Molitva ako je iskrena vodi u kontemplaciju ili hrišćansku yogu uma. Nikad se ne molim za nešto već da osjećanja koja me zaslepljuju budu odvojena od razuma. Mislim da sam dijelom uspio jer sam se u to uvjerio neki dan kada je osjećanje nade bilo u pitanju. Jedno od veoma interesantnih iskustava moram priznati. Mislim da i nemamo prava da se izašta drugo molimo čak ni za zdravlje. Nemamo prava da tražimo jer traženje za sebe je uzimanje od drugog. Mislim da su moja smrt ili život važni na mnogo načina koje ne vidim te stoga " Ko sam ja da tražim da se kosmički red sve zbog mene promjeni?" Zato što je Bog dobar? Naravno da nije jer bi onda mogao biti bolji. Ne molim se Njemu jer nemam prava već se molim da razumijem da je sve onako kako treba da bude i da se vratim tamo gdje pripadam. Na kraju nije ni bitno jel se molimo za jahtu ili ovo sto napisah jer ako je iskreno vodiće u introspekciju i shvatanje vrijednosti jahte.
Ti si žensko i ti ovo ne razumiješ i ostavi nas na mir da se igramo i prepiremo ka ljudi. Šalim se naravno. Ovo kod shvatanja citatata, naravno da treba vremena ali nije ga bjesomučno ponavljanje citata dovelo pretpostavljam do razumjevanja istog već ono što je sam doživio, a citat samo potvrdio. Tada ga je shvatio. Na žalost kod nas se svete knjige shvataju "naučio sam sva slova i umijem da čitam ergo ja razumijem svete knjige". Više svete knjige razumije onaj nepismeni seljak na ilindanskom suncu sa kosijerom no većina od nas. Mislim, ipak nema android aplikacije za život jel?. Ima za ajfon, izvinjavam se
![]()
Sve religije su monoteističke. Uzrok ili nepokrenuti pokretač je jedan. Manifestacije su mnoge. Te manifestacije su dobile svoja lica, a lica svoja imena. Kosmogonije drevnih naroda ovo potvrđuju.
Moram da te ispravim. Idiotizam kao pojam nije vezan samo za vjernike. Psiholozi to potvrđuju. Ekstremno shvatanje religije nije veći idiotizam od ekstremnog shvatanja politike ili bilo koje drištvene sfere. Ratovi su vodjeni i bez religijske potke. Idiotizam, složićeš se. Ekstremi su problem, a ne društvene kategorije gdje oni egzistiraju. Treba da znaš da su mnoge svete knjige pogrešno i prepisivane itd i da ne možemo knjige kriviti za sve. Musliman može biti dobar čovjek iako u Kuranu i Starom zavjetu ima ostrašćenih likova. Ne čine te dobrim svete knjige već ti njih činiš onakvim kakve jesu. One su naše ogledalo, a ne mi njihovo kako se često misli i od strane ateista i od strane vjernika. Uvijek je ljudski faktor u pitanju.

. Šalim se naravno. Ovo kod shvatanja citatata, naravno da treba vremena ali nije ga bjesomučno ponavljanje citata dovelo pretpostavljam do razumjevanja istog već ono što je sam doživio, a citat samo potvrdio. Tada ga je shvatio. Na žalost kod nas se svete knjige shvataju "naučio sam sva slova i umijem da čitam ergo ja razumijem svete knjige". Više svete knjige razumije onaj nepismeni seljak na ilindanskom suncu sa kosijerom no većina od nas. Mislim, ipak nema android aplikacije za život jel?. Ima za ajfon, izvinjavam se
Reply With Quote
Bookmarks