[QUOTE=kimmi;4832946]Kazu da su idealni tereni za skijanje tamo sa vrha Stuoca prema Maloj Crnoj Gori. Dakle onaj dio od onog vrha iznad Momcilovog grada pa na drugu stranu koja ne gleda prema Zabljaku.
Sad citam ovo - -vidi nekad je tamo bila ne samo staza nego citav kompleks staza, na kojima sam skijao kao dijete. Kad izadjes na Stuoc, sa lijeve strane se spustalo i tu je pocinjala tanjiraca koja je vodila na sledeci vrh - Razana glava. Staze kroz sumu sa racvanjima i fenomenalno za skijanje. Ta tanjiraca je razmontirana i preseljena na Savin kuk, ona skroz lijevo. Jos se i danas vide ostaci te staze. Moglo se sa nje ukljuciti na Stuoc i skijati citavim putem do Pitomina.
![]()
Ajde sto je bruka i za marketing, imidz i sve, ali na kraju ovaj ski pas ti je ujedno i obavezno osiguranje od posledica nesrecnog slucaja, kao i svaka karta koju kupis za prevoz i sl. i zamisli sad dodjes u situaciju da dokazujes dje si i sta bio, ski pas stoji Jahorina, krajnje neozbiljno...
Ovo za osiguranje je upitno, rekao bih da su se "ogradili" recenicom da skijasi skijaju na sospstvenu odgovornost, a FIS pravila to ne regulisu...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Mislim da jeste po zakonu, zadnjih godina vise skijam na Kopaonik, tamo je sigurno, cak i pise, to bi trebalo da spada u pbavezna osiguranja
Sent from my iPhone using Cafe Del Montenegro
A malo treba da se Zabljak dovede na nivo kojem pripada.
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Zakon o skijalistima
Korišćenje i rad skijališta
Član 30
Ski-centar dužan je da:
7) zaključi ugovor o osiguranju za svakog korisnika skijališta (skijaša i lica koje koristi ski-pas ili druge usluge na skijalištu) od posljedica nesrećnog slučaja na skijalištu od sljedećih rizika:
- smrti usljed nesrećnog slučaja na skijalištu na najnižu osiguranu sumu od 5.000,00 eura po jednom licu,
- posljedica gubitka opšte radne sposobnosti (trajnog invaliditeta) na najnižu osiguranu sumu od 10.000,00 eura po jednom licu,
- troškova liječenja na najnižu osiguranu sumu od 2.500,00 eura po jednom licu;
Ovo je kao za smjestaje dje se zakljucuje ugovor o osiguranju za svakog gosta tipa 24centa po gostu...
Niko to ne placa
Vrlo malo...
Prvo da se oduzme pravo glasa Zabljacanima da ne mogu da biraju DPS rodbinu koja ih je dovela da budu dje su.
A drugo da se dovede tim od 10 normalnih sposobnih ljudi sa strane da vode grad, jer nije ostalo mnogo sposobnih ljudi gore.
Svi problemi zavrseni za 4 godine mandat
Last edited by Gandalf_White; 30-01-18 at 10:48.
One Ring to Rule them all...
Gando mora, ovo ti je kao kad udjes u bus i kupis kartu, ta karta ti je ujedno i osiguranje u slucaju da dodje do nesrecnog slucaja, na osnovu nje dokazujes da si tu bio itd... Naravno druga je stvar ako to neko ne postuje, isto kao kad se sudaris sa neregistrovanim autom, njega kaznjavaju, a za tebe ima poseban fond iz koga se naplacujes
za svaku voznju, 100%, im je uslov da dobiju licencu, radio sam nekad davno na tome:wink:
Oni, da bi obavljali bilo koji vid prevoza putnika, po Zakonu o prevozu u drumskom saobracaju moraju dobiti licencu. Uslovi za licencu su im:
Član 19
Licenca se izdaje prevozniku koji ispunjava sljedeće uslove:
1) ima stvarno sjedište, odnosno prebivalište na teritoriji Crne Gore;
2) ima dobar ugled;
3) ima finansijsku sposobnost;
4) ima zaposleno odgovorno lice za prevoz koje je stručno osposobljeno;
5) ima vozila u svojini, zakupu ili lizingu;
6) ima zaključen ugovor o obaveznom osiguranju putnika od posljedica nesrećnog slučaja za svako vozilo kojim obavlja prevoz.
Dobar ugled im necu komentarisati:-D
Ustedio si mi upravo 480 eur za samo jednu grupu pogodjenu vec ahhahahahhaha
Hvala ti ka.dobrom
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Cek rekoste li osigurani skijasi, ja slomih ruku na neki led prosle godine, mislim da jos imam ski pass od taj dan, dje su mi pare hahahaha
rm -rf /
Koja ljepota
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
I meni je ligament otisao, hahahaha
Centa ne uzeh![]()
Brt, ocemo li class action lawsuit? Ja imam svu dokumentaciju jos. Nego ako stvarno postoji neka stavka oko toga, imao sam ja podosta troskova i muka...
rm -rf /
Morate nesto cinjet, nece vam niko sam dati pare...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
http://www.vijesti.me/vijesti/ruska-...dgorica-973951
Gasi Mne airlines
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks