Oni su ovo bili najavili negdje i čini mi se da je bilo rečeno ko dijeli svoj WiFi da će imati neke olakšice, mačku o rep. Izgleda da je svima po defaultu upaljeno ali ne znam ima li protoka, ali vidjećete, gdje god mrdnete Telekom WiFi mrezu.
Da tacno je. Ali ukoliko ne zelis, imas dvije solucije...
- Mozes da ugasi Wifi na Telekom ruteru, a da koristis neki drugi (tvoj) WiFi AP uredjaj.
- Mozes da ugasis SSID2 na Telekom ruteru (za ovo ti treba admin pristup ruteru) ili da zovnes 1500 da ti oni ugase.
Who let the dogs out
Oni su ovo bili najavili negdje i čini mi se da je bilo rečeno ko dijeli svoj WiFi da će imati neke olakšice, mačku o rep. Izgleda da je svima po defaultu upaljeno ali ne znam ima li protoka, ali vidjećete, gdje god mrdnete Telekom WiFi mrezu.
Fina stvar
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Znaci ako se neko nakaci na moju mrezu i skida npr pedofilske sadrzaje trag ce da vodi do moje mreze? Ili bilo kakav neregularan saobracaj?
Ovdje se radi o tome sto oni ovo po defaultu ukljucuju, a 99% korisnika usluga pojma nemaju sta je to niti ih zanima, jer oni naravno vjeruju njima da je to sve po pravilima, sigurno itd. Ne koristim telekom vise, i mislim da vise nikad i necu, ali ovo mi se cini bas problematicnim za mnoge korisnike.
Obavjestenje koje je Telemach dao za UniFi
http://tntportal.ba/2016/09/13/telem...unifi-servisu/
ne, ali postoji druga mogucnost zloupotrebe
sad stavljaju genericke sifre svim korisnicima, pa se neko moze prijavit preko tudjeg naloga i tako napravit problem
znaci obavezno treba pozvat podrsku i trazit novu sifru za adsl/optiku, nezavisno od toga imate li ukljucen drugi ssid
sve su ljudi upoznati sa ovim i sve imaju vremena da zovu i da se bakcu oko toga. ovo je sramno ako je kao sto pise ,mozes da na jebes a da nisi ni svjestan toga .
dosta ljudi sto imaju optiku ne znaju ni sta je to ni kako funkcionise ,a ne da oni zovu i da resavaju ovaj problem
Sta lupate ljudi...prvo optika ruteri nemaju ssid2.
Drugo za dsl rutere ne moze nikako niko da poveze nikoga sa tobom ako je na tvom ruteru konektovan preko ssid2 jer su totalno dvije odvojene stvari. Neko ko se nakaci na ruter preko ssid2 nema pristup ruteru i ne dobija ip adrese od rutera nego ruter samo proslijedjuje kompletan sadrzaj serveru i nikakve druge veze nemaju. Tako da ovo pisanje je bas bezveze.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Ne mlatite.
Administrator/HgwZTEAdm268 pa fino gasite palite radite sto vam je volja.
mislio sam na autentikaciju korisnika koji se povezuje na Telekom WiFi SSID. na prvoj stranici koja se prikazuje u browseru mozes da se prijavis kao gost (dozvoljen pristup 2-3 sata dnevno, ne znam tacno) ili da se prijavis preko nekog dsl naloga (besplatan pristup 24h). ako su ti u skorije vrijeme zamijenili ruter onda imas genericku sifru za nalog (nije isto sto i sifra za @t-com mail), i ovo je testirano tako da ne lupam napamet... pa sad vidi koje to mogucnosti otvara
Imam
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Mislis onoga sto se u podesavanjima rutera zove 'Username' ([email protected]) i password (koji je uglavnom telekom123)?
Ako sam dobro shvatio neko ko zna username i password za tvoj adsl/optika nalog moze da se uloguje na bilo ciju telekom wifi mrezu?
Evo da ponovim i na ovoj temi:
Pogledajte račune za ovaj mjesec ako je neko produžavao ugovor.
Nas su po ko zna koji put pokušali opljačkati. Od prvog dana koristimo Magentu L, sad smo 25og produžili ugovor i dobili HBO paket godinu dana free. Stigao račun i ladno nam naplatili Arenu i Pink paket koji su sastavni dio Magente!!!
Naplatili su i HBO ali on je na kraju umanjen jer je poklon.
Kazu da odemo do poslovnice haha, njihova greska i jos da gubim vrijeme do poslovnice. Na kraju su prijavili pa cu vidjeti za koji dan.
Ztao pogledajte svoje racune i racune starijih ljudi i onih koji nece vidjeti ovo da nije nekome naplaceno.
Svakome se desi da pogrijesi, ali kako to vazda pogrijese u svoju korist, to mi nije jasno!!!
Što je mnogo, mnogo je.
Klepaju dje god mogu.Isto sam 25-og produzio ugovor.Nisu mi obracunali tv pakete Ali mi zato stoji opcija internet 5 koju ja nikad nisam aktivirao.
Moracu da ih zovem sjutra ,nikad im dosta nije...Koliko sam ih samo puta tako uhvatio dje mi na racun dodaju neke servise ,ni oni ne znaju odakle ih izvlace ...
Sent from my Le X829 using Tapatalk
Drugari, oni koji nemaju račun na mail i kojima je tek sad stigao, ponavljam neka pogledaju stavku za Arena sport i Pink paket a imaju Magentu, optika.
JUče kolegi lagano 7 eura naplatili ova dva paketa, tako da nije problem bio izgleda samo kod mene nego vjerovatno ima još tih slučajeva.
Svakako provjerite račune.
Za vdsl rutere.
A koje proizvodjach, sta pise na istima ?
Dodaj jos $ na kraju![]()
Who let the dogs out
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks