Bio je jedini operater koji tada je nudio internet. Zato su i bile tolike cijene. Pričam o periodu od prije više od 10 godina...
Do 2005. godine Telekom je imao monopol na fiksnu telefoniju (a time i ujedno na dial up, ISDN i ADSL internet), jer je tada isključivo postojao ponuda tog servisa.
U mobilnoj telefoniji i kablovskoj TV nije. Bilo je više operatera, koje je danas kupio jedan veći. To se zove monopol, iako u odredjenom smislu u Crnoj Gori više nema monopola, jer imamo više od jednog operatera...
Što se tiče mog pominjanja CIA, nijesam to naveo zbog "zlih Amerikanaca koji će nam isprati mozgove", već sam naveo da je šef "United grupe" čovjek iz političko-obavještajnog miljea američke administracije.
Koliko god Vam bilo smiješno i nevjerovatno, United grupa je ovdje došla (prvenstveno) zbog politike.
Nijesmo od juče, pa da ne znamo namjere SAD-a po pitanju Crne Gore i Balkana.
Ne radi se tu ni o nacionalnosti, koliko činjenica što ne volim da jedna veća firma kupuje druge manje, a zbog grupisanja i djelovanja protiv konkurencije. To mi ima oblik tajkunizacije i monopolskog ekonomisanja.... Ali, to je moje privatno mišljenje.
Zašto ne omoguće korisnicima Telekoma da gledaju SK? Čemu uslovljavanje, ako govorimo o slobodnom tržištu? :?
Poruka moja je da ne trebate automatski prelaziti kod konkurencije, jer nude "duplo brži" internet, već sačekajte što će Telekom ponuditi kontra njima.![]()

Reply With Quote

Bookmarks