Page 718 of 1402 FirstFirst ... 2186186687087147157167177187197207217227287688181218 ... LastLast
Results 17,926 to 17,950 of 35035

Thread: Iz raznih novina III

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

savršene nemamo u izboru dakle svako manje zlo je dobro pa polako, sve manje i manje
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

900 godina zivota se odjednom uclanilo u Dps. Oce li ostati jos sto za Sd?

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Nzn za BD ali ovako sa strane gledano cini mi se da se u Kotor nesto mijenja. Eto neka makar 10% bude bolje ako de di pi es promijeni opet se nesto ucinjelo.

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

nije poenta promijenit dps nego način razmišljanja pa koliko toliko, kad bi se sami dps promijenio i počeo da radi kako treba ja ne bih imao ništa protiv

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    po tvome onda DPS logika jedan zaposlen 4 glasa ima smisla , zar ne. sve provjereni ljudi
    Ne kažem ja da je to dobro, no neizbježno.

Ali nije da ne može baš ništa da se uradi povodom toga. Npr. manje zapošljenih u javnom sektoru:
    http://www.vijesti.me/vijesti/ko-zel...00-eura-973188

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

Dajte, Dps da se promijeni I da bude dobar...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Ne kažem ja da je to dobro, no neizbježno.

Ali nije da ne može baš ništa da se uradi povodom toga. Npr. manje zapošljenih u javnom sektoru:
    http://www.vijesti.me/vijesti/ko-zel...00-eura-973188
    sa obzirom da je DPS vladao desetljetima u tom gradu sto mislis koji se kadrovi ciste???
    nece uzet otpremninu oni sto su ove godine dosli u toj opstini
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    12,598
    Thanks Thanks Received 
    2,366
    Thanked in
    1,208 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Što se mene tiče, ako će Somalijci upravljat gradom ili državom, nije problem, pod uslovom da rade dobar posao. Svako malo neko nariče što nas Njemačka ne okupira e bismo bili bolji. To ne mijenja činjenicu da je lik gledao isključivo svoj interes kad je uzimao državljanstvo radi lakšeg obavljanja posla u Srbiji, i kad je tražio da mu se to državljanstvo ukine da bi ostvario svoj interes u Crnoj Gori. Isto tako, laganje u facu i priča kako NEMA nijedno drugo državljanstvo pricnipijelno je potpuno ista priča kao kad je Sveto govorio da NEMA nikakve račune u Švajcaskoj i da svako ko mu ih nađe može da uzme sve što je na njima. Pošto ih niko nije optuživao da nešto IMAJU, nego da su nešto IMALI, jasno je da je u pitanju potpuno isto skretanje sa teme.

E sad, ako se neko uhvati priče o Makijaveliju i ustvrdi da svi savjeti koje je dao vladaocu znače da i za postizanje dobrog cilja ne treba da se biraju sredstva jer ispravnost, čestitost i vrlina nikad ne mogu da pobijede u trci za vlast podmuklost, beskrupuloznost i nedostatak savjesti - vjerovatno bih morao da se složim. Da bi došao na poziciju da uradiš nešto dobro, treba i sam da gaziš preko leševa. Samo mi nešto mi ne ide da se pomirim sa time.
    Quote Originally Posted by NHM View Post
    Naivan bi značilo da sam nešto drugo očekivao. Postoji razlog što politiku nazivaju kurv.om i što poštenim ljudima, najčešće, ne pada na pamet da se valjaju u tom blatu. Moraš da imaš obraz debeo kao đon da bi mogao lažeš na dnevnoj osnovi i da tu sposobnost smatraš vrlinom. Naivni su oni koji misle da su jedni bolji od drugih i da je jedne vlast pokvarila, a da druge neće. Ne treba zaboravit da većina tih parazita smatra da je zaslužila bogatstvo koje je "stekla".

Razumijem ljude koji vjeruju da će neke spodobe od političara učinit i ponešto od opšteg interesa, uz primarno zadovoljavanje sopstvenog, ali da ih neko kuje u zvijezde - to je naivno. Navino je bilo očekivat da novopečeni funkcioneri neće zloupotrebljavat svoje pozicije.
    nešto si mi noćas na "tapetu" kad su rep+ u pitanju ali nemam više nažalost a dala bih ti rep za svaki post koji si ovdje napisao...odoh da tražim dalje da utefterišem koliko ti dugujem

Quote Originally Posted by NSX View Post
    nije poenta promijenit dps nego način razmišljanja pa koliko toliko, kad bi se sami dps promijenio i počeo da radi kako treba ja ne bih imao ništa protiv
    ihaaa, ti si ga sad ugasio! Kad Gando krene sad, jer njemu bi sad dps mogao iz korijena da se promijeni, ali bi ostali niža rasa
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

A Lepetanac, šta misliš da će se desiti ako opet DPS dođe na vlast u Budvi? Opet zapošljavanje svojih kadrova, a iz začaranog kruga ćemo izaći tek onda kad budemo imali više školovanog kadra od odanog..

U Budvi je to mnogo izraženije a i sama je u fokusu jer se u njoj sliva više novca no u kombinovanim sjevernim opštinama.. Da li je to zapošljavanje ispravno? Jeste koliko i nije, dok se u generalnom stanju ne promijeni politički sistem to će ostati siva zona..
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

sa obzirom da je DPS vladao desetljetima u tom gradu sto mislis koji se kadrovi ciste???
    nece uzet otpremninu oni sto su ove godine dosli u toj opstini
    Dobro, i? Ada neka čiste na random što se mene tiče, ili ciljano, ionako niko nije zaslužio da bude tu đe jes'. Dok god ih na kraju ukupno ispadne manje zapošljenih, ja zadovoljan.

Edit:
    Jesmo probali komunizam? Jesmo. Je li nam uspio? E'o pogledaj oko sebe. E pa kad je tako, onda da prestanemo da gledamo Crnu Goru samo kao poslodavca, neka bude zapošljen samo neophodni minimum u javnom sektoru, čime će se i smanjit' mogućnost pritiska na glasače, tj. kao posljedicu imamo to da postajemo slobodnije društvo.
    Last edited by LostInHollywood; 26-01-18 at 22:23.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    A Lepetanac, šta misliš da će se desiti ako opet DPS dođe na vlast u Budvi? Opet zapošljavanje svojih kadrova, a iz začaranog kruga ćemo izaći tek onda kad budemo imali više školovanog kadra od odanog..

U Budvi je to mnogo izraženije a i sama je u fokusu jer se u njoj sliva više novca no u kombinovanim sjevernim opštinama.. Da li je to zapošljavanje ispravno? Jeste koliko i nije, dok se u generalnom stanju ne promijeni politički sistem to će ostati siva zona..
    opet da ja zelim da DPS opet dodje na vlast, daj mi jednu jedinu rijec ne recenicu da sam ja to rekao ili pozelio/
    mogu li Demokrate ili bilo ko slican da budu na vlast a da ne rade ono sto je radio i DPS. trazim li mnogo?

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by LostInHollywood View Post
    Dobro, i? Ada neka čiste na random što se mene tiče, ili ciljano, ionako niko nije zaslužio da bude tu đe jes'. Dok god ih na kraju ukupno ispadne manje zapošljenih, ja zadovoljan.

Edit:
    Jesmo probali komunizam? Jesmo. Je li nam uspio? E'o pogledaj oko sebe. E pa kad je tako, onda da prestanemo da gledamo Crnu Goru samo kao poslodavca, neka bude zapošljen samo neophodni minimum u javnom sektoru, čime će se i smanjit' mogućnost pritiska na glasače, tj. kao posljedicu imamo to da postajemo slobodnije društvo.
    nije da se ne slazem, nek ciste sve sto ne valja, sto ne radi svoj posao, sto zloupotrebljava sluzbeni posao. imam li sto protiv, ne?
    ali ne da se cisti neko da bi se svoj kadar zaposljavao ili cistiti nekog samo zato sto je druge politicke opcije. da bi onda zposlio svoju politicku opcije dje si prije rekao da ti to ne smeta, dok meni npr to smeta. ko sto mi smeta sto je DPS zaposlio u Tivat 160 novih ljudi jer su osvojili vecinu pa moraju ispostovati ono 1 zaposleni 4 glasa sto ti opet ne smeta, bar si tako prij erekao. ne smeta ti nepotizam i zaposljavanje popolitickoj osnovi, a ja se jezim od toga vjeruj mi, bilo ko da radi.
    od DPS to ocekujem jer im je to politicka mantra, ali sam ocekivao da ce opozicija biti jaa od toga ali izgleda da nije.
    mada sa obzirom da to ni odjene nekim opozicionarima ne smeta, sta onda ocekivati od ljudi koji imaju direktne benefite od toga.

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

nije da se ne slazem, nek ciste sve sto ne valja, sto ne radi svoj posao, sto zloupotrebljava sluzbeni posao. imam li sto protiv, ne?
    ali ne da se cisti neko da bi se svoj kadar zaposljavao ili cistiti nekog samo zato sto je druge politicke opcije. da bi onda zposlio svoju politicku opcije dje si prije rekao da ti to ne smeta, dok meni npr to smeta. ko sto mi smeta sto je DPS zaposlio u Tivat 160 novih ljudi jer su osvojili vecinu pa moraju ispostovati ono 1 zaposleni 4 glasa sto ti opet ne smeta, bar si tako prij erekao. ne smeta ti nepotizam i zaposljavanje popolitickoj osnovi, a ja se jezim od toga vjeruj mi, bilo ko da radi.
    od DPS to ocekujem jer im je to politicka mantra, ali sam ocekivao da ce opozicija biti jaa od toga ali izgleda da nije.
    mada sa obzirom da to ni odjene nekim opozicionarima ne smeta, sta onda ocekivati od ljudi koji imaju direktne benefite od toga.
    Ne kažem da mi ne smeta, samo da nisam šokiran i da me ne tangira previše. I te zapadne civilizacije ka kojima stremimo imaju problema sa održavanjem/stvaranjem meritokratije, to je teško rješiv problem. Trudim se da biram bitke.

Nego je li se stvarno toliko dešavalo u gradovima đe su uzeli vlast da samo recikliraju radna mjesta na taj način koji ti pominješ? Ja nešto ne pročitah u novine ništa slično, bez ovo za otklanjanje viškova, što je poželjno.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

u Budvi da, nesto se i pisalo po novina u Kotoru sto mi je blize oko otkaza ne znam bez da lazem ali nisam nesto ni provjeraovao.
    ali koje su ljude zaposlili tamo, bar neke koje ja znam i to su iz Tivta , katastrofa.
    prvo sto su zaposljavali iz opstine Tivat u Kotorsku opstinu em nestrucne kadrove( a o ljudskosti necu pricati) pa onda njihove sinove opet u opstinu.
    mogu to reci i za Herceg Novi, isto to sto licno znam. cak sam jednog pitao jel moguce da nijesu imali nikog iz Herceg Novog da radi u opstinu nego su morali iz Tivta da te dovlace. dobio sam odgovor , mogao sam da biram u koju cu od te tri opstine.
    jel realno da se pored toliko nezaposlenih ljudi iz Kotora, Budve , Novog moraju zaposljavati ljudi iz Tivta. ja znam razloge ali opet se zapitam/
    mene stvarno to nervira, a da ne pricam da su u Tivat DPS zaposlio covjeka iz Podgorice, i to na radno mjesto koje su ukinuli jer je bilo nepotrebno pa ga opet otvorili kad im je pokazao da drzi polovinu poslanika u Tivatskom parlamentu.
    nekako je je to za DPS ocekivano, to rade godinama i onda kad to radi neka partija koja se navodno bori protiv toga, kako da ti ne smeta????

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

mogu li Demokrate ili bilo ko slican da budu na vlast a da ne rade ono sto je radio i DPS. trazim li mnogo?

Dosadio sam sebi ponavljajuci ali nije na odmet.

Trideset godina jednopartijske vladavine i jednoumlja izmijenilo je mentalitet naroda.

Osoba koja je imala 18 kada su oni dosli sada ima skoro 50 godina. Moja generacija zna samo za njih, a generacije koje dolaze isto. Mentalni sklop ovih ljudi je izmijenjen potpuno i ne moze se promijeniti preko noci. To ne vjeruje cak ni najveci opozicionar.

Ono cemu mozemo da se nadamo je da promjene Pocnu! Jer se nesto mora mijenjati, a vidimo kako funkcionise ta promjena na primjeru Kotora - Budve i HN :

DPS kao opozicija tamo prati svaki korak lokalne vlasti i izvjestavaju nas o pogresnim koracima. Znamo bukvalno za svakog rodjaka, prijatelja, svako sluzbeno auto koje se vozi, svaki politicki dogovor...
    Nijesu to sad neki budibogsnami prestupi, ali mi znamo za to, jer je nekome u interesu i ima znanja kako da dodje do informacija i obavijesti narod o tome - sto je upravo i svrha visepartijskog sistema i demokratije.

Kada na sve to dodamo dobro sudstvo i tuzilastvo dolazimo do zakljucka da nama za prosperitet nece trebati nista vise.

Pa kroz jos neko 4-6-8 godina kada odredjeni vide da nema mjesta za njih, mozda pocnu biti produktivni i mozda ne bude vise drzavni posao tako primamljiv jer ce se do istog teze dolaziti.

P.S.

Kad smo kod toga sa poznanikom pricam prosle nedjelje, momak 30 godina, prije 3-4 godine uleti u potpuno legalan posao uvoza, prije par mjeseci kupio sebi trosoban stan, ima 9 radnika i govori lik, jos godinu dvije ovog poslije toga se nadje drzavni posa' i lagan sam

Zamisli satisfakciju da radis u kancelariji sa 10 ljudi upitne inteligencije, svakog dana 8h do kraja zivota. Mislim da bih bio spreman odmah sebi ds presudim da se ne mucim

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Dosadio sam sebi ponavljajuci ali nije na odmet.

Trideset godina jednopartijske vladavine i jednoumlja izmijenilo je mentalitet naroda.

Osoba koja je imala 18 kada su oni dosli sada ima skoro 50 godina. Moja generacija zna samo za njih, a generacije koje dolaze isto. Mentalni sklop ovih ljudi je izmijenjen potpuno i ne moze se promijeniti preko noci. To ne vjeruje cak ni najveci opozicionar.

Ono cemu mozemo da se nadamo je da promjene Pocnu! Jer se nesto mora mijenjati, a vidimo kako funkcionise ta promjena na primjeru Kotora - Budve i HN :

DPS kao opozicija tamo prati svaki korak lokalne vlasti i izvjestavaju nas o pogresnim koracima. Znamo bukvalno za svakog rodjaka, prijatelja, svako sluzbeno auto koje se vozi, svaki politicki dogovor...
    Nijesu to sad neki budibogsnami prestupi, ali mi znamo za to, jer je nekome u interesu i ima znanja kako da dodje do informacija i obavijesti narod o tome - sto je upravo i svrha visepartijskog sistema i demokratije.

Kada na sve to dodamo dobro sudstvo i tuzilastvo dolazimo do zakljucka da nama za prosperitet nece trebati nista vise.

Pa kroz jos neko 4-6-8 godina kada odredjeni vide da nema mjesta za njih, mozda pocnu biti produktivni i mozda ne bude vise drzavni posao tako primamljiv jer ce se do istog teze dolaziti.

P.S.

Kad smo kod toga sa poznanikom pricam prosle nedjelje, momak 30 godina, prije 3-4 godine uleti u potpuno legalan posao uvoza, prije par mjeseci kupio sebi trosoban stan, ima 9 radnika i govori lik, jos godinu dvije ovog poslije toga se nadje drzavni posa' i lagan sam

Zamisli satisfakciju da radis u kancelariji sa 10 ljudi upitne inteligencije, svakog dana 8h do kraja zivota. Mislim da bih bio spreman odmah sebi ds presudim da se ne mucim

jesu li izmjenili tebi, meni mentalni sklop??
    ili samo onima koji se docepaju vlasti?
    zar nije krilatica mladi, novi drugaciji a ne mladi isti preslikani.

znamo za grijehe koji i nisu isplivali a opet i DPS ovi se grijesi znaju jer ih opozicija otkriva, to je vlajda i cilj opozicije bili oni Demokrate ili DPs normalno da ce ukazivati na greske vlasti

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

jesu li izmjenili tebi, meni mentalni sklop??
    ili samo onima koji se docepaju vlasti?
    zar nije krilatica mladi, novi drugaciji a ne mladi isti preslikani.

znamo za grijehe koji i nisu isplivali a opet i DPS ovi se grijesi znaju jer ih opozicija otkriva, to je vlajda i cilj opozicije bili oni Demokrate ili DPs normalno da ce ukazivati na greske vlasti
    Inteligentnijim ljudima je teze promijenti vaspitanje i mentalni sklop, na zalost nijesu vecina.

Problem je smjenjivost vlasti. Ako znas da te niko nikad nece smijeniti ne zanima te da budes bolji, i nije te strah da ce se otkriti nepocinstva jer ce te partija zastititi. Ovako je malo drugacija prica.

I opet, ne moze se ocekivati sve i odmah, mora da se da malo vremena, da se vidi ko je ko i ko je kakav..

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

A nije isto dat' kumari posa' da ispunjava formulare za 500e, čak i da jes' istina iako ja još nisam čuo za to (mada ne sumnjam da hoću) i kras' i dijelit' milione između sebe, lepetanac majka mu stara.

Thanks Thanks Given 
    59
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    107 Posts

Marović nije imao državljanstvo Srbije nego su mu iz DPS-a predložili da ga uzme kako bi izbjegao služenje kazne u Crnoj Gori i to nije isti slučaj sa Jokićem !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by karamazov View Post
    Evo ti ga postenje...
    https://m.cdm.me/politika/celnik-bud...iti-smijenjen/
    Demokrate su odmah, cim su zasnali da je njihov funkcioner hapsen zbog 20 razbojnistava, istoga smijenili i postavili na drugu funkciju..
    To je zdrava partija...
    Woow koje poštenje.
    Gdje je to poštenje bilo dok nije provaljen ? Zdrava partija u kojoj je jedan od funkcionera razbojnik, pucaju od zdravlja

Volim Gandalfovi priču ne može se DPS aparat razmontirati odmah, da bi se sanirala tridesetogodišnja devastacija Crne Gore je potrebno vremena (pod drugim lopovima).
    Koliko vremena bi morali izdržavati druge lopove dok ne budemo imali normalnu vlast ? Znajući svoj narod još koju deceniju

Nemam toliki problem da na vlasti budu isti ljudi ako posao obavljaju dobro do izuzetno. Švedska uz dva kraća prekida ima istu vlast skoro pa 70 godina ( SDP) ali ti ljudi bi spontano sagoreli da nogom stupe na tlo Crne Gore

Nuklearka i dovesti normalni narod kad se radijacija rasčisti
    Last edited by Rakun; 27-01-18 at 01:52.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by night_silence View Post
    Marović nije imao državljanstvo Srbije nego su mu iz DPS-a predložili da ga uzme kako bi izbjegao služenje kazne u Crnoj Gori i to nije isti slučaj sa Jokićem !!!
    To su ti rekli tvoji iz DPSa ?
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    249
    Thanks Thanks Received 
    1,849
    Thanked in
    933 Posts

U Budvi u kojoj su se inace izmijenjale na vlasti sve partije koje su postojale u Crnoj Gori praksa je bila ista.Jedni dodju na vlast dovedu svoje kumove, prijatelje, rodjake, smijene kumove , rodjake , prijatelje ovih koi su izbore izgubili i tako u krug zadnjih trideset godina. Tako da tamo pripadnost partiji ne znaci da je casniji i posteniji dosao na vlast jednostavno svi su isti sa manjim varijacijama.
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

Thanks Thanks Given 
    1,789
    Thanks Thanks Received 
    2,890
    Thanked in
    1,337 Posts

Je li se ovo sprdao neko?

https://www.cdm.me/drustvo/nas-zdrav...u-uz-rame-sad/

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,235
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

zanima me da li bi se autor članka liječio u CG ili u USA da može da bira

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Sad kad amerikanci nagrnu u crnu goru da se lijece..
    Ili da se amerikanke poradjaju u Bijelo Polje

Page 718 of 1402 FirstFirst ... 2186186687087147157167177187197207217227287688181218 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)