Page 421 of 998 FirstFirst ... 321371411417418419420421422423424425431471521921 ... LastLast
Results 10,501 to 10,525 of 24940

Thread: Crash / sudari u CG

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Jako mi je zao sto se sve to desilo ali neke stvari jednostavno se moraju postovati. Taj motor je opak I tacka. Isto sam rekao I komsiji Bojanu K. Srecom on je prezivio pad. Sa potpuno opravdanim razlogom postoje kategorije koje ogranicavaju kubikazu shodno godinama I iskustvu.

Sent from my Lenovo S1a40 using Tapatalk
    Ljudi nemojte da jedete zuti snijeg!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Roditelji su goveda.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    913
    Thanks Thanks Received 
    566
    Thanked in
    321 Posts

Quote Originally Posted by Fabia_Elegance! View Post
    Roditelji su goveda.
    Mislim da ti komentar nije na mjestu jer se odje mnogi mogu pronac uvrijedjeni barem svi mi sto smo kao djeca i tinejdzeri vozili motore.
    Neki roditelji naprave greske ali se ne mogu pitat u dosta slucajeva.. Ali sudbina i zelja su jace od svake zabrane i svega. Ja sam jedinac i vozio sam motore i vespe, svasta radio s njima i niko me nije mogao sprijecit sve dok nisam postao zreo i svijest se promijenila i sad na to gledam kao na jednu mladu budalu koja je imala nevjerovatnu srecu u zivotu..

Thanks Thanks Given 
    122
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    59 Posts

Potpuno se slazem da su roditelji goveda. Ja sam moj kupio kad sam ga zaradio, pa mi je pristup bio onako kako treba. Prije mjesec sam ga proda i tesko da cu ga ikad vise kupit.

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,941
    Thanked in
    1,360 Posts

ja sam motor mozda zelio odavno ali nikad nisam isao protiv zelje roditelja da ga ne kupujem....ali mi zato auto nikad branili nisu....
    sa preko 30godina sam sebi kupio skuter od 50ccm sa kojega ni blokadu skinuo nisam....
    sebe kao momka od 18-25 godina gledam kao budalu koja je imala dosta srece i tek onda kapiras svu onu pricu da omladina misli da joj nikad nista ne moze biti....

Thanks Thanks Given 
    1,849
    Thanks Thanks Received 
    2,439
    Thanked in
    1,347 Posts

Bgm sam i ja sa 18 godina sam kupio fz6 , i ludovao dosta s njim, kasnije xtx i da nije bilo pada dje je drug bio tesko povrijedjen, ko zna sto bi bilo... Od tad nikad na motor vise nisam sjeo.... Jbg mladost ludost, tesko se kontrolisati....

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,201
    Thanks Thanks Received 
    1,982
    Thanked in
    1,083 Posts

Aaa pi*ko, prepa se! (I ovo te moglo sjebat tada)

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ocekujem post od Novaka...

:lolblue:
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    6,277
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Najteze je roditeljima, govorim iz svog licnog iskustva. Od svoje 11-12 godine kad su pocele prve vespe sam se natezao sa mojima da mi je uzmu. Otac a i majka zivi nisu htjeli da mi uzmu nista jace od bicikla ali sam bio tako uporan da sam ih prosto izludjivao, te se dogovorim s ocem ako zavrsim polumaturu odgovarajucim uspjehom da ce mi uzeti vespu koju ocu od max 50 kubika. Nije vjerovao u mene zato je i pristao na dogovor a ja se zainatio i dobijem opkladu i tako i bi.
    Sto ce, povede me s nevjericom da biram koju ocu i ja nakon pozamasnog istrazivanja uzmem Apriliu SR50 (2005god) identicna ovakva https://bikez.com/pictures/aprilia/2...%20factory.jpg

Blokada, ne moze preko 50, zadovoljan on donekle (pojma nema o motorima) a ja duboko vec usao (krijuci) u tematiku budzenja vespi a imao i dosta ustedjevine te sa scooterattack narucim grdilo djelova za budzenje. Mallosi/Stage 3 kombinacije djelova, ta vespa posle toga je isla kao djavo a trosila je vise nego R1 Isao sam svudje sa njom, po primoriju, gasio je bukvalno nisam 3 godine zima/ljeto nebitno i onda jedne brutalno pijane noci $edem na nju, ode mi nesvjesno na zadnji jer je bila laka a prejaka na gas, prevrnem se i jedino dobro u svemu tome sto sam bio dovoljno priseban bar da sam tu kacigu stavio koja mi je zivot tu spasila iako sam razbio glavu bio dobro.

Tek sam tada shvatio roditeljske strahove i averzije prema motoru, nikad posle toga nisam sjeo ni kao suvozac a nece $utra ni moja djeca, to vam garantujem...
    Last edited by BiTrAtE; 30-05-17 at 08:09.

Thanks Thanks Given 
    346
    Thanks Thanks Received 
    281
    Thanked in
    130 Posts

Roditelji su najviše krivi jer ne pričaju sa svojom đecom i ne stvaraju im svijest o nekim stvarima. Tiče se svega u životu pa i auta i motora.

Moj otac je vozio motore i stvarao nam jednu sliku o motorima, bezbjednosti u saobraćaju, poslijedicama pada, značaj opreme (kaciga, jakna) itd. Ja motor vozim od 12te godine, kako sam rastao tako sam mijenjao i kategoriju motora a otac je sve vrijeme bio tu pratio kako sve to ide, i sa svakim novim motorom objašnjavao koliki rizik taj motor donosi ali i koliku sreću ako se koristi onako kako treba.
    Bilo je svađa, jer sam želio veći i jači motor ali sam ga kupio tek kada sam bio spreman za njega.

Čitav život sam okružen motorima i danas moja đeca vole motore jer su i oni okruženi motorima od kada su se rodili.

Roditelji moraju da razgovaraju sa đecom, da im objasne kako neke stvari funkcionišu.
    Najlakše je reći "boli me uvo što voliš motor nikad ga nećeš imati", sjedni objasni đetetu šta i kako, ako već ne želiš da vozi onda nađi način da sam ukapira da to nije dobro a ne da mu udaraš zabrane a ako si spreman da mu kupiš motor onda ga nauči da bude odgovoran i spreman za to što mu dolazi.

Roditeljima je danas najbitnije da njihovo dijete bude bolje od komšijinog a ne takmiče se ko će biti kulturniji i vaspitaniji nego ko će kupiti bolji telefon, auto ili nešto drugo...

Kompleksi nas ubiše, zato se i dešavaju ove stvari!
    This time next year we'll be millionaires

Thanks Thanks Given 
    2,049
    Thanks Thanks Received 
    6,298
    Thanked in
    2,928 Posts

Kako je lako biti teoretičar... Braniš kao roditelj, dobro, da li je ta zabrana uspješna? U većini slučajeva nije. Podržati je puno teže, ali to znači i usmjeriti kako treba (50, 125,...). Opet, nije ni automobil za svakoga, a se motocikla tiče, e, to tek nije za svakoga.

Šta kaže statistika u Crnoj Gori?

Motocikli (sa skuterima) čine nešto manje od 1% vozila, dok vozači i suvozači na motociklu/biciklu čine nešto manje od 10% poginulih (precizne podatke sam već pisao). Statistički gledano 10 puta je veća šansa da se nastrada na motociklu/biciklu no u autu, autobusu, kamionu.

Da, motocikli su opasni, no kome to nije jasno nema šta da traži na istom.

Sent from my Motorola 8400

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    10
    Thanked in
    2 Posts

Moji nisu htjeli da čuju za motor, kakav crni motor? Kad zaradiš pare kupi ga. I kako to obično biva ono što je zabranjeno je uvjek bilo najslađe. Sjećam se drugovi u školu vespama dolaze ja pješke jer ni biciklo nisam imao. Jbg skuplja se za motor pa se za drugo nije mislilo. Položim ja vozački i dobijem dokumenta, drugovi i dalje vespice voze, a otac meni ključeve od auta i veli tvoj je ali od sad ti ga sipaš, održavaš i registruješ. Evo reko sad ce mi ić pare na ovo da ne mogu skupit za motor. Tad nije bilo ovih kineza po 200-300€ no je trebalo skupit 1000€ minimum za motor a okle djetetu od 18 god 1000€ ušteđevine?
    Posle mnogo odricanja, mnogo odvajanja kupim ja vespu 50 kubika. Kad su čuli moji u top da su mogli stavili bi me, al ajde sam sam kupio od svojih para pa mi nisu mnogo prigovarali. Al opet bilo je ono što će ti to? Vidiš li koliko naroda gine sa motora, ti nisi normalan... Važi rekoh.
    Prodam taj motor i uzmem bolji isto 50ccm pa mi onda postane malo. Kupim 125ccm i on mi je bio ok. Al na kamatu ga dadoh covjeku i tamo je i ostao. Od tad nisam jedno 2 god sijedao na motor, i drug kupi 600ccm motor i moli me da mu ga dovezem iz bara a da odemo njegovim motorom tamo. Ja se nešto nećkao al ajde da ispoštujem pa pođoh. Do Sozine sve full, svikao ja motor al nisam preko 80 nidje isao sto znam nisam dugo vozio pa ajde da se ne forsiram. I kad se izadje iz malog tunela kod znaka 100 uma ulubljenje puta. Nije vjerovatno do toga no ja neiskusan kad me cimnu motor poče da pleše lijevo desno. I ubih u ogradu. Kolko sam uspio ukočit na motor nije bilo puno štete. Srećom kaciga na glavu. Od tad nikad sio nisam na motor jači od 50ccm i shvatio što su moji bili toliki protivnici toga.

Samo pametno i bez žurbe. Bolje 15 minuta kasnije nego 20-30 godina ranije....

Thanks Thanks Given 
    867
    Thanks Thanks Received 
    2,941
    Thanked in
    1,360 Posts

problem sa motorima je sto momci od 18-25 godina ne kapiraju da im nesto moze biti...a motori ne oprasataju greske....
    znaci sve je do vozaca.....eto sad niki hejden, pogibe covjek sa bicikla, a citavi zivot motore vozio....
    sve je to u glavi vozaca, koji treba da ukapira da je zivot jedan i da ne treba isprobavati sve do granica...makar ne na mjestima koja nis za to predvidjena...
    a roditeljima nije nikako lako.... kad dobijes dijete, sve ti se svodi na to da njemu nesto obezbijedis, i onda dodjes u situaciju da mu nesto branis...a upravo ako nesto branis onda postizes kontra efekat....
    nije lako biti roditelj, i ne kazu uzalud, malo dijete mala briga, veliko dijete velika briga....

Thanks Thanks Given 
    6,277
    Thanks Thanks Received 
    14,083
    Thanked in
    5,355 Posts

Ali pazio-ne pazio, nismo sredina za dva točka pogotovu ne motorna. Džabe ti paziš ne znam koliko kad će ti kad-tad doći neki bizbi koji će te pljaštit kroz neko crveno đe groma nećeš čut'.

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Tema je kompleksna, upravo sam i ja razmisljao o Heydenu, cijeli zivot covjek vozio motor 300km/h i pogibe na biciklu. Ali opet sa druge strane, na stazi su jako kontrolisani uslovi, motori su tehnicki ispravni 200%, dok se o stanju nasih ulica, saobracajne kulture i neodrzavanju motocikla moze napisati knjiga. Samo je jedno sasvim sigurno, najbitnija kocnica je kocnica u glavi. Ja znam kolega, drugova sto im je 990 isto prvi motor, pa sve ok. Ali nemaju 18g. Meni roditeljni nikad nijesu mogli a vjerovatno ni zeljeli da kupe motor. I ja to postujem, od prve plate sam ga kupio, 125 pa polako. Sa 18 sam pravio gluposti autom, i kad sad razmislim o tome vidim koliko su te godine kriticne. Iako sam dosta bio svjestan mogucih problema, uvijek se vrlo lako preskoci ta granica. Jedan od problema je i obuka voznje motora, ali srecom danas postoje forumi i drustvene mreze dje se stvarno dosta moze procitati i vidjeti. E sad moras sam da se potrudis, problem je sto to nije svakom nametnuto nego jednostavno zavisi sve od razvoja sopstvene svijesti.

Thanks Thanks Given 
    122
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    59 Posts

Mene evo godinu je tukla neka muka kad god procitam da je neki motociklista poginuo, poceo sam da izbjegavam da ga vozim na kraju i proda. Jednostavno vise nisam uzivao.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

@sparky, @wulfy i Mračni su rekli suštinu.
    Moji su takođe bili jako isključivi po pitanju motora, ukratko motor=smrt...
    Zato sam tek sa 26 položio za motor, kada sam bio u mogućnosti da ga sam sebi priuštim... Time sam bio i mnogo odgovoriji, jer ako nekoliko godina vraćaš ratu za kredit, onda ne želiš da slomiš taj motor već nakon par mjeseci... Mnogo više cijeniš svoj zarađeni novac, nego kad ti neko nešto pokloni...
    Nije rješenje čisto zabranjivanje bez argumenata... Ako dijete želi da se vozi motorom, sješće na kraj sa nekim drugom, bez kacige, bez opreme, i onda je to po mom mišljenu 100x gore nego da sam vozi motor...
    I ja sam za ovaj pristup postepenom uvođenju djece u svijet motociklizma, od manjih motora i kubikaža, od značaja opreme do toga koliko je svaka greška opasna i koliko su izloženi opasnostima...
    Vožnja motora i putovanje motorom je jedan od najljepših hobija, međutim i veoma opasan... Od nas samih zavisi koliko kontrolišemo taj uvijek prisutni rizik... Tačno je da te uvijek neko može udariti i da ništa ne možeš uraditi u tom trenutku... Međutim, velika je razlika u toj vjerovatnoći ukoliko voziš 120 kroz grad, ili ako voziš 60 kroz grad...
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Prle poredjuje Hajdena i Rossija iz MOTOGP sa nekim momkom ispljevalja.
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Nebitan je i pok. Hajden, Rosi ili neki momak iz Pljevalja, svima je ista sudbina ako se trkaju po ulicam a ne stazi...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pok...mislis Poyyy?
    TAKUMI

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Prle poredjuje Hajdena i Rossija iz MOTOGP sa nekim momkom ispljevalja.
    Fabia promasio si poetnu price, poredjenje je bilo da ukaze da se gine i na druge nacine a ne samim posjedovanjem motora a tek nije bitno odakle je ko. Plus sto svi misle da mogu da voze kao po stazi. Mislim da je moj post razumio ko je htio, a to mi je bitno.

Thanks Thanks Given 
    779
    Thanks Thanks Received 
    649
    Thanked in
    300 Posts

Pok...mislis Poyyy?
    Ne, mislim pokojni...
    Da staza ima prepreke kao gradska ulica, nema tog vozaca koji bi se snasao bas svaki put...

Thanks Thanks Given 
    1,112
    Thanks Thanks Received 
    356
    Thanked in
    143 Posts

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    260
    Thanked in
    146 Posts

Moja familija je cio zivot oko motora i auta.

Djed vozio motor, otac i stricevi. Pa brat i na kraju ja.

Sa 16g polozim tada PSP i otac mi kupi motor 50cc. Vozio je 3 i po godine. A prije toga sam malo bratovu vespu vozio ali tada sam klinac bio.

Pa onda uzmemo ja i brat XTX novu. Pa vozili 3 sezone, prodamo je. Onda 2g vozili custom choper od 1800cc.

Ali opet sve je u glavi vozaca. Ne kazem ja da nijesam ludovao sa xtx ali nikad na zadnji i to nijesam pokusavao niti sam ludovao nesto da kazes ulijetao u makaze. Nego na pravcu vozio koliko moze a nije mogla preko 175km/h.

Veci ie merak sjesti i poci do primorja ili do ZB pa se provozati i malo uzivati nego voziti kroz grad na zadnjem tocku ili prednjem ili ovo i ono.

Sve je kazem opet u glavi vozaca. Koliki je karakter itd itd.

Pa evo drug i komsija rus iz NK vozio trke u Rusiji i cuda pa udari kilometar od kuce u kombi. Lik koji je vozio komni mrtav pijan i nije ga ni vidio a ovaj na 200+ se zakucao. I ostao ziv i sve skoro normalno sad.

Ali motor se djeci uzima postepeno. 50cc za pocetak dok ne svikne. Ja sa vecih motora ni jedan pad imao nijesam. Sa ovog od 50 jesam posle 2 mjeseca kadi ga jenotac kupio. Ali cim mi ga je uzeo rekao mi je POSTOJE VOZACI MOTORA KOJI SU PALI I KOJI CE DA PADNU. To neka ti uvijek bude u glavi.

I tako i bi.

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,227
    Thanks Thanks Received 
    734
    Thanked in
    533 Posts

Kako meni otac nikad nije tako neku mudrost reka da zapamtim. A cini mi se svima jes, ka ono na filmove i u pjesme...e dobro je meni govorila nana...i slično.

Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
    Yes, I'm in need of something
    But it's something you ain't got​

Page 421 of 998 FirstFirst ... 321371411417418419420421422423424425431471521921 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)