Prosle godine sam 25000 km presao, ti mozda sipas benzin bez akciza il imas karticu pa besplatno![]()
ne vozis vise od mene i tu sad nesto pametujes
jos malo 3 godine 45000 milja
Prema tome, šta da ti kažem?
Prosle godine sam 25000 km presao, ti mozda sipas benzin bez akciza il imas karticu pa besplatno![]()
taman koliko i ja vozis
imam karticu visa nlb
v12 benzin,ispod toga ne valja rabota...
Ja bih kupio v12 biturbo benzin ali ne valja gorivo kod nas.
http://www.autodiler.me/auto_oglasi_moto/918595
Mislio sam da ga uzmem? Na sta da obratim paznju?
Staro je to.
Možete li mi pomoći da ga sastavim?
https://cc.porsche.com/icc_euro/ccCa...fmodelstart%2f
Mozes li otkriti tajnu te racunice? Bas me zanima kako racunate ustedu kod dizela.
Ja sa Accordom predjem prosjecno 700km sa tankom. Sa (maksimalnih koliko pise u prospektu) 65L to je nedje oko 9-9.5L na 100km prosjek (sipam 60 kad je do daske prazan no ajd nema veze da ne stajem na muku sad).
Dakle svakih 100km dam 11.5€ odnosno jedan tank me kosta ~80€.
Sa CX5 prelazim 650 km prosjecno. Tank je 50L. To je nedje oko 7.5L.
Dakle, svakih 100km dam 8.5€ odnosno jedan tank me kosta ~60€.
Uzmi +-10% greske jer nisu identicni uslovi voznje nikad. Sipam prosjecno jedan tank mjesecno u oba auta jer ih ne gasim.
Dakle, sa 3€ ustede odnosno 20€ po tanku, koliko treba da vozim da bih ustedio 1000-1200€?
Accord je tezak 1500 kg i ima 201ks fabricki.
CX5 je tezak 1550kg i ima 175ks fabricki.
Automatici oba.
Da cujem tvoju matematiku?
Racunam da mi audi trosi 10l a bmw (bitrate-ov) 15l , to je neka bude 5e na 100km, 50e na 1000km i 500e na 10 000km, je li? Na 25000km koliko predjem je to 1000+ €
Hvala, dovidjenja
Tebi je razlika sa ta dva tvoja 3e na 100km? Znaci opet na 20 000km je 600e, opet putovanje![]()
Last edited by stefke; 02-12-17 at 14:09.
Poredis babe i zabe. Bitrateov bmw ima koliko ks a koliko tvoj audi?
Ja treba da sipam 60 rezervoara da bih dobio tih 1200€ sto znaci da cu za 5 godina na to putovanje.
Prijatno.
jebes ta putovanja stefke
pa sta radis dok vozis osim sto putujes
ja bih radije da vozim jakog benzinca godinu dana nego da vozim dizela i sa parama koje sam
usprarao da idem 10 dana u Rim
pitaj me zasto
Znaci 700km mjesecno, 8400km godisnje - 12 rezervoara godisnje, nemamo o cemu da pricamo vise, cao
Da toliko prelazim mozda bi ga i ja vozio
@takumi ja npr ne bih, ljepse otici do afrike, azije... mada svako od nas ima drugaciji pogled na svijet, stvari....za mene su seljaci koji se spuste u bd na ljeto i potrose 5000, 10000e za mjesec dana
![]()
i za mene su seljaci ali ti isti su seljaci na kvadrat ako imaju za s*****t 10000 eura preko ljeta u seljacku budvu a voze dizla i “stede” na naftu
prvo
drugo, seljacizam je kas vidim s klasu od 150000 eura a pozadi pise 350 cdi
Opet ...Kad bi svi vase razloge itd itd slusali ne bi se vozilo bez 5automobila i to s odredjenim motorima.
P.s za mene je dizel zaborav i tako ce vj bit..
Jer muke vise s filterima,diznama,grijacima ne znam ni ja sta vise preko glave ..
Sent from my Le X620 using Tapatalk
Koliko znam i novi benzinci ce ima dpf i slicnja sranja![]()
Imati* nesto citah da je merc tako najavio![]()
Koristi li ko ovaj FOX Anti-Fog K2 protiv magljenja stakala i kako ga koristi? Ja nanijeh, nikakvih rezultata, da ne kazem jos gore no sto bi bilo bez icega...
Tanak sloj sampona na staklo naneses i miran si...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ova prica o tome kako treba vozit dizela zbog 3€, pa neka I bude 4€, na 100km I racunanja kolko je to godisnje I koliko to ispane za 10 godina su presmjesna.
To je ko ona prica "e da ne pusis 20 godina izracunaj kolko bi para ustedio, mogao si stan kupiti". A kad ih pitas dje su im te pare I dje im je stan od ustede sto ne puse gledaju te bijelo. Ista prica I za dizel benzinac plus manje glavobolje, lakse I jeftinije odrzavanje I ljepsi ugodjaj sa benzincima.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)
Bookmarks