Tijesno je sad izmedju 4-5 mjestaali mi je nevjerovatan podatak da 1 MIOTA na korejanskoj berzi Coinone 6.46 skoro pa duplo od Bitfinexa.
Ripple caoo vidimo seVidjecemo oce li se zadrzat sad na 4 mjesto IOTA
17 Al-Isra, 37:
Ne hodi po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni brda u visinu dostići.
Tijesno je sad izmedju 4-5 mjestaali mi je nevjerovatan podatak da 1 MIOTA na korejanskoj berzi Coinone 6.46 skoro pa duplo od Bitfinexa.
Al me iskuliraste svi, alal vera...
Sent from my K6000 Pro using Tapatalk
Pretpostavljam da je ovo milioniti put da neko pita isto pitanje i unaprijed se izvinjavam zbog peglanja iskusnijim traderima. Sa kojih berzi kupujete direktno iz CG?
Koliko sam ja shvatio, coinmama je popularna ali ima jako visoke fees. Da li neko kupuje sa nekog drugog mjesta?
Hvala Jopet
Ako neces da uplacujes sume preko 2000 coinmama je ok daces 200 za proviziju a kad uplacujes sa deviznig daces 40 banci+oko 20e berzi proviziju na uplate ,,ustedjeces,, 140e a u sustini za ta 3 dana dok legnu pare izgubices 1000-2000 na potencalnoj dobiti ako je u pitanju rast kao sto iota ima zadnjih dana.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Sto se tice profita, ne znam jer sam novi u ovome. Ali sto se tice energetske strane, to je oblast u kojoj imam godine iskustva, ovaj projekat je na niovu crtanog filma. Kontaktirao sam ih i pitao kako planiraju da rijese pitanje koristenja mreze, najosnovnije pitanje u trgovini el energijom. Mogu vam kopirati odgovore, pojma nemaju sta i kako samo ponavljaju fraze, it will be regulated by the law trla vrla. Nisu ni mislili na to a to je bas abeceda
Odličan alat za uvid u dešavanja koja slijede, pretraga po mjesecima i coinima http://coinmarketcal.com/?form%5Bmon...m%5Bsubmit%5D=
Oops, otkrio sam da ih imaju 12... eto, još jedna insajderska gratis od mene.
Odavno nije postojao veci bubble od IOTA-e, valjda je to svima jasno. Bitcoin je nabudzio cijenu, jer se masovno koristi kao sredstvo placanja.
IOTA-e nabija cijenu mnogo brze, jer je BTC probio taj put kriptovalutama pa sad i noobovi znaju da tu ima perspektive. IOTA ima zanimljivu pricu, pa ovi sto su propustili ulaganje u bitcoin,
oce na brzinu da naprave pare na IOTA-u i tako joj se pumpa cijena. Ne kazem da IOTA nece zazivjeti, ali trenutno ima cijenu zbog toga sto moze da bude,
a ne zbog toga sto jeste.
Upravo tako, korekcija je neizbježna, ali voziće se IOTA još na ovom talasu. Imaju mnogo vijesti da izbjegnu neki stravičan dip.
Iskreno i ja sam razmisljao sta je sa prenosom elektricne energije kroz mrezu,znam da se to planira godinu unaprijed jer mi rodjak jedan radi u cges,ali sam shvatio da to nije bitno. Nek suncontract uzme 0.1% trzista elektricne energije vrijedjece 100x.
Ako se recimo
unisti
telefon sa Google Authenticator aplikacijom za pristup berzi, kako je moguce da se pristupi toj aplikaciji
na novom telefonu? Preko onog QR code-a?
Imas recoveri kod koji moras da zapises svaki put kad uparujes uredjaje pise ti write this on paper.
Ako izgubis kod i telefon nista od para. Ja se vise bojim hakovanja neke od ove dvije berze posto je novcanik za iotu ocajan trenutno a ima je samo na dvije velike berze rizik je realan.
Last edited by Evlcrazylady; 05-12-17 at 22:06.
Svi koji su novi u ovome ima jedna dobra vijest, samo kad čovjek hoće brzo se uči i stiče iskustvo. Dani su nedelje a mjeseci godine u crypto space-u. Tu sam od avgusta a imam osjecaj kao da je prosla citava vjecnost do sada.
Ja recimo nemam dovoljno vremena da budem aktivan na ovom forumu iako volim da doprinosim i to je jedini razlog zasto bih i volio malo vise da sam aktivan nego što jesam. Nemam vremena prosto zato što sam uz sve životne obaveze, već član raznih community i globalnih trade grupa, i što je najbitnije grupe u kojoj sa mojom ekipom zajedno furam crypto, mora se priznati da je chat ipak znatno efikasnije sredstvo komunikacije za istraživačke radnje.
Samo da bih bio “up to date” svakodnevno, moram mnogo da pročitam i naravno budem uključen u sve to, potrebno je provjeriti community za svaki projekat u kojem se učestvuje potrebno je biti na vrijeme obaviješten jer dosta projekata su i dalje isključivo speculative i vijesti su novac, glavno trejdersko pravilo mora biti buy the rumours sell the news, brzina dobijanja informacije je zlata vrijedna, potrebno je obaviti ličnu analizu zanimljivih i aktuelnih projekata pa čak i potruditi se što više da se što bolje razumijevaju chartovi i TA, potrebno je svaki dan preispitati svoje pozicije i pokušati što bolje kupiti coin kad se već kupuje.. itd itd
Normalno je da dođe i do čarki na forumima ali ako nisu konstruktivne prirode vec se pretvaraju u natezanja i širenje tenzija neko je onda zalutao i nalazi se na pogrešnom mjestu, ovo ne bi trebalo biti mjesto za ego pumpin i dumpin. Share the knowledge, share the news, share the experience.
Neko je manje, neko više svjestan da je blockchain tehnologija najnoviji korak digitalne evolucije, ali kakav korak, najveće magnitude, trenutno se nalazimo u zlatnom dobu crypta i šansa je tu za sve, ali bez pomoći drugih nećemo uspjeti, ovo je jedinstvena prilika pogotovo za nas sa ovih prostora koji imamo mnogo manje prilika od razvijenih regija svijeta, jer kao što vidite prirodni balans se ispoljava i na ovakav način. Međutim ovo je društvena igra, community game, igrač mora biti što bolji individualno ali je igra društvena, i baš zato u konverzaciji treba biti ozbiljan i profesionalan, dijeliti ključne informacije, znanja i saznanja, ima li propusta u ovom projektu ili onom projektu su sporedne stvari, mnogo projekata su tek whitepaper projekti sa mnogo propusta a odlicno prolaze na berzi, to zaista nisu važne stvari u pogledu ostvarivanja profita, jer čak i mala vijest moze da napumpa cijenu nekom coinu.
Ne treba čovjek da se hvata jednog projekta kad ih je trenutno bar 20 legendarnih i ko zna koliko nadolazećih, od kojih će sigurno neki iz korijena promijeniti način funkcionisanja pa i življenja ljudi i kao takvi su vrijedni divljenja, međutim ne zaboravite da je naš cilj zaraditi pare, zaraditi ih ako je moguće što lakše i što više jer nam je bilo i biće teško sa parama na ovim prostorima, i potrebno nam je da se nešto ovakvo desi, zato je vrlo važno da pomažemo jedni drugima tako što ćemo dijeliti vrijedne i korisne informacije, jer u crypto jedni drugima nismo konkurencija, preveliko je da bi tako bilo, a ego igrice ostavimo po strani.
Game is on
Play it !
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks