View Poll Results: Mislim da u svijetlu pogoršanja odnosa Zapada i Rusije:

Voters
186. You may not vote on this poll
  • 1. Crna Gora treba čvršće stati uz Zapad (EU,SAD i NATO) bez obzira na moguće posljedice toga

79 42.47%
  • 2. Crna Gora treba prekinuti dosadašnji pravac i držati se Rusije, bez obzira na posljedice toga

23 12.37%
  • 3. Crna Gora treba odustati od svrstavanja uz bilo koju stranu, bez obzira na posljedice toga

57 30.65%
  • 4. Pogoršanje odnosa Zapada i Rusije se neće desiti, tako da sve ovo trebamo zanemariti

11 5.91%
  • 5. Teško se cijepam kao ličnost u ovom traumatičnom opredjeljivanju/ ne znam

16 8.60%
Page 156 of 165 FirstFirst ... 56106146152153154155156157158159160 ... LastLast
Results 3,876 to 3,900 of 4116

Thread: Crna Gora u odnosu na novu realnost i geopolitički sukob Zapada i Rusije

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Quote Originally Posted by BIGa View Post
    Super je kada te brani nuklearno oruzije koje moze u letu da se neutralise dok te napada nuklearno oruzije koje ne moze da se neutralise. Samo cu reci RS-28 Sarmat- ili po evropski Satana 2.
    Стратешко нуклеарно наоружање је прије свега фактор одвраћања.НАТО и Русија посједују довољно истог, да ни једна нити друга страна за дуги низ деценија неће произвести довољно квалитетних зенитних ПВО система да би се од тога бранили.

Свака дискусија на ту тему је беспредметна.

Иначе за одбрану од ове балканске крчме, нуклеарно оружје као фактор одвраћања није ни потребно.Довољно је да у Јадран уплови борбена група предвођена дежурним носачем Шесте флоте, или Шарл Де Гол са пратњом, па да се многима смрзне говно у гузицу, да се сликовито изразим.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,023
    Thanks Thanks Received 
    4,115
    Thanked in
    2,318 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Ja sam sanjao nezavisnu Crnu Goru prije splacine koja me proziva izdajnikom pa sam je ostvario. Neostvareni san mi je da Milo sjase sa vlasti. A doci ce i to na red. Moji se snovi nijesu mijenjali.
    Просто не желим да улазим у ту причу ђе је ко био 91. и 06., но чињеница је да се данас многи позивају на то како су гласали независну Црну Гору, док оних који се позивају на супротно има само око ДФ-а.

Исто тако ће сјутра многи причати како су они одувјек били за НАТО, и како Мила и ДПС никад гласали нису.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Sta se palite ne znam na to nuklearno naoruzanje i da ono cuva granice, od koga ? Ako ste mislili na Rusiju ona ne mora nikog da gadje, kao ni Amerika, ukoliko bi vidjeli da se ne mogu odbraniti, neka ispale to sto imaju tu dje je i locirano, zas koji dan su i pobjednici porazeni i cao.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Rusi su otisli toliko daleko da su smislili i neke naknadne nuklearne udare, ako ih ko zbrise sa lica zemlje imaju neke sisteme da ne ostanu duzni ne daj Boze

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

A to je prevažno, u to treba uložiti sve moguće napore, i ekonomske i naučne i sve.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Kad bi doslo do nukleranog rata izmedju Rusije I SAD, potpuno bi bilo svejedno ko je u kom savezu. Isto bi se proveo svaki stanovnik planete, bez obzira na spoljno politicku orjentaciju zemlje.

Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Стратешко нуклеарно наоружање је прије свега фактор одвраћања.НАТО и Русија посједују довољно истог, да ни једна нити друга страна за дуги низ деценија неће произвести довољно квалитетних зенитних ПВО система да би се од тога бранили.

Свака дискусија на ту тему је беспредметна.

Иначе за одбрану од ове балканске крчме, нуклеарно оружје као фактор одвраћања није ни потребно.Довољно је да у Јадран уплови борбена група предвођена дежурним носачем Шесте флоте, или Шарл Де Гол са пратњом, па да се многима смрзне говно у гузицу, да се сликовито изразим.
    Toliko te je NATO izludio da ne znas apsolutno sta govoris. Pogledaj koliko AMERICKIH naucnika i profesora govori i uporedjuje SAD i Ruski nuklearni potencijal, pun ih je svaki portal, pa ces vidjeti da govore da je to skoro pa smijesno uporedjivati. Da najjaca americka nuklearna raketa je jaka koliko prosjecna ruska nuklearna raketa, RS-28 Sarmat neutralise za par sekundi Texsas, unaprijedjena verzija Sarmata neutralise drzavu velicine Francuske za manje od 10 minuta. Sarmat rakete su jedine rakete na svijetu koje ne mogu da se obore zato sto automatski mijenjaju putanju cim vide da je uperen bilo koji projektil na njih. A onda istrazi i pogledaj za nuklearne projektile svih ostalih nuklearnih sila, i naci ces da je svaki oboriv, nije jednostavno ali je moguce.

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

Evo kroz pg mirno iako je 5-6 dan Nato okupacije i projekta velike albanije...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by acs View Post
    Evo kroz pg mirno iako je 5-6 dan Nato okupacije i projekta velike albanije...

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Samo se vi sprdajte.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

Toliko te je NATO izludio da ne znas apsolutno sta govoris. Pogledaj koliko AMERICKIH naucnika i profesora govori i uporedjuje SAD i Ruski nuklearni potencijal, pun ih je svaki portal, pa ces vidjeti da govore da je to skoro pa smijesno uporedjivati. Da najjaca americka nuklearna raketa je jaka koliko prosjecna ruska nuklearna raketa, RS-28 Sarmat neutralise za par sekundi Texsas, unaprijedjena verzija Sarmata neutralise drzavu velicine Francuske za manje od 10 minuta. Sarmat rakete su jedine rakete na svijetu koje ne mogu da se obore zato sto automatski mijenjaju putanju cim vide da je uperen bilo koji projektil na njih. A onda istrazi i pogledaj za nuklearne projektile svih ostalih nuklearnih sila, i naci ces da je svaki oboriv, nije jednostavno ali je moguce.

Nemoj Biga pls.
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Nemoj Biga pls.
    Sigurno ne pisu knjige o tome? Portali, online novine, youtube kanali, uglavnom nije tekst nego snimci gdje u studiju govore. Malo logike ne bi bilo lose, ne moramo biti totalni bukvalisti.

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

E moj Biga, nemam ja života da ti objašnjavam koliko su sve te sile još od raspada SSSR-a digle ruke od ''nuklearnog rata'', sve i uz nadmoć u nuklearnom programu u konvencionalnim ratnim sredstvima Rusija kaska za Nato članicama. Čak ni u poređenju sa samom Amerikom pati od masivnih nedostataka.

Jer na kraju, kad se prva nuklearka lansira, ko će ostati da ratuje?
    but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    E moj Biga, nemam ja života da ti objašnjavam koliko su sve te sile još od raspada SSSR-a digle ruke od ''nuklearnog rata'', sve i uz nadmoć u nuklearnom programu u konvencionalnim ratnim sredstvima Rusija kaska za Nato članicama. Čak ni u poređenju sa samom Amerikom pati od masivnih nedostataka.

Jer na kraju, kad se prva nuklearka lansira, ko će ostati da ratuje?
    Pa ne kazem ja da ce biti nuklearnog rata, samo kazem da u nuklearnom sukobu vecu stetu ce dozivjeti svi ostali, a najmanje Rusija. Rusija vs World. U konvencionalnim sredstvima kaska? Pa jedino samo po broju nosaca aviona, ako gledamo ostalo, imaju najjaci tenk od skora tj Armatu, koje je multifunkcionalno vozilo, ubjedljivo najmocniju avijaciju na celu sa jedinim avionom pete generacije na svijetu PAK-FA, o podmornicama je glupo pricati jer tu nikada nisu ni imali konkurenciju, jedini koji imaju nuklearnu podmornicu sa projektilom Bulava, sto znaci mogu da budu gdje pozele kad pozele uz to imaju projektile koji gotovo lagano razaraju nosace aviona, zato Rusi i ne zure da prave mnogo nosaca jer oni ne grade agresorsku politiku kao NATO-a nego odbrambenu. Zato su jedina zemlja na svijetu koju je nemoguce poraziti dok recimo da je Rusija u NATO a SAD van, bilo bi vrlo brzo gotovo.

Zalazem se za neutralnost, ali ako bas moram da biram izmedju dva zla biracu manje, Rusija je manje u svakom pogledu.
    Last edited by BIGa; 04-05-17 at 21:51.

Thanks Thanks Given 
    9,694
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Bi li nas branili kao Srbiju ili...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,074
    Thanks Thanks Received 
    3,373
    Thanked in
    1,856 Posts

I po broju nosača aviona i po broju aviona US ima prednost, tenk Armata još nije ni testiran tako da je on ''najmoćniji'' samo na papiru. S podmornicama su tuda neđe i jedni i drugi, glupo je porediti podmornice koje su različitih tipova (klasa), veličina. Da ne govorimo koliko kasne sa razaračima i ostalom mornaricom koja operiše zajedno sa nosačem aviona.

A to što se tiče dijela ''manje zlo'' ne znam koju si istoriju čitao/učio, ali ništa nisu ni manji ni veći po zlu od Amerika. Počni od Staljina pa do danas. Koliko su samo fanatika po južnim amerikama oni direktno finansirali (isto koliko i Amerika), da ne govorim o Africi, Aziji i bliskom istoku. Pa eto i Avganistan da pomenem a u nekom novijem dobu Čečeniju, čak i dan danas torturišu manjine tamo.

Da ne govorim koje slobode nudi EU ili Amerika, slobode tebi kao pojedincu a koje braća Rusi uzimaju zdravo za gotovo i guše ih na svakom koraku.

Nije meni cilj da branim US, i ako sam za nato, nisu oni cvećke ali ni ''braća'' Rusi ništa nisu bolji od njih. Razlika je jedino što su te neke da ih nazovem normalne vrijednosti uglavnom došle iz zapadnih država, a mnogo manje iz Rusije.

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    105 Posts

Priča oko vojske je zapravo priča oko toga ko će pružiti stabilnost i kad se to pogleda NATO je puno agresivnija vojska koja ima razradjene instrumente da izazove nestabilnost u nekoj državi !!! Pa samo na primjeru Turske se vidi koliko ni članstvo nije garancija bilo kojoj državi članici da se NATO potencijal u njoj neće iskoristit za izazivanje nestabilnosti !!! Evo npr. mediji u državama članicama saveza pričaju kako u Sjevernu Koreju živi neki ludak koji prijeti napadom na susjede a ko prati što pišu mediji tamo onda sazna da su zapravo u Južnu Koreju uskoro izbori na kojim najviše šanse ima kandidat koji smatra da su odnosi izmedju tih država loši zbog Američkog prisustva i da će nova vlast uklonit raketni štit koji ni postojeća ne želi da plati !!! Ispada da od cijele kugle zemaljske samo mi u CG vidimo taj savez u ovom obliku kao najbolju varijantu dok su svi drugi zapravo ludaci koji nemaju prave informacije o tome dje su demokratija i prosperitet !!!
    deuscroix

Thanks Thanks Given 
    168
    Thanks Thanks Received 
    300
    Thanked in
    147 Posts

Ne! MOJ tata je jači od TVOG tate!

Nuklearni rat i je li jača Rusija ili Amerika, o čemu pričate vi? Prvo pretpostavljate da do sukoba Rusije i SAD-a/NATO-a može doći u 21.-om vijeku, pored sve tehnologije koju posjeduju i jedni i drugi. Poenta je u balansu naoružanja zbog nepovjerenja među velikim silama, i dok god balans postoji, a postojaće još dugo, do ozbiljnog konfilkta ne može doći. Apsolutno apsurdno je govoriti o hipotetičkom dobitniku, jer u slučaju totalnog rata pobjednika ne bi bilo, i to je jasno svakome sem, izgleda, nama na forumu. Postojanje nuklearnog oružja je taktika odvraćanja, kao i "prekidač mrtvaca" (bolje zvuči "Dead man's switch", al' ajd' sad) koji imaju i Rusi i Amerikanci. U pitanju jesu deaktivirani sistemi, za javnost, ali nisam siguran koliko se bilo kome provjerava ta tvrdnja. Tako da velike sile mogu samo da se igraju, prijete, sankcionišu, pljuju jedni po drugima, ali do sukoba između njih neće i ne može doći. Što ne zastakli premoćna Rusija Tursku kad oboriše onaj avion? Što ne oslobodi premoćni NATO Krim? Prva i zadnja upotreba nuklearnog oružja se dogodila u Drugom svjetskom ratu, ako sjever Afrike ili Sjeverna Koreja ne proključaju do te granice. Mada ne žive ni tamo ljudi bez mozga tako da neće. Ne lupajte više leba vi.

Edit:
    Što se tiče ulaska u NATO i biranje strana, ja sam se lično nadao da možemo ostati neutralni, imati svoju vojsku i ne davati nikome da odlučuje umjesto nas. Kada su me ubijedili ljudi da to nije realno, i kada sam shvatio da da bi bio političar, pogotovo uspješan, u Crnoj Gori u CV-u mora da ti stoji "sve mi je preče od patriotizma", nadao sam se da će se odluka o "biranju strane" bar donijeti na civilizovan način, a ne na silu i trku ali to mu je što mu je. I meni je bliža ideja građanske slobode koju, iako samo deklarativno, ima zapadni svijet negoli ovu koju imaju Rusi, ali za to nam nije trebao NATO već Evropa. Ili ćemo da tvrdimo da u Albaniji ili Turskoj građanin ima isto slobode koliko i u Francuskoj? No, demokratija nas je izdala, izabrali smo 81-og hajduka a ne pametnih patriota, i raspoloženje je takvo kakvo je. Nek' nam je sa srećom, i dabogda vam se najiskrenije svi mi koji smo protiv ulaska u NATO izvinili za koju godinu. Mada ne mogu da zamislim momenat u kojem ja priznajem da je u redu da naši momci ratuju u tuđini, pa sve i da samo sjede za radnim stolom i kucaju izvještaje, 500km od najbliže vatre, da bi mi imali većeg brata da nas brani ako nekad zagusti.
    Last edited by LostInHollywood; 04-05-17 at 23:08.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    170 Posts

Dana 05/05/1944.godine saveznicki avioni otpoceli su bombardovanje Podgorice. Prvi udar je bio izveden sa 117 aviona, a na Podgoricu je baceno najmanje 275 toni bombi...

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by Beton View Post
    Dana 05/05/1944.godine saveznicki avioni otpoceli su bombardovanje Podgorice. Prvi udar je bio izveden sa 117 aviona, a na Podgoricu je baceno najmanje 275 toni bombi...
    TO JE LAZ! Sve su to bili paketici puni slatkisa! Zamisli samo te kapacitete kad se zalazu za NATO koji nas je bombardovao i jos govore da je NATO politika odbrambena a Rusija je agresivna sila koja nikom ne da mira, ooo zemljo otvori se!

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

To je bilo SVE za nase DOBRO!!! Kako ovaj glupi narod to nikad nece ukapirati.. I Krsto Zrnov je junak crnogorski! Fasisti su bili nasi prijatelji!
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Što prije shvatite da smo kao država mali piončić i da u međunarodnim odnosima nema iracionalne ljubavi lakše će vam u glavu bit.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Ne znam sto se bavite 44om, imate prvi svjetski, Bozicni ustanak, balkanske ratove, berlinski kongres, Petrovice, Balsice, Vojislavljevice, Crnojevice, Dusanovo carstvo, Veliku Sizmu, naseljavanje Juznih Slovena. Te teme bi trebalo aktuelizovat da bi se bolje odredili ko treba da nam budu saveznici.

Ja sam u stvari cuo da je Aleksandar makedonski, koji je o pisanju nekih medija u stvari bio Srbin, jos davno rekao ne u Nato braco Crnogorci. A Rusi su nas nacerali da predamo Boku Austorugarima jer su znali da cemo izdat svete ruske interese I uci u Nato.

Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

NATO osnovan 5 godina posle toga.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

IN4S je najrespektabilniji od tih portala
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Page 156 of 165 FirstFirst ... 56106146152153154155156157158159160 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)