Ja sam bio danas na trecu rotaciju od ugradnje Good Year Ultragrip performance. Znaci 15000 milja. Potrosile su se 1 mm.
Nisam ni 10k prešao sa Rainsport 3, već mi auto bježi poprečke na mali gas. Znao sam odlično da se troši, ali ovo je mislim previše. Ruku na srce ovaj naš asfalt kroz grad je kriminalan, prije je ta riječ bila rezervisana za bulevar Jola Piletića, sad je manje više svuđe klizavo... Da BMW nema najbolji sistem protiv proklizavanja na svijet, pokupih sad red mugića zadnjim krajem na Union kad sam se polukružno okreća.![]()
Last edited by BiTrAtE; 08-05-17 at 14:31.
Ja sam bio danas na trecu rotaciju od ugradnje Good Year Ultragrip performance. Znaci 15000 milja. Potrosile su se 1 mm.
TAKUMI
ti ces zajedno sa bizbijem u ginisovu knjigu rekorda...posalji to njima u fabriku...poslace ti novi set...
ja bih potpisao sad da mi bilo koja guma traje kompletna 25000-30000...a ti 1mm potrosio... i to si zaokruzio decimalu, trebao si stavit 0.95mm![]()
Naprijed sport contact 2
Nazad
Energy saver
E kako drze ove Conti iako su spprt 2 i stare 3g
Sestar
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
sto ispada da ces ti sa tri milimetra potrosene gume prec 45000milja ili ti 72000km.kod tebe gume lagano mogu 100000km+
Last edited by Randy Orton; 08-05-17 at 15:18.
vidji,...mogli su ti mjerit sto oces....meni je isto kao da si rekao da si posle 25000km sa tim gumama dobio 1mm umjesto potrosio....
Nove:
danas:
Poyyy
TAKUMI
Šta je rotacija? Zamjena točkova naprijed-nazad, lijevo desno, dijagonalno?
Zar to nije nepametno, loše? Koliko znam guma se najmanje troši kad "legne", "nađe" sebi poziciju poslije inicijalnog perioda inicijalnog trošenja.
Rotacijom (ako je rotacija to što ja mislim) je svaki put natjeraš da iz početka "traži" sebi mjesto.
Sent from my iPad using Tapatalk Pro
Bolje imat no' nemat....
Rotacija se radi i preporucuju je svi, pocevsi od proizvodjaca.
Ako je trap u milimetar, i potrosnja guma ce biti ravna. Ja to radim kako proizvodjac kaze, svakih 5000 milja, prednje idu pozadi, zadnje naprijed + balansiranje. Svakih 10000 reglaza oba trapa.
TAKUMI
Ja sam to jednom uradio i nikad više. Takva je buka bila ko da su svi ležajevi pocrkali...
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Bolje imat no' nemat....
Tako ti je to kad vozis neku kantu od 15 godina
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako pazite kola, jeste li vi normalni ljudi
this time next year...
Imao sam par puta sa "Hankook winter" made in Hungary da glavu izgubim, bukvalno kao da sam po ledu kocio.
Ma divim vam se, ja sam prase.
this time next year...
Moje se nije opralo od 2014 sem kad ga kisa dofati.
A usisalo se zadnji put kad mi se brat zenio 2013 godine.
Uniroyal Rainsport je smeće neviđeno.
Sent from my Redmi Note 3 Snapdragon using Tapatalk
A odje ga pojedini dizu u nebo, kao da su pata pata sa continentalom
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Pirelli bre 😃
Treba tigar uzimat..to je vele miselin za srbijansko trziste
A oni loptu ne umiju napravit a ne gumu
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Sad je Rainsport smeće a prije no što sam je uzeo se živjet nije moglo od pojedinih sa hvalospjevima na račun te gume. Da se razumijemo, nije smeće, po kiši teško da ima gume koja bolje drži ali se troši dosta brže nego konkurencija. Mada sam i ja dosta agresivan vozač pa ne vodim mnogo računa, posebno mi ne pada na pamet da radim rotacije i slične gluposti. Ubuduće ću se držati striktno Continetalki i ćao.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks