Dobro, izgorio je...
_____Pri kraju je > jos neke sitnice_____
kvacilo malo da se utegne - brisaci - par zabica i jos koja sitnica.
- Termostat pod 1jer zimi trosi 3x vise od onih 3.2l ljeti. :grin: Jer zimi mu treba 40min kroz grad da se vozis da bi podigao temperaturu.
to je barem dobro da znam da je motor savrsen.
Sjutra sam zauzet oko blek serije.![]()
odlozi tu kramu za 200 eura
Prema tome, šta da ti kažem?
Ljudi sto je sa vama? Momak je fino rekao da voli da zna dje sto stoji i da provjerava, tako da ta provjera vjerovatno ide podizanje haube, motor tu, hladnjak tu, crijevo 1 2 3 4 5 6 tu, boca za vodu tu itd, itd. Iskreno, stvarno bih volio da vidim tu facu i to dodirivanje djelova kad se otvori hauba - kao provjere radi hahahaha.
But if you never try, you'll never know..
Uvrijedio mi je blek seriju.
E pa zbog toga moram da stavim pravi termostat.- on u sred ljeta dize sporije temp. a ne u zimu........
Na ovaj termostat ne prelazi ljeti ni 80c a kad idem nizbrdo spusta se temp. kao obrtaji.![]()
Pa hladi ti se motor onda!? Sto stavljas termostat kad ti ovako ne moze prokuvat?
Pa hladi - onda ga vozim sporije kao da sam ga tek upalio.jer ne dostize radnu 90c i ne otvara termostat donja crijeva su mi sva hladna...
Ne moze prokuvat > stavljam jer zimi trosi mnogo stalno je ledan pa da sto prije popne temp....
Samo mi je jednom bila na radnu 90c - kad je posla vodena vidim svitka lampica od vode a penje se temp. motora kao luda.![]()
[QUOTE=a kad idem nizbrdo spusta se temp. kao obrtaji.[/QUOTE]
Ostao ti je otvoren termostat,ne mozes(vecinom) vidjeti golim okom ali 99% je do toga...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vidjecemo sa ovim pravim oce li isto biti.![]()
Mora da pada kad ne dostize 90c i ako dostigne kad radi u;mjesto cim krenes posle 50m padne na 70-75c.
Najjace je bilo kad sam ovaj testirao i zatvorili ga naprijed sa paketom da nema dje vazduh da prolazi i opet ne mrda temperatura.![]()
Auto sam iz salona izvezao sa 3.7 kilometara na satu...
5 godina garancije, kasko osiguranje, lizing...
Za tih 5 godina nula puta sam otvorio haubu i provjerio bilo sta, jer me apsolutno nije zanimalo pa i da crkne, nov auto.Jedino sto vam mogu rec je da je prva zamjena ulja i provjera po uputstvu odradjena na 5 000km a ostale na svakih 10 000km. (pretpostavljam da su na prvu kontrolisali ima li kakvih metalnih opiljaka zbog razradjivanja motora)
U aliance se niko nije mijesao, radili su to sto je trebalo da se radi, ja sam samo placao...Ulje i filteri i jednom pakne.
Posle otplate, i isteka garancije, zadnje skoro 3 godine haubu otvaram svake 2 nedelje, pogledam nivo ulja i nivo rashladne tecnosti i to je to.
I normalno zamjenski djelovi su dosta losiji (tipa pakne originalne trajale 35 000km, zamijenske u aliance opet 35 000km, ove sto kupim po prodavnicama 10-12 000km) i recimo RS Rakocevic samo neka su zdravo( kod njih sam veliki servis radio i nikad im vise auto nisam povezao)
A đe nađe kod Rakočevića.![]()
Ja otvorim haubu samo da provjerim ulja i tečnosti i da očistim prašinu sa motora. Skoro sam mijenjao ulje u servo, sipao naravno VW oriđiđi, dosipao Sonax da ne smrzava sistem za pranje šoferki. Sad za koji km ću mali servis (prešao sam nekih 5000km, ali zbog čišćenja motora tad mijenjam) i tražim ulje samo najbolje. Edge Professional 5w30 ili Helix Professional AV-L 0w30.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Ne znam ja dje si napisao.Nego znam ja dje sto sipaju kad stigne gorivo,razblaze ga kao sok od sipka ahahahaja
drug sto radi tamo mi pricao neki smjesu,tecnost posebnu imaju za to.I Brat mi zivi u onu zgradu pa nece ziv tamo da sipa i par jos forumasa zivi u onu zgradu ne sipa tamo..Greota je kad vec tako pazis lexusa da tamo sipas.
Sent from my Le X620 using Tapatalk
Meni se najbolje pokazao dizel na Eko pumpu kod Volvoxa. Onaj iza Lakovića je katastrofa postao.
A ne tripujem nego je tako. Lako je tebi sa TDI 66kw, što guta bilo kakvo gorivo i ne smeta mu ništa.
Kakvih crnih 66kw![]()
![]()
blek seriji se ne zna koliko ima....Ja tamo sve sipam osim plina jer to ne posjedujem.![]()
Pa Lexus najbolje ide na smješu goriva i te tečnosti. Tečnost je iz Japana iz fabrike u kojoj rade samo djevice od 18 i više godina I imućnih porodica.
Pumpa na Zabjelu je jedna od tri pumpe na svijetu pored one na Beverli Hilsu i u Parizu koja je osim Japana dobila mogućnost da sipa ovu tečnost u gorivo.
Takumi to zna i Takumi tamo sipa, i ko tamo ne sipa taj je pussy...
Poslato sa kompaktne pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks