Može li me neko posavjetovati đe / koga da zovnem u vezi pošiljke koja mi već 8 dana stoji u Izmjeničnoj pošti?
Još bolje, ako mogu neđe kod njih otići i preuzeti tu pošiljku?
Do jada da sam naručio kokain iz Kolumbije.
image album hosting
Mene nijesu uopšte zvali, ali sad dobih ove iz Ekspres pošte pa mi rekoše da svratim do Pošte 2, pošto i oni vide da je paket zaglavio na carini.
Otići ću posle da vidim koliko će me koštati to zadovoljstvo da mi pušte taj paket da dođe do ekspres pošte, pa da i tamo odstoji jedno nedjelju-dvije, prije nego što se nakane da mi ga donesu.
E manje mu je vremena trebalo da dođe sa druge strane planete, nego da prođe 2 šaltera u Pošti Crne Gore.
Sve je vise prodavaca prevaranata, koji idu na logiku da niko nece da se nateze sa njima...
Evo ja se vec mjesec dana natezem sa alijem oko jednog uredjaja od 280€ koji je prrstao da radi, prodavac dao garanciju ali nece sad da prihvati uredjaj nazad... A ali je veoma nekorektan i spor u svoj prici...
Poslato sa VKY-L29 uz pomoć Tapatoka
Evo sad dobih i ljude sa Carine, vele poslali su mi odmah obavještenje, koje (naravno) nikad do mene nije stiglo.
Idem posle do njih da to podignem, zna li neko koliko oni uzimaju za špediterske troškove?
Ovo je prvi put da imam problema sa necim skupljim, a kupovao sam i mnogo skuplje stvari od ove... Ali naleti se tako na prevarante, i jbg... Samo je jadno sto i ali ne reaguje, a prodavac je priznao da uredjaj ne radi kako treba...
Koliko se ceka otprilike kad Shipito posalje posiljku za Crnu Goru.
Da li je istina da sa sajta asos , gdje pise da je dostava besplatna svudje u svijey, ako poeucim za cg moram da platim 7e dostavu nekoj firni jer ta firma je otkupila od drzave to da naplacuje?
Nije istina da firma moze da otkupi od drzave bilo sta slicno
cu kinezi s ebay-a hahahaa, to su sve isti prodavci, samo imaju Store i na Aliju i na Ebay-u.
Sve zavisi koliko je vrijednost robe, mada su troškovi špedicije uglavnom isti za te neke manje stvari, možda 20-30€ ne znam....
Inače špedicija ti je odvojena od carine, imaju oni špedicije koje to uzimaju i sa kojima imaju ugovore.
Platićeš posebno špediciju, posebno PDV (ako vijednost pređe 75€) i posebno carinu ako prelazi 150€
This time next year we'll be millionaires
Špediciju sam sredio preko Pošte, uzeće mi 15 eura + PDV za njihove usluge, a za Carinu i PDV mi nije problem, tu su mi poslali instrukcije za plaćanje, tu već imam dovoljno prakse kako to ide.
Nego sam ja to mislio juče na licu mjesta platiti i pokupiti paket, ali ovi iz Carine ne daju dok ne vide uplatnicu, pa sam morao da čekam da mi pošalju instrukcije za plaćanje, pa da uplatim i danas ću sa tim uplatnicama otići opet da to podignem, nadam se.
Što raditi jednostavno, kad može komplikovano?
Podigoh paket na kraju. Platih Carinu i PDV, platih 18 eura špediterskih troškova, dođoh na šalter sa tim uplatnicama onako zahuktan da podignem paket, kad veli ovaj fini momamk sa šaltera "Evo ti uplatnica za 4,00 eura za carinski pregled, kad izađeš vrata lijevo".
Te ja fino nazad na šalter da odriješim kesu za još 4 eura. Dobro mi nijesu uzeli koji euro i za stajanje ispred šaltera ili disanje vazduha u njihovim prostorijama.
E finog (a i poučnog) iskustva za ovim našim institucijama.
Pokvario mi se dzojstik od sony ps3. Viđeh da je u tehnomax 55 e! Je li ko kupovao to sa aliexpress-a?
this time next year...
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Bookmarks