treba biti realan malo to je preskupo za nas,bolje je ulagat u opremu nego na obuku citave populacije
mogu li ove nase gazele da lete u nocnim uslovima?
Могу, набављена је опрема и врши се обука за лет у ноћним условима.
---------------------------------------------------------------
Амери су наставили донације EOD тиму Поморског одреда, стигао специјализовани чамац:
извор:usembasypodgorica
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Данас је у касарни у Даниловграду обиљежен Дан војске (који је сјутра).
извор:vijesti.me
![]()
Црногорце је одржало црногорско срце.
koje su sposobnosti ovog broda sto su nam ameri donirali.
slika sa podgorickog aerodroma,dal je ovo nas ili je neka obuka u pitanju?
![]()
@djala
Немам потврду, али мислим да се ради о оном Ми8, који једини није био за старо гвожђе и за којега је постојала нека шанса кратког оживљавања.Вјероватно су га офарбали и поставили као музејски експонат.Иначе видио сам да су и у Даниловграду слично урадили и са преосталим тенком Т55, Прагом и топовима.
Што се брода тиче нисам сигуран, колико могу да видим има дизалицу и направљен је од алуминијума ваљда због неконтактних индукционих мина иако ово није миноловац, већ брод за EOD.
isplati li se remont tog mi8?
Не исплати се, али је за разлику од осталих 4-5 Ми8 који су се налазили на Голубовцима, једини могао да се ремонтује.
Иначе сви Ми8 ЈНА су набављени крајем шездесетих и током седамдесетих година, а ови са Голубоваца су према серијским бројевима, и материјалу до којег сам дошао, набављени међу првима.
АнтиНато пропаганда је од тога правила причу, као да смо продали хеликоптере испод чекића, а не у секундарне сировине.
Last edited by BAR; 10-10-17 at 19:25.
A imas li mozda sliku tenka t55 sto stoji u kasarni![]()
"Čamac ima kabinu i sohu za manipulaciju sa teretom – ronilačkom, hidrografskom ili opremom za detekciju neeksplodiranih ubojnih sredstava na dnu mora, a može ukrcati do šest ronilaca sa opremom. Namijenjen je prevenstveno protivminskom timu Pomorskog odreda Mornarice VCG koji će ga, opremljenog prenosnim sonarom visoke rezolucije i detektorom magnetnih anomalija, koristiti za ronilačke i opreacije otkrivanja i uklanjanja neeksplodiranih ubojnih sredstava iz akvatorijuma Crne Gore."
Valjda bude bolje upotrijebljen nego silne americke i druge donacije i sredstva koje je procerdao onaj prevarant Mijajlovic i njegov RCUD na "razminiranje".
Donirali su nam nešto slično i prije dvije godine
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Нови Начелник Генералштаба биће бригадни генерал Илија Даковић, који ће замијенити генерал-пуковника Љубишу Јокића, који ће највјероватније бити пензионисан.
Нови начелник Генералштаба је 1995. завршио Војну академију у Београду, ради се о војном инжењеру из сигналних јединица.
Његов пут је прилично уобичајен за једног официра, који је завршио све потребне војне школе и обављао командне дужности у јединицама везе КоВ и Морнарице.Највише бих истекао да је у САД завршио једногодишњу Генералштабну школу.
У чин Бригадног генерала унапријеђен је 13. октобра.
Овим се дефинитивно завршава ера високих генералских чинова у ВЦГ.Генерал пуковници (Адмирал) Јокић и Самарџић сада вјероватно иду у пензију, те ће ВЦГ имати само два бригадна генерала, генерала Даковића и генерала Пешића (некога кога сам помињао као изгледног кандидата).
Ima li neko informacije o tome planiraju li se nabaviti BOV-i sa gusenicama nasuprot sa tockovima varijanti 4x4 i 8x8?
Dje se mozet vidjet koja vozila prodaje vojska? Ovo sto je izašlo danas u novine da prodaju 400 i nešto vozila i td?
Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!
Ево на овом линку, скроз доље имаш попис свих 400 и кусур возила.
http://www.gov.me/ResourceManager/Fi...290721&rType=2
Имај у виду да већина ових возила и радних машина има таблице још из времена ЈНА/ВЈ, што значи да је то углавном крш који никад и није био регистрован за потребе ВЦГ.
Све се продаје на кило тј. у секундарне сировине.
Има нешто возила што се регистровало и користило, нешто камиона и заставина возила, и то би можда могао да гледаш, остало ће све на крају у жељезару завршит.
Ima li koji broj kako bi se obratio il iskazao interesovanje za neko od vozila?
Sreca tvoja sto si gad pa te niko ne voli! fcuk yeah!
Бошкић каже да имају у плану да у оквиру програма добровољног служења војног рока од 2019. обуче до 400 резервиста годишње.
То значи за 10 година обучено 4.000 младих људи од који ће тада имати између 18 (посљедња класа) и 38 (прва класа) година.
То може бити лијепа почетна тачка да се из те за ЦГ услове масе, селектују најбољи кадрови за порфесионалну војску, и за активну резерву.
Са овим планом ЦГ би могла до 2029 имати и неколико хиљада војника у активној резерви, плус наравно 2000 активних војника.
Али да видимо.
Пробај да зовеш Министарство, ово је само одобрење од Владе.
Ima nekih zanimljivih stvari koje bih pogledao.
Ako neko sazna na koji način se može doći do ovih stvari neka to podijeli sa nama.
@BAR
Čitam tvoje postove ovđe na forumu. Svaka čast na svemu što pišeš!
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
This time next year we'll be millionaires
vidjeh nedje da ce nam italijani i grci cuvati nebo,hoce li biti koji njihov avion u golubovcima?
Zasto bi kad iz recimo Avelina dovde stizu za nekoliko minuta
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Bell 412 EP i Bell 412 EPI su helihopteri koje kupuje VCG. Za njihovu nabavku biće potrošenu 29,9 miliona eura (tri komada). Ova tri helikoptera biće isporučena u prvoj polovini naredne godine.
Sent from my 5025D using Tapatalk
Значи одустали су од AW139 и одлучили се за оно најлогичније Bell412 EP/EPI.Уговор ће бити потписан почетком 2018. али не бих журио са лицитирањем када би могли да стигну.
Морам тек да видим појединости али се надам да ће сва три доћи идентична тј. са дигитализованим кокпитом као на EPI варијанти.
МуП већ има један AB412 набављен крајем деведесетих и један AB212 из осамдесетих, па ће то бити добро са стране одржавања.
Иначе тендер за ремонт Цесне је пропао, што се често дешава, само се надам да не одустану од ремонта, јер тај авион свакако има перспективу и за цивилне, али и за војне потребе.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks