Imas li neku preporuku i kako se to pije, nisam to pio nikad?
Je li okej ova ishrana?
Gledam neke instant ovsene na myprotein, je li neko probao?
Ujutro isprzi jaja, malo slanine ili pecenice i slicno.
Ovsene 2h prije treninga.
Posle treninga obrok sa hidratima takodje i proteinima.
Uvece mozes nemasni sir i whey ili nesto tako.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Imas li neku preporuku i kako se to pije, nisam to pio nikad?
Je li okej ova ishrana?
Gledam neke instant ovsene na myprotein, je li neko probao?
Podgorica Podgoricanima!
Znaci da izbacim ove ovsene mozda je bolje nesto drugo uzeti za dorucak tipa 2 jajeta i malo slanine?
Whey i dekstroza posle treninga uvece? Posto planiram kasno treninge da radim, onda ne moram nista uzimati osim vecere osim ovaj sejk?
Rucak piletina i povrce, uzina bademi, trebam li jos sta?
Podgorica Podgoricanima!
Ja isto jedem ovsene ujutro. Dodam im chia sjemenke, kakao i prokuvane suve sljive. Dobro je za ubrzavanje metabolizma.
Dodaj dvije solje zelenog caja dnevno, po mogucnosti jednu prije treninga. Idealno je jedna kafa i zeleni caj i na trening.
Sent from my SM-J320F using Tapatalk
Ahahaha, evo se dopisujemk na dva topica. Pojasnih na onom drugom. U sustini ako jedem uvece to je neko meso bez hleba (piletina curetina ili neka riba).
Sent from my SM-J320F using Tapatalk
Ja od kad sam krenuo sa plivanjem, dnevno pojedem:
-za dorucak 4 jaja u kajganu sa slaninom, ceri paradajzom, kiflom, sirom i litar kisjelog mlijega iz Drezge
- do rucka pojedem pola kg voca nekog, i obicno neki slatki kroasan
-za rucak obavezno corba, obavezno meso, si sve sto ide uz rucak, salata, sir, cuda razna
- za veceru, posle treninga, odmah iz bazena prvo popijem mjericu wheya sa dvije mjerice glutamina, pa onda pojedem jedan veci giros sa mijesanim mesom, pola kilograma spageta bolonjeze, i posle toga obicno przeno jaje sa pomfritom
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Koji sagorjevac masti preporucujete?
Podgorica Podgoricanima!
Ja sam koristio old school i jako sam zadovoljan bio,kod nas ga nema ali eto cujem hvale puno animal cut extrime,red zone..
Sent from my iPhone using Tapatalk
To su bas bacene pare ako ti ishrana nije potpuno perfektna...
Ne gori to masti bas tako lako kao sto narod misli...5-10% maks poboljsava gorenje masti i to u najboljim uslovima
Prevashodno sam mislio zbog energije i koncentracije, bas me ubija fakultet i posao i onda ne stizem da se propisno naspavam bez 6-7 sati
Podgorica Podgoricanima!
moj vam je savjet :
izbacite to "nemasno " mlijeko iz upotrebe
izbacite kafu potpuno ako je to moguce ,pogotovo prije treninga ...zeleni caj moja preporuka
Uh duze malo mora da se pise, a sa moba sam. Probacu da skrstim.
Kreatin ti vuce vodu u misice. Time sto ti vuce vodu u misic ti na vagi postajes tezi. Veca zapremina misica garantuje ti bolji erformans na treningu. Veci misic ti povecava i bazalni metabolizam. Kontam da vidis i sam u kom smjeru ide prica. Kreatin ce da ti doda kg na vagi, ali ce da ti pomogne u smanjenju procenta masti.
Kad prestanes da pijes..ispisaces ga. I onda ces i na vagi spustiti to sto ce te brinuti
Ja kreatin konstantno pijem po 5g uvece..jer me uvijek tjera i wc. Nije bitno kad ga pijes..i to da znas. Bitno je da odrzavas nivo kreatina u organizmu. Moras dosta vode da pijes..to je pod obavezno. Nikakva punjenja..itd..sto ces naci po netu. I samo monohidrat.
Protein je ono na sta treba da baziras izhranu. Mast + proteini. Ugljeni hidrati ograniceni i to samo danima kad imas trening.
Secer ti je pod broj 1 da izbacis. Ako imas oko struka probleme to ti je sve od preradjenog secera.. To je najvece zlo za organizam. Prije bih ti rekao da uzmes da pusis..nego sto bih ti preporucio secer preradjeni i refinisani.
Secer,so,bijelo brasno...bijele smrti...
Whey,dekstroza,omega 3 kapsule i multivitamini i minerali.
Treba li mi jos sto sad za pocetak za mrsanje sa low carb dijetom?
Takodje kolko se pije ovih omega 3 kapsula, 2-3 dnevno ili kako?
Podgorica Podgoricanima!
Zavisi od koliko su,ja sam one od 1000 pio 1 dnevno,mada pise ti na pakovanju
Da li da uzmem jos sto, BCAA ili to tek kad budem imao jace treninge?
Karnitin ili da uzmem neki sagorjevac
Podgorica Podgoricanima!
Ja ti ne bih savjetovao da sad milion stvari od starta uzimaš...
Tijelo se postepeno privikava i kasnije, nakon par mjeseci, će mu mnogo više trebati "boost" nego sada...
Ja bih počeo ovako: whey + omega + multivitamin
Nakon 2 mjeseca: + fat burner ili pre-workout (kofein) + ZMA uveče
Nakon još 2 mjeseca: + BCAA + kazein
Dakle vremenom uključivati stvari kako su tijelu potrebnije, ako si već predan i istrajan u treningu...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Bcaa ti je takodje klasicno bacanje kesa. Citao sam dosta o tome. Kad dodjem sa posla ako se sjetim okacicu neke linkove ko voli da cita. Sve to imas u svakodnevnoj prehrani + u proteinu koji pijes.
Posto treniram oko 7-8, koliko ranije jesti, posto citam za low carb dijetu i mrsanje, valjalo bi da se trenira na prazan stomak, da bi se trosile masti?
Podgorica Podgoricanima!
Samo Whey i Creatine, ostalo sve je il nepostojeći il minorni rezultati...Ak ti treba da se drmenš nekad, uzmi kofein, valja i ZMA uzet ako ne spavas dovoljno a dosta se opterećuješ...takođe ak ne stigneš jaja il mesa jest, uzmeš koju Omegu.
Fat Burner - samo ime je glupost, da ne pominjemo "topljenje" čušBCAA imaš kao što samson reče, glutamin se uopšte ne apsorbuje u tom vidu u kojem ga prodaju, glukozamin za hrskavicu nema studije da pokazuje da pomaže pri sređivanju i bržem oporavku, preworkout - stvari nabrijane šećerom, kofeinom i kao neka azotna pumpa i gluposti, kažem, drmni kofein 10e je 100 tableta, ak baš treba motivacija.
Multivitamin opet glupost, ako jedeš povrće i voće, samo ispišavaš to što popiješ. Plus forma u kojoj se nalaze je trt.
Prema cilju središ nivo energije koji ćeš da unosiš kao i količinu proteina. Jedeš raznovrsno i kvalitetne izvore energije i proteina i to je 95% ishrane.
-->*-TRIATLON PG!-*<--
Da li da uzimam kreatin, ako treniram prvenstveno da bih smrsao?
this time next year...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks