Originally Posted by
NHM
Zamisli, ne drvi svako visoku politiku, nego se gleda kako da se preživi. Lako se busat u prsa junačka i poštena kada se osnovne životne potrebe mogu zadovoljiti bez problema. Većina ljudi u Crnoj Gori nema taj luksuz. Pokušavaju da se prilagode kako znaju i umiju.
Što se Krivog tiče, on je malo bio umislio da je Tito pa je za tih 18 godina sve moguće privilegije koristio do maksimuma. Nije mu krivi dio zapošljavanja rodbine i prijatelja, samo je na taj način milionsku štetu napravio, pa neka nije sve u njegov džep otišlo. Otišlo je u džepove porodice i prijatelja. Istina, ako ništa nije sklonio za crne dane, to je samo zato jer nije mislio da će crni dani da dođu. Samo se sjeti svih predizbornih skupova kada je, zajedno sa dps-om, uživao u blaćenju i ponižavanju ostalih političkih partija. Nije to bilo samo „čekam nezavisnost i nato pa moram da trpim“, nego je čovjek bio vrlo srećan da radi što radi. Kako mu je i porodična kuća proizvod bespravnog otimanja tuđe imovine, ne bih dalje o njegovom poštenju. Slavko Perović i, pogotovo, Miško Đukić mogu dosta toga da ti kažu o poštenju Krivog Krivokapića. Da si samo rekao da je manja bitanga od dpsovskih, pa bismo nekako tu i mogli da završimo priču.
Što se tiče ima se za koga glasat, iskustvo mi ne dozvoljava da povjerujem u prednost jednih u odnosu na druge. Iskreno vjerujem da se niko od političara sa naše scene ne bori za promjenu sistema, već se bore za promjenu kontrole nad istim sistemom. Skorije sam službeno dolazio u kontakt sa članom jedne opozicione partije koji je baš visoko pozicioniran. Odavno gadnije, nesposobnije, lažljivije i korumpiranije stvorenje nisam upoznao. Klasična štetočina, ali ima talenta za priču. I svoje nadređene uspijeva da prevesla i da krivicu za štetu koju pravi svaljuje na druge. Usput i napreduje. Kasnije sam malo proguglao da vidim je li kad imao kakve izjave. Naravno da jeste, a razumio je ono što priča taman koliko razumije i posao kojim se bavi. To je samo jedan primjer, a ima ih gomila.
Nisu samo dpsovci dokazani degenerici, daleko od toga. Od isluženih ljudi nikoga nema sa kredibilitetom, a mislio sam da nam je jedna generacija pripravnika bila dovoljna da vidimo da pripravnici ne treba da vode državu.
Daleko od toga da mislim da svako mora da razmišlja kao ja, ali manite me priče ovi bolji, oni gori. Nije ni čudo što ima bivših glasača, uključujući i glasače LSCG, koji su toliko ogorčeni da bi i sad uždili državu zato jer je dps skrojio po svojoj mjeri. Ima ih i na ovom forumu. Ne slažem se sa njima, ali ih razumijem.
Na kraju, da ne bih bio potpuno off topic, treba li jedno govedo od Marka Milačića da predstavlja državu Crnu Goru? Makar bi za to protokolarno mjesto trebalo da se nađe jedna osoba koja bi bila reprezentativna. Nije da je u pitanju partija pa da znamo da jedan ok lik ne može da ima uticaja na gomilu otimača od karijere.
Bookmarks