Page 10 of 13 FirstFirst ... 678910111213 LastLast
Results 226 to 250 of 317

Thread: Plate u Crnoj Gori nikada neće porasti, zbog jednostavnog, nepremostivog razloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Cipure,

Sindikati i njihovi lideri,
    brinu o lichnim interesima,
    ko hebe radnike? je pitanje jednog direktora iz Titograda kad sam pitao za DNEVNICE RADNUICIMA u CAVTATU 1982,
    niko nikad nije hebavao radnike za suvu shljivu, ali su oni mogli da sabotiraju posao.

Danas ih niko zivi ne hebe za suvu shljivu,
    a zashto bi neko brinuo o njima,
    kad oni biraju svoje SINDIKALNE RUKOVODIOCE,
    glavne OBOZAVAOCE DPSa i DZEMPERASHA,
    USE; NASE I PODASE.

Kad pochnu da UMIRU od GLADI I ZEDJI,
    mozda IZABERU NOVO SINDIKALNO RUKOVODSTVO i traze vece plate i ZABRAN STRANIM RADNICIMA DA RADE BEZ RADNE DOZVOLE.

Mene ljetovanje nebi prijalo bez PERSONALA IZ BILECE,
    to su NAJLJEPSHE ISPUNJENI SHORCEVI NA CIPAN CIJELOME JADRANU,
    i najljubazniji personal i usluga sa SRCEM I DUSHOM,
    sin mi josh pati, a tati zao sina.

Neka cvetaju iljadu cvetova.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ovaj topic bi bio veoma smesan kad ne bi mogao imati tragicne posledice i ignorantnoat. Prvo receno je da za demokratski napredak, prvi preduslov je slobodna kretnja ljudi i ekonomskih proizvoda . Bez toga je nemoguce praviti i odrzati demokratsko drustvo za sve.

Nakon toga sto sam rekao, privreda u Srbija i CG je gotovo suprotna da bi zavisile jedne od druge. U srbiji je poljoprivreda i poneka post komunisticka kompanija koja uspesno posluje posebno sa vanskim trzistem dok je CG gotovo totalno zavisna od turizma koji je nazalost zapostavljen u Srbiji . Tako da je nesnovano reci da ekonomski ima bilo kakat utisak pozitivan ili negativan

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ćipur View Post
    ... radeći za 300 eura!
    Ne može da ubija cijenu rada, jer mu zakoni Hrvatske i Slovenije ne dozvoljavaju to.
    Ako ti neko za konobarisanje da 400 evra platu,država ima da ti uzme 20% na ime poreza,20 % na ime doprinosa PIO pa će ti ostati mnogo manje.
    Stranci rade uglavnom na crno,i kada njihov rad nije više potreban oni napuste C.Goru i nisu joj nikakav teret,niko im ne uplaćuje PIO ni bilo kakvo osiguranje
    Ako konobari,fizikalci i berači kajsija budu imali 400-500 evra platu,otkud novci da se i prosvetarima,doktorima i službenicima povećaju zarade na neki nivo od 1000-1500 evra,neće valjda ovi obrazovani ljudi imati iste ili manje plate od konobara?
    Sačekaj malo ima i kod vas da dođu Kinezi,videćeš ti šta su pravi stranci koji će da budu tu preko cele godine i da rade i za 50 evra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by erdega79 View Post
    ovaj topic bi bio veoma smesan kad ne bi mogao imati tragicne posledice i ignorantnoat. Prvo receno je da za demokratski napredak, prvi preduslov je slobodna kretnja ljudi i ekonomskih proizvoda . Bez toga je nemoguce praviti i odrzati demokratsko drustvo za sve.

Nakon toga sto sam rekao, privreda u Srbija i CG je gotovo suprotna da bi zavisile jedne od druge. U srbiji je poljoprivreda i poneka post komunisticka kompanija koja uspesno posluje posebno sa vanskim trzistem dok je CG gotovo totalno zavisna od turizma koji je nazalost zapostavljen u Srbiji . Tako da je nesnovano reci da ekonomski ima bilo kakat utisak pozitivan ili negativan
    Privrede su na žalost dosta slične,jer u obe države se sprovodi anarholiberalna privatizacija po "burazerskom" modelu,gde na tržište uglavnom ulazi špekulantski kapital koji zasniva klijentelistički odnos sa strukturama vlasti,uz verovatno debele provizije određenim nosiocima vlasti.S druge strane vlast toleriše rad na crno,neprijavljivanje radnika,odsustvo zaštite na radu itd.U C.Gori je to vidljivije zbog manje veličine a isti fenomen je prisutan i u Srbiji ali nije toliko upadljiv,zbog prikrivenijih odnosa vlasti i špekulantskog kapitala kao i rigidnije fiskalizacije i ubiranja prihoda za državni budžet.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by dusanp View Post
    Ako ti neko za konobarisanje da 400 evra platu,država ima da ti uzme 20% na ime poreza,20 % na ime doprinosa PIO pa će ti ostati mnogo manje.
    Neka mu poslodavac dadne 400 na ruke, a drzavi neka prijavljuje sto godj hoce!

Nijedna zemlja na svijetu ne uvozi konobare osim Crna Gora!
    Mozda uvoze jedino micro drzave kao Andora, Monte Carlo, Sejseli, San Marino i slicne drzave.
    Nema drzave na svijetu osim Cren Gore, koja ima 15 % nezaposljenih, a da uvozi konobare! Ne postoji!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

... Crnogorci po pravilu neće da rade ka konobari !!! (ima izuzetaka, iz nužde, naravno ... i takve je konobare lako prepoznat) ... i to odavno ... i to nema nikakve veze sa visinom plate ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Nije tacno da ne bi radili, za recimo platu od 400-500 eura.

A tu je i drzava da ih nacera da rade, da ponudi posao, pa ako neces da radis, brises se sa evidencije nezaposljenih. Tako se to radi u normalnim drzavama.

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

To oni i sad rade. ODbijes 3 posla i pa-pa.
    Nego ti nijesi upucen pa ne znas.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Znam ja da se to i sad radi, ali sad ti nude plate od 200 eura. To je razika ogromna, U motivisanosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

Neka mu poslodavac dadne 400 na ruke, a drzavi neka prijavljuje sto godj hoce!

Nijedna zemlja na svijetu ne uvozi konobare osim Crna Gora!
    Mozda uvoze jedino micro drzave kao Andora, Monte Carlo, Sejseli, San Marino i slicne drzave.
    Nema drzave na svijetu osim Cren Gore, koja ima 15 % nezaposljenih, a da uvozi konobare! Ne postoji!
    hahahahhaha e po ovome moze chovjek da zakljuchi koliko si inteligentan..."Neka mu poslodavac dadne 400 na ruke, a drzavi neka prijavljuje sto godj hoce!"

hahahahahaha e ovo je stvarno prevrshilo svaku mjeru...da neko smatra da sezonski poslovi ubijaju cijenu rada,da svakim novim postom prosjechna plata u slo i hr raste po 100 eura(sad je dostigla 1000 u sloveniji),da drzavi mozesh da prijavljujesh shto ti volja....ovo se pretvara u smehoteku....

a sramotno je shto mislish da treba konobarima povecat cijene na 400e a ljudima koji se odiru na fakultet i posle predaju djacima da ostane plata 200-250...stvarno ti se divim....
    Last edited by DeViLiSh|Je$$uS; 02-10-06 at 13:57.
    "There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    to je normala stvar..nego sta su oni mislili da ih mole za posao..niko nece da radi ispod direktorske fotelje..
    ljudi vrtimo jednu te istu pricu svo vrijeme..daj da vidimo prave razloge..za nisku cjenu rada..da malo zaobidjemo,mentalitet,sramnjenje od fizickih poslova....i tako dalje..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by DeViLiSh|Je$$uS View Post
    a sramotno je shto mislish da treba konobarima povecat cijene na 400e a ljudima koji se odiru na fakultet i posle predaju djacima da ostane plata 200-250...stvarno ti se divim....
    A dje sam ja napisao da ako konobarima bude 400, fakultetski obrazovanim ce ostati na 250 eura? Dje sam to napisao, citiraj me?

Slazes se da nijedna zemlja na svijetu koja ima 15 % nezposljenih ne uvozi konobare.
    Slazes se dakle da je Veso Vukotic najpametniji na svijetu i da su Crnoj Gori, jedinoj na svijetu, potrebni konobari i konobarice iz inostranstva?

Ovaj prijedlog koji sam dao mudro izbjegavas da odgovoris?
    https://forum.cdm.me/showpost.php?p=...&postcount=836
    Last edited by Ćipur; 02-10-06 at 15:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

hahahahhaa a ti mislish da ce i prosvetarima da se digne plata ako izbacish 50000 sezonskih radnika koji rade za 200e ,povecash nasim za duplo platu i mislish da ce i prosvetari i bolnica da dobiju duplo vecu?pa jesi li ti normalan...stranci rade fizichke poslove i konobarishu...sa jezichkih fakulteta su svi srbijanski profesori skoro pa istrijebljeni....kako da povecash prosvetnom radniku ili doktoru platu ako nema ni ponude ni potraznje? chujesh li sebe shto prichash jadan...ti od pochetka prichash o poslovima koji su sezonski....konobari,fizichki radnici....josh ocesh da povecash duplo platu konobarima....ne vidim kako bi onda mogao uopshte da povecash platu ostalim ljudima...
    "There is a difference between constructive criticism and acting like u have a di*k up your ass"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by DeViLiSh|Je$$uS View Post
    hahahahhaa a ti mislish da ce i prosvetarima da se digne plata ako izbacish 50000 sezonskih radnika koji rade za 200e ,povecash nasim za duplo platu i mislish da ce i prosvetari i bolnica da dobiju duplo vecu?pa jesi li ti normalan...stranci rade fizichke poslove i konobarishu...sa jezichkih fakulteta su svi srbijanski profesori skoro pa istrijebljeni....kako da povecash prosvetnom radniku ili doktoru platu ako nema ni ponude ni potraznje? chujesh li sebe shto prichash jadan...ti od pochetka prichash o poslovima koji su sezonski....konobari,fizichki radnici....josh ocesh da povecash duplo platu konobarima....ne vidim kako bi onda mogao uopshte da povecash platu ostalim ljudima...
    Naravno da ce se povecati.
    Ne moze konobar primati 400 a nastavnik 250, tako nesto ne postoji nidje.
    Drzava bi morala da im podigne plate. M O R A L A.
    To trziste samo regulise
    Takodje, to zabrana bi vazila za takodje ogroman uvoz za nastavnika iz Srbije, dakle i u skolama bi bio deficit radne snage.

Ja sam ti postavio neka pitanja o iskustvu drugih zemalja, po 3. put mudro precutkujes. Nema s odgovor?
    Slazes se konacno da nijesi u pravu?
    Precutkivanje znaci odobravanje ako nijesi znao.
    https://forum.cdm.me/show...&postcount=836

U kojoj normalnoj zemlji svijeta stranci imaju pravo rada?
    Hocu ime te drzave?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Plate u Crnoj Gori nikada neće porasti iz jednostavnog razloga, jer imamo zajedničko tržište rada sa Srbijom.
    U Srbiji ima 1 milion nezapošljenih koji neprestano uzimaju poslove i ubijaju cijenu rada u Crnoj Gori.
    U Crnoj Gori već sada radi 30 - 50 000 radnika iz Srbije, BiH i drugih okolnih zemalja.
    Slovenija kad se odvojila od Srbije imala je iste prosječne plate kao i Srbija, da bi sada Slovenci imali 7 puta veće prosječne plate nego Srbi.
    Naravno Srbi nemaju prava da rade u Sloveniji.
    Ovih dana, vjerovali ili ne, Republikanci u američkom Kongresu pšokušavaju da proguraju zakon da se između USA i Meksika sagradi zid dužine 1000 km, da Meksikanci ne bi prelazili u USA i uzimali radna mjesta Amerikancima!!!
    Nikada, nikada plate u Crnoj Gori neće biti veće nego u Srbiji, jer imamo zajedničko tržište radne snage, ako je u Srbiji plata 200 eura, uvijek će Srbin doći da radi u Crnu Goru za 250 eura.
    Zbog zakona spojenih sudova nemoguće je da kod nas budu iole značajnije veće plate nego u Srbiji, jer će nam od tamo uvijek dolaziti jeftina radna snaga.
    Zamislimo situaciju da pravo rada u CG imaju samo građani Crne Gore.
    U tom slučaju poslodavci bi već sjutra morali da plate, recimo konobarice 500 eura, a ne kao sad, imaju ogroman rezervora konobarica iz Srbije za 250 eura.
    Ovo je samo primjer, ovo važi za sve djelatnosti.
    Možete teoretisati koliko hoćete, plate u Crnoj Gori nikada neće porasti dok imamo zajedničko tržište rada sa Srbijom i drugim zemljama.
    Mislite da u CG bude prosječna plata 700 eura, a oko nas zemlje đe je proječna plata 200 eura ?!!! I da u isto vrijeme radnici iz tih zemalja imaju pravo da rade kod nas ?!!
    Zašto bi poslodavac svakoga od Vas, upravo Vas zaposlio, za 600 eura kad može nekoga iz okruženja za 300????
    Sanjajte samo pusta snove, teoretišite i dalje o brzveznim ekonomskim problemima, a ovaj, ključni preskačite ...
    Hoćete Monte Carlo na Jadranu, a hoćete da svi iz zaleđa imaju prava da rade U Crnoj Gori?
    Da li u Monte Carlu imaju pravo rada Rumuni, Srbi, Albanci, Bošnjaci, Bugari ...? Imaju li pravo rada?
    Kolike bi bile plate u Monte Carlu ili recimo Švajcarskoj, da se dozvoli legalno rad Srbima, Rumunima, Bošnjacima, Albancima ... ???

Sanjajte, samo sanjajte veće plate ...
    Ne slažem se.
    Povećaće se čim se promjeni porez na platu u jedinstvenu stopu od 9%, umjesto ove sada, kada se na platu do 65 eura ne plaća doprinos, tako da većina obračunava tu platu a ostalo u kešu izmiruju radnicima (malo informisanosti nije s' goreg)...
    S' druge strane me yanima šta misliš kako će se ponašati (po tvojoj gore navedenoj toeriji) ako i kada se C pridruži EU i otvoro granice?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by SpuD View Post
    S' druge strane me yanima šta misliš kako će se ponašati (po tvojoj gore navedenoj toeriji) ako i kada se C pridruži EU i otvoro granice?
    Tada ce nam EU NAREDITI zatvaranje trzista radne snage za zemlje koje nijesu clanice EU.
    To hoce sigurno, a ako mi zelimo da zatvorimo trziste rada za Bugare i Rumune koji su clanovi EU, EU nece imati nista protiv, jer neke clanice sadasnje EU vec ne dozvoljavaju Poljacima ... iako su Poljaci u istoj zajednici sa njima! :blah:

...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    11 Posts

ma bravo ti ga...josh nisam ovakvu logiku gledao...da nisi direktan potomak pola pota mozda....da zabranimo svakom pristup mozda...to bi te uchinjelo srecnim a?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Dje sam ja napisao da sam za to da se nekome zabrani pristup?

10. put te pitam, navedi jednu NORMALNU državu u kojoj svaki stranac ima pravo rada u njoj?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno da ce se povecati.
    Ne moze konobar primati 400 a nastavnik 250, tako nesto ne postoji nidje.
    To trziste samo regulise
    Takodje, to zabrana bi vazila za takodje ogroman uvoz za nastavnika iz Srbije, dakle i u skolama bi bio deficit radne snage.

Ja sam ti postavio neka pitanja o iskustvu drugih zemalja, po 3. put mudro precutkujes. Nema s odgovor?
    Slazes se konacno da nijesi u pravu?
    Precutkivanje znaci odobravanje ako nijesi znao.
    https://forum.cdm.me/show...&postcount=836

U kojoj normalnoj zemlji svijeta stranci imaju pravo rada?
    Hocu ime te drzave?
    to znači da ste vi već ispred Slovenije po razvijenosti jer bi vam prosečna zarada bila preko 1000 evra,ako vam plata za najprostije fizičke poslove bude 400 evra,prosečna mora biti minimum 1000 evra.Samo vam srpski nastavnici prave probleme inače ste razvijeniji od Hrvatske,Češke,Poljske,Mađarske?Znači samo deficit-suficit radne snage određuje visinu plate?Po toj logici pošaljite nam nekih 150 000 vaših zaposlenih u Srbiju i ima da bude strašan deficit radne snage,pa će poslodavci morati da daju platu od 20 000-30 000 evra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tada ce nam EU NAREDITI zatvaranje trzista radne snage za zemlje koje nijesu clanice EU.
    To hoce sigurno, a ako mi zelimo da zatvorimo trziste rada za Bugare i Rumune koji su clanovi EU, EU nece imati nista protiv, jer neke clanice sadasnje EU vec ne dozvoljavaju Poljacima ... iako su Poljaci u istoj zajednici sa njima! :blah:

...
    Neće C.Gora odmah ući u društvo "starih" članica EU,pa da ograničava pravo rada Poljacima,nego će biti u društvu članica i rangu kao što su sada Bugarska i Rumunija.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

to znači da ste vi već ispred Slovenije po razvijenosti jer bi vam prosečna zarada bila preko 1000 evra,ako vam plata za najprostije fizičke poslove bude 400 evra,prosečna mora biti minimum 1000 evra.Samo vam srpski nastavnici prave probleme inače ste razvijeniji od Hrvatske,Češke,Poljske,Mađarske?Znači samo deficit-suficit radne snage određuje visinu plate?Po toj logici pošaljite nam nekih 150 000 vaših zaposlenih u Srbiju i ima da bude strašan deficit radne snage,pa će poslodavci morati da daju platu od 20 000-30 000 evra.
    U Sloveniji ljekari, inženjeri i slično imaju 1500-2000, obični radnici 700-800, znači prosjek im je oko 1000. P R O S J E K.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A tu je i drzava da ih nacera da rade, da ponudi posao, pa ako neces da radis, brises se sa evidencije nezaposljenih. Tako se to radi u normalnim drzavama.
    Trebalo bi već sada sve koji neće da rade za sadašnje plate izbrisati sa evidencije nezaposlenih.Ako mogu da sede kući i čekaju da plata bude 500-600 evra pa da rade tek onda oni nisu soc.ugroženi.To su obični neradnici koji će uvek kukati na nekoga,kada prosečne plate budu 400-500 evra,ni onda neće raditi već će kukati da su troškovi života porasli i onda će čekati da plate budu 1000-1200 evra da bi počeli da rade.
    Neće takvi nikada hteti da rade sem ako im neko u Srbiji ponudi direktorsku fotelju,u C.Gori malo teže jer vi ipak imate neku selekciju.
    Možda bi Ćipur i njemu slični pristali da rade jedino kao direktori nekog preduzeća iz Srbije za platu od 20 000-30 000 evra nedeljno,a u C.Gori na takvo nešto ne mogu računati jer svi znaju kakvi su pa ih niko ne bi postavio ne na mesto direktora nego ni na mesto konobara- koliko su sposobni.
    U svakom društvu postoje autsajderi i nesposobni ljudi koji nemaju obrazovanja i kvalifikacija za obavljanje bolje plaćenih poslova niti volje da se usavršavaju i izađu iz tog statusa.Oni će uvek optuživati nekoga drugog i večito biti nezadovoljni ali su sami krivi.Takvi treba da tavore na dnu društvene lestvice,da dobiju neku crkavicu od države da ne umru od gladi i ništa više.To je surovo ali takva je moderna tržišna privreda i nesposobni i pojedinci i firme treba da propadaju da bi bolji i sposobniji mogli da izađu na površinu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ajde pali seratore srbijanski...
    Ne peglaj, dosadan si...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Ne bi bilo loše da imamo zakone kao EU i USA, zar ne?

Trebalo bi već sada sve koji neće da rade za sadašnje plate izbrisati sa evidencije nezaposlenih.Ako mogu da sede kući i čekaju da plata bude 500-600 evra pa da rade tek onda oni nisu soc.ugroženi.To su obični neradnici koji će uvek kukati na nekoga,kada prosečne plate budu 400-500 evra,ni onda neće raditi već će kukati da su troškovi života porasli i onda će čekati da plate budu 1000-1200 evra da bi počeli da rade.
    Neće takvi nikada hteti da rade sem ako im neko u Srbiji ponudi direktorsku fotelju,u C.Gori malo teže jer vi ipak imate neku selekciju.
    Možda bi Ćipur i njemu slični pristali da rade jedino kao direktori nekog preduzeća iz Srbije za platu od 20 000-30 000 evra nedeljno,a u C.Gori na takvo nešto ne mogu računati jer svi znaju kakvi su pa ih niko ne bi postavio ne na mesto direktora nego ni na mesto konobara- koliko su sposobni.
    U svakom društvu postoje autsajderi i nesposobni ljudi koji nemaju obrazovanja i kvalifikacija za obavljanje bolje plaćenih poslova niti volje da se usavršavaju i izađu iz tog statusa.Oni će uvek optuživati nekoga drugog i večito biti nezadovoljni ali su sami krivi.Takvi treba da tavore na dnu društvene lestvice,da dobiju neku crkavicu od države da ne umru od gladi i ništa više.To je surovo ali takva je moderna tržišna privreda i nesposobni i pojedinci i firme treba da propadaju da bi bolji i sposobniji mogli da izađu na površinu.
    Ovo ti je vrlo prazna priča koja nema veze sa temom.
    O mentalitetu nije mi namjera da raspravljam, namjera mi je u okviru teme da diskutujem samo što je država u stanju da napravi, kakve zakone, to jest sve što ja želim je da država u vezi tržišta rada ima zakone kao USA, Češka, Španija, Slovenija, Hrvatska, Njemačka, Danska ... sve normalne države.
    Ja bih samo volio da imao zakone kao oni u pogledu tržišta rada, ne tražim puno, zar ne?

Thanks Thanks Given 
    3,612
    Thanks Thanks Received 
    6,053
    Thanked in
    2,925 Posts

Question

To trziste samo regulise
    Aj mi pojasni ovaj dio.
    Kad nesto regulise trziste to znaci da ga regulise trziste a ne drzava,
    A ovdje kad kazes da drzava mora da podigne plate onda to vise ne regulise trziste
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Page 10 of 13 FirstFirst ... 678910111213 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)