Jeste ali sa 2 godine zakasnjenja i natezanja da EKIPom
Jeste ali sa 2 godine zakasnjenja i natezanja da EKIPom
"You can check-out any time you like,
But you can never leave!"
Zavisi od naselja, recimo blokovi, city kvart, preko morače... ako upravnik dozvoljava nema problema. Mada ima upravnika koji imaju "dil" sa nekim od operatera pa ne dozvoljavaju konkurenciji da odradi instalacije. A ima naselja do kojih se ne može doć zbog problema koji je @bann opisao, recimo zgrade ispod Gorice
Da je sreće svi operateri bi mogli da razvlače kablove kroz postojeću tk kanalizaciju
Last edited by chucknorris; 19-11-17 at 16:21.
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Ajde da vidim tog upravnika koji je zabranio ulazak operatera u ulaz ako ima zainteresovanih stanara. Moze da postavi zahtjeve tipa gdje tacno da se udje sa kablom , kuda da ide vertikala... Ali da zabrani to nema sanse. Ljudi su isto ponekad malo lijeni pa bi da im neko drugi sve zavrsi a da oni ne mrdnu prstom. Ja sam na primjer skoro godinu dana upirao da mtel i telemah dovedem u moj ulaz u centru podgorice i na kraju uspio. Jedino telekom nije htio da uvede optiku je su trazili da pola stanara potpise ugovor pa sad nekoliko njih koji su jos uvijek na telekom pate se sa adslom
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Ima svakakvih. Ulaz pored mog upravnik nije dao iako to po zakonu ne smje.
Ja imao iskustva sa tcom i mtel, podrska na tcom neuporedivo gora, moji su dobili spor pred agencijom protiv tcoma sad za prevremeni raskid i presli na mtel.
Mene zanima kad cu dobiti usluge koje sam platio i koje navode u paketima - snimanje i premotavanje programa. Kad god pitam u poslovnici za to prave se ludi i kazu da to jos nemaju u ponudu
Sent from my Z5
Imaš te opcije, samo ti treba externa memorija...
Sent from Tapatalk
#fakenews
Zar ne treba da imam box uredjaj za to a ne karticu u tv
Sent from my Z5
treba da imas resiver,ali i sa njim radi lose..tj sa echolite skoro nikako, a sa ovim skymasterom kako kad, ako ubacis flesku preko 8GB desavace ti se da se resiver zamrzne i da moras da ga iskljucis iz struje... to im je ubjedljivo najgori dio box paketa
@bann, kod mene nije optika, kod ljudi koje poznajem takodje nije optika. Ja sam u BD i mislim da optika nije pocela u BD jos uvijek (jesu valjda pojedini hoteli, bar sam tako cuo a mozda je i ovo netacno). Kod mene je prije bio d-link ruter ali ne znam koja je oznaka i cisco modem cini mi se al ni za njega ne znam oznaku. Sad isto koristim njihovu opremu, modem CISCO EPC3208 i ruter netis WF2419 koji odlicno obavljaju posao, cak i ispred zgrade na tel imam 3 crte od mogucih 4 a na drugom sam spratu. Svaka soba je sa full signalom a i WC :barbershop_quartet_:barbershop_quartet_:barbersho p_quartet_ :loyal:... Ponavljam i vjerujte mi, da za te pare ne mozete bolje proc u CG (jedino fali vise HD kanala al meni i ne smeta jer slabo gledam TV).
Ne mozes u Budvu ali ima telemach istu brzinu za iste pare....
inace sam imao zanimljivu raspravu u poslovnici kad sam uzimao paket ljetos - ono kad su bili 15/30 i 25/50(coax/optika). Dje me ubjedjuju da ne moze brze ako nije optika jer kao ima mnogo suma itd a u bg mi davali do 100 na coax... i eto sad mtel daje 80 na coax kabal
Sent from my Z5
Ja kroz jedno coax kablo sa stuba imam 200/10 brzinu+2xTV+fiksni (u poslovnom prostoru imam 100/5 i kod mene u kuci jos 100/5),probao sam paralelno da skidam na oba mjesta i da gledam oba TV-a, i nisam primjetio nikakav problem. A o strucnosti ovih u poslovnicama i u call centru bi trebalo roman pisati
Moze da radi kao dva SSID-a, jedan na 2.4, drugi na 5. A moze i kao jedan, gdje ruter odlucuje da li ce te zakaciti na 2.4 ili 5 (bio sam skeptican prema ovome, ali radi iznenadjujuce dobro)
When the feature is on, 2.4G and 5G networks will share a name. The router will choose the best available signal. For example, it will switch to 5G network if the device is close, and to 2.4G network if it's far away. Brief interruptions may occur during the switch
Ne znam sta podrazumjevas pod tim, to je koliko ja znam samo netgearov marketinski naziv za nesto sto vec postoji, i ovaj ruter moze istovremeno da emituje na obje frekv... kao sto napisah, imas mogucnost da koristis 2.4 i 5 paralelno, ili ovu opciju da ruter sam bira...
ali mozda grijesim, mozda je to stvarno nesto sto nisam imao prilike do sad da vidim...
Last edited by smfilip; 20-11-17 at 22:01.
@smfilip Kako imas 200/10?
2 pretplate razlicite,ali su doveli istim kablom sa stuba...
(Nemam 200/10, nego 2x 100/5,nego samo kazem koliko je kod mene pusteno kroz jedno kablo,nisam se fino izrazio)
Last edited by smfilip; 20-11-17 at 23:31.
A. Ok. Ja reko da su ti terminirali jednu konekciju 200/10 pa se zacudih...
Je li čemu ovaj JVC smart 43”? Izdade me LG na ligu šampiona pa bih trknuo da uzmem jedan, rekoše mi da ga imaju na stanju. Zna li neko njegovu tačnu oznaku jer na sajtu ne piše ništa?
Odlichan je, za te pare boljeg nema.
...
Jvc lt-43vf52k
Zahvaljujem.
Produžih ugovor, dobih umjesto 15mbps - 60mbps i uzeh tv. Čini se ok.
Oće .li mi neko reć kako da promijenim ime na wi fi jer se sa admin admin ne mogu nikako ulogovat.
192.168.0.1 je ok onda kad ukucam user i pass admin admin pise pogresna sifra i user. WTF?
koji ruter?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks