Cisto da znate da UPS za spediciju uzima 59.50€- vrijednost citave posiljke sa postarinom mi je oko 90€. Klasicno dranje,nemoj da neko pogrijesi da naruci preko njih
Cisto da znate da UPS za spediciju uzima 59.50€- vrijednost citave posiljke sa postarinom mi je oko 90€. Klasicno dranje,nemoj da neko pogrijesi da naruci preko njih
Last edited by smfilip; 05-09-17 at 14:53.
Meni je UPS dva put donio na kućni prag po 1 dux vrijednosti sa poshatrinom njihovom 108€,nishta dodatno nije bilo.tako da...sad sam zbunjen.
...
Kad mi stigne trebalo bi da ce biti racun unutra, pa cu skenirati
EDIT: Vrijednost posiljke UKUPNO sa postarinom oko 90E, prodavac na ebay-u napisao free shipping, carina navodno sad od UPS-a trazi da na taj iznos dodaju troskove prevoza (koje ne znam kako da im dostavim kad su vec uracunati). Ima na kraju da sve izadje 500E zbog necijeg bezobrazluka
Last edited by smfilip; 06-09-17 at 08:54.
35-Slanje na domacu lokaciju
Znaci li ovo da je paket prosao carinsku proceduru?
Sent from my Lenovo K50a40 using Tapatalk
niujedne mi gace lastike nema
@Mladjo meni je tako pisalo 31og pa jos nisam dobio paket.
Nije, od juce je taj status.
Edit: Evo upravo stigao telegram, traze print screen.
Vrijednost na paketu je bila 70 dolara ali nije pomoglo![]()
Last edited by Mladjo; 06-09-17 at 13:31.
niujedne mi gace lastike nema
Rekla sam ti, lopovske firme, jer su sve to samo franšize.
Nisam ni mislio da cu proci dzabe,ali ova cifra je van pameti, jadne su i te firme koje su fransize dali ovakvima,ovakve cijene su im najveca anti-reklama koju mogu sebi napraviti... Smijesno je sto su mrtvi 'ladni rekli da od troskova imam spediciju 59.50E, a kad su poslali uplatnicu onda je 71.40. Kad sam im mailom poslao skenirane uplatnice i pitao zasto je podignuta cijena,samo su iskulirali i rekli da ce poslati paket na adresu sjutra
Da sam ja na tvom mjestu ja bi fino na zvanicni ups sajt pronasao par email adresa pa na sve poslao jednu fino stocenu zalbu sa fotokopijom papira koje su ti dali prilikom urucenja paketa. Vjerovatno nece biti za tebe neke koristi ali ce oni vjerovatno procesljati malo sta se ovdje radi i kome su dali fransize
My Job Is Top Secret. Even I Don't Know What I'm Doing.
Nista vam neće pomoći, ja sam se borila za mnogo veće iznose. Jednotavno nemate izbora. Isti svi. Kao kod mobilnog operatera, jednako vas svi kradu
Jednostvno naš lopovski mentalitet uništi i najboljesvjetske fime firme.
Ja bih makar izdushio na shefchica nekog njihovog,jache je od mene.
Da sad naruchim dux taj isti,i da mi obrachunaju ovako,ne bih ga primio i vozdra.
...
Nema koristi od zalbi, pokusao sam ja tako sa DHL-om jednom relativno davno, poslao mail, dobio odgovor da oni ne mogu da uticu na usluge koje se naplacuju prilikom uvoza, i da je to do uvoznika. A problem je sto ovi lopovi i da prebace na drugu spediciju naplacuju skoro slican iznos, pa se onda ni to ne isplati.
Da ne listam bog-zna-koliko strana unazad...
Cuh da se svasta-nesto mjenjalo u zadnje vrijeme (zadnjih 6-7 mjeseci) pa ako neko moze ukratko da mi kaze sto tacno.. Onih 150e limita i dalje isti? Smanjeni? Neke nove peripetije?
Zahvaljujem.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Do 75 eur bez carine i pdv-a. Od 75 do 150eur, pdv. Preko 150 carina i pdv (a velike sanse i spedicija)
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Always,forever and beyond ...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks