Ford fiesta 1.4d mi je na istoj relaciji potrosio 80e goriva. Nidje preko 110 nije presla.
Sad audi a3 2.0 je potrosio 120e.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Zavisi od brzine, ako ga bude 110-120 nece preko 7l![]()
Ford fiesta 1.4d mi je na istoj relaciji potrosio 80e goriva. Nidje preko 110 nije presla.
Sad audi a3 2.0 je potrosio 120e.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Duše mija ću sa 50litara da predjem preko 1200km (graCke voznje)
Evo jedva čekam proljeće da otopli malo.
Ko pali klimu zimi?
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Ja svaki dan..
Mene je odusevio 2.0 iz F10....5.4l preko citave evrope, krvnicke voznje klima svo vrijeme
Last edited by Black; 04-03-18 at 23:25.
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
Sta je ta Eco opcija kod klime?
ventilator bez kompresora
Prema tome, šta da ti kažem?
to traje 2minuta. ko je drži upaljenu na put koji traje npr 5 sati zimi?
f6
Nego kako se griješ na put od 5 sati zimi, ne kapiram?![]()
S Klimom troši više.![]()
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Koliko neki provode vremena na ovom forumu nije mi jasno kako im vozila uopšte troše gorivo :-)
Sent from my 6055P using Tapatalk
Pokušavate li to da se ugrijete na ventilaciju ne bi li ućarili koji litar goriva ne paleći klimu? Pakla ovoga bessvija a parkirajte ta auta i bačite ključeve.
daj molim te recimi koja je svrha kompresora ako si upalio grijanje?
puca mi bas za litar goriva, ali taj kompresor se trosi, a i ventilatori koji stalno rade, i svi ventili, i td
Prema tome, šta da ti kažem?
Meni kad je na AUTO ne pali se AC zimi...inace imam grijac kabine i pocinje da radi 15sec nakon paljenja auta pod uslovom da je vani manje od 5stepeni, temp na max i ventilator na on...
p9lite
Frende kiksaš. Znamo da si gradio kuću i da su troškovi veliki ali....
Kompresor crkava ljudima koji ne pale klimu zimi. Jer im 5 mjeseci stoji mrtav na cesto - temperature. Kao svaki dio na autu, mora da radi da bi ostao ispravan.
Ubacimo drva u nju i naložimo
If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant
" Najnovija istraživanja na globalnom nivou pokazuju da većina vozača uopšte ne uključuje klima uređaj tokom zime. Veći dio njih to radi da bi smanjili potrošnju goriva, ali takva strategija može da bude neekonomična. Stručnjaci savjetuju da su klima uređaji najefikasniji kada se redovno koriste, a ako ih ne uključujete par mjeseci, njihova funkcionalnost će tokom ljeta, kada je najviše potrebna, biti smanjena. Neupotrebljavanje klime u dužem vremenskom periodu takođe može da dovede do stvaranja bakterija u sistemu, kao i do mogućnosti da se zaptivni elementi u sistemu osuše, što na kraju dovodi do pucanja, curenja i korozije. Međutim, vozači ne bi trebalo da smatraju uključivanje klime po hladnom vremenu samo kao način da održe sistem u propisnom stanju za ljetnji period. Efikasna klimatizacija ne samo što će zagrijati vazduh u kabini, već će ga i isušiti, što pomaže bržem odmagljivanju stakala, naročito u uslovima povećane vlažnosti spoljašnjeg vazduha. Takođe, dosta vozača koji ne uključuju klimu tokom zime kažu da više vole da otvore prozor. Ali, vožnja sa otvorenim prozorom može da bude skuplja nego upotreba klima uređaja, pošto klima tokom zime ne povećava pretjerano potrošnju goriva, a sa druge strane otvoreni prozori stvaraju veči otpor vazduha, čime se potrošnja povećava. "
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks