protiv kriminala. Onda će, narednih dana očekujte porast te unosne industrije, njegove teze da razrađuju medijski poslušnici i lovci na izdajnike, ti kerberi najopasnijeg, ocvalog Đukanovića.
Prvo sam pomislio - što će ovo čovjeku, ali pravo pitanje je - što on ima drugo? Što je Đukanović drugo nego kolektivni autoportret jednog kukavičluka i arogancije, istovremeno. Što on zaista ima drugo osim sile, dignute obrve, prijetnje... Da vlada još trideset godina neće zaličiti na Vilija Branta, budite sigurni. To je valjda svakome jasno. On je to što je. Mi smo to što smo. To je sva priča. Ostalo su sujete i tracicionalna crnogorska pokvarenost. Opšte veselje, sa pevanjem i pucanjem. Ali (zasad) samo u nogu.
Ipak, držim da u cijeloj zlosrećnoj izjavi, u svijetlu te opasne ekvilibristike (neka savjetnička sablja?) posebnu težinu ima odabir riječi „istrebljenje“. U Beogradu moje mladosti rekli bi - Šta mu bi, odlepio čovek...
Istrebljenje? Ništa manje? Mora da je i ovo neki refleks iz vremena kada je dijelio ciljeve sa Karadžićem? Liči na to.
Đukanović, takav kakav je, a ove izjave lijepo sjenče njegov personalni profil, najveća je moguća brana ideji pristojnog društva u CG. (Pristojno društvo, termin Avišaja Margalita, izuzetna knjiga o kojoj je u Artu pisao Ranko Vuković 2014. godine.) Sav njegov stilski repertoar (arogancija, prijetnje) u pristojnom društvu je nemoguć ili smiješan.
Tako da svaki milimetar pristojnosti koji osvoji ovo društvo suštinski radi protiv njega. On to osjeća. Zato će ovo društvo u narednim godinama biti sve dalje od pristojnog i normalnog.
Svaka stopa Crne Gore već je pretvorena u poprište. Eksplozije, pucnjave, bombe...
Osjeća li, nakon trideset godina vladavine, nakon što je prošao put od Karadžićevih ciljeva do NATO favorita i Evropejca (s greškom?), osjeća li makar trunku odgovornosti? On je najmoćnija adresa ovoga društva tri decenije, na kojoj se god funkciji nalazio, a uoči svakih izbora ponaša se kao da je sad stigao odnekud da popravi sve što nije dobro.
Nama relevantne evropske institucije koja nije izrazila zabrinutost. Reagovao je i Slovenački PEN centar. Ali, gdje je reagovanje Crnogorskog PEN-a? Zar nije logičnije da se prvo oni oglase? Ta institucija je i osnovana zbog ovakvih stvari. Sjećate se - u CG devedesetih (u vrijeme kada su Karadžićevi i Đukanovićevi ciljevi bili isti) - bila je to, uz Crveni krst, jedina međunarodno priznata institucija.
Crnogorski pisci ćute, naravno. Oni to uvijek rade tako govorljivo.
Sudeći po ovoj izjavi, Đukanović želi da ta ćutnja bude osnovna muzika u ovom društvu. Zato je i pucano u Olju. Jer, kad se istrijebe riječi, onda sva druga istrebljenja lakše idu...
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Bez slobodnog dana 50.000 radnika
U Crnoj Gori 50.000 radnika radi bez ijednog slobodnog dana, tvrdi koordinator nikšićke Alternative Vesko Pejak. On ističe da ti radnici rade za sve državne i vjerske praznike, a da inspekcije na to ne reaguju.
ilustracija (foto: pixabay.com)
Osvrnuvši se na skoro obilježeni Praznik rada 1. maj, Pejak je ocijenio da bi taj dan trebalo proglasiti Danom žalosti, a ne danom kada radnici treba da slave. “Crna Gora na papiru ima osam neradnih dana koje slavimo kao državne praznike i šest dana koji su rezervisani za vjerske praznike. Na Vaskrs u nedjelju su radile sve trgovine, kladionice, butici… Za to vrijeme inspektori rada su bili kod kuće, jer su za njih ti dani bili neradni”, naglasio je Pejak za „Dan“. Prema njegovim riječima, mnoge državne institucije su spojile prvomajske praznike sa vikendom, dok radnici u privatnom sektoru nijesu imali nijedan slobodan dan. “Zamislite kakva je to ironija da radnici kod privatnika rade do iznemoglosti, dok radnike u državnom aparatu boli briga za njih. Samo da se podsjetimo, plate radnika u državnom sektoru finansiraju radnici koji rade kod privatnika”, poručio je on.
The more things change, the more they stay the same.
Samo da ti radnici i njihove porodice glasaju za promjene, davno bi promijenili vlast barem dva puta, a vjerovatno i jos ponesto.
Ko bi rekao da su Madjari u medjuvremenu ovako napredovali?!? Dok se mi dalje igramo cetnika i partizana i dok se kreditima kupuje socijalni mir...
http://www.b92.net/biz/vesti/svet.ph...nav_id=1391717
Sent from my iPhone using Tapatalk
@AL no1; @Tatoo; @Gandalf_White; @Raulio i ostali
Primjedbe na rad administacije ste slobodni argumentovano podnijeti na odovarajućem topiku (klritika moderatora). Sadržaj ovog topika su teme u okvirima naslova i takav mora ostati. Za sve ostale diskusije, međusobne netrpeljivosti i prozivanja po bilo kojoj osnovi na raspolaganju su vam privatne poruke ili ako baš imate tolika mooda kolika mislite da imate - tu je ring (ako želite publiku) za dobar fajt ili hotelska soba ako biste htjeli isprobat taj S&M u RL
Tako momci.
Srdačno
starki
http://www.vijesti.me/vijesti/nema-o...-kotoru-988290
UKRAJINKU U KOTORU UBIO LJUBAVNIK? Potraga za ubicom milionerke Anastasije, sumnja se na SINA VISOKOG FUNKCIONERA http://www.blic.rs/pqeh807
Ima ili nema osumnjičenih?
Kako ono bješe, sve su životinje ravnopravne samo su neke ravnopravniije od drugih.
Dok se vi prepirete, nepotizam u drzavnim firmama cvjeta ko priroda u maju. Sad da neko obeca da u drzavnim firmama moze raditi samo jedan clan familije od mene bi dobio glas.
I žene funkcionera o trošku države
http://www.vijesti.me/vijesti/i-zene...-drzave-988364
Last edited by emiretf; 13-05-18 at 23:19.
A u medjuvremenu Njemacki mediji nas ovako predstavljaju:
http://www.daserste.de/information/p...video-100.html
Cak nije potrebno ni znanje jezika :-)
http://m.portalanalitika.me/clanak/3...rio-kop-zagrad
Veso Pejovic, strateski investitor i kancer CG privrede
I DF koji nece dobiti gradonacelnika kao sto sam prije 2-3 mjeseca objavio hahahhahahah
http://www.vijesti.me/vijesti/df-dem...u-budvi-988375
Prije dvije godine imovinu Boksita je preuzeo biznismen Veselin Pejović za 5,4 miliona, a prošle i pretprošle godine je imao čistu zaradu od 11,5 miliona eura. Pritom nije isplatio 5,4 miliona za imovinu
https://m.cdm.me/ekonomija/drzava-ni...ednog-rudnika/
Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
Crna Gora, gnjezdo sokolova,
ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
Tko zlobio – crn mu obraz bio
Ko je zadnji vidio prav(n)u državu u Crnoj Gori?
Piše: Andrej Nikolaidis
Nedavno je čovjek iz Australije otišao u Švajcarsku da ga tamo ubiju, jer je u toj zemlji zabranjeno pušenje, ali je legalna forma ubistva kojoj se tepa "samoubistvo uz asistenciju". (Iako mislim kako se i pušenje posve opravdano može smatrati samoubistvom, uz asistenciju duvanske kompanije.) Ako hoćeš da te ubiju i to potpišeš, u Švajcarskoj će ti izaći u susret i zakonito te ubiti. Naravno, nije dovoljna dobra volja: kao što kaže američka poslovica - nema besplatnog ručka, a kamoli ubistva. Ako hoćeš da te ubiju, moraš imati para.
Iako u Švajcarskoj postoji "neprofitna organizacija" koja za to da te ubije ne traži pare – njima je dovoljna nagrada da umreš – pare ti ipak trebaju: put do Švajcarske, smještaj i prenos tijela do mjesta sahrane svakako nisu besplatni. A fukara? Ona će kako je i navikla: uradi sam. Fukara je navikla da sama kreči, sama popravlja kola, bojler i krov, pa će se sama morati i ubiti.
U Crnoj Gori ubijanje još uvijek nije legalno, no to ne znači da se ne ubija. Naprotiv, u Crnoj Gori se "kontroverzni biznismeni" i njihove ubice osjećaju toliko liberalizovanim da pucaju na ljude dok u kafani u centru Podgorice, u po bijela dana, sjede sa porodicom, a policijski inspektori kafenišu na par stolova od njih. Kažem, nije baš legalno, ali ne moraš ni potpisati, ni platiti. Samo naručiš kafu.
Njegoš, hipik, rejver i Escobar
U Holandiji je legalizovana prodaja marihuane. U pristojnim državama Zapada policija vas neće maltretirati ni ako ste ponijeli neku sintetiku na EDM koncert. No, šta je to u usporedbi sa Crnom Gorom, u kojoj šverc tona kokaina nije legalizovan, ali ni kažnjiv. Barem sudeći prema Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, koji je neki dan saopštio kako su crnogorski sudovi na slobodu pustili dvojicu optuženih da su švercovali brda kokaina, uprkos dokazima. Što bi rekao Njegoš: "Šta hipik hoće i rejver, kad Escobar stane na bojište..."
Johannes Hahn, komesar Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, bio je u petak u Crnoj Gori i posjetio novinarku Vijesti Oliveru - Olju Lakić, u koju je pucano ispred jednog od najpopularnijih podgoričkih lokala brze hrane. Tom prilikom rekao je kako je Evropska unija zabrinuta za vladavinu prava u Crnoj Gori. To ima smisla koliko i da vam ja kažem kako sam zabrinut za svoje nekretnine u Beču i Majamiju, koje nemam. Kao što nema ni vladavine prava u Crnoj Gori. A za ono čega nema izlišno je brinuti.
Crnogorska država je, hoću vam reći, kao Bigfoot i čudovište iz Loch Nessa: mnogi kažu da su je vidjeli, ali za to nema opipljivih dokaza. Jer, da budem posve precizan, himnu, zastavu i vladu ne smatram valjanim dokazima postojanja države. Postoji, naime, jasna razlika između teritorije i države. Kao što postoji i razlika između stanovništva i građana.
'Održivo' betoniranje ulcinjske rive
Za takav nalaz nisu potrebni ni evropski komesari, ni Human Rights Watch, ni Reporteri bez granica. Nije potrebno da budete ni pravni stručnjak, ni novinar-istraživač. Dovoljno je, recimo, da se provozate kolima od Ulcinja do Bara i vidite stotine divljih kućerina i zgrada koje tu svakodnevno niču, kao gljive poslije kiše. Poseban problem je to što su te gljive – ludare. Ta gradnja je lišena ne samo svakog zakona i papira, nego i samog razuma.
Oni koji imaju malo dižu divlja naselja bez traga infrastrukture, dok oni koji imaju mnogo dižu spomenike svojoj osionosti i odustvu ukusa. Crna Gora, neka bude pomenuto, ima Ministarstvo održivog razvoja. Koje bi trebalo da brine o obali i njenom "održivom" betoniranju. Crnogorska se obala, međutim, razvija onako kako se razvija samo još jedna stvar u poznatom svemiru – rak.
Dovoljno je i da se, kao ja, koji vodim iznimno dosadan i predvidljiv život, svako jutro spustite do ulcinjske rive i tu popijete kafu. I čitavu godinu gledate mješalice pune betona i kamione pune cigli i željeza kako nekažnjeno prolaze rivom u smjeru u kojem je zabranjen saobraćaj. Budući da se to dešava ama baš svaki dan, zaključio sam da saobraćajni propisi na tom dijelu Crne Gore ne važe. Pa tako ne važi ni zabrana parkiranja na rivi.
Od svjedoka do saučesnika
Šta se, međutim, desilo kada sam ja prekršio propis pa, kao vid skromnog građanskog protesta zbog bezakonja koje svakodnevno gledam, parkirao tamo gdje je zabranjeno? Pogađate: dobio sam kaznu za nepropisno parkiranje, koju mi je službenik opštine napisao dok su mu iza leđa prošle tri betonjerke koje su vozile u zabranjenom smjeru, da taj beton izliju na građevini za koju "investitori" nemaju niti jednu potrebnu dozvolu. Onda sam se ja žalio, a službenik me pitao: "Da vidiš kako drugi skaču sa mosta, bi li i ti skočio?" "Ne", rekao sam, "ali ti bi pružio ruku ako vidiš da svi koji ruku pruže u nju dobiju po 1.000 eura."
Zakona i propisa, dakle, i u Crnoj Gori ima, ali oni ne važe za sve, svakako ne za one koji imaju novca za betonjerke i plaćene ubice. Sistem je podešen tako da su, budući da svi vide bezakonje, svima dozvoljene izvjesne nelegalne stvari: malima male, velikima velike. Tako se čuvaju socijalni mir i društvena ravnoteža: država svakoga pusti da se "snađe". U trenutku kada se "snađeš", ti više nisi svjedok, nego saučesnik.
To, dakako, nema veze ni sa vladavinom prava, ni sa državom. Tako izgleda bezakonje izvrnuto kao znojava, smrdljiva čarapa okačena na štrik, čiji je jedan kraj zakačen na raspad i ratove devedesetih, a drugi za obećanje o članstvu u Evropskoj uniji.
napisa savjetnik predsjednika zakonodavne vlasti...
She is only here to annoy herself!
Gorivo jos 6 centi gore, a deri mazgeee, uprii breee
Poslano sa mog GT-I8262 koristeći Tapatalk
Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...
Brzo ce i nafta gore zbog: https://m.cdm.me/ekonomija/zbog-cega...kim-trzistima/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Citat vrijedan pažnje:
Ukrajinka je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i počela raditi kao konobarica. U kratkom roku ona je postala moćna i utjecajna osoba, a procjenjuje se da imovina kojom je raspolagala vrijedi desetke milijuna eura
Brrr.. nije ostavila recept za ovaj crnogorski san
Još kad bi neko novinarima objasnio da izvršni direktor ne znači vlasnik dobro bi bilo.
Primjer:
ANASTASIYA LASHMANOVA Izvršni direktor ALEXANDRA GLINENKO Osnivač 5% RENAT ZADORIN Osnivač 90% VALERY LITVAK Osnivač 5%
još kad bi shvatili da izvršni direktor nije nikakva titula već, u ovakvim i sličnim sluajevima, ovca.
nothing comes from violence and nothing ever could
Izbo je jebach.. . Hahahahhahahahaha dzabe joj pare i titule i sve
Kolega @lepetanac kaže da je dotična bila povezana s bogovima bokeškog podzemlja.. Hm, kako se mali visokog funkcionera uklapa u tu priču?
Ma kakav crni funkcioner, caca mu je policajac na aerodrom u Tivat. Matora navatala malog, on se kukavac zaljubio, odradila ga na nesto bice ka magarca, a on uzeo stvari u svoje ruke i toeto.
Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...
Ukucaj u Google search Zoran Stanović pa će ti se kasti kako mu je tata daleko od običnog policajca sa aerodroma.
Last edited by remark; 14-05-18 at 19:49.
Dugo su oni bili u ljubavnoj vezi
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks