Ako hoces prave reforme onda da pocnemo sa onim od cega ti zivis, izdavanja apartmana.
Nijesam ulazio u sve detalje ali koliko znam vi placate 9% od zarade koja je maksimalno 50% ukupnog prihoda. To jest odnos zarada-troskovi vam je startu 50-50 data od drzave.
Uz to placate I boravisnu taksu, ali to vjerovatno proslijedite gostima.
Ukoliko smatrate da je 50% troskova malo, onda imate opciju da specificirate sve troskove I uz racune mozete dokazati da ste profitirali manje od 50%.
Ono sto bi bilo posteno je da vas tretiraju kao I svaki drugi biznis. Znaci PDV na prihod i individualni porez na razliku izmedju prihoda iz troskova. Plus da placas penziono, zdravstvemo... Pretpostavljam da ispadne mnogo manje para u tvoj dzep kad bi se uzimao ovaj princip.
Molim te ispravi me, jer sam ja ovo samo cuo od nekih ljudi koji se time bave.
PS Zaboravih da napomenem da bi takodje trebalo da se placa porez na prihod of prodaje nekretnine koja se izdavala ukoliko je doslo do skoka cijene iste. Znaci prodao si jedan apartman 100k a nabavio si ga prije 15 godina 50k, moras da platis individualni porez na razliku u cijeni.
Last edited by Moracikus; 15-03-18 at 01:40.
'Gdje ce biti nacionalni praznik kada se izvuce bod protiv Estonije, Albanije...'
V.Drljevic-DAN
Bookmarks