Treba mi nečije iskustvo s FedExom - stiže mi pošiljka, to ide na carinu i naši onda razglašavaju ili kako?
A ali i jeste lokalni izbacuje da je izašlo iz kine 22 a odje mi ne dostavljaju kao što rekoh i vele nema ništa drugo..
Sent from my D6503 using Tapatalk
rm -rf /
Treba mi nečije iskustvo s FedExom - stiže mi pošiljka, to ide na carinu i naši onda razglašavaju ili kako?
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Iznos carine? Mora uvijek komplikacija. A ako nema carine?
Edit: A jbg, pogriješio sam jednu cifru bratovog telefona, a telefonom će da zovu?
Last edited by Roy Fokker; 22-06-17 at 15:48.
A kako sam mislio da prođem bez komplikacija, sad čitam onu staru temu o FedEx, je li i dalje ista glupost ili je normalnije nešto?
Paket mi je na carini. Posto je prodavac idiot oznacio da je vrijednost paketa realna vrijednost + shipping (~90Ł + 55Ł) sad mi traze da se odradi carinjenje i plati porez i pdv, ima li sanse da prilozim kao prigovor dokaz o kupovini i dokaz o cijeni shippinga pa da mi to umanje ?
I cijena prevoza se računa tako da ne vjerujem da će ti prihvatit prigovor.
Dokaz o kupovini? Misliš izvod iz banke? Ako si zaista toliko platio to ti je što ti je...
TT
Imam i izvod iz banke da izvadim i PayPal potvrdu.
Koliko si platio na toliko će ti obračunati carinu i PDV... Tj ako ima carine, PDV ti me gine...
TT
pa sta ti znaci to ako si toliko platio,samo ces potvrditi...
Nego se sad nagađa...
Predpostavljam da je cijena bila 90funti a on platio tipa 50funti na neko snizenje a oni napravili fakturu na 90 + postarina i sad mu iznos prelazi 150 eura..
I sad ima problem sa carinom.
Last edited by METZ; 23-06-17 at 10:24.
zakonski se na to i obracunava carina,pretrazi malo forum,vec sam stavljao izvod iz zakona
Moguće da nema carine (treba vidjeti aktuelnu tarifu), ali PDV će svakako obračunati jer shipping ako je odvojeno iskazan ulazi u carinsku osnovicu... Zaboravio si podnošenje carinske deklaracije što je još xx eura troška (pominje se da špediteri naplaćuju tu uslugu 15-30€, ne znam)
TT
Ljudi, je li ovo samo do mene ili se sto promijenilo ali je shipping osjetno skuplji na Aliju? Cak dosta stvari koje sam stavio u Wish list danas prikazuje sa nevjerovatno visokim shipping-om, a vecina stvari se vise ne isporucuje u CG?!?!? Mora da se neko opet pravio pametan pa povracaj novca trazio za posiljke koje su stizale, a?
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Da li je moguce da ima penala koji nece da plate masku za tel od par eura (ili bilo sta drugo)! Nego naprave dispute, a to ipak stigne... i tom jadnom kinezu nece naknadno da uplate. Pi!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Pretpostavljam da su takve i slicne situacije dovele do ovoga da barem pola stvari koje su do juce mogle biti isporucene u CG, danas ne mogu...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Zato ja nisam reagovao kad je bratu crkao punjač poslije samo par dana... O jadu da zabavim i mene i njih, a telefon radi, biće punjača...
Ma dobro, dje dodje do kvara ili slicno je u redu reagovati ali ovo sto je gore pomenuto...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
ljudi,meni su postarine i sve to sasvim normalne,makar za ove neke stvari sto sam ja gledao
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks