Page 82 of 130 FirstFirst ... 327278798081828384858692 ... LastLast
Results 2,026 to 2,050 of 3231

Thread: Vojska Crne Gore

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    69 Posts

Ovaj helikopter sto je kupljen nije nov vec polovan i to star cak 16 godina, proizveden je 2002.
    http://registry.faa.gov/aircraftinqu...umbertxt=356TD
    Znaci zesca prevara i lopovluk.
    Last edited by suponik; 13-04-18 at 21:22.

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    i turci su u NATO pa kupuju S400, tako da nije problem što smo u NATO nego što za razliku od njih smo toliko mali da se ne možemo pitat
    Vec sam gore napisao, Turska je NATO država, a mi smo NATO zemlja, razlika je ogromna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

Ali, bio je garaziran po pola godine.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Vozila baba.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Najgora stvar u svemu je što u vojsci niko ne polaže račune nikome !!! Zamislite da se dalo 30.000.000 u nekom drugom sektoru za nešto što objektivno ili ne vrijedi toliko ili nije kupljeno nešto što stvarno treba !!! Koja je namjena ovog helikoptera i još 2 ovakva kad već imamo sličnih ??? Na to pitanje niko ne zna odgovor a ni mediji ne žele da se zanimaju tim stvarima ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Najgora stvar u svemu je što u vojsci niko ne polaže račune nikome !!! Zamislite da se dalo 30.000.000 u nekom drugom sektoru za nešto što objektivno ili ne vrijedi toliko ili nije kupljeno nešto što stvarno treba !!! Koja je namjena ovog helikoptera i još 2 ovakva kad već imamo sličnih ??? Na to pitanje niko ne zna odgovor a ni mediji ne žele da se zanimaju tim stvarima ...
    Salis li se? Mi ne mozemo da dobijemo odgovor kako sluzbenici ANB od plate otvore hotel sa ergelom konja ili premijer bratu plati 10 miliona iz budzeta, a ne da ti neko odgovori za helikoptere.

Vojna tajna, sto ti znas i muci tamo.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Salis li se? Mi ne mozemo da dobijemo odgovor kako sluzbenici ANB od plate otvore hotel sa ergelom konja ili premijer bratu plati 10 miliona iz budzeta, a ne da ti neko odgovori za helikoptere.

Vojna tajna, sto ti znas i muci tamo.
    Valjda bi vojska po prirodi stvari trebalo da bude pedantna i u svakom trenutku ima preciznu dokumentaciju o svim rashodima !!! Nikako ih ne bi trebalo strpavat u isti koš sa dokazanim lopingerima iz vlade jer bi to značilo da je sve otišlo u ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    5,399
    Thanked in
    2,078 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Nemamo sličnih nikako.
    U gazelu staju 2 člana posade i 3 putnika, dok u Bell 412 staje 2 člana posade i do 13 putnika, te ima i mogućnost prenošenja povrijeđenih/ranjenih na nosilima za koje u gazeli nema prostora.
    Gazela može da ponese 900kg tereta dok Bell 412 može da ponese 2200kg.

Niđe veze.
    Last edited by ASC; 16-04-18 at 21:40.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    ...Ово је иначе ep, док су друга два модернија epi, и доалзе до краја године.
    Овај је био на лагеру и одмах доступан, вјероватно су га зато узели.
    Svakome je jasno zasto se toliko moralo pozuriti sa ovim.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Мало сам истраживао око овог хеликоптера.Министарство има огроман минус због неинформисања јавности, и покушаја спиниовања ситуације.
    И даље не знамо појединости уговора, а што се конкретног хеликоптера тиче успио сам да пронађем да има 1800 сати летења, што није много, да нема историју кварова и да је прошао ремонт у Тенесију.
    Такође чека га бојадисање у боје ваздухоплова ВЦГ.

Друга два у варијанти epi би наводно требала да буду нова.Али да видимо.

П.С.
    Нека неко каже Бошкију да се не каже хелиХоптер, него хеликоптер.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Мало сам истраживао око овог хеликоптера.Министарство има огроман минус због неинформисања јавности, и покушаја спиниовања ситуације.
    И даље не знамо појединости уговора, а што се конкретног хеликоптера тиче успио сам да пронађем да има 1800 сати летења, што није много, да нема историју кварова и да је прошао ремонт у Тенесију.

П.С.
    Svaka cast na trudu i preciznim informacijama.

Thanks Thanks Given 
    1,095
    Thanks Thanks Received 
    654
    Thanked in
    368 Posts

Navodno ovaj polovni a preostala dva EPI će biti nova.... Prethodni vlasnik je bio NYPD
    https://tangosix.rs/2018/16/04/inter...-za-crnu-goru/

Mi A1 TT

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Navodno ovaj polovni a preostala dva EPI će biti nova.... Prethodni vlasnik je bio NYPD
    https://tangosix.rs/2018/16/04/inter...-za-crnu-goru/

Mi A1 TT
    Занимљив текст.Само му ово за Ми8 нема логике.Ово питање је иначе мени јако битно обзиром да су га користили за спиновање у аниНАТО кампањи.
    Продати су као секундарна сировина, јер су им истрошени ресурси.
    Имао сам раније списак летјелица базираних на Голубовцима са серијским бројевима, али сам исти негдје затурио.Узећу за тачне ове које је аутор навео.

12302 уведен у оперативну употребу ЈРВ 1974. продат као секундарна сировина
    12303 уведен у оперативну употребу ЈРВ 1974. продат као секундарна сировина
    12354 уведен у оперативну употребу ЈРВ 1975. продат као секундарна сировина
    12361 уведен у оперативну употребу ЈРВ 1975. продат као секундарна сировина
    12310 уведен у оперативну употребу ЈРВ 1974. био у најбољем стању, имао шансу за минимално продужење ремонта, чуван у резерви, данас музејски експонат.

Из приложеног можемо видјети да су те летјелице у тренутку преласка у ВЦГ 2006. биле већ 31, односно 32 године старе, односно на крају свог животног вијека и да би ту свако улагање било апсурд.

Thanks Thanks Given 
    15
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    24 Posts

Ima li neka radnja gdje se mogu kupiti uniforme VCG? Interesuju me bijele kosulje RM.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by jooly View Post
    Ima li neka radnja gdje se mogu kupiti uniforme VCG? Interesuju me bijele kosulje RM.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока
    Не постоји могућност да цивилно лице легално набави униформу или дјелове униформе ВЦГ. Раније су постојале специјализоване продавнице у које су припадници војске, мислим и активна резерва, уз потврду могли да прибаве дјелове униформе.
    Данас тако нешто не постоји, и сигуран сам да обзиром на бројно стање нашег укупног састава, тако нешто неће бити доступно.Можда када се за деценију заврши формирање резервног састава.

---------------------------------------------

Иначе Бошкић опет снима неки спот, једва чекам.

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    35 Posts

Ljudi interesuje me je li tesko upast u Vojsku i da li je ikako moguce bez nekih javnih konkursa ili oglasa?

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by cola2 View Post
    Ljudi interesuje me je li tesko upast u Vojsku i da li je ikako moguce bez nekih javnih konkursa ili oglasa?
    Пријем било у активни или резервни састав Војске може само по конкурсу.Пријавиш, ако испуњаваш услове (ЦГ држављанин, млађи од 24 године), следећа степеница су психофизички тестови (нисм још нашао таблице), након тога ако те приме идеш на тромјесечну обуку, од чега си намање мјесец дана у касарни.
    Након завршетка обуке потписујеш уговор, и упућујеш се на специјалистичку обуку за ВЕС на који си конкурисао.Можеш одједном конкурисати на више.

Ако желиш да градиш каријеру, након ја мислим три године (за ово нисам сигуран), имаш право да конкуришеш за основни подофицирски курс, и да почнеш старјешинску каријеру, коју можеш да надограђујеш кроз следеће нивое школовања.

Ако желиш да будеш официр онда, мораш да се пријавиш на конкурс који МОД расписује углавном у јануару, и ако задовољиш услове шаљу те у неку од иностраних војних академија, најчешчће у Македонију.Послије 4+1 године, или за неке родове дуже, биваш примљен у састав ВЦГ у чину потпоручника.

Официри и подофицири се могу примити и из грађанства по јасно прописаним критеријумима, а чин им се одређује на основу образовања и година рада у струци.Наравно и то иде по конкурсу.

То што се тиче активног састава.За резервни састав још није ближе одређено, али свакако да ће и ту бити конкурс.

Конкурса нема једино у ратном стању када ти дође позив на врата, служио ти војни рок или не.
    Last edited by BAR; 21-04-18 at 08:17.

Thanks Thanks Given 
    113
    Thanks Thanks Received 
    4,470
    Thanked in
    2,627 Posts

Za nas panjate od 35 godina je kasno?

Poslato sa kompaktne pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    2,332
    Thanks Thanks Received 
    2,094
    Thanked in
    946 Posts

Ništa bez da se oslonimo na ove mlađe generacije da će nam osvjetlati obraz
    "Anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac"

Thanks Thanks Given 
    105
    Thanks Thanks Received 
    40
    Thanked in
    35 Posts

Пријем било у активни или резервни састав Војске може само по конкурсу.Пријавиш, ако испуњаваш услове (ЦГ држављанин, млађи од 24 године), следећа степеница су психофизички тестови (нисм још нашао таблице), након тога ако те приме идеш на тромјесечну обуку, од чега си намање мјесец дана у касарни.
    Након завршетка обуке потписујеш уговор, и упућујеш се на специјалистичку обуку за ВЕС на који си конкурисао.Можеш одједном конкурисати на више.

Ако желиш да градиш каријеру, након ја мислим три године (за ово нисам сигуран), имаш право да конкуришеш за основни подофицирски курс, и да почнеш старјешинску каријеру, коју можеш да надограђујеш кроз следеће нивое школовања.

Ако желиш да будеш официр онда, мораш да се пријавиш на конкурс који МОД расписује углавном у јануару, и ако задовољиш услове шаљу те у неку од иностраних војних академија, најчешчће у Македонију.Послије 4+1 године, или за неке родове дуже, биваш примљен у састав ВЦГ у чину потпоручника.

Официри и подофицири се могу примити и из грађанства по јасно прописаним критеријумима, а чин им се одређује на основу образовања и година рада у струци.Наравно и то иде по конкурсу.

То што се тиче активног састава.За резервни састав још није ближе одређено, али свакако да ће и ту бити конкурс.

Конкурса нема једино у ратном стању када ти дође позив на врата, служио ти војни рок или не.
    Hvala puno na ovako korisnim informacijama a reci mi ,dosta si upucen, ide li se vani u te mirovne misije ili mozda u rat ne daj boze u drugim zemljama sa obzirom da smo u NATO paktu, koliko je zapravo to tacno i postoji li opasnost kakva ?

Thanks Thanks Given 
    2,018
    Thanks Thanks Received 
    6,237
    Thanked in
    2,905 Posts

П.С.
    Kada je jedna kompanija tokom 2017 god. imala ponudu za kupovinu ovog hilikoptera dostavljeni su ovi podaci:
    - proizveden 2002 god.
    - ukupno 1.834 sati leta
    - ukupno 4.637 poletanja i sletanja
    - pod kabine farban 2016 god.
    - sitne kozmetičke popravke urađene na trupu i gredi repnog rotora tokom 2017 god.
    - iste godine urađen i servis
    - cjena mu je određena na 5.495.000 dolara

Nije ga kupila ta kompanija, ali pola godine kasnije jeste VCG tako da vjerujem da tehnikalije nisu puno izmjenjene. Volio bih znati koliko je Ministarstvo Odbrane izdvojio sredstava za ovaj hilikopter i da li ta suma (i koliko) odstupa od traženih 5,5 miliona dolara.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Za nas panjate od 35 godina je kasno?

Poslato sa kompaktne pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
    Na konkurse za prijem vojnika po ugovoru je granica bila 25 godina.

BAR, ako znas nesto vise o tome podijeli sa nama. Mada sumnjam da to znaju i ovi sto treba da znaju, a ne ti

Za rezervni sastav oce li bit starosna granica? I kako ce se regulisat to jer ljudi imaju poslove. Vjerovatno ce poslodavac primat neku nadoknadu za odsustvo radnika. I osnovno ono. Sto znaci rezervni sastav? Obuke, kursevi i slicno?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    ...
    Nije ga kupila ta kompanija, ali pola godine kasnije jeste VCG tako da vjerujem da tehnikalije nisu puno izmjenjene. Volio bih znati koliko je Ministarstvo Odbrane izdvojio sredstava za ovaj hilikopter i da li ta suma (i koliko) odstupa od traženih 5,5 miliona dolara.

Sent from my Motorola 8400
    Cijena za sva tri helikoptera je 30 miliona. Ova preostala dva imaju trzisnu cijenu po oko 10 miliona, pa ispada, mada mi to izgleda nemoguce cak i u ovoj nasoj banditskoj drzavi, da smo mi polovni platili oko 10 miliona. Tj duplo trzisnu cijenu.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Cijena za sva tri helikoptera je 30 miliona. Ova preostala dva imaju trzisnu cijenu po oko 10 miliona, pa ispada, mada mi to izgleda nemoguce cak i u ovoj nasoj banditskoj drzavi, da smo mi polovni platili oko 10 miliona. Tj duplo trzisnu cijenu.
    Треба имати у виду да уговор још није објављен и да не знамо шта смо купили и колико смо платили.Плаћамо ли у еурима, америчким или канадским доларима.Велики минус за Бошкића хелиХоптера.

Ипак ми не купујемо само хеликоптере, већ и софистицирану опрему за осматрање, за трагање и спашавање, купујемо резервне дјелове, и обуку за 18 пилота и неколико десетина техничког особља.
    Дјелови и обука летачког и техничког особља су интересантни посебно са аспекта чињенице, да у кадровском смислу мала авио јединица МУП-а већ има три хеликоптера овог произвођача, и да ће реализацијом овог уговора ЦГ имати шест Bell хеликоптера.

Уз то треба имати у виду да ми ове паре нисмо исплатили одједном, већ је узет неки вишегодишњи кредит.Мислим да у овој години када ће ти хеликоптери доћи, треба да платимо само 3,5 милиона.На ову сам информацију налетио, и пишем по сјећању, могуће да гријешим.

Све то кад узмемо у обзир, мислим да не можемо говорити о некој напумпаној цијени.Чак штавише, рекао бих да говоримо о доста пристојној цијени.Но нажалост још увјек све на бази шпекулације.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,111
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by Lommy View Post
    Na konkurse za prijem vojnika po ugovoru je granica bila 25 godina.

BAR, ako znas nesto vise o tome podijeli sa nama. Mada sumnjam da to znaju i ovi sto treba da znaju, a ne ti

Za rezervni sastav oce li bit starosna granica? I kako ce se regulisat to jer ljudi imaju poslove. Vjerovatno ce poslodavac primat neku nadoknadu za odsustvo radnika. I osnovno ono. Sto znaci rezervni sastav? Obuke, kursevi i slicno?
    Законски прописи, и правилници још увјек нису дефинисани, односно у поступку су дефинисања, а користе се искуства Словеније и Хрватске.Ништа прецизно још увјек.

Page 82 of 130 FirstFirst ... 327278798081828384858692 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)