Page 719 of 1402 FirstFirst ... 2196196697097157167177187197207217227237297698191219 ... LastLast
Results 17,951 to 17,975 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Dobro je neko postavio screenshot u 'smijesne slike'.. Taman je za to.

Da ne vjerujes sto citas.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Inteligentnijim ljudima je teze promijenti vaspitanje i mentalni sklop, na zalost nijesu vecina.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
    Gandalfe, grEšiš šinko Valjda je inteligentno biće ono koje ako nešto zautupi, svojim razumom, inteligencijom je sposobno da shvati da je pogriješilo i da se MIJENJA na bolje???? Ja svatih da samo magarci i mazge (mule) ostaju vazda na svome, nepromjenjivi, bio ih, pljuvao, pričao, objašnjavao...a-a, ne reaguju...Pametan čovjek evoluira, glup čovjek ostaje na onom nivou na kojem je uvijek bio...a odlika glupih ljudi je i da misle da su vaza u pravu...glup čovjek je siguran, a mudar vazda preispituje, tako da i glupan, koji postane svjestan svoje gluposti nije više glupan...prosto

Quote Originally Posted by retype_htc View Post
    Je li se ovo sprdao neko?

https://www.cdm.me/drustvo/nas-zdrav...u-uz-rame-sad/

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
    ajde jadan, papir svašta trpi...demant sjutra već ne bi bio vijest, jer do onoga do koga e došlo je došlo, taj i dalje vjeruje u laži doduše ne može da uporedi, taj američki sistem nije okusio, ali isto mu je, liječio se ođe ili u Ameriku
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    3,599
    Thanks Thanks Received 
    6,873
    Thanked in
    3,593 Posts

Sad ocekujem da nam je skolstvo 'rame uz rame' sa nekom Nordijskom zemljom... Paf.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,052
    Thanks Thanks Received 
    6,299
    Thanked in
    2,928 Posts

Quote Originally Posted by goldfinger View Post
    U Budvi u kojoj su se inace izmijenjale na vlasti sve partije koje su postojale u Crnoj Gori praksa je bila ista.Jedni dodju na vlast dovedu svoje kumove, prijatelje, rodjake, smijene kumove , rodjake , prijatelje ovih koi su izbore izgubili i tako u krug zadnjih trideset godina. Tako da tamo pripadnost partiji ne znaci da je casniji i posteniji dosao na vlast jednostavno svi su isti sa manjim varijacijama.
    Poenta je kontrola. Tačno, i u opoziciji pojedini smatraju da je dolazak na vlast zapravo ,,sjaši Kurta da uzjaši Murta", no to nije tako i to iz razloga što u vlasti (Budva) ima više partija i fala bogu da je tako. Osim međusobne kontrole takođe tu je i bivša vlast koja se pravi naivna, pa vreba. To je, iskreno mislim, dobra stvar jer prvi put imamo transparetnost (doduše ne u onom obliku kakvom bi ja lično htio, ali krenulo je). Osim izmjene sistema (koje ne može biti brzo) mora se paralelno i sanirati ogromna šteta. Bitno je da je krenulo, a uz više transparentnosti to će biti proces koji će moći samo da se ubrzava.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Je li se ovo sprdao neko?

https://www.cdm.me/drustvo/nas-zdrav...u-uz-rame-sad/

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
    Ovaj rad nije mjerio samo kvalitet zdravstva nego i pristupacnost njemu, Amerika svakako pruza mnogo kvalitetnije zdravtsvene usluge one su ipak nepristupacne ogromnom broju ljudi dok je eto kod nas zdravstveni sistem besplatan.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Sad ocekujem da nam je skolstvo 'rame uz rame' sa nekom Nordijskom zemljom... Paf.
    sve je kod nas kao u razvijenim zemljama. ovaj tekst je sramota najveća, jer nema osobe u CG koja nije imala neki problem sa našim doktorima. tri puta je doktor pogrešno napisao uput neki da mi majka završi nešto u KBC (a bilo je poprilično hitno) i kada je konačno donijela pravi uput ovi kreteni joj kažu da dodje za 4 mjeseca jer kao nema termina. bio sam sa njom i hoću da pitam doktora kako to da se toliko čeka lik kucka na telefon nešto i ne obraća pažnju. odveo sam je kod privatnika i za nedelju dana sve završio. a veliki broj ljudi jednostavno nije u mogućnosti da ode kod privatnika i onda je osuđen na ove kretene.
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

ovdje važi pravilo "samo moli boga da ti doktori nikad ne zatrebaju"...sujeta, prenošenje odgovornosti sa jednoga na drugo, ograđivanje od slučaja zbog eventualne greške i smrti pacijenta, to su naši doktori...o nestručnosti, bahatosti, bezobrazluku, glumljenju boga, nesavjesnosti, neljudskosti, nehumanosti, nebrizi, nezainteresovanosti...i još mnogo ne ne ne ne da ne govorimo! Da, ovdje se gledaju izvještji koje pišu doktori...hvalite me usta moja...ne sumnjam da su izvještaji sjajni, da ima jako malo žalbi (to je naš narod, neće da naljuti doktora a da se ne lažemo, i oni dobro sebe ukrivaju i pokrivaju, čitaj gore-prebacivanje odgovornosti i ograđivanje) i da je zapravo naš zdravsteni sistem idealan, jer i ja i kolega iznad umjesto da dignmo bolnicu na glavu odemo privatno i platimo pregled da nasi rođeni i mi ne trpimo i ne dočekamo da budemo greška doktora

Thanks Thanks Given 
    1,488
    Thanks Thanks Received 
    5,943
    Thanked in
    2,797 Posts

S obzirom na to da SAD ima jedan od najgorih zdravstvenih sistema na svijetu, naslov i nije tako pogrešan. Problematično je samo to što se ovo partijsko piskaralo nije sjetilo da istraži razloge zbog kojih se pacijenti za ozbiljniju dijagnostiku, složenije zahvate i sl, šalju u, na 14 mjesta nižu, Srbiju. Ili još jednostavnije - iz kojeg razloga mu partijski čelnici rutinske procedure ne obavljaju u matičnoj državi.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by kupus View Post
    Sad kad amerikanci nagrnu u crnu goru da se lijece..
    Ili da se amerikanke poradjaju u Bijelo Polje
    Ja znam jednu koja je došla u Crnu Goru da iznese trudnoću i porodi se na Cetinje
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,013
    Thanked in
    4,019 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Gandalfe, grEšiš šinko Valjda je inteligentno biće ono koje ako nešto zautupi, svojim razumom, inteligencijom je sposobno da shvati da je pogriješilo i da se MIJENJA na bolje???? Ja svatih da samo magarci i mazge (mule) ostaju vazda na svome, nepromjenjivi, bio ih, pljuvao, pričao, objašnjavao...a-a, ne reaguju...Pametan čovjek evoluira, glup čovjek ostaje na onom nivou na kojem je uvijek bio...a odlika glupih ljudi je i da misle da su vaza u pravu...glup čovjek je siguran, a mudar vazda preispituje, tako da i glupan, koji postane svjestan svoje gluposti nije više glupan...prosto

ajde jadan, papir svašta trpi...demant sjutra već ne bi bio vijest, jer do onoga do koga e došlo je došlo, taj i dalje vjeruje u laži doduše ne može da uporedi, taj američki sistem nije okusio, ali isto mu je, liječio se ođe ili u Ameriku
    Može bit da sam izlapio, ali si promašila poentu posta na koji si odgovorila. Zakleo bih se da je rečeno da se inteligentnim ljudima teže mijenja ponašanje u smislu nisu prevaspitani tako da im dps matrica ponašanja bude vodilja, odnosno da tim inteligentnim ljudima nepotizam, zlupotreba položaja i slične stvari nisu postale normalne. Nije da se slažem sa time, jer nema već budale do obrazovane, a bogami i inteligentne, budale, samo velim da je tema promašena.

Što se tiče zdravstvenog sistema, i sva ova priča oko njega povezana je sa naopakim stvarima na koje smo oguglali. Eto taj isti američki zdravstveni sistem, sa kojim smo rame uz rame, ima gomilu tužbi protiv ljekara i bolnica zbog nesavjesnog liječenja, a kod nas su, zvanično, doktori bili nesavjesni samo u par slučajeva poput smrti bebe usljed nebrige doktora. Kad ste čuli da je neko tužio nekog doktora zbog smrti usljed pogrešne dijagnoze, sepse zbog gaze koja je ostala u tijelu ili zbog nečeg trećeg? Ne pitam kad ste čuli da je neko osuđen, nego samo da je neko tužen.

Ako gledamo na osnovu ovoga što sam napisao, naš sistem ne samo da nije uz rame sa američkim sistemom, nego ga šije za tri klase.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Može bit da sam izlapio, ali si promašila poentu posta na koji si odgovorila. Zakleo bih se da je rečeno da se inteligentnim ljudima teže mijenja ponašanje u smislu nisu prevaspitani tako da im dps matrica ponašanja bude vodilja, odnosno da tim inteligentnim ljudima nepotizam, zlupotreba položaja i slične stvari nisu postale normalne. Nije da se slažem sa time, jer nema već budale do obrazovane, a bogami i inteligentne, budale, samo velim da je tema promašena.

Što se tiče zdravstvenog sistema, i sva ova priča oko njega povezana je sa naopakim stvarima na koje smo oguglali. Eto taj isti američki zdravstveni sistem, sa kojim smo rame uz rame, ima gomilu tužbi protiv ljekara i bolnica zbog nesavjesnog liječenja, a kod nas su, zvanično, doktori bili nesavjesni samo u par slučajeva poput smrti bebe usljed nebrige doktora. Kad ste čuli da je neko tužio nekog doktora zbog smrti usljed pogrešne dijagnoze, sepse zbog gaze koja je ostala u tijelu ili zbog nečeg trećeg? Ne pitam kad ste čuli da je neko osuđen, nego samo da je neko tužen.

Ako gledamo na osnovu ovoga što sam napisao, naš sistem ne samo da nije uz rame sa američkim sistemom, nego ga šije za tri klase.
    jesam mašila poentu u kontekstu onoga što je Gandalf mislio reći u ovom postu, ali sam ja generalno, gledajući na rečenicu ovakvu, bez konteksta, reagovala:Inteligentnijim ljudima je teze promijenti vaspitanje i mentalni sklop, na zalost nijesu vecina.
    Takođe i u kontekstu njegovoga posta se ne slažem sa tim da su svi ljudi na vlasti neinteligentni (većina je ogrezla u nepotizmu i korupciji)...a i da je tako, onda se dovodi u pitanje i pamet ovih koji su "jahani" cijelih 30 godina pa "misle" da su pametni...kako???
    Ponavljam moju vječitu prepirku sa Gandalfom, generalizacija je đaolja rabota

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    9,013
    Thanked in
    4,019 Posts

Već je citiran danas Milovan, pa da i ja uradim isto: Komunisti su od stručnjaka pravili poslušnike, dps od poslušnika pravi stručnjake. Zbog toga i tonemo.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1,488
    Thanks Thanks Received 
    5,943
    Thanked in
    2,797 Posts

The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    5,071
    Thanks Thanks Received 
    12,475
    Thanked in
    6,751 Posts

za koji dan će CDM da izađe sa naslovom - 'Crna Gora u vrhu po iznosu minimalne zarade.'
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Gandalfe, grEšiš šinko Valjda je inteligentno biće ono koje ako nešto zautupi, svojim razumom, inteligencijom je sposobno da shvati da je pogriješilo i da se MIJENJA na bolje????

Ne pricamo o misljenju i mijenjaju istog vec o mentalnom sklopu i vaspitanju.
    Mene su doma ucili da nije dobro krasti, da treba postovati one koje zasluzuju postovanje a na izroda pljunut dje se zateknes, da treba voljeti svoju drzavu i da je obraz ispred svega..

To su neke stare CG vrijednosti koje kod mene DPS nije izmijenio.

A imas ove nove:

Gledaj da se uvalis na drzavne jasle sto prije, drzava = DPS pa pljackaj ka da nije tvoje, neka ti idoli budu Milo Sveto i kolege sa UDG-a, nije bitno koja je drzava dok ima ljeba i igara, ako je neko izrod i pljacka daj mu postovanje jer je nashao nacin da zaebe sistem.

Inteligentna osoba ovo ne moze usvojiti kao svoj mentalitet sto potpisuje ono 170k dobrih i postenih o kojima smo pisali na drugoj temi.
    Last edited by Gandalf_White; 27-01-18 at 16:35.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    5,245
    Thanks Thanks Received 
    9,506
    Thanked in
    4,610 Posts

Kad se Hellenic prijavio, neka placa, nego se bojim da ce svi placat izmisljene takse.

http://www.vijesti.me/vijesti/placac...mbalazu-973376

Samo deri.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Sad krenuh da kacim...

SD splacinari

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,883
    Thanked in
    2,049 Posts

Nema leba od ove države, vmxebem vam mater svima, i u poziciju i u opoziciju, samo vam je jedna stvar na pamet kako da se vi i familija "ubačite" neđe. Crna Gora nema štampariju para a i da je ima ne bi vas mogla najest, ljudska ništavila, pih. Po***** se na ovakvu državu. Hvala na pažnji.
    PS. Jebeemm materi i onim koji se jave da objasne kako ovi nisu takvi nego su oni ovakvi.

Thanks Thanks Given 
    689
    Thanks Thanks Received 
    710
    Thanked in
    465 Posts

Sasvim normalno.
    Ja sam za to da se oni iznutra mijenjaju, ovi što oće da dođu umjesto njih su daleko bilo:lolblue:
    "Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tuga.

Thanks Thanks Given 
    6,284
    Thanks Thanks Received 
    14,099
    Thanked in
    5,361 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Nema leba od ove države, vmxebem vam mater svima, i u poziciju i u opoziciju, samo vam je jedna stvar na pamet kako da se vi i familija "ubačite" neđe. Crna Gora nema štampariju para a i da je ima ne bi vas mogla najest, ljudska ništavila, pih. Po***** se na ovakvu državu. Hvala na pažnji.
    PS. Jebeemm materi i onim koji se jave da objasne kako ovi nisu takvi nego su oni ovakvi.
    Davno ja pričam da su svi kolektivno jedna velika deponija, mislim da niđe na svijet većih splačinara od političara nema ka' ođe, i dok je tako izbori me apsolutno ne zanimaju pa nek se kolju ta ***** međusobno, Bogu fala od svih njih ne zavisim ništa tako da ko što ponese na tržištu...

Sent from my P10+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ti ne ali od 10 jos osmoro direktno zavisi od ovih i slicnih splacina.

U svakom slucaju ovo je produzena ruka dps-a i sistem koji su oni kreirali.

Nasa je duznost da se odupremo....

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Podsjećanja radi SD je partija koju vodi govedja glava a on je direktni krivac za limenku tako da to generalno nema veze sa opozicijom !!! Snimak je mogao predati vijestima ovaj odbornik SDP ili ovaj koji nudi uslugu makroa iz SD mada je to malo vjerovatno ...
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

vama kao da je potreban dokaz u vidu snimljenoga razgovora da biste shvatili da se stvari ovako odvijaju pa se sad kao zgražavate?! Najviše benefita od politike, nakon dps-a (mada mislim da je u procentima ta slika bitno drugačija, tj SDP a sad i SD procentualno šiju dps ) ima sdp a sad sd...firme koje oni drže su "partijski čiste"..ja ne čuh da iko ko nije član ili član porodice zaposlen na aerodromima, MNA itd itd...male partije ucjenama profitiraju i njihova politika je samim tim i devalvirana, ali njima nije no bogomi dobro kotirana, vode se onom "što smo mi gori od ovih na vlasti"

Page 719 of 1402 FirstFirst ... 2196196697097157167177187197207217227237297698191219 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)