Originally Posted by
Ulix
Heh, a punoća života obuhvata šta?
-Znam, ili mi se bar čini da znam, da čovjek u bilo koje doba rado odustaje od svojih trezvenih misli, međutim, uvek će se dosljedno pridržavati svojih ludosti. Čudno je što je to tako, ali je tako. Jedini način da se mirno živi među ljudima jeste da poštujem njihovo pravo na ludosti. Međutim, ovaj put to činim i zato što ničiju ludost ne želim da ispravim na svoju, znajući da bi to bila ludost ludosti. Postupak bi inače značio i neophodan nedostatak samopoštovanja, kao što i znači kod svakog koji sopstvenu ludost drži za nešto više od tuđe, jer sebe mogu da uvažavam samo u onoj mjeri u kojoj uvažavam drugoga i obratno. S tim, ako bih doveo u sumnju pravo drugog na ludost, neozbiljnim bih načinio i sopstveno pravo na trezvenost.
Bela Hamvaš; Istorija i apokalipsa- Sablasti
Previse je tu sebe, previse je tu drugih..

Originally Posted by
tigrovo_oko
Može biti baš taj trenutak, naše najveće ludosti, kada je uočimo, zagledamo se u nju i prihvatimo je kao dio sebe.
Usredsređenost.
Protočnost.
Ranjivost.
Maštovitost.
Daš sebi dozvolu da živiš sopstvene vrijednosti, redovno provjeravajući i održavajući dozvoljeno stanje. Jer ništa nije konstantno i sve treba održavati. Osim ljubavi i zahvalnosti jel.
Dozvoljeno stanje?
Zivis ili ne zivis...
Here I opened wide the door,
Darkness there, and nothing more.
Bookmarks