Mogu li ja preko tija Spiljara prevodit turiste za pet eura?
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Zamisljam da je prosla vlast ovo uvela -
Fataju se za slamku, nemaju centa, novi namet, padaju...
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Pa zar nije dps na vlast svuđe u CG?
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Treba naglasiti i to da su svi žitelji Dubrovačko-neretvanske županije oslobođeni plaćanja
Dok u CG ispada da je izuzetan potez tretirati ne samo ostale žitelje Boke, nego i same Kotorane kao kruzerske izletnike. Mogli bi Dubrovčani nešto i naučiti
![]()
The more things change, the more they stay the same.
I ja sam besplatno isao gore skoro, bas ne znam da nasima naplacuju gore.
Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...
Naravno. Jer je prosla vlast sa ekipom i Majom Catovic na celu u crno zavila Kotor.
Da podsjetimo da je ove godine za prvo 5 mjeseci naplaceno vise novca od ulaznica za zidine nego cijele prosle godine...
Zamisli kad je dozvoljeno bilo sisnjarima da rade na principu jedan tebi jedan meni?
Znaci od jedne jedine odluke uvecace prihod od ulaska na zidine 150%. To DPS moze samo u slucaju da zavrsava u necije privatne dzepove
Slazem se svakako. Treba i kod nas uvesti to ako vec nijesu. Ja se ne sjecam da sam platio ulaz na zidine.
Ali sam zato recimo punu cijenu platio u svaki Nacionalni park.
Da li je onda fer recimo da ti iz HN mozes da podjes na zidine a recimo ja iz Mojkovca ne mogu na Biogradsko dzabe ?
I da to dodam.
Da ima normalne uprave a ne SD/DPS/Pozitivna parazita, karte u svim NP je trrbalo dici na 5eur. Ali onda i napraviti info table, klupe, neke interaktivne bilbordre. Nauciti one partijske brave krezube 2 rijeci ruskog i engleskog... ovako sve pare odose na plate administraciji i kola direktorima
Last edited by Gandalf_White; 13-12-17 at 21:54.
One Ring to Rule them all...
Sklanjaju i ovi novi za sebe od ulaznica,samo sto to rade na pametniji nacin a ne kao ovi prethodni sto su uzimali vise za sebe para nego sto su prijavljivali pazara. Jer kad je bila podjela vlasti velika je borba oko toga bila ko ce da dobije bedeme.
Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Uvedene su fiskalne kase i jednostrani laserski brojaci prolazaka na 3 ulaza dje se karte prodaju
Sve je to kostalo 3k eur mogli su prije 10 godina napraviti DPS-ovci ali im se omililo bilo jedna tebi jedna meni taktika
Ne moze ukras' da je pita
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
Pusti se laserskih brojaca i gluposti,naravno da postoji nacin da se zakine,malo bolje o tome znam od tebe sto se bedema tice. A da su mogli da uvedu naravno da je moglo odavno to da se uradi i da se smanje gubici koje su ovi prethodni pravili. I da se ulaze u bedeme a ne da se oni trenutno nalaze u katastrofalnom stanju i da se svako malo obrusavaju i ruse.
Ko zna koliko je ovo realno
https://www.cdm.me/ekonomija/hn-dobi...-ritz-carlton/
Napokon o zavođenju reda na plažama
Šta donosi novi Zakon o turizmu: Na plažama besplatan ulaz, stop za dilere soba
Na plažama na crnogorskom primorju po novom Zakonu o turizmu biće zabranjeno naplaćivanje ulaza, a uslovljavanje da morate obavezno koristiti ležaljke i suncobrane postaće takođe prošlost.
U Prijedlogu Zakona o turizmu, koji je danas utvrđen na sjednici Vlade, ističe se da će biti zabranjeno uslovljavanje obaveznog korišćenja plažnog mobilijara, a biće zabranjeno i izdavanje skutera i držanje istih na plažama.
Biće zabranjeno i dovoditi kućne ljubimce na plaži osim na za to predviđenim lokacijama, a parkiranje vozila takođe neće biti dozvoljeno.
Stop za dilere soba
Po novom Vladinom dokumentu “odzvonilo” je i dilerima soba i apartmana koji su posljednjih godina sve više prisutni u gradovima na primorju.
U Prijedlogu Zakona zabranjuje se sačekivanje i presrijetanje turista, nuđenje usluga smještaja preko reklamnih tabli i panoa, nametanje svojih ili tuđih usluga smještaja, kao i ponuda cijene i uslova što, kako piše u dokumentu, narušava ugled turističkog turističkog mjesta.
Nema kampovanja “na divlje”, stop i za kioske sa hranom
U prijedlogu zakona piše da će biti zabranjeno kampovati izvan kampova, a u suprotnom nadležni inspektor preduzeće mjere nadzora kada se utvrdi da osoba kampuje izvan prostora određenog za kampovanje.
Usvojen je i prijedlog da objekti u kojima se nudi hrana kao što su razni šatori i kiosci nalaze na određenoj udaljenosti od objekata u koja su uložena značajna sredstva, iz razloga što predstavljaju nelojalnu konkurenciju.
Smatra se da se u ovakvim objektima često nudi restoranska ponuda iako za takvu ponudu nemaju potrebne minimalne tehničke uslove, kao što su jelovnici, karte pića i sanitarne prostorije.
Uvodi se elektronsko poslovanje u turizmu
U dokumentu o kom se danas raspravljalo na sjednici Vlade u oblasti turizma i ugostiteljstva uskoro će se uvesti i elektronsko poslovanje.
Zakonom se predviđa da sve turističke agencije, pa i one koje obavljaju djelatnost preko interneta moraju imati licencu za elektronsko poslovanje. Tako će novonastala agencija minimalno morati da izdvoji 15. 000 eura za licencu, a za druge cijena će biti predviđena na osnovu podataka iz prethodnih godina.
Iz Vlade su istakli da se predloženim zakonom kvalitetnije uređuje oblast pružanja usluga i turizmu ugostiteljstvu, definišu se novi modeli poslovanja, a i pojednostavljuju se procedure poslovanja.
The more things change, the more they stay the same.
super ideja, ali bojim se da neće ovo svi poštovati.
pogotovo mislim na ovo - ‘biće zabranjeno i izdavanje skutera i držanje istih na plažama.’
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Oni grade vile, a hotel tesko da ce tamo nic, a pogotovo ne RK.
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
oni ovaj zakon ne sprovode, svake godine ista prica sa tenderima i otvaranjem firme svako ljeto nove pa ispale drzavu za poreze, doprinose itd. a ne da donose i sprovedu novi jos stroziji.
f6
Ovo je samo predlog zakona. U izradi je od 2013 vjerovali ili ne. Znam posto sam bio u par radnih grupa i rasprava.
Zakon je odlican kad bi se sprovodio ali ne vjerujem da se ima kapaciteta za to. Jedan od razloga je sto na primorju nema dovoljno inspektora. 24 Turisticka inspektora(sa isto toliko pripravnika) pokrivaju cijelu CG
Ovo za dilere soba je cista glupost jer vec ima zakon koji sankcionise prodaju/reklamiranje van mjesta poslovanja. S' tim sto Turisticka/policicija/komunalna ne mogu da se dogovore cija je to nadleznost...
Mogren, već godinama, za ostale se ne mogu sjetiti.
Sent from my 5025D using Tapatalk
Zezas da se tamo naplacuje??!
Nisam bio tamo 100god, od kad je naplacivanje ulaza bilo standard.
Ali plaze su javno dobro kako vole da kazu, kako moze da se naplacuje ulaz?
Mislim moze kod nas sve, ali sam mislio da je ovo istorija odavno.
Ko je zakupac, neki zestoki Bd momak?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
I na Sveti Stefan isto,mogao si da udjes na plazu jedino ako platis lezaljke koje su kostale 75e.
Na Mogrenu se ulaz naplaćuje još iz vremena SFRJ stim što je za mještane bilo besplatno a i Jaz se isto tako naplaćivao doduše kroz priču plaćanja parkinga ali obzirom da se nikom ne pješači kilometar do plaže svi su to plaćali.
I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.
Bilo je kao fora ako uredis plazu obavezan si da pored lezaljki ostavis odredjeni broj mjesta za peskire. Ali to ili se nije postovalo ili na 10 lezaljki 1 peskir.
Naplacivanje ulaza je po meni potpuno ispravno ako si dao nekome plazu na koriscenje. Znaci taj neko uredjuje,cisti, tu je muzika, osvjezenje itd.
Ako je javno dobro i nije izdata onda ok. Ali je problem sto se zna kako se uzimaju plaze i ko uzima najatraktivnije lokacije godinama
Za plažu Mogren su se tri zakupca (ako se ne varam) promijenila od kada postoji ,,morsko dobro" i uvjek je bilo da se naplaćuje ulaz (osim domaćem zivlju, ali je znalo često da bude ,,ne znam te, plati"). Koliko se sjećam, naplacivalo se i prije ,,morskog dobra" kada je o plažama računa vodilo komunalno poduzeće (što je i daleko normalnije, no nije tema).
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks