Page 516 of 993 FirstFirst ... 16416466506512513514515516517518519520526566616 ... LastLast
Results 12,876 to 12,900 of 24825

Thread: Crash / sudari u CG

Thanks Thanks Given 
    1,308
    Thanks Thanks Received 
    2,671
    Thanked in
    1,276 Posts

Idem juce kroz Platije i degenerik iz Srbije sa cliom izlazi na preticanje 3 kamiona, i ja mu nailazim u susret, kocim, kamioni koje obilazi koce, znaci ima mjesta da zavrsi preticanje, i lik nabada kocincu i pokusava da se vrati iza kamiona...Zakaci ga ona sipka od "branika" zadnjeg na kamion, ponese mu retrovizor, blatobran, svuda po ulici zavrsise djelovi...

A familiju vozi

Reka sam da narednih godinu dana vjerovatno nece izlazit da pretice vise
    Last edited by Laz; 09-05-18 at 21:45.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ja u Crnoj Gori za gotovo 20 godina ne vidjeh da neko na motoru ili skuteru čeka u redu za semafor već se provlače makar vozili Harli veličine Peglice. Dok se recimo u Hrvatskoj ponašaju onako kako treba
    Dok je Janjusevic bio, pitali smo ga tj. zamolili novinarku da ga pita, ovako je receno:

“Vozač motocikla po riječima Janjuševića smije da prođe između vozila koja čekaju zeleno svijetlo na semaforu kao bi zauzeo položaj pred raskrsnicom koji bi mu omogućio prolazak kroz raskrsnicu kada mu je to dozvoljeno svjetlosnim saobraćajnim znakom - semaforom, ako time ne ugrožava bezbjednost učesnika u saobracaju”...

Jedno je preticanje, drugo je obilazenje...
    Nego, dosta smo bili van teme

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Vaskoliki google ne ču za tu izjavu
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    50 Posts

I ja sam googlao da pronadjem, ali mislim da se radilo o TV prilogu...
    Tekst sam iskopirao sa svog FB statusa...

Na kraju krajeva, evo, u pravu si sve, vidim da je sa tobom beciljno pricati...
    Zadrzi rigidan stav, nece tebi niko govoriti kakvi su motoristi, samo jako!

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    50 Posts

Evo, nisam bio lijen pa sam iskopirao ovaj clan Zakona (clan 49, ZOBS)

Preticanje ili obilaženje vozač može da vrši samo ako time ne ometa normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smjera i kad na putu ima dovoljno prostora za bezbjedno izvođenje radnji.

Vozač ne smije da vrši preticanje ili obilaženje kad time može ugroziti druge učesnike u saobraćaju.

Vozač ne smije vozilom da započne preticanje ili obilaženje:

1) kolone vozila;

2) ako je vozač koji se kreće iza njega otpočeo preticanje;

3) ako je vozač ispred njega na istoj saobraćajnoj traci dao znak za preticanje ili obilaženje;

4) ako bi time ugrozio bezbjednost saobraćaja ili ometao saobraćaj iz suprotnog smjera;

5) ako po izvršenom preticanju ili obilaženju ne bi mogao da se vrati u saobraćajnu traku kojom se kretao bez ometanja ili ugrožavanja ostalih učesnika u saobraćaju;

6) saobraćajnom trakom za prinudno zaustavljanje vozila;

7) na početku prevoja, na prevoju, ispred i u nepreglednoj krivini, osim na kolovozu sa najmanje dvije saobraćajne trake za kretanje vozila u istom smjeru;

8) u tunelu;

9) vozila koje se približava pješačkom prelazu ili ga prelazi;

10) vozila koje se zaustavilo ili zaustavlja radi propuštanja pješaka na pješačkom prelazu;

11) neposredno ispred i na prelazu puta preko željezničke ili tramvajske pruge;

12) vozila pod pratnjom;

13) saobraćajnom trakom za spora vozila;

14) na mjestu gdje je to zabranjeno saobraćajnom signalizacijom;

15) na način da prelazi vozilom preko neisprekidane uzdužne linije pri čemu koristi saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Obilaženje zaustavljene kolone na putu je zabranjeno ako se vozač nakon obilaženja ne bi mogao bezbjedno uključiti na saobraćajnu traku namijenjenu kretanju vozila u smjeru u kojem se kreće.

Izuzetno, obilaženje u slučaju iz stava 3 tačka 15 ovog člana dozvoljeno je pod uslovima iz stava 1 ovog člana.

Vozač koji pretiče dužan je da svoje vozilo drži na potrebnom rastojanju i odstojanju od vozila koje pretiče, tako da ga ne ometa niti ugrožava druge učesnike u saobraćaju.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by ribomax View Post
    I ja sam googlao da pronadjem, ali mislim da se radilo o TV prilogu...
    Tekst sam iskopirao sa svog FB statusa...

Na kraju krajeva, evo, u pravu si sve, vidim da je sa tobom beciljno pricati...
    Zadrzi rigidan stav, nece tebi niko govoriti kakvi su motoristi, samo jako!

Znači kao argument si naveo tekst kojeg si ti pisao na svom FB :cower:

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    50 Posts

Prekucao sa TV priloga, tacnije...
    Ti si bas opak trol, a?

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Baš opak trol. Od one vrste koja traži dokaze koji potkrjepljuju nečiju tvrdnju

PS.
    Da bi prekucao nešto sa sa nečega mora postojati original koji je dostupan jer se u suprotnim ne bi radilo o citatu već o tvojoj interpretaciji (čitaj: malo si začinio)

PPS.
    Pošto mislim da se Janjušević razumije čisto sujmam da bi on to mogao reći
    Last edited by Rakun; 10-05-18 at 00:06.

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    2,404
    Thanked in
    1,115 Posts

Evo, nisam bio lijen pa sam iskopirao ovaj clan Zakona (clan 49, ZOBS)

Preticanje ili obilaženje vozač može da vrši samo ako time ne ometa normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smjera i kad na putu ima dovoljno prostora za bezbjedno izvođenje radnji.

Vozač ne smije da vrši preticanje ili obilaženje kad time može ugroziti druge učesnike u saobraćaju.

1) kolone vozila;

2) ako je vozač koji se kreće iza njega otpočeo preticanje;

3) ako je vozač ispred njega na istoj saobraćajnoj traci dao znak za preticanje ili obilaženje;

4) ako bi time ugrozio bezbjednost saobraćaja ili ometao saobraćaj iz suprotnog smjera;

5) ako po izvršenom preticanju ili obilaženju ne bi mogao da se vrati u saobraćajnu traku kojom se kretao bez ometanja ili ugrožavanja ostalih učesnika u saobraćaju;

6) saobraćajnom trakom za prinudno zaustavljanje vozila;

7) na početku prevoja, na prevoju, ispred i u nepreglednoj krivini, osim na kolovozu sa najmanje dvije saobraćajne trake za kretanje vozila u istom smjeru;

8) u tunelu;

9) vozila koje se približava pješačkom prelazu ili ga prelazi;

10) vozila koje se zaustavilo ili zaustavlja radi propuštanja pješaka na pješačkom prelazu;

11) neposredno ispred i na prelazu puta preko željezničke ili tramvajske pruge;

12) vozila pod pratnjom;

13) saobraćajnom trakom za spora vozila;

14) na mjestu gdje je to zabranjeno saobraćajnom signalizacijom;

15) na način da prelazi vozilom preko neisprekidane uzdužne linije pri čemu koristi saobraćajnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera.

Obilaženje zaustavljene kolone na putu je zabranjeno ako se vozač nakon obilaženja ne bi mogao bezbjedno uključiti na saobraćajnu traku namijenjenu kretanju vozila u smjeru u kojem se kreće.

Izuzetno, obilaženje u slučaju iz stava 3 tačka 15 ovog člana dozvoljeno je pod uslovima iz stava 1 ovog člana.

Vozač koji pretiče dužan je da svoje vozilo drži na potrebnom rastojanju i odstojanju od vozila koje pretiče, tako da ga ne ometa niti ugrožava druge učesnike u saobraćaju.

Evo sam si sebi dao odgovor.
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    50 Posts

Default Crash

Kako si boldovao onaj dio koji ti ide u prilog, a opet pogrešno

Objasniću ti:

1) kolone vozila;

- Misli se na kolonu vozila koja se kreću - dakle PRETICANJE, svi znamo da ne smiješ da pretičeš dva ili više auta jer se smatra da si pretekao kolonu...

5) ako po izvršenom preticanju ili obilaženju ne bi mogao da se vrati u saobraćajnu traku kojom se kretao bez ometanja ili ugrožavanja ostalih učesnika u saobraćaju; -

Misli se na situaciju gdje je kolona i gdje nakon preticanja nemaš mjesta da se vratiš nazad, iz nekog razloga, nego ostaješ u suprotnoj traci - opet se radi o PRETICANJU.

I na kraju dolazimo do obilaženja kolone na semaforu

Upravo, ako imaš prostora da se uključiš, bezbjedno i ne ugrožavajući nikog (što sam već gore naglasio), to možeš da uradiš...
    Last edited by ribomax; 10-05-18 at 08:00.

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    50 Posts

Baš opak trol. Od one vrste koja traži dokaze koji potkrjepljuju nečiju tvrdnju

PS.
    Da bi prekucao nešto sa sa nečega mora postojati original koji je dostupan jer se u suprotnim ne bi radilo o citatu već o tvojoj interpretaciji (čitaj: malo si začinio)

PPS.
    Pošto mislim da se Janjušević razumije čisto sujmam da bi on to mogao reći
    Vidiš, sve što kažeš se zasniva na "suJmam", "ne znam ali ipak imam mišljenje"

Mimo Oro, jesi ti?

Thanks Thanks Given 
    122
    Thanks Thanks Received 
    116
    Thanked in
    58 Posts

Ne znam sto se trosis, vidis da su jadovi

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Thanks Thanks Given 
    1,807
    Thanks Thanks Received 
    2,353
    Thanked in
    1,297 Posts

508 :/
    Last edited by stefke; 10-05-18 at 14:35.

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    2,404
    Thanked in
    1,115 Posts

Kako si boldovao onaj dio koji ti ide u prilog, a opet pogrešno

Objasniću ti:

1) kolone vozila;

- Misli se na kolonu vozila koja se kreću - dakle PRETICANJE, svi znamo da ne smiješ da pretičeš dva ili više auta jer se smatra da si pretekao kolonu...

5) ako po izvršenom preticanju ili obilaženju ne bi mogao da se vrati u saobraćajnu traku kojom se kretao bez ometanja ili ugrožavanja ostalih učesnika u saobraćaju; -

Misli se na situaciju gdje je kolona i gdje nakon preticanja nemaš mjesta da se vratiš nazad, iz nekog razloga, nego ostaješ u suprotnoj traci - opet se radi o PRETICANJU.

I na kraju dolazimo do obilaženja kolone na semaforu

Upravo, ako imaš prostora da se uključiš, bezbjedno i ne ugrožavajući nikog (što sam već gore naglasio), to možeš da uradiš...
    Nema tu "misli se". Kolona je kolona, ako nekoliko auta ceka u redu za nesto znaci da postoji debeo razlog zasto je to tako.
    A ovo za semafor, dje ces da stanes kad je prvi do semafora odmah ispred linije?
    Stay salty.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    A ovo za semafor, dje ces da stanes kad je prvi do semafora odmah ispred linije?
    Na zebri - logično. Poznato je da po zakonu motori mogu da stanu na sred zebre
    Last edited by Rakun; 10-05-18 at 15:12.

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Ja u Crnoj Gori za gotovo 20 godina ne vidjeh da neko na motoru ili skuteru čeka u redu za semafor već se provlače makar vozili Harli veličine Peglice. Dok se recimo u Hrvatskoj ponašaju onako kako treba
    Ovako nekako... (sad fotkano)

--------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Sto bi cekali? Brze krecu i manju guzvu kreiraju nego da cekaju u red i uzivaju u izduvnim gasovima od auta ispred.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    3,595
    Thanks Thanks Received 
    6,850
    Thanked in
    3,585 Posts

Ne kazem ja.. ovaj je jos dobar... Fino se odvojio, ima kacigu, ceka zeleno. Ima onih koji nista od ovoga ne praktikuju.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    804
    Thanks Thanks Received 
    622
    Thanked in
    333 Posts

Statistiku sam radio lično ja, a može da ti je potvrdi svako ko ne formira stav ograničeno...Vozim motor preko 10 godina, vozim kola isto toliko, vozim biciklo i pješak sam (logično-ali rijetko doduše), tako da mogu o svakoj kategoriji učesnika u saobraćaju da ti kažem ponešto...

Ove što ti vidiš bez kacige, u papuče, da voze 200 kroz grad, niko od pravih motorista (8 od 10 u našem slučaju) ne priznaje, ne zovemo ih da voze s nama, ne pominjemo ih kad se priča o moto temama, dakle, onoliko koliko su "antipatični" vama van moto svijeta - i nama su...(iako mi malo bolje shvatamo zašto je to tako i probamo uticati koliko možemo da se koriguju, a ne samo da kritikujemo) .

Dalje, ako pogledaš neko moto okupljanje, 80% ljudi su ozbiljni, ostvareni ljudi koji imaju porodice, djecu, poslove i ne pada im na pamet da ugroze sebe, a naravno ni druge divljanjem i vožnjom bez kacige i motor im služi kao neki "ventil" od stresa, od obaveza...

I na kraju, opet, ako pogledaš akcije koje organizujemo sve češće, vidjećeš da dajemo svake godine krv (plus imamo evidenciju davalaca, dajemo po potrebi i ko god je tražio nismo odbili), organizujemo Moto Djeda Mrazove gdje nosimo paketiće djeci u Bijelu, nema humanitarne akcije gdje neko od nas ne učestvuje itd. da ne davim...

Tako drug, prije nego idući put nazoveš nekoga ludakom sa dosta para i bez mozga (iako preptostavljam da si ovo rekao za ove što ne nose kacigu i levitiraju), malo treba sagledati širu sliku...
    Ja bas mislim da sam sagledao širu sliku, i podržavam svaku tu vasu akciju onoliko koliko mogu. Moje formiranje stava je na osnovu učestvovanja u saobraćaju na isto toliko načina na koliko ih za sebe pobrojao.
    To zovete li VI(vas nekolicina okupljeni oko nekog moto kluba) ostale motoristima meni, i drugima koji pazimo na sve vas na dva točka ne znači a ma bas ništa.
    Motorista je svako na 2/3/4(quad), a to kako ce te vi da se kategorisete između sebe i svojih sekti je priča za vas klub, sto ili forum.

Poslato s Jadrana

Thanks Thanks Given 
    211
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    297 Posts

Mislio sam da se ne uključujem u ove diskusiju, ali ne mogu da vjerujem što narod ođe piše. Predstavljaju Crnu Goru i motoriste ođe kao bauk. BUDALAŠTINA obična. NIĐE u svijetu (osim đe je zabranjen LANE SPLITTING) bajkeri ne stoje u redu na semaforu. Počev od Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije itd. Ne mora čoek putovat da bi potvrdio ovo. Dovoljno je pogledat RoyalJordanian-a i slične jutjubere i da se uvjerite da se svi provlače između auta. U SAD-u u pojedinim državama ne moraju ni kacige da nose, a ne što drugo.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    28 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Ne kazem ja.. ovaj je jos dobar... Fino se odvojio, ima kacigu, ceka zeleno. Ima onih koji nista od ovoga ne praktikuju.
    Tek poslije vidjeh koga si quotovao jer sam na to vise odgovarao ali taj lik je izgubljeni slučaj.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
    rm -rf /

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    1,002
    Thanked in
    723 Posts

Kako su ovo izveli.

pic host

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    50 Posts

Quote Originally Posted by Tom View Post
    Ja bas mislim da sam sagledao širu sliku, i podržavam svaku tu vasu akciju onoliko koliko mogu. Moje formiranje stava je na osnovu učestvovanja u saobraćaju na isto toliko načina na koliko ih za sebe pobrojao.
    To zovete li VI(vas nekolicina okupljeni oko nekog moto kluba) ostale motoristima meni, i drugima koji pazimo na sve vas na dva točka ne znači a ma bas ništa.
    Motorista je svako na 2/3/4(quad), a to kako ce te vi da se kategorisete između sebe i svojih sekti je priča za vas klub, sto ili forum.

Poslato s Jadrana
    To sam rekao da bih pokusao objasniti da isto mislimo i mi sto vozimo motor, o ovim “drugim” motoristima na koje se pozivate ti i ova tvoja slatka druzina kad krtikujete

Aj svratite nedje na pice kad se pokupi ova nasa sekta, evo, to sto popijete ti i ova dvojica, stavicemo na racun te sekte

Thanks Thanks Given 
    31
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    50 Posts

Na zebri - logično. Poznato je da po zakonu motori mogu da stanu na sred zebre
    Imam osjecaj da se ne bi osjecao lose ni kad bih ti postavio dje je rekao Janjusevic da je dozvoljeno, tako mi se cinis nekako

Page 516 of 993 FirstFirst ... 16416466506512513514515516517518519520526566616 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)