Nece valjda ako nije velika (ili trop) masina![]()
daj da uporedimo 2 auta sa benzincem i sumporačom
Prema tome, šta da ti kažem?
Benzin prosjek 8.5l, dizel 6.5l
Benzin skuplji, eto.
Evo ti:
Dacia Sandero Stepway 1,6 benzin
Dacia Sandero Stepway 1,5 dizel
POTROŠNJA BENZIN DIZEL Gradska 10,2l 6,5l Otvoreno 6,1l 4l Kombinovano 7,6l 5,2l
Ako uzmemo da je benzin 1,3€ a nafta 1,2€
ispada ovako:
Benzin u prosjeku košta: 9,88€ - 100km
Nafta u prosjeku košta: 6,24€ - 100km
na 10,000km godišnje 988€ ode za benzin, a na naftu 624€, što ispada 364€ uštede.
300€ godisnje i vozis se ka covjek. Nikad ne bi moga imat dizelasa... pih
a pocetna cijena i odrzavanje?
Hoces da kazes da se mi u dizelasa ne vozimo ka coek? Po cemu aj nam kazi? Ovi 3.0 TDI su ono bas spori i tako to?
U dizelasa se vozis ko gospoče, plus za manje para.
Ja sam imao benzinca jednom i nikad vise, ne zbog drugog nego zbog pree preloseg benzina a i zbog cijeneauto mi stuca kao da ga zgaravica ufatila
Sto bi placao skuplje benzin kad mogu sa dizelom isto da predjem sa manje para
Sent from my iPhone using Tapatalk
3.0 je bas stedljiv motor i jeftin za drzanje
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
a zamisli npr 3.0 v6 na plin
Uvijek se moze raspravljat je li bolji dizel ili benzinac ali je to postalo precrno vise. Svako ima svoje misljenje i treba ga postovat, neko bi dizela a neko benzinca i to je ok.
Ja vozim dizela, a da sad trebam da kupim auto i da imam 3 hiljade kao ti uzeo bih benzinca. Ali naravno ne treba svima auto za iste stvari, nekome treba kupe a nekome minivan tako da je i tu ogromna razlika.
Fora je sto kod nas dizel do 3 hiljade bmw 320d iz '99 godine, a za iste te pare ces da kupis nekog benzinca koji ce da bude minimum 5-6 godina mladji a jos ce ti mozda i ostat par stotina od ukupnih 3 hiljade. A ako je nekome bas bitna ta potrosnja onda fino ugradis plin i uzivas.
Ovo je moje licno misljenje i ne govorim da sam u pravu ali gledajuci kakve su cijene/stanja dizela/benzinaca kod nas moj izbor bi bio benzinac.![]()
Last edited by LUKA!; 03-02-18 at 01:04.
But if you never try, you'll never know..
mene stra` da dizel od 3 iljade nece tako lako obalit planiranih stotinjak hiljada za tri godine...
Problem je što je ponuda novijih benzinaca kod nas strašno loša - skoro niko ih ne uvozi i ovo malo što je na prodaju je pretežno rent a car.
In vino veritas
Evo detaljno https://forum.cdm.me/showthread.php?p=4328517
Sent from my Motorola 8400
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks