Dodjosmo do zakljucka da nema crnogoraca u cg vec samo srbi koji se prave da su crnogorci zbog dps-a?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Стварно немам жељу, нити времена, да копам по твојој архиви, али сигуран сам да би поједине колеге могле наћи занимљивог материјала.
Крсто Поповић није био фашиста, и нигдје не постоји ниједна пресуда против њега, чак нисам сигуран да је и његов покрет проглашен издајничким, обзиром да је преко 90% тог покрета приступило партизанима, за разлику од браће четника који су штурмали са Њемцима ка Аустрији.
Он је био вођа Божићне побуне, и искра у тами антицрногорства, и славимо га не због четрдесетих, већ због друге и треће деценије двадесетог вијека.Учесник Брегалничке битке, замјеник команданта Мојковачке битке, и главе га је коштала искључиво његова тврдоглавост, и црногорски понос.
Није он био неки трн у оку, јер се он знао појављивати у јавности за вријеме скривања, и ако је вјеровати Јову Капи, који је покушавао да уговори предају, не би био стријељан.Губитак грађанских права сигурно.И ови што су послати да га ухвате нису ишли са намјером да га ликвидирају, но он им није оставио други избор.
Last edited by BAR; 07-08-17 at 21:50.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Dodjosmo do zakljucka da nema crnogoraca u cg vec samo srbi koji se prave da su crnogorci zbog dps-a?
f6
Zaebavas li nas to da si ustvari Srbin, koji se zbog DPS-a samo pravi da je Crnogorac?Seems legit..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Takvi su najgori![]()
![]()
... to ja znam jer je mene brat u Italiju !
Нисам се пробудио из коме, него можда ти.Говорити о ДПС-у деведесетих, а изоставити његову оцијепљену половину, која је данас оличена у ДФ-у, је просто смијешно.И то још се што ова половина на власти барем јавно стиди своје прошлости док ови у опозицији још увјек јурушају као и деведесетих, а чак имају још нешто на души више од ових на власти, 10.000 косовских Албанаца.
Зна се ко је основао НС и зна се гдје су били Ђапе, Лабуд и све сиједо у ДФ-у, лише Бања.
Потпуно је беспредметно то раздвајати.
Тоталне неистине.
Знаш ли да је Крсто Поповић одбио да учествије на Петровданској скупштини?
Знаш ли да је Крсто Поповић свој покрет формирао тек 1942. када добије на управу Барски и Цетињски срез (остало добијају Четници), гдје је за то вријеме успио да спијечи већа крвопролића?
Знаш ли да се оружано сукобио са четницима?
Знаш ли да је Крсто Поповић одбио да учествује у битци на Неретви, а његов покрет расформиран крајем 1943. када он прелази у илегалу?
Знаш ли да су га партизани 1943. активно позвали да им се придружи и да је са њима имао комуникацију и преговоре?
Знаш ли да су му два сина били генерали ЈНА, а један од њих народни херој, а да је велика већина његовог покрета приступила партизанима?
Знаш ли да би он да није био својеглав, остатак свог живота провео у миру и без великих реперкусија?
Са друге стране Ђуришић је добио гвоздени крст од Хитлера.Треба ли више што говорити!?
Last edited by BAR; 07-08-17 at 22:13.
Kakvo gašenje.
Last edited by acs; 07-08-17 at 22:19.
f6
kakva korisna diskusija![]()
I aj sad saberi dva i dva i dobij opet 5
Znaci, fino znas da je od pocetka rata oformio vrstu milicije, pod patronatom "oslobodilaca" Italijana, znas da je u martu 1942. oformio koaliciju sa četniciima i da su mu tada njegovi "oslobodioci" Italijani povjerili jedan od 3 sektora na koje je podijeljena Crna Gora tad.. znas fino da je druzbu sa cetniicima prekinuo tek kad su ga ceetnici napali po povlacenju partizana za Bosnu, do tad su mu bili braca po patriotizmu.. znas da je u avgustu 1944-e u Katunskoj nahiji ponovo pokusao da oformi neku crnogorsku vojsku, samo mu se bozje zore ne zna protiv koga je tad imao naum ratovati...
I sta je zakljucak? Volio da gleda italijansku cizmu kako mu gazi zemljom, ali komuniste-jugoslovene nije nikako mirisao. Kako se zove to?![]()
A pazi sta DPS radi... Prvo su pijani retardi iz savjeta mladih posli da skinu zastavu, pa je danas vratili i odma cdm da objavi DPS vratio zastavu na bedeme hahahahhaha
Znaci bukvalno ne znaju sta bi u kotor jer nova vlast gazi... Ove godine je projektovano da ce naplata samo od zidina da bude od 7-10 puta veca nego prosle, a lokalnih prihoda od izdavanja opstinskih prostora zemljista i taxi do 4 puta... Dok ce troskovi biti umanjeni za skoro 2 puta
DPS skida i mice zastavu i jedna se mala malecka manjinica prima na tu pricu)))))
https://m.cdm.me/drustvo/zavijorila-...rskoj-tvrdavi/
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Nikad sloznija opozicija...
f6
A limenka na rumiji ccc
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Званично је његов оружани покрет формиран у марту 1942, а расформиран у новембру 1943., и био је позиван да се придружи партизанима.Он се једноставно није снашао и био је тврдоглав и то га је коштало главе.А не његова сарадња са Италијанима.Да је имао више смисла за полтику, можда био добио генералски или официрски чин у ЈНА, као неки његови саборци.
За неке је људе смјена Карађорђевића и Италијана, на власти у ЦГ, било мијењање једног окупатора другим.Он је тада већ био старац, и одлучио је да тако оде.
Ко је он био најбоље казује тужбалица мајке Рака Мугоше, иначе саборца Вељка Милатовића, који је страдао у том обрачуну:
"Рекох ли ти сине Рако,
Крсто Зрнов није свако,
Није Крсто што му зборе,
Но је витез Црне Горе,
Лакше ће те жалит мајка,
јер погибе од јунака."
Да ли би мајка иједне жртве Ђуришића, икад овако нешто рекла за њега?
Samo krivicne prijave i samo rad rad rad... to je zamjena za nacionalizam i jedina dobra...
U kotoru se ceka da prodje sezona jer dosta optuzenih i dalje radi u opcini, trenutno ima preko 100 slucajeva korupcije/upisivanja drzavne imovine na pvt lica i firme/zloupotreba/pronevjere itd.
Sin Maje catovic u objektu Catovica mlini je popio 3 kazne od po 3800eur zbog ne kucanja na fiskalnoj kasi. Po pravilu treci put se pecati lokal ali mu je mama pomogla i preko republicke to spasilaodbija da plati kazne veli jaci je od drzave.
Mislim da su mu jutros napisali cetvrtu kaznu, a ako ne ujutro ce, vidjeh da mu je objekat na spisak kontrola
Mene ovakve stvari cine toliko srecnim, predstavlja mi toliku satisfakciju ovaj maleni uvod sa hapsenjima funkcionera, micanjem terasa, sladoleda, rusenjem objekata, pisanjem kazni... Da me je strah da me ne ocisti srce kad padnu i kad krenemo da vracamo sto je oteto... I kad krenu da paraziti ostaju bez posla, sluzbenih auta i reprezentacija
Evo dok pisem ovo osmjeh mi je od uva do uva
Sent from my ALE-L21 using Tapatalk
One Ring to Rule them all...
Svaka im cast. Sasvim normalan odgovor. Samo bi avetinja nastavila saradnju sa grupom ljudi koja je toliko psihicki nestabilna da su njeni clanovi u stanju da iznose ovakve price u javnost: http://www.vijesti.me/vijesti/df-age...zadatak-949588
Nego ima i onih koji se primaju na tu pricu.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks