Page 795 of 1402 FirstFirst ... 2956957457857917927937947957967977987998058458951295 ... LastLast
Results 19,851 to 19,875 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    122
    Thanked in
    46 Posts

Quote Originally Posted by Raulio View Post
    Nisu, veli Milo, pucali na novinarku no na njega i državu...kad bi neka partija programom obećala da se milovići neće moć ni na trafiku zaposlit odma bi ih glasa. Još bi ljepše bilo proćerat ih iz Crne Gore. A pare ako su kakve pokrali neka nose slobodno, neka su im proste.
    + 1

Ne bi ih ja protjerivao iz CG no taman da rade na trafiku ili u kladionicu neku, da mi kucaju tikete a ja da im čitam iz kvota ili da tražim winston pa kad me pita koji govorim "ne taj" dok ne dođe do svijetlog plavog pa kad se okrenem da me psuju iz najjače jer tako sam ja njih psova'.
    (╯°□°)╯ ︵ ┻━┻

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ovo je luda kuća
    Ko je terorista?

Sent from my E5823 using Tapatalk
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Prc

Istrebljenje

Balsha Brkovic

Još od vremena kada je, prema stenogramu, s ponosom isticao da su „Karadžićevi ciljevi i njegovi ciljevi“, Đukanović nije izrekao opasniju i po Crnu Goru pogubniju rečenicu.

Pad nivoa javnog diskursa uvijek je uvod u porast nasilja. Čak i kada izjave nisu tako jasno instruktivne kao ove Đukanovićeve.

Đukanovićeva nova izjava, nespretna do bola, ili, ako nije nespretna, onda zastrašujuće surova, nedvosmisleno ukazuje na pravi uzrok problema koji je, pored svega ostalog, doveo i do pucanja na koleginicu Olju Lakić. Krivokapić je u pravu - bez eksplicitnog izvinjenja, ovo jeste dozvola za ubijanje...

Uzgred, da je čovjek krenuo žestoko svjedoči to što od prošle skandalozne izjave nije proteklo mnogo. Čak je vrlo moguće da je i ta izjava („fašistički mediji“) „olakšala“ nekome da se odluči na ovakav napad. Milovog mi antifašizma.

Pokušava da nekako u istu ravan stavi žrtve i dželate. (To je omiljeni metod ove svijesti.) Da izjednači kriminalce i one koji se bore protiv kriminala. Onda će, narednih dana očekujte porast te unosne industrije, njegove teze da razrađuju medijski poslušnici i lovci na izdajnike, ti kerberi najopasnijeg, ocvalog Đukanovića.

Prvo sam pomislio - što će ovo čovjeku, ali pravo pitanje je - što on ima drugo? Što je Đukanović drugo nego kolektivni autoportret jednog kukavičluka i arogancije, istovremeno. Što on zaista ima drugo osim sile, dignute obrve, prijetnje... Da vlada još trideset godina neće zaličiti na Vilija Branta, budite sigurni. To je valjda svakome jasno. On je to što je. Mi smo to što smo. To je sva priča. Ostalo su sujete i tracicionalna crnogorska pokvarenost. Opšte veselje, sa pevanjem i pucanjem. Ali (zasad) samo u nogu.

Ipak, držim da u cijeloj zlosrećnoj izjavi, u svijetlu te opasne ekvilibristike (neka savjetnička sablja?) posebnu težinu ima odabir riječi „istrebljenje“. U Beogradu moje mladosti rekli bi - Šta mu bi, odlepio čovek...

Istrebljenje? Ništa manje? Mora da je i ovo neki refleks iz vremena kada je dijelio ciljeve sa Karadžićem? Liči na to.

Đukanović, takav kakav je, a ove izjave lijepo sjenče njegov personalni profil, najveća je moguća brana ideji pristojnog društva u CG. (Pristojno društvo, termin Avišaja Margalita, izuzetna knjiga o kojoj je u Artu pisao Ranko Vuković 2014. godine.) Sav njegov stilski repertoar (arogancija, prijetnje) u pristojnom društvu je nemoguć ili smiješan.

Tako da svaki milimetar pristojnosti koji osvoji ovo društvo suštinski radi protiv njega. On to osjeća. Zato će ovo društvo u narednim godinama biti sve dalje od pristojnog i normalnog.

Svaka stopa Crne Gore već je pretvorena u poprište. Eksplozije, pucnjave, bombe...

Osjeća li, nakon trideset godina vladavine, nakon što je prošao put od Karadžićevih ciljeva do NATO favorita i Evropejca (s greškom?), osjeća li makar trunku odgovornosti? On je najmoćnija adresa ovoga društva tri decenije, na kojoj se god funkciji nalazio, a uoči svakih izbora ponaša se kao da je sad stigao odnekud da popravi sve što nije dobro.

Nama relevantne evropske institucije koja nije izrazila zabrinutost. Reagovao je i Slovenački PEN centar. Ali, gdje je reagovanje Crnogorskog PEN-a? Zar nije logičnije da se prvo oni oglase? Ta institucija je i osnovana zbog ovakvih stvari. Sjećate se - u CG devedesetih (u vrijeme kada su Karadžićevi i Đukanovićevi ciljevi bili isti) - bila je to, uz Crveni krst, jedina međunarodno priznata institucija.

Crnogorski pisci ćute, naravno. Oni to uvijek rade tako govorljivo.

Sudeći po ovoj izjavi, Đukanović želi da ta ćutnja bude osnovna muzika u ovom društvu. Zato je i pucano u Olju. Jer, kad se istrijebe riječi, onda sva druga istrebljenja lakše idu...

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,915
    Thanked in
    2,784 Posts

Bez slobodnog dana 50.000 radnika

U Crnoj Gori 50.000 radnika radi bez ijednog slobodnog dana, tvrdi koordinator nikšićke Alternative Vesko Pejak. On ističe da ti radnici rade za sve državne i vjerske praznike, a da inspekcije na to ne reaguju.

ilustracija (foto: pixabay.com)

Osvrnuvši se na skoro obilježeni Praznik rada 1. maj, Pejak je ocijenio da bi taj dan trebalo proglasiti Danom žalosti, a ne danom kada radnici treba da slave. “Crna Gora na papiru ima osam neradnih dana koje slavimo kao državne praznike i šest dana koji su rezervisani za vjerske praznike. Na Vaskrs u nedjelju su radile sve trgovine, kladionice, butici… Za to vrijeme inspektori rada su bili kod kuće, jer su za njih ti dani bili neradni”, naglasio je Pejak za „Dan“. Prema njegovim riječima, mnoge državne institucije su spojile prvomajske praznike sa vikendom, dok radnici u privatnom sektoru nijesu imali nijedan slobodan dan. “Zamislite kakva je to ironija da radnici kod privatnika rade do iznemoglosti, dok radnike u državnom aparatu boli briga za njih. Samo da se podsjetimo, plate radnika u državnom sektoru finansiraju radnici koji rade kod privatnika”, poručio je on.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Samo da ti radnici i njihove porodice glasaju za promjene, davno bi promijenili vlast barem dva puta, a vjerovatno i jos ponesto.

Thanks Thanks Given 
    50
    Thanks Thanks Received 
    195
    Thanked in
    100 Posts

Ko bi rekao da su Madjari u medjuvremenu ovako napredovali?!? Dok se mi dalje igramo cetnika i partizana i dok se kreditima kupuje socijalni mir...

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.ph...nav_id=1391717

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,743
    Thanked in
    1,094 Posts

Quote Originally Posted by emiretf View Post
    Ko bi rekao da su Madjari u medjuvremenu ovako napredovali?!? Dok se mi dalje igramo cetnika i partizana i dok se kreditima kupuje socijalni mir...

http://www.b92.net/biz/vesti/svet.ph...nav_id=1391717

Vidiš li da im je blizu kraj, skoro da nemaju nezaposlenih i muka, oće kolaps privrede. A mi smo mirni jos dosta godina po tom pitanju.

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,915
    Thanked in
    2,784 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    Opet pitanje za moderatora,zashto mi brishesh postove koji su odgovor na postove svima poznatih prochetnichkih fanova na forumu?
    @AL no1; @Tatoo; @Gandalf_White; @Raulio i ostali

Primjedbe na rad administacije ste slobodni argumentovano podnijeti na odovarajućem topiku (klritika moderatora). Sadržaj ovog topika su teme u okvirima naslova i takav mora ostati. Za sve ostale diskusije, međusobne netrpeljivosti i prozivanja po bilo kojoj osnovi na raspolaganju su vam privatne poruke ili ako baš imate tolika mooda kolika mislite da imate - tu je ring (ako želite publiku) za dobar fajt ili hotelska soba ako biste htjeli isprobat taj S&M u RL

Tako momci.

Srdačno
    starki

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

http://www.vijesti.me/vijesti/nema-o...-kotoru-988290

UKRAJINKU U KOTORU UBIO LJUBAVNIK? Potraga za ubicom milionerke Anastasije, sumnja se na SINA VISOKOG FUNKCIONERA http://www.blic.rs/pqeh807

Ima ili nema osumnjičenih?
    Kako ono bješe, sve su životinje ravnopravne samo su neke ravnopravniije od drugih.

Thanks Thanks Given 
    50
    Thanks Thanks Received 
    195
    Thanked in
    100 Posts

Default Iz raznih novina III

Dok se vi prepirete, nepotizam u drzavnim firmama cvjeta ko priroda u maju. Sad da neko obeca da u drzavnim firmama moze raditi samo jedan clan familije od mene bi dobio glas.

I žene funkcionera o trošku države

http://www.vijesti.me/vijesti/i-zene...-drzave-988364
    Last edited by emiretf; 13-05-18 at 23:19.

Thanks Thanks Given 
    50
    Thanks Thanks Received 
    195
    Thanked in
    100 Posts

A u medjuvremenu Njemacki mediji nas ovako predstavljaju:

http://www.daserste.de/information/p...video-100.html

Cak nije potrebno ni znanje jezika :-)

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

http://m.portalanalitika.me/clanak/3...rio-kop-zagrad

Veso Pejovic, strateski investitor i kancer CG privrede

I DF koji nece dobiti gradonacelnika kao sto sam prije 2-3 mjeseca objavio hahahhahahah

http://www.vijesti.me/vijesti/df-dem...u-budvi-988375

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    http://m.portalanalitika.me/clanak/3...rio-kop-zagrad

Veso Pejovic, strateski investitor i kancer CG privrede

I DF koji nece dobiti gradonacelnika kao sto sam prije 2-3 mjeseca objavio hahahhahahah

http://www.vijesti.me/vijesti/df-dem...u-budvi-988375

Prije dvije godine imovinu Boksita je preuzeo biznismen Veselin Pejović za 5,4 miliona, a prošle i pretprošle godine je imao čistu zaradu od 11,5 miliona eura. Pritom nije isplatio 5,4 miliona za imovinu

https://m.cdm.me/ekonomija/drzava-ni...ednog-rudnika/

Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Ko je zadnji vidio prav(n)u državu u Crnoj Gori?

Piše: Andrej Nikolaidis

Nedavno je čovjek iz Australije otišao u Švajcarsku da ga tamo ubiju, jer je u toj zemlji zabranjeno pušenje, ali je legalna forma ubistva kojoj se tepa "samoubistvo uz asistenciju". (Iako mislim kako se i pušenje posve opravdano može smatrati samoubistvom, uz asistenciju duvanske kompanije.) Ako hoćeš da te ubiju i to potpišeš, u Švajcarskoj će ti izaći u susret i zakonito te ubiti. Naravno, nije dovoljna dobra volja: kao što kaže američka poslovica - nema besplatnog ručka, a kamoli ubistva. Ako hoćeš da te ubiju, moraš imati para.
    Iako u Švajcarskoj postoji "neprofitna organizacija" koja za to da te ubije ne traži pare – njima je dovoljna nagrada da umreš – pare ti ipak trebaju: put do Švajcarske, smještaj i prenos tijela do mjesta sahrane svakako nisu besplatni. A fukara? Ona će kako je i navikla: uradi sam. Fukara je navikla da sama kreči, sama popravlja kola, bojler i krov, pa će se sama morati i ubiti.
    U Crnoj Gori ubijanje još uvijek nije legalno, no to ne znači da se ne ubija. Naprotiv, u Crnoj Gori se "kontroverzni biznismeni" i njihove ubice osjećaju toliko liberalizovanim da pucaju na ljude dok u kafani u centru Podgorice, u po bijela dana, sjede sa porodicom, a policijski inspektori kafenišu na par stolova od njih. Kažem, nije baš legalno, ali ne moraš ni potpisati, ni platiti. Samo naručiš kafu.

Njegoš, hipik, rejver i Escobar

U Holandiji je legalizovana prodaja marihuane. U pristojnim državama Zapada policija vas neće maltretirati ni ako ste ponijeli neku sintetiku na EDM koncert. No, šta je to u usporedbi sa Crnom Gorom, u kojoj šverc tona kokaina nije legalizovan, ali ni kažnjiv. Barem sudeći prema Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, koji je neki dan saopštio kako su crnogorski sudovi na slobodu pustili dvojicu optuženih da su švercovali brda kokaina, uprkos dokazima. Što bi rekao Njegoš: "Šta hipik hoće i rejver, kad Escobar stane na bojište..."
    Johannes Hahn, komesar Evropske unije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju, bio je u petak u Crnoj Gori i posjetio novinarku Vijesti Oliveru - Olju Lakić, u koju je pucano ispred jednog od najpopularnijih podgoričkih lokala brze hrane. Tom prilikom rekao je kako je Evropska unija zabrinuta za vladavinu prava u Crnoj Gori. To ima smisla koliko i da vam ja kažem kako sam zabrinut za svoje nekretnine u Beču i Majamiju, koje nemam. Kao što nema ni vladavine prava u Crnoj Gori. A za ono čega nema izlišno je brinuti.
    Crnogorska država je, hoću vam reći, kao Bigfoot i čudovište iz Loch Nessa: mnogi kažu da su je vidjeli, ali za to nema opipljivih dokaza. Jer, da budem posve precizan, himnu, zastavu i vladu ne smatram valjanim dokazima postojanja države. Postoji, naime, jasna razlika između teritorije i države. Kao što postoji i razlika između stanovništva i građana.

'Održivo' betoniranje ulcinjske rive

Za takav nalaz nisu potrebni ni evropski komesari, ni Human Rights Watch, ni Reporteri bez granica. Nije potrebno da budete ni pravni stručnjak, ni novinar-istraživač. Dovoljno je, recimo, da se provozate kolima od Ulcinja do Bara i vidite stotine divljih kućerina i zgrada koje tu svakodnevno niču, kao gljive poslije kiše. Poseban problem je to što su te gljive – ludare. Ta gradnja je lišena ne samo svakog zakona i papira, nego i samog razuma.
    Oni koji imaju malo dižu divlja naselja bez traga infrastrukture, dok oni koji imaju mnogo dižu spomenike svojoj osionosti i odustvu ukusa. Crna Gora, neka bude pomenuto, ima Ministarstvo održivog razvoja. Koje bi trebalo da brine o obali i njenom "održivom" betoniranju. Crnogorska se obala, međutim, razvija onako kako se razvija samo još jedna stvar u poznatom svemiru – rak.
    Dovoljno je i da se, kao ja, koji vodim iznimno dosadan i predvidljiv život, svako jutro spustite do ulcinjske rive i tu popijete kafu. I čitavu godinu gledate mješalice pune betona i kamione pune cigli i željeza kako nekažnjeno prolaze rivom u smjeru u kojem je zabranjen saobraćaj. Budući da se to dešava ama baš svaki dan, zaključio sam da saobraćajni propisi na tom dijelu Crne Gore ne važe. Pa tako ne važi ni zabrana parkiranja na rivi.

Od svjedoka do saučesnika

Šta se, međutim, desilo kada sam ja prekršio propis pa, kao vid skromnog građanskog protesta zbog bezakonja koje svakodnevno gledam, parkirao tamo gdje je zabranjeno? Pogađate: dobio sam kaznu za nepropisno parkiranje, koju mi je službenik opštine napisao dok su mu iza leđa prošle tri betonjerke koje su vozile u zabranjenom smjeru, da taj beton izliju na građevini za koju "investitori" nemaju niti jednu potrebnu dozvolu. Onda sam se ja žalio, a službenik me pitao: "Da vidiš kako drugi skaču sa mosta, bi li i ti skočio?" "Ne", rekao sam, "ali ti bi pružio ruku ako vidiš da svi koji ruku pruže u nju dobiju po 1.000 eura."
    Zakona i propisa, dakle, i u Crnoj Gori ima, ali oni ne važe za sve, svakako ne za one koji imaju novca za betonjerke i plaćene ubice. Sistem je podešen tako da su, budući da svi vide bezakonje, svima dozvoljene izvjesne nelegalne stvari: malima male, velikima velike. Tako se čuvaju socijalni mir i društvena ravnoteža: država svakoga pusti da se "snađe". U trenutku kada se "snađeš", ti više nisi svjedok, nego saučesnik.
    To, dakako, nema veze ni sa vladavinom prava, ni sa državom. Tako izgleda bezakonje izvrnuto kao znojava, smrdljiva čarapa okačena na štrik, čiji je jedan kraj zakačen na raspad i ratove devedesetih, a drugi za obećanje o članstvu u Evropskoj uniji.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

napisa savjetnik predsjednika zakonodavne vlasti...
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gorivo jos 6 centi gore, a deri mazgeee, uprii breee

Poslano sa mog GT-I8262 koristeći Tapatalk
    Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...

Thanks Thanks Given 
    1,725
    Thanks Thanks Received 
    1,285
    Thanked in
    857 Posts

Brzo ce i nafta gore zbog: https://m.cdm.me/ekonomija/zbog-cega...kim-trzistima/

Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,915
    Thanked in
    2,784 Posts

Citat vrijedan pažnje:

Ukrajinka je u Crnu Goru došla prije nekoliko godina i počela raditi kao konobarica. U kratkom roku ona je postala moćna i utjecajna osoba, a procjenjuje se da imovina kojom je raspolagala vrijedi desetke milijuna eura

Brrr.. nije ostavila recept za ovaj crnogorski san

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Još kad bi neko novinarima objasnio da izvršni direktor ne znači vlasnik dobro bi bilo.

Primjer:

Thanks Thanks Given 
    5,233
    Thanks Thanks Received 
    9,472
    Thanked in
    4,593 Posts

još kad bi shvatili da izvršni direktor nije nikakva titula već, u ovakvim i sličnim sluajevima, ovca.
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Izbo je jebach.. . Hahahahhahahahaha dzabe joj pare i titule i sve

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,915
    Thanked in
    2,784 Posts

Kolega @lepetanac kaže da je dotična bila povezana s bogovima bokeškog podzemlja.. Hm, kako se mali visokog funkcionera uklapa u tu priču?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma kakav crni funkcioner, caca mu je policajac na aerodrom u Tivat. Matora navatala malog, on se kukavac zaljubio, odradila ga na nesto bice ka magarca, a on uzeo stvari u svoje ruke i toeto.
    Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Ukucaj u Google search Zoran Stanović pa će ti se kasti kako mu je tata daleko od običnog policajca sa aerodroma.
    Last edited by remark; 14-05-18 at 19:49.

Thanks Thanks Given 
    1,781
    Thanks Thanks Received 
    2,883
    Thanked in
    1,330 Posts

Dugo su oni bili u ljubavnoj vezi

Page 795 of 1402 FirstFirst ... 2956957457857917927937947957967977987998058458951295 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)